nowy-nowak 17.01.08, 23:19 Widzeliście wpis radnego-bezradnego na jego blogu bo o co chodzi z tymi Grocholicami? Pytala mnie sasiadka w sklepie i nie wiem. To dostana te dzialki czy nie? Bo ona ma taką dzialke, co jej Rajkowski obiecal w wybory. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nowy-nowak Re: Co Grocholicami 17.01.08, 23:26 Tutaj links, przeprasam, ze nie odrazu bo nie umiem, dzieci pomogly raszyn.blox.pl/2008/01/Mialem-racje.html Z tego si mie smieja w twzrz u Zegarkowej w sklepie Odpowiedz Link
halibutt Re: Co Grocholicami 20.01.08, 23:19 O ile wiem nic nowego w tej sprawie nie ma. Spadkobiercy Grocholskich od dawna byli stroną w tym sporze i wiadomo było, że dopóki sąd czegoś nie zdecyduje, gmina będzie miała związane ręce. Ale może się mylę i były wójt wie coś więcej? Odpowiedz Link
ciusia Re: Co Grocholicami 24.04.08, 12:43 a ja zapytałm się w Pruszkowie czy coś wiedzą na ten temat oto część Odpowiedź: Szanowna Pani odpowiadając na pytanie chciałabym uspokoić Pani obawy. Sprawa, tocząca się przed Ministerstwem Rolnictwa i Rozwoju Wsi, niezależnie od rozstrzygnięcia nie dotknie terenów zabudowanych o uregulowanym stanie prawnym. W przypadku, kiedy Minister stwierdzi, że przejęcie majątku "Dobra Ziemskie Michałowice" od Barbary Grocholskiej nastąpiło z naruszeniem prawa spadkobiercy Pani Grocholskiej będą mogli się ubiegać od Skarbu Państwa o odszkodowanie i nie oznacza to, że mieszkańcy zostaną pozbawieni prawa własności. Sprawa przekształcenia użytkowania wieczystego w prawo własności, bo o to zapewne Pani pyta, nie jest powiązana z powyższą sprawą toczącą się przed Ministrem. Ustawa umożliwiającą przekształcenie została zaskarżona do Trybunału Konstytucyjnego w dniu 02.01.2008 r. i zapewne Gmina Raszyn, jak wiele gmin w Polsce, zdecydowała o wstrzymaniu przekształceń do czasu rozstrzygnięcia wątpliwości co do zgodności ustawy z konstytucją. Odpowiedz Link