Dodaj do ulubionych

szukam spływu - pierwsze 3 tyg. lipca

IP: *.radio-gazeta.pl 18.04.05, 16:44
Chętnie podepnę się pod jakiś ciekawy spływ kajakowy z fajnymi ludźmi w
lipcu. Interesują mnie pierwsze 3 tygodnie lipca, ale nie dłużej niż 10 dni z
weekendami. Odpadają Hańcza, Brda, Gwda, Drawa bo tam już byłem. Czekam na
info. Mój mail: magicch@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • aaaqqq Super spływ 11.06.05, 10:43
      Witam

Widze, że już troszke pływasz. A co powiesz na fajne szlaki Poj. Drawskiego (ja
      szczególnie lubie Białą bo dreszczyk emocji daje no i można się sprawdzić na
      trudniejszym szlaku)

Mamy sporo wolnych miejsc na wakacyjne spływiki (8dni tylko 150-200zł)pływamy
      latem po rzekach: Piława, Gwda, Biała, Dobrzyca. A cena zawiera wypożyczenie
      kajaka, wioseł, kamizelek, mapek..., opłaty pół namiotowych, ubezpieczenie NW,
      transport tobołów pomiędzy noclegami i transport kajaków po spływie. Piwo i
      jedzonko niestety we własnym zakresie. 90% uczestników spływów ma 18-30 lat i w
      większości jest studentami.
      Jesteśmy luźno zorganizowanym klubem ale przyjechać może każdy (zwykle połowa
      to nowi ludzie) Ja pływam z nimi od kilku lat i jest TTTTTTAKA IMPREZA.

pozdry
      Ps. Jak ktoś chce się zapisać, coś więcej dowiedzieć, zobaczeć galerie naszych
      fotek, poczytać nasze forum... to wejdzcie w link do naszego plakatu
      reklamowego :

lukasz2004kajak.fm.interia.pl
      a dalej to już wszystko jasne

pozdr Łukasz
      • piotrwol22 kogo nie polecam 16.06.05, 22:09
        W zeszłym roku byłem na spływie w pewnej dużej firmie, która ma bazę m.in
        gdzieś na mazurach, oraz w Swornych Gaciach i w Łubowie. Sam przebieg spływu
        pomijam bo byli okropnie nudni ludzie. Na początku spływu musiałem zapłaćić
        kaucję za sprzęt. Część kaucji nie dostałem na koniec bo "porysowałem dno
        kajaka". Policzyli mi po 5 zł od rysy !!!!!! Jak ludzie potrafia być prości.
        Wstyd i obciach. Nigdy nie popłynę już z firmą: "kajaki,pl"
        • Gość: llllll Re: kogo nie polecam IP: *.lan.LKSnet / *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 22:43
          autentyk, moja kolezanka też mi mówiła, ze tak zrobili jej w KAJAKI,PL
          Najpierw kazali płynąć płytką kamienistą rzeką, gdzie co chwila kajak o coś
          obcierał a potem zarąbali jej dyszke z kaucji. Myślałem, że ona nieco przesadza
          ale coś w tym jest. Nazwał bym po imieniu takie zachowanie ale chyba regulamin
          tego zabrania. Wobec tego ja przerzuciłem się na żagle. Wiosłować nie trzeba a
          też jest miło
          narki
          • aaaqqq Re: kogo nie polecam 25.06.05, 10:59
            No tak, zawsze znajdzie się jakaś czarna owca, nawiedzony posiadach lsniących
            kajaków. kajaki są do pływania a nie do oglądania. Jak ktoś chce mieć lśniace
            dno w kajaku to niech trzyma go w domu a nie organizuje spływy.

Tak więc polecam kolejny raz spływy naszego klubu szuwarowo-imprezowego
            lukasz2004kajak.fm.interia.pl
            tam nic złego was nie spotka

pozdrawiam
            • filemonka_26 Re: kogo polecam 25.06.05, 14:53
              polecam spływ rzeką Sapiną lub na słynnej Krutyni

AKWEN s.c.
              11-500 Giżycko, Gajewo, ul. Suwalska 6 e
              Tel./fax 087 428 20 14
              www.akwen.pl/

• piotrwol22 Re: kogo polecam 26.06.05, 18:10
                o nie tylko nie Krutynia, tam jest 100 kajaków na kilometr. Sapiny nie znam ale
                Krutynia to raczej dla tych, którzy lubią obijać się o inne kajaki a poza tym
                drogo tam jest. Jedynym sposobem na krutynie jest spływ do połowy czerwca lub
                na początku września gdy jest tam mało ludzi. Ja na szlaki takie jak Krutynia,
                Brda, Drawa jeżdze właśnie przed lub po sezonie a w wakacje pływam po mniej
                znanych szlakach.
                • kamyk4 Re: kogo polecam 30.06.05, 13:05
                  Ja zdecydowanie nie polecam Krutyni a z opisu Sapiny wnioskuje ze jest to bardzo spokojna rzeczka o 32 km szlaku czyli na 2 dni i jest to raczej leniwe stworzenie na ktorym mozna sie polenic. Co kto lubi...
                  Kamyka
                  • monstertrak a zna ktoś Rurzyce na Poj Drawskim 03.07.05, 13:38
                    ponoć piękna na weekendowy spływik
                    ?????

• Gość: wewrtyuiu Re: a zna ktoś Rurzyce na Poj Drawskim IP: *.lan.LKSnet / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 00:20
                      Rurzyca jest OK a w polowie jest przepiękna stanica Wrzosy nad super
                      jeziorkiem -istna bajka
                      • monstertrak Re: a zna ktoś Rurzyce na Poj Drawskim 24.07.05, 10:03
                        A wiesz czy to prawda, że JP2 tam pływał?
                        • aaaqqq Re: a zna ktoś Rurzyce na Poj Drawskim 28.07.05, 12:13
                          Tak, jest tam kamień upamiętniający ten fakt i nawet szlak nosi chyba imię JP2
                          • Gość: fffffdfdf Re: a zna ktoś Rurzyce na Poj Drawskim IP: *.lan.LKSnet / *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.05, 14:45
                            he he he

jest tam też rezerwat przyrody o nazwie: "Diabli Skok"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka