25.07.12, 15:06
Witam, tak dla ciekawości szanownych Sąsiadów wklejam link dot. grillowania.
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,12184459,Polak_grilluje_na_balkonie__Jedzie_straz_ogniowa.html
Warto też poczytać komentarze do tego artykułu. Ponadto Wspólnota może ograniczyć/zakazać grillowania w ogródkach wyznaczające do tego specjalne miejsca. Przy temperaturze 30st. C nie da się mieszkać przy zamkniętym oknie, a jak się otworzy to dym napie.dala. Czy byłyby osoby zainteresowane ograniczeniem grillowania? Pzdr
Obserwuj wątek
    • rypioze Re: Grill 25.07.12, 16:21
      Narażasz się "europejczykom" którym ponoć wszystko wolno.Kiedyś o tym pisałem,gdy z ogródka walił dym na wysokość trzeciego piętra.
    • jac3k27 Re: Grill 25.07.12, 17:27
      Jeżeli coś tu jest ograniczone to tylko słownictwo Pana galer_janka.
      PS. Czy galer_janek to taka męska odmiana galerianki?
      • necia27 Re: Grill 25.07.12, 21:49

Fakt co niektórzy nie umieją grillować i dym sięga nieba.Jednak najgorszy jest smród rozpałki/benzyny, czy to co na grillu pózniej smakuje?
        • rypioze Re: Grill 26.07.12, 09:14
          Taka moda.Trzeba być "postępowym" nawet jak gębę wykręca.Dziw,że osiedlanin nie stanął w obronie.Może dlatego,że nie ma grilla albo jeszcze nie jest na tym etapie.W USA już to zanika po badaniach,że powoduje raka.
          • osiedlanin Re: Grill 05.08.12, 14:09
            Może dlatego że umie podtrzymać ogień bez dymu? może dlatego że komuś może śmierdzieć na dłuższą metę (to nie koszenie trawy gdzie 5 min i załatwione) może dlatego że dogadał się z sąsiadami bo ma normalnych a nie jakiegoś popaprańca który wypisuje debilizmy bądź co bądź na publicznym forum. Powodów może być wiele. Wspólnota tutaj raczej do gadania nic nie ma bo jakoś nie wyobrażam sobie żeby udało się uchwalić zorganizowanie miejsc do grilowania, skoro z byle czym jest problem, no chyba że Pani Administrator znowu wyśle dzieci do zbierania podpisów to wtedy może, może (dobrze że chociaż boisko będzie, bo mam nadzieję że wszyscy podpisali)
            Wracając do grila to zawsze można sobie poradzić, nad jezioro się nie nadaje bo brak prądu ale od dawna mamy elektrycznego, nie śmierdzi (chociaż niektórym nie pasował by pewnie zapach jedzenia) polecam, pychasmile
            • osiedlanin Re: Grill 05.08.12, 14:14
              Poza tym tam piszą o balkonach a nie ogródkach...
          • reniavictoria Re: Grill 05.08.12, 20:30
            tak taka moda wink lubię czasami pojechać do babci na grila (jakieś 120km) smród dymu lecącego na stół jak dobry wiatr wink nikomu się nie chce pilnować, rozpalać, utrzymywać ognia, a potem tego czyścić wink lubię również podjechać do mamy do Warszawy, która kupiła w Makro takie fajne coś co piecze, griluje, gotuje i robi kawę wink całkiem za przystępną cenę, i grilowana kiełbasa, kaszanka, czy mięso, warzywa ... smakują o niebo lepiej niż z śmierdzącego tradycyjnego grila i to w dodatku w 5 min. wink zgadnijcie gdzie częściej rodzina przyjeżdża wink
            dajcie tym ludziom spotykać się z innymi i spędzać więcej czasu wink
    • reniavictoria Re: Grill 05.08.12, 20:06
      najbardziej to mnie rozśmieszyło to "Pzdr"
      • s_agniesia Re: Grill 09.08.12, 14:59
        A może osoby, które są przeciwne grillowaniu na ogródkach i balkonach po prostu same tego nie robią i im pachnie jedzonko i chętnie by zjedli. Wiadomo, że trzeba grillować z głową- mozna kupić grilla z przykrywką smile Bądźmy bardziej wyrozumiali. Mi nie przeszkadza jak ktoś grilluje - Smacznego. Bardziej denerwują mnie nocne głośne rozmowy na balkonach lub pod klatkami.
    • rypioze Re: Grill 08.08.12, 17:46
      Oatatnio gdzieś widziałem grill zasilany z zapalniczki samochodowej,Kosztuje 50$.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka