Dodaj do ulubionych

iran w marcu...

06.10.11, 11:27
dolot krk/waw -yerevan (aerosvit), bus/autobus do teheranu, 3-5 dni damavand (pełna zima), opcja teheran/okolice, dalej isfahan, persepolis itd, do dyskusji, przy powrocie erewań/eczmadzin?; 20 dni, niskokosztowo
referencje
fotoforum.gazeta.pl/u/leoleo.html
www.panoramio.com/user/1433781
kontakt na pocztę
Obserwuj wątek
    • leoleo opcja maroko 30.10.11, 08:54
      koszmarne - jak na wyjazd niskokosztowy - ceny biletów lotniczych, zlodziejska cena wizy i opłata za damavand powoduję ze rozwazam (poważnie_) opcję maroko - tubkal, objazd samochodem, kilka dni nad morzem; pozdrowienia, termin jw
      www.panoramio.com/user/1433781
      • 007.bond Re: opcja maroko 02.11.11, 21:59
        Witam
        Na ile dni przewidziany wyjazd?Samochodem z Polski czy wypożyczany na miejscu?Pytam bo też jestem zainteresowany Tubkalem
        • leoleo Re: opcja maroko 03.11.11, 22:15
          20-21 dni od początku marca, tubkal 4-5 dni, marrakesz - imlil - marrakesz taksówką, samochód do objazdu na miejscu, pięciomiejscowa dacia logan ok 30 eu/d, paliwo zależne od trasy, trasa do dyskusji
          fotoforum.gazeta.pl/72,2,863,109195063,109195063.htmlzdrowia
          leo
          • leoleo jednak iran 17.11.11, 12:14
            jest jeszcze szansa na dorzeczny dojazd/dolot - kiev boryspil - szardża - teheran, air arabia, w granicach 1200 pln/2 strony (w cenie dojazd do kijowa), opcja przez baku wyraźnie droższa...
            • kornel-1 Re: jednak iran 17.11.11, 19:01
              Strasznie kombinujesz :-(((

Przecież od wiosny jest promocja na Erewań. Dziś możesz kupić bilet
              Wylot: 10.03.2012
              Powrót: 29.03.2012
              584,57 PLN

Z Erewania do Teheranu za 100 złotych przejedziesz. A w powrotnej drodze Mt Sabalan zahaczysz...

Kornel
              • leoleo Re: jednak iran 19.11.11, 16:48
                wrzuć jakiś link albo adres albo nazwę linii lotniczych, lotnisko wylotu też byłoby ok:)
                • kornel-1 Re: jednak iran 19.11.11, 20:18
                  Sorry, oczywiście PLL LOT. Wyloty eeee... z lotniska w Warszawie ;-)
                  To była dość znana promocja, mnóstwo osób skorzystało... Tbilisi i Erewań były po 324 zł.. bo niby w Europie leżą ;-)

Kornel
                  • leoleo Re: jednak iran 19.11.11, 22:30
                    było, zdechło, gdybys coś zobaczył daj cynk:)
                    • kornel-1 Każdy szuka "jak umi" 20.11.11, 14:00
                      No sorry, ale w tych datach, które podałem wciąż można kupić bilet w podanej przeze mnie cenie. Sprawdziłem minutę temu :)

Wybrane daty
                      Wylot: 10.03.2012
                      Powrót: 29.03.2012
                      585,25 PLN(Dla wszystkich pasażerów, włącznie z podatkami)

Oczywiście te daty mogą ci nie pasować. Ale ja na to już nic nie poradzę.

Kornel
                      • leoleo tak, kornelu... 21.11.11, 19:00
                        580 bilet, 100+100 dojazd do w-wy, 150+150 dojazd do teheranu (50$ autobus raz dziennie), 100 2x wiza tranzytowa armeńska (2x18$), 100 opłata wylotowa ze zwartnoc, razem ok 1300; taki drobiazg jak fakt ze 25-26 marca powinienem być w domu w tym wypadku nie ma znaczenia; doba jazdy autobusem/busem przed wejsciem na demawend to lekka rozgrzewka:), prawda? i ty się dziwisz ze ja kombinuję przez szardżę za 1000 plus dojazd do kijowa, z krakowa bezbolesny:) pozdrawiam
                        • kornel-1 Re: tak, kornelu... 22.11.11, 23:14
                          Pewnie masz rację, ale:

* Ja do Warszawy jeżdżę TLK/PR 53-56 zł; nie wiem skąd jedziesz; jeśli z Krakowa to do Warszawy możesz taniej niż 100 zł.
                          * wiza armeńska na granicy to 3000 dramów (9$); skąd masz info o 18 $ na lotnisku za tranzyt?
                          * opłaty wylotowej z Armenii nie ma
                          www.kaukaz.pl/forum/viewtopic.php?f=4&t=3013
                          * na Demawend nie musisz ruszać w pierwszy dzień po przyjeździe do Teheranu; czy zrobisz tak po przylocie na lotnisko?
                          * Jeśli lubisz góry w ziemie to masz możliwość wejścia też na Aragac (i Sabalan)
                          * co do autobusu Erewań-Teheran to oczywiście bezpośredni przejazd jest dobrą opcją w zimie

Tak czy owak - rozumiem - lot do Erewania odpada. Zwróciłem na tę możliwość uwagę, gdyż przelot do Teheranu zwykle był drogi (~1500 zł) a oferta Lotu jest atrakcyjna

pozdrawiam,

Kornel
                          • leoleo Re: tak, kornelu... 24.11.11, 09:44
                            jest jeszcze jeden haczyk; droga erewań - tebriz w marcu w kilku miejscach jest w obrębie stałej pokrywy śnieżnej (od 1500m w górę), przy świeżym opadzie może to skutkować opóźnieniami albo i gorzej; cóż, metoda kolejnych przybliżeń, choć nieefektowna, powinna dać rozwiazanie; pozdrowienia
                            • kornel-1 Re: tak, kornelu... 24.11.11, 18:54
                              Oczywiście, masz rację. Gdy grafik jest napięty, to też bym nie ryzykował utknięcia pod jakąś przełęczą...

Kornel
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka