30.06.05, 09:13
witam! wlasnie skonczylam rozmawiac z Pania z naszej gminy, ktora pracuje w
wydziale infrastruktury, ktory to jest odpowiedzialny m. in. za drogi
lokalne. Pani obiecala dzis "przejechac sie" ul. Odkryta (odcinkiem
niewyremontowanym). zapytalam ja kiedy przynajmniej zasypia znajdujace sie
tam dziury - wkrotce... zobaczymy czy potrwa to tak samo dlugo jak ostatni
remont odcinka tej ulicy... nie wiem jak Wy ale ja mam juz dosyc tych dziur!
w godzinach nasilonego ruchu nie sposob niemal tamtedy przejechac zeby nie
wpasc w ktoras z tych wyrw! Pani oswiadczyla mi, ze obowiazuje tam
ograniczenie predkosci do 50 km/h - poprosilam ja zeby zatem z taka
predkoscia najechala na jedna z tych dziur, najlepiej swoim prywatnym
samochodem...
pozdrawiam, G.
Obserwuj wątek
    • martin55 Re: dziury 30.06.05, 15:39
      Witam,
      m.in. przez te dziury i koleiny a raczej rowy na Modlińskiej musiałem wymienic
      zawieszenie w moim bolidzie :(
      Dziury, o których piszesz, zalepią może za miesiąc. Po pierwszym deszczu
      pojawią się następne obok. Mam nadzieję, że Pani odpowiedzialna za drogi w
      naszej gminie wykaże więcej inicjatywy i sama coś znajdzie bo jeśli tylko czeka
      na zgłoszenia od mieszkańców to nie dziwi mnie, że jeździmi jak widać i czuć.
      Sam wielokrotnie mijałem się tam z patrolami straży miejskiej i policji - widać
      ich samochody mają bardzo komfortowe zawieszenia i taki stan dróg im nie
      przeszkadza.
      Pozdrawiam
      M&M
    • zbigi_d Re: dziury 01.07.05, 09:18
      Witam,
      Rzeczywisicie dziury sa tam okropne.. i pewnie dlatego postawili znak
      ograniczjacy predkosc nawet do 40km/h ;-)..
      czytalem gdzies nawet ostatnio wywiad z wojtem gminy i byla tam poruszona sprawa
      Odktytej i tego remontu - i gdyby nie to ze 2 wlascicieli domow protestuje
      przeciwko poszerzeniu jezdni to remont objal by caly odcinek -> a tak toczy sie
      przepychanka - bo gmina nie chce inwestowac kasy "w bloto" - bo zalepianie dziur
      rzeczywisicie wiekszego sensu nie ma bo za tydzien beda takie same..no a to
      poszerzenie wymaga aby wlasnie Ci 2 wlasciciele "zrzekli sie" jakiejsc czesci
      swoich dzialek - bo tylko takim kosztem da rade zmodernizowac ten odcinek
      (podobnie jak to mialo miejsce w przypadku tego odcinka juz wyremontowanego -
      tylko tam teren nalezal do gminy)...

pozostaje czekac i obserwowac jak rozwinie sie sytuacja - z drugiej zas strony
      jesli poszerzenie tego odcinka mialaoby "zaowocowac" puszczeniem ul.Odkryta
      autobusu - a takie tez ponoc byly kiedys plany - to ja juz wole aby tego odcinka
      nie remontowali.. zwlaszcza ze tuz przy naszym bloku jest wybudowana
      "zatoczka".. i halas od ulicy napewno bylby znacznie wiekszy...
      no ale to plany chyba nie na to dziesieciolecie.. ;-)

pozdrawiam
      Zbigi
      • mokd Re: dziury 01.07.05, 09:55
        oj, tak ja tez wolalabym uniknac autobusow na naszej ulicy... choc wydaje mi
        sie, ze mimo wszystko bylaby za waska dla autobusow... znam problem wlasnosci w
        naszej gminie, wiem, ze jest to jeden z najwiekszych. jednak inaczej byloby
        gdyby w momencie sprzedazy gruntow czy wydawania pozwolen na budowe nakazywac
        odpowiednie rozwiazania "komunikacyjne". mozna by bylo ograniczyc ilosc
        mieszkan czy terenu zielonego i poszerzyc droge. moze nie bylaby idealnie
        prosta ale "bylaby"... inaczej wkrotce przez Tarchomin nie da sie przejechac!
        osiedli przybywa a z nimi mieszkancow i samochodow i co dalej?! kiedys "sie
        zatkamy" :o(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka