makoba 14.12.05, 13:43 Michal ma odbarwinie na policzku. Kiedy mozna wyjsc z nim na dwor? Jak najlepiej zabezpieczyc buzie? Wiem, ze musimy unikac slonca przez min, 2 lata. Jakie blokery stosujecie na buzie? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mzuzi Re: spacery 14.12.05, 15:11 Zuzka poparzyła się w zimie, ale lekarze nie odradzali wychodzenia na dwór (o ile oczywiście nie było b.zimno), a miała też poparzoną brodę, na której początkowo nosiła jeszcze opatrunki, a potem uszyłam jej "maseczki", które brodę osłaniały przed słońcem, szczególnie latem - teraz ich nie używamy. Co do blokerów to chirurg plastyczny nam odradzał, nawet najwyższe filtry nie ochronią skóry, on sam opalił się pod filtrem 60 na skórze wcześniej poparzonej. Oczywiście policzka łatwo nie da się osłonić, więc pewnie te filtry i tak będą potrzebne - ważne, żeby nie miały dodanego pigmentu żadnego w składzie. Na topie są też kapelusze z największym możliwym rondem - niestety broda cały czas wychodzi z cienia, ale z policzkiem może tu być łatwiej. Odpowiedz Link
mama4dzieci Re: spacery 14.12.05, 17:24 Nam dermatolog zalecil ochrone przed sloncem,taka aby w aptece kupic krem z faktorem POWYZEJ 60,,sa takie kremy nawet dla osob.ktore nie toleruja slonca z faktorem 100. Sa rozne firmy i tansze i drozsze,,,wybor zalezy od WASZYCH mozliwosci finansowych. Odpowiedz Link
makoba Re: spacery 20.12.05, 10:45 Dziewczyny, a czym najlepiej posmarowac buzie przed wyjsciem zima? Musimy isc na kontrole do internisty, a tu zawieja, snieg sypie, wietrzysko straszne(( Synek ma jeszcze odbarwienia na policzku. Czy alantan moze byc? Mam kremy nivea dla dzieci na niepogode, ale nie wiem, czy beda teraz odpowiednie... Poradzcie prosze. Odpowiedz Link