19.05.16, 13:33
Dziś przeczytałem, że co 10 gmina w Polsce, mimo iż otrzymała pieniądze na konto nie rozpoczęła wypłat środków z programu 500+. Minister Rafalska zapowiedziała, że opublikuje czarną listę gmin, które zwlekają z wypłatami. Może ktoś z aktywnych forumowiczów posiada dzieci i może powiedzieć czy Raszyn przoduje w wypłatach, czy raczej będziemy znów na cenzurowanym? Strasznie mnie to interesuje, bo Wiesiek cała gminę plakatami informacyjnymi poobklejałsmile Czy kasa już płynie czy przykładem Szczecina leży na koncie oszczędnościowym, a gmina zarabia na odsetkach?smile
Obserwuj wątek
    • sekler Re: 500+ 19.05.16, 13:43
      hmm jak znam Wieśka i jak Wieść Gminna niesie (bo choć dzieci nie mam ale mam kolegów, koleżanki) co mają i wiem że kasay nie ma jeszcze wypłacanej. Gdyby tak się okazło, że kasa poszła do państwa centralnie ale "gdzieś" leży to miom zdaniem ktoś powinien za to siedzieć? Tak więc mogę już chyba podziekować Wieśkowi że Raszyn będzie na ów liście (przekonamy się). Ale też coś na obronę Wieśka nowy na forum powiem Raszyn jak Wieść Wieśka niesie to bogata gmina więc chyba do końca czerwca bez kasy wytrzymacie? A niech sobie kasa leży na jakiejść lokacie, czy ty wiesz ilu w Urzędzie "pracuje" urzędników... ile jest ust do wykarmienia? Nie czepiaj się "biedaka" i daj spokój wink
    • tuurodzony Re: 500+ 19.05.16, 17:46
      nowy... jak ciebie to tak STRASZNIE interesuje to zrób sobie dzieci i będziesz STRASZNIE BARDZO DOBRZE poinformowany.
      • sekler Re: 500+ 19.05.16, 19:13
        ooo tuurodzony zabolało, że się tak zdenerwowałeś a może kasę będziesz musiał wypłacić a nie zarabiał na lokacie? No bo nie rozumiem twego ataku na nowego. A może tak sam zrobisz dzieci i będziesz liczył na ów pieć set (czyli pół litra + zakąska)
      • nowynaforum_raszyn Re: 500+ 19.05.16, 22:26
        Tuurodzony, Ty "jak coś powiesz to już powiesz", ciężko się nie zgodzićsmile A tak na poważnie to mnie to interesuje, tak jak sytuacja w CKR i samowolka Pani Krystyny, jak procentowe hobby pana dErektora, jak delikatnie mówiąc nieprawidłowości, których dopatrzyło się RIO w naszej gminie (tak się śmialiście, że RIO, CBA...), a tu proszę, radny powiatowy chyba ma problemysmile Chyba nie za picie w miejscu publicznym i nie za cudzołóstwosmile Wiesiek co wtorek w sądzie, Lechańska, Smolicha też czasem tam bywają, a mnie to wszystko interesujesmile A ty dalej klapki masz na oczach i pewnie liczysz na dobrą zmianę? Popatrz na konie w Janowie i Michałowie, one już wiedzą co to dobra zmianasmile
        • sekler Re: 500+ 19.05.16, 23:26
          ten się śmieje... kto się śmieje ostatni. Patrz a mieli tyle do pwoeidzenia a teraz cisza
    • naprawa.raszyna Re: 500+ 20.05.16, 20:40
      Pieniądze nie są wypłacane jeszcze w naszej gminie.Znajoma złożyła papiery na początku kwietnia i została poinformowana ,że wypłatę dostanie w lipcu,gdyż jest kolejność w/g zgłoszeń wink Ciekawe czy wszyscy w Raszynie w ciągu pierwszych 2 tyg złożyli i są przed nią w kolejce? Tylko Ona miała takiego echa tongue_out
    • naprawa.raszyna Re: 500+ 20.05.16, 20:41
      sorry Pecha smile
      • sekler Re: 500+ 20.05.16, 23:23
        informuję, że dostanie wyrównanie za kwiecień, maj, czerwiec... Ale ciekawe jest czy gdyby nie przekraczał dochodu POn Kucharski czy by tak długo czekał jak twoja koleżanka. No i radzę wszystkim by nie było niespodzianek brac na wszelkie zakupy paragony bo już wiadomo, że będą sprawdzać na co kasa idzie...
      • nowynaforum_raszyn Re: 500+ 20.05.16, 23:29
        W ościennych gminach rodziny dostaną niedługo 2 raz, a nas trzeba czekać do lipca? Może Wiesiek chcąc okazać szacunek rodzinom wielodzietnym osobiście robi każdy przelew z dedykacją w tytule i dlatego to tyle trwasmile Nie kumam dlaczego inne gminy, mogą wypłacać, a Raszyn nie może?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka