wojtek37k 01.10.07, 17:10 Wyjeżdżam z żoną 09.10. do Sharmu , może ktoś w tym czasie i w tym samym celu ? Pozdrawiam Wojtek Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zosia_nurowska Re: Na nurka w Sharm el Sheikh 01.10.07, 17:35 Tak, będę. A konkretnie: A jaki masz stopień? Ile nurkowań? W jakiej bazie chcesz nurkować? Ja mam ****CMAS, Ponad 300 nurkowań. Pozdrawiam Odpowiedz Link
zosia_nurowska Re: Na nurka do Sharm el Sheikh 01.10.07, 17:52 Nurkuję na nitroxie więc weź to pod uwagę, nastawiam się na trzy - cztery nury dziennie (z nocnym), także Thistlegorm i Dunraven oraz wraki i rafy w Nabq no i oczywiście Dahab ale nie "standardowe" Blue Hole - zresztą kilka dni temu był tu kolejny trup - pewnie czytałeś na listach dyskusyjnych.. Odpowiedz Link
gupikaowiec_75 Re: Na nurka do Sharm el Sheikh 02.10.07, 13:51 A ty zosiu jakaś trochę normalna inaczej jesteś ? Odpowiedz Link
wojtek37k Re: Na nurka do Sharm el Sheikh 02.10.07, 17:34 Będziemy nurkowac we włoskiej bazie , nazwy w tej chwili nie pomnę . W bazie tej pracuje moja koleżanka polska instruktorka , mamy za sobą prawie 40 wspólnych nurków , więc jako partner i przewodnik nie jest dla mnie anonimowa , nie są najtańsi ale to baza z prawdziwego zdarzenia z certifikatem , siedzibą , własnymi łodziami i certyfikowaną kadrą , wiesz o co mi chodzi. Nastawiamy się na nurki w pobliżu Sharm , wiec wyprawa do Dahab na Blue Hola odpada , Thistlegorm bardzo chciałbym zaliczyć ,jeszcze na nim nie nurkowałem , wraki nie biorą mojej połowinki , ale ponamawiem to popłynie . Ja sie szkolę w Padi mam Rescue i kilka specjalizacji min Nitrox . Ja ze względu na żonę , raczej tyle zejść dziennie nie zrobię , obiecałem jej popołudnia , w miarę bez nurków , za to kilka romantycznych wieczorow spedzonych wspólnie bez dzieciaków , ktore zostają w kraju . O tragedii 20-latka "technicznie wyszkolonego" nurka słyszałem , to smutna rzeczywistość naszego hobby , że takie tragedie się zdarzają . Kiedy i skąd lecisz , w jakim hotelu sie zatrzymasz. My lecimy z Warszawy . Pozdrawiam Wojtek Odpowiedz Link
zosia_nurowska Re: Na nurka do Sharm el Sheikh 03.10.07, 17:49 Wojtku, po przejrzeniu tego co wcześniej pisałeś nie będę nurkować z Tobą. Szkoda, że nie zadałeś sobie trudu aby poznać teoretycznie wcześniej (od ilu miesięcy wiesz, że tu jedziesz) najciekawsze "nurkowiska" w Sharm i okolicach.. Nie zadałeś sobie nawet trudu aby się "przygotować do zajęć" na poziomie podstawowym.. Dunraven leży na głebokości do 29 metrów (dno - piasek). Wstukaj w Google dunraven wreck sharm. Do Dahabu jedzie się na jeden dzień - wyjeżdza się o 7 rano - wraca o 18. Można zrobic dodatkowo tanie zakupy i zjeść przepyszne rybki i owoce morza za grosze.. W Egipcie można legalnie nurkować dużo głebiej niż 30m. Dokształć się... Co do Thistlegorma- informacja z bazy: - The Thistlegorm continued to deliver some outstanding dives in September with incredible amount of marine life attracted to the wreck. Huge shoals of fusiliers still cover the wreck. Some of the divers that has dived it several times in the past, believe that this is the best they have ever seen it! Masz wysoki stopień PADI - zapłaciłeś - dostałeś.. Ale mi partner jest potrzebny pod wodą aby zadbał o moje "4 litery" w razie nieprzyjemnej sytuacji.. Potrzebne są UMIEJĘTNOŚCI a nie kawałek plastiku... Nie chcę aby się powtórzyło to co stało się w Planet Divers w Dahab ostatnio... Miłych nurkowań pa, pa... Odpowiedz Link
wojtek37k Re: Na nurka do Sharm el Sheikh 03.10.07, 18:29 Janie w złośliwościach formy nie stracileś , przemądrzałoś w twoim wykonaniu to mistrzostwo świata . Post pierwszy przeredagowałem w ostatniej chwili , powód jest prosty w trakcie pisania już rozważałem , że możesz być to ty . Nurkowanie wspólne jest wykluczone , powodem jest twoja osobowość i niesolidność . Wyobraź sobie że do Sharmu jadę pierwszy raz na nurki , więc koleżanka ma mnie zaskakiwać i nie zaprzątam sobie głowy planowaniem . Jak bym miał ochotę tylko na nurki to popłynąłbym na safari , a nie stacjonarnie przyleciał do Sharmu . Na powietrzu rekreacyjnie w Egipcie można schodzić tylko do 30 m. to fakt . Z wrakiem powyżywaj się , mogłem się pomylić. Co do partnerowania , nic nie pisz , nie ośmieszaj się - ZOSTAWIŁEŚ TURYSTÓW (KLIENTÓW) W WODZIE I ODPŁYNOŁEŚ ŁODZIĄ , ZABRAŁA ICH INNA ŁÓDŹ RATUJĄC IM PEWNIE ŻYCIE . Odpowiedz Link
zosia_nurowska Re: Na nurka do Sharm el Sheikh 03.10.07, 18:46 Wojtku po raz kolejny udowadniasz, że jesteś KOMPLETNYM IGNORANTEM... Moja decyzja była słuszna. Wiecej nic nie napiszę na ten temat - nie mam zamiaru brać udziału w pyskówkach. Odpowiedz Link
gupikaowiec_75 Re: Na nurka do Sharm el Sheikh 04.10.07, 11:13 zosia_nurowska napisała: > W Egipcie można legalnie nurkować dużo głebiej niż 30m. > Dokształć się... Legalnie / nielegalnie - nie ma policji nurkowej o ile mi wiadomo, to tylko twój biznes czy chcesz zejść na 30m 40m czy może 50m > Masz wysoki stopień PADI - zapłaciłeś - dostałeś.. Ty masz wysoki stopień SSI (dla niezorienowanych - takie mniejsze PADI) za który również musiałeś zapłacić tak jak i za CMAS więc nie truj o PADI że komercja , żadna z ww. przez ciebie organizacji nie jest non-profit ! > Ale mi partner jest potrzebny pod wodą aby zadbał o moje "4 litery" w razie > nieprzyjemnej sytuacji.. Potrzebne są UMIEJĘTNOŚCI a nie kawałek plastiku... i tu się zgadzam :) Odpowiedz Link
zosia_nurowska Re: Na nurka do Sharm el Sheikh 03.10.07, 18:13 - A group diving with Sean at Jackson reef had 5 turtles on 1 dive! - On an early morning dive at Shark Observatory did we see two eagle rays that stayed with us for several minutes. We also had a darkspotted stingray on the same dive. - A group diving with Guy had a nice eagle ray at Jackfish alley. - A group diving with Elena had a guitar shark at Jackfish alley Odpowiedz Link
wojtek37k Re: Na nurka do Sharm el Sheikh 03.10.07, 18:58 To polskie forum , więc pisz po polsku , ja nie mam kłopotu ze zrozumieniem tego opisu wczesnego nurka , ale jakbyś (nie mnie) ale innych poinformował po polsku o zwierzakach z tego nura , to byś może miał jednego albo dwóch klientów więcej. Ja nurkując w Meksyku na Jukatanie na Tortuga Reef widzialem 17 żołwi (napiszę Ci to słownie : siedemnaście) podczas jednego nura . I ja i organizatorzy tej wyprawy opisujemy tego nurka w sierpniowym numerze Wielkiego Błekitu , przyjrzyj się zdjęciom z tej wyprawy to może mnie rozpoznasz w Sharmie . A ty ciągle to samo : Dahab -tanie owoce morza , nurek i znów ta sama rafa , czasem forum powymądrzać się . Jedyna zmienna to nick pod ktorym piszesz i reklamujesz swoją bazę . Życzę więcej konsekwencji w pisaniu pod jednym nickiem i tak po dwoćh postach , ktoś w temacie Cię rozpozna . Podróż tą zaplanowałem jakieś 10dni temu to tak dla formalności. Pół roku to planowałem Meksyk wraz z przyjaciółmi , bo było co planować , ale Ty tego nie wiesz co się tam planuję . Do roboty , bo klienci się spłoszą . Odpowiedz Link
zosia_nurowska Re: Na nurka do Sharm el Sheikh 03.10.07, 19:07 Wojtusiu, zdjęcie osoby o której ciągle piszesz jest w najnowszym "Nurkowaniu" na całą stronę... Strona 37... Odpowiedz Link
zosia_nurowska Re: Na nurka do Sharm el Sheikh 03.10.07, 19:09 A miałam nie pisać... Ech... :) ps. i juz chyba czwarty raz w tym roku zamieszczają zdjęcia z jego nurkowań... Odpowiedz Link
wojtek37k Re: Na nurka do Sharm el Sheikh 03.10.07, 19:46 Janeczku , więcej konsekwencji , więcej nie pisz Odpowiedz Link
wojtek37k Re: Na nurka do Sharm el Sheikh 02.10.07, 18:09 Hihihi - dałem sie nabrać , toż to chyba Jan "The Great" Dudzinski w osobie zosii_nurowskiej osobiście raczył do mnie parę słów skrobnąć , po takiej przerwie , czuję się zaszczycony . Oferta jak już w innym poście , na innym forum pisałem , jeszce aktualna - coś Ci przywieźdż z kraju ? tak przy okazji . Twój styl pisania (wrzuciłem Cię w wyszukiwarkę), jest nie do podrobienia , zawsze dużo sarkazmu , ale nurków to masz chyba więcej niż 3 setki , tyle lat w Egiptowie zawodowo nurkujesz to możliwe , że grubo ponad 1000 pekło - bądźmy realistami . Dunraven jest chyba na glębokości takiej , że nie prowadza się tam turystów . W Egipcie dalej obowiązuje prawo , że nurkujemy rekreacyjnie tylko do 30m. , a ty chyba JUŻ przestrzegasz wszystkich norm bezpieczeństwa nurkując z klientami ? Na koniec prośba - może jakieś pytanko egzaminujące ? , albo lepiej odpuść i tak nie odpowiem , nie czuję się zobowiązany . Z wyrazami szacunku Wojtek Odpowiedz Link
jooasiaa Re: Na nurka 01.10.07, 20:01 UUU jaka szkoda Wojtku my jedziemy 26.10. ale zdązysz wrócic i przesłac mi zdjecia;))))))))))) Odpowiedz Link
wojtek37k Re: Na nurka 02.10.07, 18:15 Zdjęcia oczywiście , jeśli będziesz miała ochotę to prześlę Ci na skrzynkę . Szkoda , że lecisz w innym terminie , może następnym razem . Pozdrawiam Wojtek Odpowiedz Link
kadrom Witaj Zosiu !!! 03.10.07, 23:41 Witaj Zosieńko !!! Stęskniłem się już za Tobą okrutnie. Była(e)ś gdzies na wypadzie z Jankiem i Stefanem ? Jak się udały... no wiesz te sprawy ;-) Miała(e)ś napisac co i jak i tyle czasu nic nie było słychać. Już się martwiłem o Ciebie. Cieszę się, że pozostajesz w dobrym zdrowiu. A co słychać u Janka i Stefana ? Janek chyba zarobiony po uszy ? Bo piszesz na innym wątku, że brak miejsc dla nurków w najbliższym czasie. Dbaj o niego i rób mu masaż co wieczór bo jeszcze nam zasłabnie. A na forum taka nostalgia :-(( Poproś go, żeby napisał cos fajnego. Pozdrowienia dla całej Waszej trójki ! A może przyjęliście już kogos nowego do paczki ? Pisz częściej bo wszyscy tęsknimy. Pozdrowienia z chłodnej Polski Marcin Odpowiedz Link