Dodaj do ulubionych

Przedszkola Fabryka Snów, Smerf, Plastuś...

25.03.15, 14:34
OPIENIE PRZEDSZKOLE FABRYKA SNÓW ul Parcelacyjna , SMERF ul odkryta , PLASTUŚ ul. Mehoffera.

Bardzo proszę o opinie na temat wyszczególnionych placówek. Informację na forach są z 2008,2009 rok i od tego czasu dużo mogło się w nich zmienić.
Pytam pod kątem zapisania 2,5 latka do przedszkola.
Obserwuj wątek
    • Gość: Joaśka Polecam Chochliki na Odkrytej. IP: *.dynamic-ww-4.vectranet.pl 25.03.15, 18:31
      Mała grupa - max 24 dzieci, wielkie fajnie wyposażone w zabawki podwórze (trochę drzew zapewnia cień w upalne dni). Malucha 2,5-rocznego wezmą bez problemu (nawet jak korzysta z pieluch)
      • jack-199 Re: Polecam Chochliki na Odkrytej. 26.03.15, 12:19
        Dziękuje sprawdzę...
        A czy ktoś wypowie się na temat wymienionych przeze mnie przedszkoli?
        Dziękuję.
      • nutshelll Re: Polecam Chochliki na Odkrytej. 20.04.15, 13:46
        Nie jest to odpowiedz na pytanie, ale tez polecam Chochliki. Maja rewelacyjna kadre.
    • h4l4b4l4 Re: Przedszkola Fabryka Snów, Smerf, Plastuś... 27.03.15, 12:55
      Nie wiem, jak jest z innymi przedszkolami, ale nie polecam Fabryki Snów. Posłaliśmy tam nasze dziecko po rekomendacjach znajomych i to był błąd. Pozytywne rekomendacje wynikały ze świetnej wychowawczyni, która już niestety już nie pracuje w FS.

U nas byliśmy świadkami tego, jak naszemu dziecko _odmówiono_ wyjścia do toalety, kiedy sam o to prosił opiekunkę. To była sytuacja, w której przedszkolanka nie była świadoma, że jest obserwowana. Na nasz widok momentalnie zmieniła swoje zachowanie. Po tym okazało się, że nasza sąsiadka wcześniej z tego samego powodu zabrała dziecko z FS. Jej córka przychodziła z przedszkola regularnie zasikana, bo opiekunka nie pozwalała wychodzić dzieciom do toalety w trakcie zajęć. Dlatego bardzo bym uważał na FS, tym bardziej że małe dzieci nie potrafią jeszcze wszystkiego zakomunikować.

Acha, jeżeli zdecydujesz się na FS, to pierwszy kontakt jest świetny. Skontaktuje się z Tobą pani od kontaktów z klientem, miła, komunikatywna, sympatyczna, w dobrze skrojonym kostiumie etc. :-) Ona też będzie Cię oprowadzać po przedszkolu. Pamiętaj jednak, że to nie ona będzie potem zajmować się Twoim dzieckiem, a jej rola to komunikacja z rodzicami. To jest w ogóle przedszkole zorientowane na rodzica, a nie na dziecko. Przedszkole ma się dobrze prezentować. O kwalifikacjach opiekunek można mieć poważne wątpliwości, ale to można wyczytać akurat również ze strony internetowej, gdzie jest podana ich edukacja.

Jeszcze jedna wątpliwość, która tym razem nie dotyczy FS, ale jakości przedszkoli prywatnych na Białołęce w ogóle. Nasze dziecko chodzi teraz do państwowego przedszkola (chwała!) i jakość jest o niebo wyższa. Na jedną grupę maluchów przypadają 2 przedszkolanki, jedna osoba odbywają akurat staż i jedna pani do stałej pomocy. Jeżeli porówna się to do typowych grup prywatnych, gdzie jest jedna opiekunka na grupę, to nie ma porównania. Prywatne przedszkola niestety wykorzystują sytuację na Białołęce i starają się piarem zamaskować niską jakość usług. Znajoma logopedka odrzuciła ostatnio propozycję pracy dodatkowej w przedszkolu, gdzie miała sprawować "dyżur logopedyczny". Piszę w cudzysłowie, bo dyżur miał trwać 3h/tydzień i obejmować 4 grupy dzieci. To nie jest czas, w którym można by zrobić chociaż podstawową diagnozę. Przedszkole jednak od strony formalnej jest kryte i może sobie wpisać opiekę logopedyczną. Wiem, że to nie nastraja optymistycznie, no ale.. :-)

Powodzenia w wyborze,
      Hałabała
    • Gość: mama Re: Przedszkola Fabryka Snów, Smerf, Plastuś... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.15, 15:35
      nasz syn chodził do smerfa na świderskiej było super, dzieci znajomych chodzą na nowodworska i tez pełnia szczęścia
      dla mnie budujące jest to, że nie ma tam rotacji kadry, owszem jeśli któraś z Cioć zajdzie w ciążę to wiadomo na jakiś czas znika, ale potem wraca do pracy
      jest też własna kuchni a nie catering
      moim zdaniem Smerf nie jest nastawiony na na "robienie forsy" jest miła atmosfera, ciekawe zajęcia i troskliwe Ciocie, które syn nadal wspomina z radością
      • Gość: E-4 Re: Przedszkola Fabryka Snów, Smerf, Plastuś... IP: 195.205.163.* 09.04.15, 10:27
        Mamy dziecko w Smerfie na Odkrytej, obok wału. Oceniam bardzo dobrze. Dużo zajęć dodatkowych, urozmaicone jedzenie, dziecko zadowolone.
    • Gość: karaendi Re: Przedszkola Fabryka Snów, Smerf, Plastuś... IP: *.jmdi.pl 14.07.15, 18:06
      Moja córka ma 6,5 roku. Do Fabryki Snów chodzi odkąd skończyła 2,5 roku. Przez ten czas nie wydarzyło się NIC, co mogłoby mi się nie spodobać. Wręcz odwrotnie, jestem zachwycona zarówno ja jak i córka.
      Przedszkole jest wspaniałe, domowa atmosfera, kochane ciocie, do których dzieciaki wręcz lgną, bo są przytulane i wysłuchiwane, mnóstwo kreatywnych zajęć, nie ma nudy, super przygotowanie do pierwszej klasy...
      Pyszne jedzenie gotowane przez ciocie kucharki córka bardzo zachwalała i nie są to tylko moje opinie:)
      Pani Magda manager, przemila osoba. Zawsze w kontakcie w dzień i w nocy, inne wychowawczynie też. I nie chodzi w "kostiumikach" jak gdzieś przeczytałam, ale czasami sama zakłada fartuch i piecze dzieciom jagodzianki. Odniosę się również do "zasikanych dzieci". Nigdy się nie zdarzył taki przypadek z moim dzieckiem i też nigdy nie byłam świadkiem zakazów pójścia do łazienki.
      Każdy ma prawo do własnego zdania, ja mam najlepsze jakie można mieć o tym przedszkolu...ja i rodzice wszystkich dzieci z grupy mojej córki. Od wrzesnia zaczynamy szkołę i naprawdę bęziemy ze wzruszeniem i sentymentem wspominać Fabrykę:)
      ps.jedyny minus żeby nie być posądzona o kryptoreklamę to fajny plac zabaw w ogrodzie z beznadziejnym piaskiem, który budzi na pomarańczowo i dzieci wyglądają czasem jak po wojnie;)...ale nie ma rzeczy idealnych:)
    • Gość: sandra1 Re: Przedszkola Fabryka Snów, Smerf, Plastuś... IP: *.146.4.229.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.01.16, 18:58
      Fabryka Snów była dobrym przedszkolem, ale niestety od wakacji dzieje się tam coś niedobrego. Również posłaliśmy tam dziecko zachęceni rekomendacja znajomych. W ciągu krótkiego czasu zniknely trzy dobre, doświadczone panie, które były tam od początku. Wlascicielka ani pani wicedyrektor nie informowały o zmianach rodzicow, polityka faktow dokonanych, cichaczem, dopiero po jakims czasie dopytaliśmy się dlaczego nie ma już tych cioć i to dopytaliśmy nowych pań... Bardzo słaby kontakt z rodzicami, pani wicedyrektor to jest w ogole porazka personalna, dużo mowi , mało robi, dziwna osoba. Nie wspomnę już i jadłospisach niezgodnych z rzeczywistością i paru innych obserwacjach, które niezbyt dobrze świadczą o uczciwości tej placówki. Ale to jest wyłącznie po stronie właścicielki i zatrudnianej przez nią pani wicedyrektor. Do pan wychowawczyn nie mamy zastrzeżeń, są młode i niezbyt doświadczone, ale się starają i dzieci je lubia. Dzisiaj szczerze odradzam to przedszkole.
      • Gość: vin Re: Przedszkola Fabryka Snów, Smerf, Plastuś... IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.16, 02:39
        Byłam tam ostatnio, z zewnątrz wygląda to nieciekawie... Robimy rozeznanie (jeszcze kilka przedszkoli przed nami). Na razie objechaliśmy Choszczówkę..
    • Gość: Anna11 Re: Przedszkola Fabryka Snów, Smerf, Plastuś... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.09.16, 11:38
      Ja również byłam zachęcona opiniami innych rodziców i bardzo zależało mi, żeby moje dziecko jak najszybciej zaczęło tam chodzić. Niestety, rzeczywiście jest tam średnio... Dom jest fajnie położony, jest bardzo ładnie wykończony, nie ma schodów w środku i jedzenie jest bardzo dobre. Moje dziecko nigdy nie wróciło głodne, bo ok 17 jest kolacja. Tyle z plusów. Minusem jest brak harmonogramu dnia - jak wyjdzie, tak wyjdzie, wszystko się okaże. Zajęcia plastyczne? Chyba bardzo rzadko, za to rano i po południu dyskoteka - włączone piosenki i dzieci skaczące po poduchach. O 17 sala już sprzątnięta, Ciocie czekają aż będą w końcu mogły pójść do domu - przynajmniej takie to sprawia wrażenie.
      Pani Magda, albo nie lubi dzieci albo bardzo kiepsko potrafi okazywać swoje uczucia. Czasami odnosiłam wrażenie, że z nich drwi... to było przykre, słabe i trochę nie na miejscu.
      Przechowalnia dzieci, wykorzystują że na Białołęce jest mało przedszkoli publicznych i trzeba je gdzieś zapisać, chociaż ostatnio miejsc coraz więcej przybywa.
      • Gość: Hanna Re: Przedszkola Fabryka Snów, Smerf, Plastuś... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.09.16, 12:21
        Czytam i nie chce mi się wierzyć, że to jest opinia o przedszkolu, do którego chodzi moje dziecko... Dziwi mnie taka ocena, ponieważ my rodzice jesteśmy tam przez chwile więc moim zdaniem niesprawiedliwe jest mówienie ze jest tam brak harmonogramu dnia...moje dziecko codziennie opowiada co nowego robili z ciocią na zajęciach, jak kolorowali, rysowali, wycinali... Włączone piosenki? Są bardzo potrzebne naszym dzieciom- uczą się poprzez muzykę, nie wspomne już o tym jaki to ma wplyw np na koordynację, poza tym pozwólmy naszym dzieciom być dziećmi...czy jest coś złego w tym, że się ewidentnie dobrze bawią? Mam wrażenie, że ktoś czepia się byleby się przyczepić...o 17 bylby bałagan to znowu byłyby zarzuty o brak organizacji... Pani Magda to sympatyczna osoba, miedzy innymi dzięki której panuje w tym przedszkolu domowa atmosfera. Moim zdaniem przykre i słabe są tak krzywdzące opinie dotyczące tej placówki. Z czystym sumieniem polecam wszystkim rodzicom przedszkole "Fabryka snów". Pozdrawiam serdecznie wszystkich zadowolonych rodziców.
    • ankawiitczak Re: Przedszkola Fabryka Snów, Smerf, Plastuś... 23.03.18, 15:27
      A my polecamy Krasnoludki na Nowodworskiej. Świetne miejsce dla dzieciaków. Duże sale, fajny plac zabaw, świetna kadra, z super podejściem do dzieci, dużo atrakcji, fajne zajęcia w ramach czesnego i angielski w sumie codziennie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka