Dodaj do ulubionych

Weekend majowy 2014 - Chiny

05.02.14, 00:24
Poszukuję koleżanki do podróży do Chin, najchętniej w terminie od 24.04.2014 z Ecco Travel, program "Cesarskie Chiny".
Mam 49 lat i jestem pogodnego usposobienia.
Chciałabym uniknąć dodatkowej opłaty z tytułu samotnego podróżowania oraz oczywiście razem jest milej podróżować. Koszt wycieczki ok. 6700 zł + wydatki własne.
Jestem otwarta na inne propozycje.
Obserwuj wątek
    • ani.ab Re: Weekend majowy 2014 - Chiny 05.02.14, 17:14
      Witaj. Ja również rozważam wyjazd do Chin, ale raczej z Itaki - Wejście smoka w terminie 30.04-12.05 lub w 2 połowie lipca, sierpniu lub wrześniu. Biorę też pod uwagę Rainbow - w krainie złotego smoka. Jeśli nie zrealizujesz swoich planów a byłabyś skłonna wybrać coś z tych propozycji odezwij się.
      Mam 39 lat, kobieta, mieszkam na Śląsku.
      Pozdrawiam
      • aga1112222 Re: Weekend majowy 2014 - Chiny 05.02.14, 20:38
        Czy mogę wiedzieć co zadecydowało o takim wyborze: cena, program, termin, biuro?
        Miałam okazję wyjeżdżać i z Itaki i z Rainbowsa - wg mnie Itaka wypada zdecydowanie lepiej. Czy wyjeżdżałaś kiedyś z tych biur? Jakie masz doświadczenia?
        Nie byłam nigdzie z Ecco Travel, ale pani w biurze podróży bardzo zachwalała, że jeśli chodzi o organizację wycieczek do Chin, to Ecco Travel jest zdecydowanie lepsze, m.in. podobno z Ecco Travel lata się liniami rejsowymi, a z Itaką czarterami, czyli gorsze warunki podróży z Itaki. Nie wiem czy jest to tylko subiektywna opinia Pani w biurze podróży czy rzeczywiście tak jest. Jeśli kiedyś byłaś na wyjeździe z Ecco Travel, to proszę o opinię - będę wdzięczna .
        Też jestem ze Śląska, więc jeśli udałoby się wspólnie wyjechać to byłoby miło :).
        Pozdrawiam :).
        • ani.ab Re: Weekend majowy 2014 - Chiny 05.02.14, 22:32
          Wybrałam Itakę a nie ECCO, przede wszystkim dlatego, że 15 dni to troszkę za długo dla mnie. Optymalnie byłoby 10 ale krótsze wyjazdy z kolei nie bardzo mi pasowały pod względem programu. Obejrzałam oba programy i wydają mi się podobne, więc dlatego głownie Itaka. Ważne też było, że jeślibym nie znalazła towarzyszki na podróż, to w Itace nie dopłaca się za samotną podróż - jeśli będzie druga osoba samotna tej samej płci to jest dokwaterowanie a jeśli nie to jest się samemu w pokoju i nie trzeba dopłacać (tak mi wyjaśniono w biurze). Z dalszych podróży byłam z nimi na Sri Lance i byłam zadowolona. Nie byłam nigdy z Rainbow, z Ecco wybierałam się na objazdówkę do Tajlandii i Kambodży ale ostatecznie się nie udało, aczkolwiek kontakt z biurem wspominam bardzo pozytywnie. Co do Chin to poinformowano mnie w biurze że lot jest bezpośredni z W-wy (nie jestem tego pewna bo coś mi się nie zgadzają godziny lotów jakie podają na stronie), leci się Qatar Airlines więc chyba dobry standard.

Pozdrawiam
          • aga1112222 Re: Weekend majowy 2014 - Chiny 06.02.14, 21:51
            Cześć. Porównałam programy wycieczek, o których wspominałaś i jednak jestem skłonna pozostać przy Cesarskich Chinach z Ecco Travel , gdyż porównując:
            „Wejście Smoka” – 13 dni – 7282 zł – wyżywienie: śniadania
            „W krainie złotego smoka” – 12 dni – 7460 zł – wyżywienie : 3x dziennie
            „Cesarskie Chiny” – 15 dni - 6720 zł – wyżywienie śniadania i obiadokolacje,
            czyli najbardziej cenowo korzystna oferta, nie licząc opłaty dodatkowej za samotne podróżowanie, jest oferta „Cesarskie Chiny” (2 lub 3 dni dłuższa za niższą cenę – różnica cenowa od 562 zł do 740 zł). Uwzględniłam cenę podstawową + koszty obowiązkowe (wstępy, napiwki, przejazdy i koszty obsługi wizowej). Jeśli chodzi o program to też z Ecco Travel jest najbogatszy, bo jest dłuższy o 2 lub 3 dni.
            Jeśli chodzi o imprezę „W krainie złotego smoka”, to program również bogaty, ale z doświadczenia wiem, że Rainbow Tours ma strasznie nabite programy kosztem tego, że wyjeżdża się o świcie, a wraca np. przed północą – trochę męczące. Poza tym w Rainbow Tours dużo się jeździ (kilkaset km dziennie to norma), aby np. zaoszczędzić trochę na hotelu.
            To powoduje, że wolałabym jednak jechać z Ecco Travel. Jeśli jednak nie możesz wyjechać na te 2 lub 3 dni dłużej, to zastanowię się, bo z dopłatą wyjdzie jednak drożej.
            • ani.ab Re: Weekend majowy 2014 - Chiny 07.02.14, 19:47
              Cześć
              Ja jednak muszę pozostać przy Itace. Mam nadzieję że wyjdzie troszkę taniej niż piszesz, wg moich wyliczeń to powinno być 5689 zł (30.04-12.05) + 355 $ dopłat obowiązkowych (180 wstępy i przewodnicy, 45 napiwki, 130 przejazd szybką koleją), to razem powinno dać nie więcej niż 6.800 zł.
              Rozumiem Twoje wątpliwości bo program ECCO też bardzo fajny.
              Gdybyś jednak nie zdecydowała się na ECCO, to odezwij się.
              Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka