Dodaj do ulubionych

Lwów Odessa Krym

16.09.12, 16:44
Szukam osób zainteresowanych wyjazdem do Odessy i dalej na Krym . Czas pobytu do ustalenia jeśli chodzi o termin to koniec września i Październik do uzgodnienia . Transport już na Ukrainie to preferuję ze Lwowa przemieszczać się koleją do odessy i dalej na Krym , tanio i przyjemnie..
Wiecęj info pisz..
Obserwuj wątek
    • elzik Re: Lwów Odessa Krym 17.09.12, 06:38
      Akurat wracam z Krymu z mieszanymi uczuciami.
      Koleje ukraińskie może i tanie, ale warunki podróżowania plackartą urągają wszelkim europejskim standardom. Wystarczy zajrzeć do kucanej ubikacji, bo wchodzić to już na własną odpowiedzialność. Tabor wyeksploatowany do granic możliwości.
      Watahy pijanych facetów z nagimi torsami nocą chodzą po pociągu w poszukiwaniu wódki.
      O spanie raczej trudno w takich warunkach.
      A może nasza grupa nie miała szczęscia, że tak trafiliśmy.
      • grzmatt Re: Lwów Odessa Krym 17.09.12, 07:29
        Ja mam inne odczucia co do podróży tym srodkiem lokomocji napewno czyściej i schludnij niż w polskich pociągach a co do pijanych facetów zawsze mogłaś eś wybrac przedział kupe........ ja nie miałem nigdy zadnych zastrzeżeń ani do towarzystwa ani też do spraw związanych z cyzstością
        • elzik Re: Lwów Odessa Krym 17.09.12, 13:44
          no oczywiście na towarzystwo wpływu nie mamy, ale te uogólnienia też mają niewielki sens.
          Tabor kolei Ukraińskich jest skrajnie "różnorodny" z jednej strony rozpadające wagony z twardymi półko-leżankami, z drugiej estetyczne, wygłuszone i miękkie ławki w całkiem nowych wagonach. Wszystko zależy od szczęścia, ale za te pieniądze-10 euro Lwów/Odessa nie ma co marudzić i trzeba liczyć na łut szczęścia.
    • bdobry Re: Lwów Odessa Krym 04.10.12, 19:29
      Witam, pisałbym się na taki wyjazd koło połowy października do 10 dni. Koniecznie chciałbym zobaczyć bazę łodzi podwodnych w Sewastopolu.Pozdrawiam
      • elzik Re: Lwów Odessa Krym 04.10.12, 23:24
        B.dobry, może nie tyle bazę, ale pozostałości po niej. Teraz zrobili tam muzeum.
        Polecam szczególnie dla twardych facetów :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka