Dodaj do ulubionych

Internet- pytania

03.03.11, 20:42
Mam kilka pytań odnośnie osiedlowego internetu. Wynajmujemy tu mieszkanie a właściciele są dość daleko więc liczę na pomoc sąsiadów smile
Przede wszystkim z kim się skontaktować jeśli chcielibyśmy podlączyć internet? (administracja, jakiś dostawca, czy jeszcze inne źródło? ) Jakie sa koszty? (czy są różne "pakiety")
Jak z jakościa i awaryjnością?
Może orientujecie się Państwo czy można podlączyć tylko na kilka miesięcy czy też trzeba min na rok?
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • fantasticpaczek Re: Internet- pytania 03.03.11, 21:11
      Temat internetu był poruszany na forum kilka razy wystarczy poszukac i poczytac.
      Z kabla JMDI, Tepsa. Antenowy np. Polsat cyfrowy.
    • jac3k27 Re: Internet- pytania 03.03.11, 21:47
      Dostawcą netu jest firma JMDI. Zobacz na www.jmdi.pl jaką mają ofertę i tam też możesz umówic się na wizytę handlowca z którym podpiszesz umowę. Internet jest ok a teraz gdy podłaczyli juz światłowód to nawet burze nie powinny przeszkadzać w dostarczaniu sygnału.
      Można tez przez TPSA ale ja osobiście nie polecam tej firmy. Cyfrowy POLSAT to jest nieporozumienie raczej a nie internet.
      • fantasticpaczek Re: Internet- pytania 03.03.11, 22:23
        Ja mam Cyfrowy polsat i nie narzekam.
        • jac3k27 Re: Internet- pytania 04.03.11, 06:38
          A jaką masz prędkość łącza? Jaki limit transferu danych? Ile płacisz miesięcznie?
          • fantasticpaczek Re: Internet- pytania 04.03.11, 10:15
            Mam pakiet 30GB i przez 6 miesięcy 4x więcej. Płace 69 zł.
            Ten internet to dobra opcja, ze względu na to że ja również wynajmuję tu mieszkanie. A nie wiem ile tu jeszcze będę mieszka.
            A jak ktoś tu na stałe to faktycznie JMDI lepsze.
    • cezar-4 Re: Internet- pytania 04.03.11, 10:06
      Ja też osobiście polecam internet z firmy JMDI.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka