Dodaj do ulubionych

uwaga na 186

IP: *.static.ip.netia.com.pl 07.10.14, 11:53
uwaga na autobus 186 wyjeżdżący przed 8 z zajezdni Nowodwory. Kierowcą jest jakiś gostek uprzykrzający pasażerom jazdę w taki sposób że zamiast jechać tzw skrótem stoi w kolejce na wjazd na most Grota. miałem tę nieprzyjemność jechac z nim drugi raz...:( a ma kursować cały ten tydzień. wiem ze to jest solaris ale numeru bocznego nie pamiętam. może ktos wpisze. Ma grzeczne prośby i krzyki ten typ nie reaguje bo niby musi jechać przepisowo podczas gdy przynajmniej dwa 186 przejeżdżają obok i jadą przez zajezdnię na Żeraniu. W poniedziałek nie dość ze sie spóżnił to na zajezdni zjadł sobie spokojnie kanapke i dopiero wystartował a podobno wczesniejszych dwóch autobusów nie było... jazda z tym ludkiem w czarnych okularach to pewne spóźnienie, dzis stałem od prawie kanałku....
Obserwuj wątek
    • Gość: henia Re: uwaga na 186 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.14, 14:24
      Tutaj napisz: secure.ztm.waw.pl/?c=115&l=1
      • bbkk Re: uwaga na 186 07.10.14, 15:00
        Ale co napisze? Że kierowca stosuje się do przepisów ruchu drogowego?
        • Gość: gość Re: uwaga na 186 IP: *.static.ip.netia.com.pl 07.10.14, 15:43
          no właśnie... niby nie ma haka ale jedzie nie "po naszemu" jak inni normalni kierowcy to chyba lepiej poczekać na następne 186 a będzie na pewno szybciej....
    • Gość: pasażer Re: uwaga na 186 IP: 77.222.228.* 07.10.14, 21:27
      ten kierowca bombowca robi specjalnie na złośc pasażerom, ciekawe kiedy go ktoś tego oduczy. On nie ma przymusu jechać w korku koło straży, ZTM wyznaczyło mu przecież jazdę przez pętlę. Skoro notorycznie robi ludziom na złość to powinien być ukarany przez pracodawce. w końcu na jego pensję "zrzucają" sie pasażerowie jak by nie było przez płacenie podatków i płacenie za bilety!!!!!!!
      • Gość: Rychu Re: uwaga na 186 IP: *.warszawa.vectranet.pl 08.10.14, 22:30
        > ZTM wyznaczyło mu przecież jazdę przez pętlę

Mylisz się. Wjazd podstawowy jest właśnie podjazdem wspólnym z samochodami.
    • Gość: ciekawy Re: uwaga na 186 IP: *.static.ip.netia.com.pl 08.10.14, 12:38
      a dzisiaj jak się jechało?
    • Gość: reds Re: uwaga na 186 IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.14, 15:41
      to niestety nie jest odosobniony przypadek, trafiam co jakiś czas na takich "prawych" kierowców na różnych liniach i mam nadzieję, że nie jest jakaś poważna odchyła psychiczna, która pod wpływem iskry przerodzi się w jakąś masakrę tylko zwykłe chamstwo, sfrustrowanego kierowcy.
      Obawiam się jednak, że obecnie kierowcy nie mają uczciwie robionych psychotestów i niestety jeździ trochę "tykających bomb".
      • Gość: ed Re: uwaga na 186 IP: *.warszawa.vectranet.pl 08.10.14, 20:00
        "tykających bomb"... heheh super to określiłaś... jak te bomby rozbroic?
    • Gość: mm Re: uwaga na 186 IP: *.dynamic.chello.pl 09.10.14, 07:46
      no tak jak łamią przepisy - źle bo łamią przepisy trzeba na nich donieść; jak jadą zgodnie z przepisami (co również dotyczy tej przerwy na kanapkę) - też źle no bo za długo jedzie - trzeba donieść... swoją drogą Was podziwiam bo napewno odniesiecie w życiu wiele sukcesów w przeciwieństwie do mnie, bo ja stojąc w tym korku do wjazdu na grota i wściekając się na kierowcę nawet nie pomyślę że powinien zostać za swoją jazdę ukarany....
      a tak na marginsie - skąd się bierze to nieodróżnianie pętli od zajezdni?
      • bbkk Re: uwaga na 186 09.10.14, 09:46
        Gość portalu: mm napisał(a):

> a tak na marginsie - skąd się bierze to nieodróżnianie pętli od zajezdni?

W słoikowie nie było ani jednego ani drugiego i niektórzy nie zdążyli się douczyć co jest czym.
        • Gość: pasanger Re: uwaga na 186 IP: *.dynamic.chello.pl 09.10.14, 18:17
          jest jeszcze kraniec... ale tego to już w ogóle nikt nie ogarnia ;)
          • bbkk Re: uwaga na 186 09.10.14, 21:16
            Z tego co slyszalam to okreslenie kraniec chyba w Łodzi funkcjonuje. Chyba ... Ba pewno nie w Warszawie :-)
            • Gość: pasanger Re: uwaga na 186 IP: *.dynamic.chello.pl 09.10.14, 21:59
              www.trasbus.com/krance.htm
              • bbkk Re: uwaga na 186 10.10.14, 08:59
                To że ktoś sobie używa tej nazwy nie znaczy że używają tego wszyscy warszawiacy :-)
                Ja do niedawna nie znałam nawet takiego określenia.
                • Gość: pasanger Re: uwaga na 186 IP: *.dynamic.chello.pl 10.10.14, 19:44
                  Termin kraniec pamiętam jeszcze z wczesnych lat 80-tych, używany był m.in. w jedynym wówczas programie lokalnym Telewizyjny Kurier Warszawski, który był zresztą najbardziej niezależnym programem jak na tamte czasy.
    • Gość: igloo Jaka zajezdnia, jaka zajezdnia IP: *.dynamic.chello.pl 09.10.14, 22:53
      Uprzejmie informuje ze na Nowodworach nie ma zajezdni. Jest petla, czy jak mawiaja w Lodzi - kraniec
    • Gość: aaaa Re: uwaga na 186 IP: *.dynamic.chello.pl 11.10.14, 01:05
      Z tą linią są same problemy. Dziś pomiędzy 18.05, a 18.35 nie przyjechał ani jeden autobus (przystanek Prądzyńskiego w stronę Nowodworów). Rozumiem, że czasem wypadają pojedyncze kursy, ale to już przesada :(
      • Gość: gość Re: uwaga na 186 IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.10.14, 12:44
        nie było zadnych objazdów czasem?? chyba nic nie zapowiadali...
    • Gość: gość Re: uwaga na 186 IP: *.warszawa.vectranet.pl 13.10.14, 19:42
      od poniedziałku znowu sie zaczyna?
    • kanna Re: uwaga na 186 13.10.14, 22:50
      Kierowcy NIE WOLNO (płaci karę) przyjechać za wcześnie na zajezdnę/pętlę.
      Spóźniać się może.
      • Gość: aaaa Re: uwaga na 186 IP: 46.77.124.* 14.10.14, 09:19
        Czy zmieniło się ustawienie świateł na skrzyżowaniu trasy z Maczka? Zielone świeci się jakieś 13 sekund :(
        • gusia245 Re: uwaga na 186 14.10.14, 09:44
          Czy coś się ostatnio zmieniło w trasie 186? Stoi przy Maczka i cała trasa do Szczęśliwickiej z 40 minut w zeszłym tygodniu wydłużyła się do ponad godziny....
          Choć niektórzy jadą jakby szybciej, bo czasami przyjeżdżają po 2, 3 na przystanek...
          • Gość: gość Re: uwaga na 186 IP: *.static.ip.netia.com.pl 16.10.14, 11:58
            zmiana świateł taka sama, bez zmian, ale dziś było jakby ciut mniej autek w tym nieszczęsnym korku...
            • Gość: aaaa Re: uwaga na 186 IP: 46.77.124.* 17.10.14, 09:02
              Coś się musiało zmienić. To nie jest normalne, żeby pokonanie jednych świateł zajmowało ponad 20 minut. Trasa dołem jedzie szybko, a człowiek gnije na tym skrzyżowaniu w busie..
              • Gość: aaaa Re: uwaga na 186 IP: 5.172.252.* 22.10.14, 09:03
                Słuchajcie, gdzie można zgłosić problem z tymi światłami? Rano przejechanie skrzyżowania w stronę Zachodniego trwa minimum kilkanaście minut. To samo skrzyżowanie, w druga stronę, koło 18 przejeżdża się sprawniej. I o co tu chodzi?
                • Gość: Aga Re: uwaga na 186 IP: *.lasypanstwowe.gov.pl 22.10.14, 13:21
                  www.zdm.waw.pl
                  • Gość: gość Re: uwaga na 186 IP: *.static.ip.netia.com.pl 22.10.14, 13:33
                    o której jeździsz? moze wcześniej jest mniejszy korek??? bo później to raczej chyba nie... wiem, kiepska rada bo jak wczesniej to najlepiej chyba o 6... chyba wtedy jeszcze nie ma korka...
                    • Gość: aaaa Re: uwaga na 186 IP: 195.187.253.* 22.10.14, 15:12
                      Napisałam już do zdm, jak odpowiedzą to się podzielę. Jeździłam już w różnych godzinach, tzn 3 różnymi busami ruszającymi między 8 a 9 z Nowodworów, korek był za każdym razem.
                      • Gość: aga Re: uwaga na 186 IP: *.lasypanstwowe.gov.pl 22.10.14, 15:30
                        O ktorej nie jade korek jest taki sam. Bardzo krotkie swiatla.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka