Dodaj do ulubionych

Ecco Holiday BANKRUTEM!

IP: *.idea.pl 07.04.05, 23:37
Tunezja 2 tyg. w lipcu 499 zł, Grecja w 2 tyg. w lipcu 599 zł itd. Ludzie
przecież ten touroperator przy takich cenach nie dożyje do lipca! Może juz
trzeba by złożyć doniesienie do prokuratury o próbę wyłudzenia...
Obserwuj wątek
    • Gość: web Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 10:48
      czy sądzisz, że nie znajdą się tacy, co będą ustawiać się w kolejce po super
      hity?
      • Gość: bolo Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 13:07
        na pewno masz rację bo polski klient głupi
        ustawi sie napewno w kolejce a gdy nie wróci bedzie wymyślał
        wszystkie biura na niebie i ziemi ale nie własną głupotę
      • Gość: owan Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: *.LANx.pl / *.LANx.pl 16.07.05, 21:17
        Czy ktos bylz Ecco w hotelu El Pinar na Costa del Sol. Jakie wrażenia
      • borekq Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! 05.09.05, 12:57
        Przepraszam za reklamę, ale chyba warto: ruszył KONKURS FOTOGRAFICZNY na portalu
        joga-joga.pl ! Zapraszamy do udziału wszystkich ! FAJNE NAGRODY.

www.joga-joga.pl
    • Gość: Jacek Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.05, 12:26
      Masz racje, te pieniądze nie starczają na pokrycie kosztów przelotu,
      a co dopiero na utrzymanie firmy ?!
      Prokurator na pewno zainteresuje się sprawą, ale jak zwykle po czasie.
      Nasuwa się tylko pytanie czy to będzie w lipcu, czerwcu,
      wcześniej czy później?
      • Gość: Bercia Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: *.aster.pl 09.04.05, 13:02
        O czym wy ludzie piszecie??? Proszę dokładnie pooglądać sobie ich stronę a
        dopatrzycie się że ta cena jest za SAM przelot.Od 2 lat wszyscy piszą że biuro
        Triada plajtuje a tu już kolejny raz proponują nam nową promocje... i to wiecie
        za ile?... za 444zł. z hotelem i przelotem.
        Czy to też was nie dziwi???? przecież jak pisaliście przelot tyle nie kosztuje
        a tu jeszcze w tej cenie jest hotel:))))Chyba tez piwinniście zgłosić to do
        prokuratury .
        Jesteście śmieszni !!!!!!
      • Gość: fifi Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: *.one.pl 20.07.05, 15:18
        to sa loty czarterowe, wiec liczy sie ilosc klientów na hotel, samolot jest juz
        zapłacony.
        pracuje w turystyce 4 lata, dla osob z zwenatrz, niektore ceny sa
        niezrozumiale. malo tego nie ma ceny 499 czy 599 , nie ma! dochodza opłaty ,
        ubezpieczenie transfery i robi sie 700 a to juz jaknajbardziej mozliwe, malo
        tego za taka cene poleca 2 lub 3 osoby a nie cały samolot;/
        to taka reklama, heheh chwyt . niech sie nie wydaje coniektorym ze znaja sie
        na wszytskim , a prokuratura hehe , mamy wolny rynek ;) pozdrawiam
    • Gość: beti Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: *.u.wavenet.pl 10.04.05, 17:28
      roman i ten drugi to śmieszni , biedni faceci z konkurencji, co czekają z
      utęsknieniem za klienta.....
    • Gość: ggalin Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 12.04.05, 11:20
      Ecco jest biurem turystycznym, warunki pobytu jak i ceny też są turystyczne,
      nie szukajcie tu komfortowych wakacji za cenę last minute.
      Cena 599 zł po dodaniu opłat dodatkowych zmieni się w 1599 zł.
      Mam nadzieje, że w sierpniu spędzę z nimi wakacje.
    • Gość: ecco holiday Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: 213.17.149.* 12.04.05, 20:23
      drogi romku
      przelot WAW-MIR-WAW to 346 PLN, hotel za 3 USD za dzień w tez sie dla Ciebie
      znajdzie. Dlatego spiesz sie do biur podróży, bo jutro już tak dobrej oferty
      może nie być. Pamiętaj jeszcze o zabraniu 100 PLN na opłatę rezerwacyjną, którą
      musisz nam wpłacić przy rezerwacji. I nie zapomnij o opłatach lotniskowych i
      ubezpieczeniu na 2 tygodnie. Po podliczeniu wciąż jedziesz do Tunezji na 2
      tygodnie za JEDYNE 900 pln. Oferta ściśle limitowana.
      • Gość: agulera Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: 217.153.125.* 08.07.05, 12:14
        he...he...i własnie za ten 1 tys. odwolali mojej kolezance Cypr na pare dni
        przed wyjazdem. DZIWNE??? A moze na szczescie nie znalezli tylu frajerów!!!
        • anuska25 Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! 08.07.05, 13:28

To jesli ja moge cos wtrącic na temat biura:
          Byłam w tym roku w Tunezji ze scan holiday w hotelu 4 gwiazdkowym, jednym z
          ładniejszych w okolicy. W tym samym hotelu byli klienci Ecco Holiday.
          Generalnie bardzo zadowoleni a ich oferta niczym nie rózniła się od naszej-poza
          ceną.Wszystko pięknie, bo oni siedzieli w hotelu smakując się w słońcu. Kiedy
          jednak jeden pan chciał jechac na wycieczkę fakultatywna-odwołali z braku
          chętnych, poza tym zamiast szukać dla klientów którzy zgłosili się na
          wycieczke, po prostu rezydentki ich olały, zastawiając się (według mnie)
          włamaniem do mieszkania. W końcu pan pojechał ze Scanem.
    • Gość: pracownik BP Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 18:04
      "roman" ma chyba biuro podrozy i szlag go trafia ze inni maja lepsza oferte:)
      Najpierw kolego przeczytaj co zawiera wycieczka, czy jest z wyzywieniem czy
      bez, czy przelot samolotem czy przejazd autokarem itd. a potem sie wypowiadaj.
      Z tego co wiem ceny graniczace z kosztami wycieczki maja swoje uzasadnienie,
      ale Ty bys i tak tego nie zrozumial, bo do tego sa potrzebne podstawy ekonomii
      • Gość: ? Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.04.05, 17:10
        cudow nie ma za ta cene to jakis szwindel Pana ROPY
      • joven25 Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! 04.05.05, 12:00
        Ludzie 399 zł to najtańsza cena-do Tunezji-do tego trzeba doliczyć
        ubezpieczenie + opłaty lotniskowe+ 50 zł opłata rezerwacyjna.Cały koszt to ok.
        750 zł na tydzień- nie znacie hotelu -klasa turystyczna i bez wyżywienia.
    • Gość: Leszek Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: *.idea.pl 17.04.05, 10:44
      Niezbyt rozumiem,po co się aż tak bardzo emocjonujesz. Po prostu nie rezerwuj w
      tym biurze i tyle. Jest przecież wiele innych i solidnych, z normalnymi cenami,
      adekwatnymi do poziomu świadczonych usług. Ja nigdy nie korzystałem z ofert za
      podejrzanie niskie ceny i jak do tej pory nie mam powodów do narzekań.
      Wyjeżdżałem wielokrotnie. Zawsze wiedziałem za co zapłaciłem i zawsze to
      dostawałem. Dziwi mnie ta mentalność, ta skłonność do niekończących się
      rozważań na temat solidności i poziomu usług turoperatorów.Przedcież to jest
      oczywiste, podobnie w przypadku dostawców innych usług i towarów.Po
      prostu...można wyeliminować tych niesolidnych, albo wprost naciągaczy.
      Ewentualnie będą zaspokajać rynek niszowy.
    • Gość: swey Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: 81.210.81.* 18.04.05, 12:37
      Po pierwsze to jak zapoznacie sie z oferta to dowiecie sie ze jes to
      cena:przelot+ nieokreslony hotel na miejscu, po drugie doliczajac oplaty
      lotniskowe i ubezpieczenie wyjdzie nam cena nie 599 tylko ok.1000 zł doliczajac
      wyzywienie cena bedzie ok 1300-1500 zl a po drugie pamietajcie o zasadzie ze
      pierwsze 10 osób w autokarze(samolocie) placi za caly autokar(samolot)jezeli
      chodzi o koszty transportu i hotelu. Jezeli samolot miesci 160 osob to te
      pierwsze kupujace za normalna cene wlasnie placa za lasty i promocje i
      uwierzcie mi - to sie oplaca. Jezeli ktos ma bankrutowac to biuro, ktore
      otwiera w jednym sezonie kilkanascie nowych kierunkow. Akurat przy ecco czy
      Triadzie, ktora robi slynne "tanie niedziele" trzeba pamietac ze biura te
      organizuja procz promocji bardzo duzo imprez za normalne ceny przez caly rok!
      Acha i nie pomyslcie, ze pracuje w tej branzy-poprstu znam zasady gospodarki i
      troszke czytam te oferty:))
      Pozdrawiam
      • Gość: roman Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: *.idea.pl 18.04.05, 23:24
        taaak... nawet po uwzglednieniu całej ściemy Ecco to cena i tak wychodzi 900 zł
        za 2 tygodnie w Tunezji w miesiącu lipcu, czyli szczycie sezonu. Zastanówcie
        się....
        • Gość: Daria Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: *.aster.pl 20.04.05, 12:37
          Drogi romanie troszkę bulwersuje mnie twoja opinia na temat "ciemy" , nie tylko
          w turystyce ale takze np. w firmach ktore oferyja usługę telekominkacyjną .Może
          podam przykład firmy Idea kt
          óra także reklamuje w swoich spotach reklamowych najtańsze taryfy rozmów
          telefonicznych ale po doliczeniu dodatkowych kosztów podatku, godzin
          korzystania i dodatkowych kosztów o jakich dowiadujemy się przy podpisaniu
          umowy cena wychodzi na rachunku o nawet 50% drożej.
          Więc nie rozumiem dlaczego ty w taki sposób odnosisz się do "działu"
          turystycznego??? Przecież jest to ta sama taktyka jaką prowadzą wszystkie
          firmy:))))
          • Gość: roman Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 10:19
            szanowna koleżanko, nie zmienia to faktu, że jest to zwykła ściema. Dlatego z
            utęsknieniem czekam na czwartego operatora GSM:))
            • Gość: maciek Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 20:31
              polecam Orbis dla Tych co sie boja
          • Gość: Tina Kowalska Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: *.ztpnet.pl 29.05.05, 16:00
            Z Ecco Holiday byłam w maju na Krecie,z tzw.promocji a to oznaczało upust 2,5 %
            ceny i jedna wycieczka w cenie.Biuro to 3-krotnie zmieniało termin i godzinę
            wylotu,czyli zamiast wylecieć rano w niedzielę,wylecieliśmy wieczorem,a zatem
            pół doby diabli wzięli.Poszliśmy spać głodni.Wylot miał być w niedzielę po
            południu,zamiast tego miał miejsce w nocy z soboty na niedzielę.A zatem dobę
            diabli wzięli a raczej Ecco Holiday.Na grupie liczącej ok.80 osób,bo tyle
            wczasowiczów wracało z tego hotelu do kraju,biuro to zarobiło nieżle.Dodać
            należy,że powrót odbywał się tak przy okazji lotu na Rodos; po prostu inna
            grupa lecaca na Rodos miała międzylądowanie na Krecie aby zabrać nas.Zarówno
            ich lot jak i nasz były opóźnione.A pilot bez odpoczynku wracał z nami do
            Kraju.Ktos tu lamentuje,że Ecco Holiday zbankrutuje.Myślę,że nieprędko,bo
            stosując takie praktyki,ma się dobrze.Im wystarczy,by zapełnic samolot,a na
            resztę mają pieniądze z oszustwa turystów.A tak przy okazji.Na Kretę nie ma co
            jechać,nie ma co zwiedzać; w dobrych hotelach /ja byłam w Eri Beach/ jest za
            dużo Niemców.Kreteńczycy wolą ich niż Polaków,to widać.A Niemcy opanowali
            wszystko co lepsze i są wyjątkowo denerwujący.To tyle,pozdrawiam
        • Gość: Ted Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: *.pata.pl 07.05.05, 23:07
          ECCO HOLIDAY UWAGA !!! DZIADY ! AROGANCKI PREZES W
          WYNIKU NIETRAFIONEJ KALKULACJI ZAWIESIŁ LOTY W TRAKCIE NASZEGO POBYTU NA GRAN
          CANARII , A NAS JAK JAKIEŚ PRZEDMIOTY ZADECYDOWAŁ PRZENIEŚĆ NA TENERYFĘ KŁAMIĄC
          O BRAKU ZAPEWNIENIA NAM PRZELOTU I ZASTRASZAJĄC ŻE REZERWACJA HOTELU
          DOTYCHCZASOWEGO JEST ANULOWANA . NIC PODOBNEGO UPARŁEM SIĘ I DO KOŃCA
          WYKUPIONEGO W POLSCE POBYTU BYLEM NA GRAN CANARII - OCZYWIŚCIE TO JUŻ NIE BYŁ
          WYPOCZYNEK . NASTĘPNIE POLECIAŁEM NA TENERYFĘ I OBEJRZAŁEM HOTEL GREEN PARK DO
          KTÓREGO CHCIANO PRZENIEŚĆ MNIE NA SIŁĘ . NIECIEKAWA OKOLICA I BARDZO NISKO
          LATAJĄCE SAMOLOTY ODRZUTOWE TUŻ NAD HOTELEM - A JA PRACUJĘ NA LOTNISKU !
          NA TENERYFIE REZYDENT ECCO HOLIDAY ODPROWADZIŁ MNIE DO SAMOLOTU , KTORY W
          DRODZE DO POLSKI MIAŁ MIĘDZYLĄDOWANIE NA GRAN CANARII !? NA ZŁOŻONĄ PO POWROCIE
          SKARGĘ PO 4 TYGODNIACH PRZYSŁALI ODMOWĘ REKOMPENSATY PISZĄC , ŻE NIE
          ZASTOSOWAŁEM SIĘ DO ICH INSTRUKCJI ( ROZKAZÓW )!!!
          ORAZ
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=193&w=17508006&a=17508006
    • Gość: nuna Re: atena travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 22:55
      ale atena travel bedzie też w niedługim czasie
      aby nie być gołosłowną proszę przeanalizować ofertę
      hotelu CASTRO 3* oficjalnie ale ATENA podaje 3 + ten plus to bzdura
      ale do rzeczy, proszę przekalkulujcie sobie ofertę i okazuje się ,że atena daje
      przeloty gratis t.j ok 900 zł / os. no chyba po to by zgarnąć kasę i......
      • Gość: Zenek Re: IP: *.aster.pl 05.05.05, 00:15
        chrzanie taki wyjazd, już kiedyś byłem dwa tygodnie z vingiem w Grecji za 1200
        zł w śmierdzącej piwnicy bez żarcia. samo jedzenie kosztowało mnie na miejscu
        więcej niż koszty wyjazdu. lepiej wziąść lasta z TUI-a
    • Gość: podrozniczka Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: *.zlote-lany.sdi.tpnet.pl 06.05.05, 12:50
      szanowany panie tunezja od 1499 a grecja od 1599 - prosze uwaznie czytac za 500
      zl nie dojedzie pan do łeby :-p
      • Gość: viking Re: Ecco Holiday BANKRUTEM!do zenka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 15:09
        jesli piszesz ze lepiej bylo z TUI niz vingiem to chyba ci sie cos w glowce
        pomieszalo gosciu.Nie bylo i dlugo nie bedzie na polskim rynku tak solidnego
        organizatora!!! ja bylem z TUI na Krecie i od poczatku do konaca nie widzialem
        rezydenta.
    • Gość: poznaniak Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 10:27
      pracowalem w Polskiej Izbie Turystyki, i na E. H. jest bardzo duzo skarg
      klientow. Niestety nie bardzo mozna zlozyc doniesienia ze cos jest nie tak na
      jedynej podstawie - ze jest tanie. Obecnie jako fundacja prowadze projekt
      udanewakacej, gdzie mozna sprawdzic kwote ubezpieczenia i kioncesje. docelowo
      tez chcemy umiescic forum, i mozliwosc przyznawania glosow pozytywnych i
      negatywnych. adres projektu www.uadanewakacje.com zapraszam wszelkie pomysly co
      jeszcze warto zrobic/zmienic - piszcie. moze razem uda nam sie pozbyc z rynku
      wielu biur, ktore wlasnie nie wiadomo dlaczego dzialaja.
      • Gość: mm Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 13:39
        jak mozna obejrzeć twojąs strone i przesłac ci opinię lub rade itp lub sprawdzić
        wiarygodnosć biura jeśli trona w ogóle się nie otwiera tyko informuje ze jest w
        trakcie realizacji?
    • vikkka Re: Też przewiduje bankructwo ;) 09.05.05, 18:58
      Nie mają szans przy takich cenach wyjść na plus po sezonie..

I jeszcze ten nagły nacisk Ecco na Program Klubowy Ecco Holiday (program
      lojalnościowy, który nakłąnia uprzednich klientów na zakup wycieczki w tym
      sezonie)...

Wygląda to trochę jakby zbierali szybko kasse :)

Ja napewno od nich nic nie kupie w tym sezonie ;)
      • Gość: j Re: Też przewiduje bankructwo ;) IP: *.aster.pl 09.05.05, 21:30
        Jaki termin przewidujesz? Może zaczniemy obstawiać?
        Szkoda gadania po próżnicy!
        • Gość: Marek Re: Też przewiduje bankructwo ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 15:46
          połowa sierpania - widzieliście nową promocje Ecco?
          Dla wszystkich, którzy od jakiejś tam sumy kupią wycieczkę gratis jest
          odtwarzacz MP3 lub aparat cyfrowy! Śmierdzi na odległość!
          • Gość: j Re: Też przewiduje bankructwo ;) IP: *.aster.pl 15.05.05, 13:46
            Połowa sierpnia? Co na to stawiasz? Powiedzmy, że wierzę na słowo i wstrzymam
            się nieco. Przewidywałem wyjazd z EC w pażdzierniku więc z wykupieniem poczekam
            do połowy września.
            Ale drogi Marku, co będzie jeśli się mylisz? Przewidujesz jakąś karę dla siebie
            za defetyzm? Chociaż zwykłe przepraszam? A może bierzesz wzór z naszych
            polityków i uważasz, że możesz bezkarnie klepać co tylko ci przyjdzie do głowy i
            opluwać innych?
            • Gość: Krzysztof on sie raczej nie myli IP: 149.156.220.* 18.05.05, 12:44
              w sowach Marka jest troche prawdy. od jakiegos czasu w branzy juz ta data sie
              dosc czesto pojawia. mow co chcesz, ale ja Ci szczerze polecam - nie wykupuj
              wakacji w tym biurze, bo to sie moze przykro dla Ciebie skonczyc. Ale wiadomo,
              lepiej byc idealista i stracic pieniadze - rob jak uwazasz. Zyjemy w koncu w
              wolnym kraju.
            • Gość: Anita drogi J.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 22:45
              Generalnie forum jest właśnie po to żeby podzielić sie z innymi SWOIM POGLĄDEM
              NA SPRAWĘ, niezależnie czy wynika on z zasłyszanych ploteczek, własnych
              kalkulacji, czy tez posiadanych informacji....

Daje ono możliwość wypowiadania się SUBIEKTYWNIE na rózne tematy - chwalenia
              czy tez negacji poszczególnych produktów, usług, marek, firm itd.

A karanie ludzi za defetyzm to zaprzeczenie idei forum dyskusyjnego, drogi J.
              • Gość: j Re: drogi J.... IP: *.aster.pl 28.05.05, 11:25
                Droga Anito! Chyba warto rozróżniać POGLĄDY i opinie od plotek, insynuacji i
                oszczerstw, szczególnie jeśli te ostatnie mogą wyrządzić dużą krzywdę. Proroctwa
                bankructwa EC nie zostały poparte zadnymi faktami. Piszesz:
                > Generalnie forum jest właśnie po to żeby podzielić sie z innymi SWOIM POGLĄDEM
                > NA SPRAWĘ, niezależnie czy wynika on z zasłyszanych ploteczek, własnych
                > kalkulacji, czy tez posiadanych informacji....

Wyobraź sobie, że ktoś z Twoich znajomych, na podstawie 'zasłyszanych ploteczek
                i własnych kalkulacji' doszedł do wniosku (czytaj POGLĄDU), że nie należy
                spotykać się z Tobą, wręcz unikać wszelkich kontaktów, gdyż grozi to różnymi
                brzydkimi konsekwencjami (wyobraź sobie najgorsze) i taki POGLĄD głosi
                publicznie, wszem i wobec.
                Czy też będziesz broniła jego 'prawa do podzielenia się z innymi SWOIM POGLĄDEM'?
                Trochę umiarkowania DROGA ANITO! Anonimowość FORUM nie może prowadzić do
                insynuacji, oszczerstw i nadużyć. Nie rób drugiemu co Tobie niemiłe!
                • Gość: Piotrek Re: drogi J.... IP: *.autocom.pl 02.06.05, 17:51
                  Anita, nie przejmuj się "j" jest najprawdopodobniej pracownikiem tego biura i
                  nic innego nie może powiedzieć. Według mnie to forum właśnie po to jest, zeby o
                  takich rzeczach pisać. Przeciż nikt, drogi "j" nie zmusza cie do tego, aby
                  wierzyć w to, co tu ludzie piszą. Każdy chyba ma swój rozum i kieruje sie swoimi
                  przemyśleniami, nieprawdaż? No chyba, że z Tobą jest inaczej - w takim razie
                  przepraszam.
                • Gość: Anita Re: drogi J.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 22:29
                  Prawo do dzielenia się SWOIM POGLĄDEM na dowolny temat ma każdy.. Oczywiście
                  dotyczy to także prawa dzielenia się opinią na temat mojej osoby.

I fakt, iż ktoś dzieli się swoim poglądem o mnie z innymi (nawet jeżeli jest to
                  pogląd negatywny) mi totalnie nie przeszkadza, bo każda osoba słuchająca tego
                  poglądu ocenia mnie nie przez pryzmat czyichś słów, ale przez to jaka jestem.

Tak samo jest z firmami - organizatorowi który przez lata traktował klientów z
                  należytą troską nie zaszkodzi jedna negatywna pogłoska, bo wizerunek "firmy
                  dbającej o klienta" jest zakorzeniony głęboko w świadomości byłych (i często
                  lojalnych) klientów.

• Gość: futromax Re: Ecco Holiday wazelinuję IP: *.aster.pl 15.05.05, 20:35
      A ja dla odmiany wazelinuję. Rodzice wrócili z Indii. Byli zachwycenia, obsługa
      bardzo sprawna hotele bardzo ok i generalnie bardzo im się podobało. Trochę sie
      obawiałem po tych ciagłych antyreklamach w sieci bo cena była bardzo atrakcyjna.

• ohkarol1 jak zwykle przesada 02.06.05, 17:55
        mysle ze to normalne biuro, kazdy ma jakieś wpadki...

• Gość: salam Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: 212.160.191.* 02.06.05, 13:41
      znowu bankrutuja ??
      co roku tak mowia

• alibaba355 Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! 03.06.05, 15:42
        a ja tam byłbym ostrozny...

o takim big blue tez co roku mowili i wreszcie padli...
        • wiem_o_co_chodzi Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! 17.06.05, 13:28
          ja bym tak we wszystko nie wierzył co mówia...

co roku mówi sie o .... (tu mógłbym wymienić wszystkich touroperqatorów)...
          a wiecie ile TUI miało strat w 2003 roku ?? ponad miliard (miliard) euro...

i zyje jeszcze
          • Gość: turystyk Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 13:16
            No nie! Nie porównuj muchy do słonia. Nie wiadomo czy Ecco przetrwa lato. Sa
            pewne przesłanki wskazujące na to, że nie przetrwa. Bardzo niskie ceny,
            płatności z góry całych kwot, wskazują na zgrożenia. Ale może są to tylko
            przejściowe kłopoty. Trudno to ocenić nie siedząc w środku. Może być tak, że
            właściciele postanowili ściągnąć kasę i zamknąć biuro (cassus Big Blue, El
            Greco, Alladin, Alpina Tour, Standard, itp.), ale możliwe, że uda im się
            zainteresować rynek własną ofertą, zwiększyć sprzedaż już po normalnych (tzn
            dużo wyższych) cenach, co pozwoli na utrzymanie płynności i kontynuację
            działalności. W takim przypadku ci, którzy kupili wycieczki po 400 zł będą
            wygrani. Inni klienci zafundują im te wyjazdy. Gorzej, gdy jednak okaże się, że
            pieniędzy zabraknie. W takim przypadku przegrają wszyscy: i ci, którzy płacili
            400 jak i ci, którzy płacili 3000 zł. Cóż, na tym polega gra. Kto chętny, niech
            w niej startuje...
            • ohkarol1 Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! 21.06.05, 12:14
              pewnie to i racja że ecco jest mało powaznym biurem... ale z tym upadkiem to
              bym nie przesadzał...

na razie padła atena i szykują sie podróze tv....
              • Gość: dandam Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: *.acn.waw.pl 29.06.05, 15:36
                Słuchajcie jeśli biuro miało by zamiar zarobić kase i się zwinąć to po co by sie
                reklamowało w TVN no moze niby po to zeby klientów pozyskać ale po takiej cenie
                jak w TVN to nie sądze, po drugie byłem w biurze ostatnio i powiedzcie mi gdzie
                te wyloty za 400zł ja nie widziałem najtańsze coś ok 1500 pomijając last minute
                oczywiście strasznie dużo jest last minute własnie na rodos krete itp.Wyjazdy
                wcale nie są tanie, a to normalne jest że każdy coś napisze że to źle było tamto
                źle było cieżko każdemu dogodzic a ludziom sie wydaje ze jak 3 gwiazdkowy hotel
                to sie cudow spodziewaja pamietajcie ze gwiazdki np *** w hiszpani a *** w
                grecji to 2 różne standarty. Kurde poczytajcie opinie o innych biurach to samo
                np. hotel nam zmienili albo coś tego typu, a z tego co czytałem to ecco kilku
                osobom zmieniło hotel ale hotel byl o pół albo o standart lepszy. A jeśli chodzi
                o wylot i przylot to nie decyduje biuro podróży tylko tylko biuro lotnicze z
                którego lecimi w tym przypadku ecco holiday nie jest winne że ktoś polecieł pół
                doby później przeczytajcie sobie warunki uczestnictwa i dopytajcie sie w biurach
                lepiej a nie piszecie takie pierdoły. Sam bede smigal do tunezji 11 sierpnia i
                mam nadzieje ze bedzie wszystko ok zreszta sie okaze i za 2tyg zaplacilem 2700
                wiec gdzie te ceny 400 zl sie pytam. pzdr
                • Gość: dandam Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: *.acn.waw.pl 29.06.05, 15:43
                  i jeszcze jedno co do placenia calych kwot z góry to też pierdoły piszecie kurde
                  mozesz zapłacic sobie 30% ceny ale musisz zaplacic reszte 40 dni przed wyjazdem
                  czyli lekko ponad miesiąc. Nie wiem z kąd macie takie pomysły a ludzie którzy
                  wykupią od 1 lipca jakis wyjazd to dodatkowo beda musieli zaplaci ok 50zl(oplata
                  paliwowa) bo ostatnio strasznie benzyna poszła i to wszystko przez to.pzdr i
                  udanych wakacji życzę wszystkim
            • Gość: antyreklama? Ecco Holiday ! IP: *.bait.pl / *.225.121.1.bait.pl 09.07.05, 13:08
              Ludzie sprzedaję ich ofertę i nie przypominam sobie wyjazdu za 400 zł!!!!!!??
              może wylot tego samego dnia, do cen podstawowych trzeba doliczyć ubezpiecznie i
              opłaty lotniskowe... ciekaw jestem - dokąd ktoś kupił wczasy w Ecco za 400 zł ?
      • dziejas Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! 11.07.05, 02:21
        normalka. dali sie we znaki konkurencji... to zawsze przeciez mozna im troche
        plotka zaszkodzic. taka polska rzeczywistosc.

pozdr.
    • Gość: wystraszona Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.07.05, 15:30
      kupiłam w ecco wakacje w sierpniu - łączone grecja-turcja / robią to pierwszy
      raz, turcja płatna na miejscu / coś mi się wydaje ,że spędzę je dworzec - dom ,
      czytając te rewelacje.
      • Gość: camp Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 15:44
        przepraszam ze sie wcinam ale czy wie ktoś coć o firmie "Traper"????? Błagam
        pomóżcie
        • pusia-kotusia Re: Ecco Holiday oszuści to napewno 04.07.05, 16:09
          wlasnie niezapewnili nam lotu powrotnego z Portugalii !!!!!!!!!!!!!
          mielismy wykupiony sam czarter do portugalii i spowrotem
          i coz do domku wracalismy na wlasny koszt bo biuro odwołało lot (s powodu
          małego obłozenia) nie zostawiajac nam zadnej informacji ani sie z nami nie
          kontktujac
          osoby które były na wczasach musiały dopłacic 300 zł zeby wrocic do kraju prze
          sewille lub mogly dostac spowrotem cene biletu tj 355 zł kosztów lotniskowych i
          podatku czyli drugie tyle juz nikt nie zwracał
          panie w biurze bardzo nie mile do tego jeszcze nakłamały pani konsul z lizbony
          a kierowniczka działu opieki nad klientami rzucajaca słuchawka - urocze
          teraz jestesmy w trakcie rozpatrywania reklamacji ale nastawiamy sie na sprawe
          w sadzie
          • dziejas Re: Ecco Holiday oszuści to napewno 04.07.05, 16:55
            ile razy jeszcze wkleisz ta historyjke? domyslam ze jeszcze kilka. wiem, ze w
            necie nie wypomina sie literowek... ale w przypadku gdy ktos po raz kolejny
            wkleja z tymi samymi bledami.... no po prostu nie moge sie powstrzymac - popraw
            bledy i dopiero wklejaj.
            • pusia-kotusia Re: Ecco Holiday oszuści to napewno 05.07.05, 09:30
              dziejas napisał:

> ile razy jeszcze wkleisz ta historyjke? domyslam ze jeszcze kilka. wiem, ze w
              > necie nie wypomina sie literowek... ale w przypadku gdy ktos po raz kolejny
              > wkleja z tymi samymi bledami.... no po prostu nie moge sie powstrzymac -
              popraw
              >
              > bledy i dopiero wklejaj.
              >

to nie jest historyjka !!!!!!!!!!!
              tylko doswiadczenia zebrane we współpracy z EccoHoliday

a jak widze literówki robisz sam - więc cóż przyganiał kocioł garnkowi
          • Gość: Beata Re: Ecco Holiday oszuści to napewno IP: *.met.pl 12.07.05, 01:44
            Droga Pusiu-kotusiu. Faktycznie masz rozum pusi-kotusi albo po prostu jestes
            zwykłą "amerykańską" blondynką, która nie nuaczyła się jeszcze czyta umów.Bowiem
            mając w tej chwili przed sobą umowę i wrunki uczestnictwa, w punkcie IX podpunkt
            1e wyraźnie jest napisane "potwierdzenie na conajmniej 2 dni przed wylotem
            godziny i miejsca zbiórki na lot powrotny do kraju.Potwierdzenia można dokonac u
            organizatora w Polsce lub u przedstawiciela organizatora w miejscu wakacyjnym".Z
            góry Ci zaznaczam,że nie jestem pracownikiem żadnego biura podróży, a zwykłą
            turystką.Stosuję natomiast zasadę, której nauczyła mnie moja mamusia, a ja, z
            powodzeniem uczę swoje dzieci, że najważniejszym organem człowieka jest mózg, z
            któego należy korzystac, a co za tym idzie, analizowac otrzymane dokumenty.
            Życzę Ci sukcesó na drodze sądowej, wpędzisz się wyłącznie w koszty. Każdy
            chcący zarobi na Tobie adwokat powie iż sprawę wygra, w rzeczyswistości, w
            świetle dawanych klientom warunków uczestnictwa (fakt pisanych petitem) okarze
            się to niemożliwe. Zatem albo dołożysz kasę, albo faktycznie jesteś z
            konkurencyjnego biura podróży i robisz niepotrzebne zamiesznie, albo jesteś
            analfabetką, która nie czyta przedstawionych jej dokumentów. Byc może uważasz
            też, że zapłacenie za wycieczkę zagraniczną stawia Cię na poziomie, który
            zwalnia Cię z czytania czegokolwiek. Żadna kasa nie zatąpi solidnego
            wykształcenia, które bez względu na jego kierunek uczy logicznego myślenia.
            Niestety w pewnym wieku nie da się nadrobi dobrej szkoły śrdeniej i pożądnych
            studniów na sprawdzonej państwowej uczelni.Tam kasa nie wystarczy żeby się
            dostac.Więc nie kompromituj się wklejając wszędzie swoje dopiski, a naucz się
            czytac dokumenty.Uzupełnij edukację,a pozbędziesz się przykrych niespodzianek.

Pozdrawiam
            • pusia-kotusia Re: Ecco Holiday oszuści to napewno 12.07.05, 08:43
              beatko
              zly dzien nie usprawiedliwia twojego zachowania - ublizania innym ludziom
              to po pierwsze
              a po drugie to ja przeczytalam te warunki i potwierdzilam wylot 2 dni przed
              wedlug tych warunków mam potwierdzic wylot z Polski natomiast nie ma slowka na
              temat ze mam potwierdzic przylot do Polski szcegolnie ze mialam juz bilet
              powrotny do kraju w reku a nie sam vucher
              a po trzecie i to do wiadomosci wszystkich na stronie UOKIK sa obowiazki
              przewozników jak i prawa uczestników zarozno przelotów jak i wycieczek sa tez
              wypisane bklauzule które sa nieagodne z prawem polskim i dyrektywami unijnymi
              beatko zapoznaj sie nie tylko z warunkami umowy ale tez z naszym prawem i
              dyrektywami
              to co jest wpisane do warunków uczestnictwa wcale nie musi byc z nimi zgodne
              • Gość: Tytus Re: Ecco Holiday oszuści to napewno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 09:18
                Nie dziwię się ,że miałaś przeboje. Znalazłaś strone UOKiK ,twierdzisz ,że ją
                porzeczytałaś, ale jest jeszcze może mało istotna rzecz- zrozum co tam czytasz.

<zapoznaj sie nie tylko z warunkami umowy ale tez z naszym prawem i
                > dyrektywami
                > to co jest wpisane do warunków uczestnictwa wcale nie musi byc z nimi zgodne
                Druga może również mało istotna sprawa. Pięknie "wywijasz" tym prawem ,ale
                drobny szczegół: jeśli podpisałaś tą umowę- jednocześnie zgodziłaś się na jej
                warunki. Nie dostrzegasz ,że próbujesz wykorzystać coś z czego zrezygnowałaś
                podpisując umowę? Słuchaj mądrzejszych ,którzy Ci pisali jakie masz szanse na
                odszkodowanie. Cyba ,że miałaś polisę na własna głupotę- tutaj kasa jak
                najbardziej usankcjonowana,, i nie podlega dyskusji ,że Ci się należy. Dla
                normalnego, dorosłego człowieka jest oczywiste, żeby dla własnego dobra
                potwierdzić wyloty stad i z powrotem. I nie pitol ,że miałas bilet,(a nie sam
                vucher) tez go często mam, i równie często jest wymieniany na nowy-bo lot sie
                pozmieniał. A w swoim dobrze pojetym interesie zawsze potwierdzam wtermin
                wylotów

<> wedlug tych warunków mam potwierdzic wylot z Polski natomiast nie ma slowka
                na
                > temat ze mam potwierdzic przylot do Polski szcegolnie ze mialam juz bilet
                Powalasz swoją logiką. Napisz kiedy będzie sprawa w sądzie i gdzie (potwierdź
                lepiej termin-bo Sąd, znowu dla odmiany będziesz sądzić ,że Ci nie powiedzieli
                gdzie i o której rozprawa ), przyjade bo to bedzie niezły ubaw słuchać
                Twoich "logicznych" argumentów
                • pusia-kotusia Re: Ecco Holiday oszuści to napewno 12.07.05, 09:39
                  oczywiscie masz prawo myslec co innego niz ja

ale jakos na moja glupote nie uskarzal sie UOKIK ktory zajol sie sprawa i
                  przyznal mi racje

i pocztaj troche aktów prawnych: Kodeks Cywilny (co do postanowien umownych
                  niezgodnych z prawerm), ustawa o uslugach turystycznych i dyrektywy unijne
                  moze wtedy bedzisz ciut wiecej wiedzial
                  a wtedy pogadamy o glupocie - twojej
                  • Gość: Tytus Re: Ecco Holiday oszuści to napewno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 09:56
                    > ale jakos na moja glupote nie uskarzal sie UOKIK ktory zajol sie sprawa i
                    > przyznal mi racje
                    Wiesz, mówią ,że nalezy im przytakiwać, bo nie wiadomo co zrobia, nie nalezy
                    im mówić nie. Tak słyszałem przynajmniej.

> i pocztaj troche aktów prawnych: Kodeks Cywilny (co do postanowien umownych
                    > niezgodnych z prawerm), ustawa o uslugach turystycznych i dyrektywy unijne
                    Nie mam takiej potrzeby- gdybyś czytała umowę i trochę myslała-również nie
                    miałabys potrzeby werowania kodeksów. Ja jadę odpocząć a nie prowadzać się po
                    sądach w z góry przegranych sprawach i chwalić Allacha ,że małe szanse na
                    spotkanie z Tobą na wakacjach. Mówić Ci mogą-każdy prawnik Ci powie ,że jeśli
                    podpisałaś tą umowę moszesz sobie pisać na Berdyczów.

> a wtedy pogadamy o glupocie - twojej
                    Nie pogadamy, ostatni mój post w Twojej głupiej sprawie. Nie dyskutuję
                    z "myślącymi inaczej" .Nie zauważyłaś ,że nie ma tutaj nawet jednej osoby,
                    która przyznałaby Ci rację? Nie daje Ci to do myślenia?
                    • pusia-kotusia Re: Ecco Holiday oszuści to napewno 12.07.05, 10:29
                      najwazniejsze dla mnie to to ze zrwono prawicy jaki i UOKiK zgadzaja sie ze mna
                      a wierze osobom ktore sie tym zajmuja
                      kosztów sadowych nie zaplace bo sprawe wytacza UOKiK

tobie tytus zycze mniej zadufania i arogancji i powsiagliwosci w wypowiedziach
                      ba tematy ktore nie masz pojecia
                      bo inaczej jestes jak ten CHLOPEK-ROZTROPEK
                      • Gość: Beata Re: Ecco Holiday oszuści to napewno IP: *.met.pl 15.07.05, 21:17
                        Przeczytałam Twoją odpowiedź do Tytusa i sądzę, że to nie my jesteśmy chamscy,
                        ale niestety Ty. Masz patent na mądrośc? Wiesz , bardzo mądry Grek powiedział
                        wiele wieków temu, że tylko głupiec zna odpiwedź na wszystko.I to właśnie Ty do
                        takich sie zaliczasz. Natomiast co do prawników, to nie znam takiego, który nie
                        klepnie nawet najbardziej idiotycznemu klientowi, który nie ma racji, chociażby
                        po to, żeby siągnąc twrochę kasy. Pamietaj o jednym, że biuro w ostatnim
                        momencie na sprawie wyciągnie najważniejsze argumenty. Co do zajęcia się sprawą
                        przez urząd na który sie powołujesz. To niestety jest tak, że skoro wpłynęło
                        zawiadomienie, to onie mająobligatoryjny obowiązek sprawdzenia tego. Zażądają od
                        ECCO wyjaśnień, a oni zasłonią się podpisaną przez Ciebie umową (potwirdzeniem
                        przyjęcia warunków umowy jest wykupienie biletu). Sama jesteś sobie winna.
                        Niestety przez Twoją megalomanię nie wspólczuję Ci
              • Gość: Beata Re: Ecco Holiday oszuści to napewno IP: *.met.pl 15.07.05, 21:04
                Droga pusiu-kotusiu, nadal podtrzynuję swoje zdanie o Tobie. Jak widzisz nadal
                twierdzę, że nie umiesz czyta dokumentów. Podałam Ci nr. p-tu z warunków
                uczestnictwa i nadal sie nie doczytałaś. Może masz wadę wzroku. Fakt, całe
                warunki uczestnictwa są pisane petitem i potrzebna jest lupa (co nie jest
                najlepsze). Umowy trzeba umie czyta. Nie ucz mnie polskiego prawa i nie
                zasłaniaj się nim. Tak się składa,że kc. działa na warunkach ogólnych tam, gdzie
                treści nie są zastrzeżone warunkami umowy. Tu niestety są. Przez ciekawoś
                skontaktowałan się z biurem i wyobraź sobie, że potwoerdziło to coja znalazłam w
                umowie. Zatem nie masz racji. Przykro mi. Znajomoś prawa to jest mój zawód, więc
                sądzę, że skoro nie Ty dałaś mi dyplom i uprawnienia , to nie Ty będziesz mnie
                oceniała. Dzień wbrew temu co piszesz miałam bardzo dobry. Na marginesie drażni
                mnie pieniactwo Polaków, którzy wpierw krzyczą, a dopiero później czytają
                • pusia-kotusia Re: Ecco Holiday oszuści to napewno 18.07.05, 10:58
                  kochana to ty idz oddaj ten dyplom a moze bronilas sie np z prawa rolnego i
                  dlatego nie wiesz nic o umowach uregulowanych w kc

masz racje ze warunki uczestnictwa sa integralna czescia umowy (ale powinnas
                  wiedziec ze postanowienia niezgodne z prawem traktuje sie jakby ich nie bylo)
                  tylko jest malutkie ale ktorego chyba nie dopatrzylas one odnosza sie do
                  imprezy turystycznej a impreza turystyczna wedlug ustawy o uslugach
                  turystycznych jest
                  "impreza turystyczna - co najmniej dwie usługi turystyczne tworzące jednolity
                  program i objęte wspólną ceną, jeżeli usługi te obejmują nocleg lub trwają
                  ponad 24 godziny albo jeżeli program przewiduje zmianę miejsca pobytu"
                  czyli warunki uczestnictwa kompletnie mnie nie obchodza bo ja mialam wykupiony
                  tylko czarter !!!!!!!!!
                  za to moge bezposrednio stosowac kc o niewywiazaniu sie z umowy i dyrektywe
                  europejska o odpowiedzialnosci przewoznika za niewpuszczenie na poklad
                  samolotu, odwolanie lotu itp (dotyczy to tez czarteru co jest wpisane w
                  dyrektywie)
                  jesli natomist dalej twierdzisz ze warunki uczestnictwa mnie obchodza bo
                  podpisałam umowe to postatnowie te sa sprzeczne z ww. dyrektywa ktora stosuje
                  sie bezposrodnio w krajach czlonkowskich unii (a takim jestesmy)
                  a skoro sa sprzeczne to traktuje sie je jakby ich nie bylo

tyle na temat praw konsumentów
                  • Gość: Beata Re: Ecco Holiday oszuści to napewno IP: *.met.pl 18.07.05, 20:20
                    Nie z prawa rolnego, zapewniam Cię i nie mam potrzeby oddawania dyplomu. Jesteś
                    gorszą idiotką niż sadziłam i dlatego z całego serca życzę Ci abys przegrała
                    sprawę (co i tak niechybnie nastąpi)
                    • pusia-kotusia Re: Ecco Holiday oszuści to napewno 19.07.05, 08:25
                      jak widze poza inwektywani nic pani prawnik nie zostalo zadnych merytorycznych
                      argumentow coz ..... to swiadczy tylko o tobie
                      • Gość: Tytus Re: Ecco Holiday oszuści to napewno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 08:59
                        > jak widze poza inwektywani nic pani prawnik nie zostalo zadnych
                        merytorycznych
                        > argumentow coz
                        Podaj swoje, bo jak na razie tylko bełkoczesz od rzeczy

<to swiadczy tylko o tobie
                        Nie ,to świadczy o Tobie-nie zauważyłaś ,że tylko Ty zgadzasz się z tym co
                        pleciesz? Wszyscy mają Cię za myślącą inaczej , a Ty dalej swoje
                        Nie przyzwyczaiłaś się jeszcze do tego, że każdy macha ręką i daje sobie spokój
                        rozmawiając z Tobą? Uwierz ,że takie zachowania nie świadczą jaka jesteś mądra-
                        tylko ,że z głupkiem nikt nie dyskutuje. Nie kupuj czarterów-tramping jest dla
                        normalnych-Ty do tego się nie nadajesz. Cały wyjazd pewnie węszyłaś gdzie tu
                        jeszcze zrobić awanture. Biura właśnie dlatego robią ofertę dla wygodnych ,czy
                        ułomnych-z jedzeniem ,opiekunem itp, żeby taka sierota jak Ty nie zgineła. Do
                        trampingu potrzeba inteligencji ,zdolności logicznego myślenia i wiedzy.Ty się
                        do tego nie nadajesz, o czym świadczy Twoja przygoda, rodem z podręcznika
                        wariata, ja i "argumenty". Dotrze do Ciebie,że swojej ułomności i jej skutków
                        nie powinnaś przerzucać na biuro, które jest w sumie niewinne? Jak matołku,
                        wielki "trampingowcu" mieli się z Tobą skontaktować? A ,szkoda pisać.But, to
                        przy tobie wyższa forma inteligencji. I taki matołek bierze się za tramping-
                        siedź na dupie w domu i ciesz się ,że wróciłaś. Bo Twoja "logika" mogła
                        spowodować ,że do dzisiaj byś się gdzieś błąkała ,nawet sama nie wiedząc w
                        jakim jesteś kraju. Co wyszłoby na dobre i temu forum, i biuro by miało spokój,
                        a i Ty może załapałabyś ,że jesteś za głupia na tramping
                        • pusia-kotusia Re: Ecco Holiday oszuści to napewno 19.07.05, 09:54
                          no bardzo wiele masz do powiedzenia w kwesiach merytorycznych jak widze
                          sam jestes ciezkim idiota ktory tylko obrazac innych potrafi i mysli ze
                          wszyustkie rozumy zjadl
                          jakbys przeczytal co napisalam wczoraj to poznalbys moje argumenty merytoryczne
                          oparte na przepisach a nie na wlasnych przemysleniach
                          i moze zmielbys swoj belkot

bo obecnie podrozni maja gwaratnowane ustawami i regulacjami unijnymi prawa o
                          ktorych ty nie wiesz (bo jak widze brak styków pod deklem ci na to nie pozwala)
                          najpierw poczytaj na dany temat dowiedz sie a dopiero potem pisz na forum swoje
                          madrosci

gdzie mi mieli zostawic informacje - wedlug praktyki zostawia sie a) w
                          kosulacie/ambasadzie polskiej w danym kraju b) na lotnisku w punkcie
                          informacyjnym ale skad ty masz o tym wiedziec jak siedziesz tylko na dupie w
                          domu i sie wymadrzasz na forum
                          • Gość: Tytus [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 10:06
                            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                            • Gość: Tytus Lepiej jak za komuny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 10:45
                              Szanowny, przybity nieco adminie, od ciepła główka Ci się gotuje? Co takiego
                              napisałem? Widziałeś tam wyzwiska, czy inne tego typu rzeczy.Luuudzie , nie
                              ośmieszajcie się. Nierób z siebie nie wiadomo kogo- to Ty jestes dla nas, nie
                              odwrotnie. "Władza" na głowe uderza? Komuna się chowa przy tym co wyprawia ta
                              pseudo gazeta. Już znaja Was na wszystkich forach. Z prasy papierowej-jedynie
                              Urban jest na tyle uczciwy i profesjonalny ,że potrafi pisać o waszych metodach.
                              Gęby pełne frazesów, a praktyka sobie .Jestescie żałośni
                              • pusia-kotusia Re: 19.07.05, 11:03
                                moze to cie nauczy nieobrazania innych
                                jednak nie tylkoja uwazam ze jestes po prostu niegrzeczny
                                • Gość: Tytus Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 11:51
                                  Ciebie nic i nikt nie jest w stanie obrazić. Wszelkie inwektywy pod Twoim
                                  adresem -to i tak będą komplementy, biorąc pod uwagę lotność Twojej główki
                                  • pusia-kotusia Re: 19.07.05, 12:20
                                    w jednym masz 100% racji z idiotami sie nie dyskutuje

pisz sobie co chcesz a to jest moj ostatni post do ciebie
                      • Gość: Beata Re: Ecco Holiday oszuści to napewno IP: *.met.pl / 217.153.166.* 19.07.05, 18:33
                        Przykro mi to stwierdzi, ale Ty zupełnie nic nie rozumiesz. Unijne przepisy sa
                        tylko zarysem. Jak sama wiesz (a może nie wiesz), każdy z członków unii posiada
                        własne prawodawstwo, w oparciu o własny kodeks kk. i kc. I to na tyle. Nie
                        przypominam sobie nowelizacji w zwiazku z przepisami unijnymi. Nie wiem czy
                        wiesz w wiekszości Państw unii skuteczne doręczenie to takie w którym faktycznie
                        otrzymujesz pismo z sądu. Wiesz co w polsce rozumiemy pod skutecznym
                        doręczeniem?. Muszę Cię zmartwic, oznacza to wrzucenie awiza do skrzynki
                        (powaznie to nie żart, znam klienta który dowiedział sie o "fikcyjnym" nakazie
                        od komornika, bowiem powód podał adres do korespondencji zupełnie inny od jego
                        własnego. Ty wiesz co to jest odkręci to i przywróciic terminy?). Jeżeli
                        wyjechałas i nie zdążyłaś odebrac awiza to masz pecha, sąd uważa że dostałaś.
                        Dlatego pytam jak sie mają przepisy polskie do unijnuch. Nie zamierzam Cię
                        obrażac i krytykowac. Wierz mi lat mam pewnie ze dwa razy więcej niż Ty i
                        zjadłam zęby w tym zawodzie, a bezwład polskiego sądownictwa znam aż nazbyt
                        dobrze i w 100% nie jest on przychylny Tobie. Znam przypadki, gdy prokuratury
                        umazają postepowanie o kradzież na 100 tys, bo to nikt znaczący. Nie są w stanie
                        znaleś sprawców, choc podajesz im na talerzu. Dlatego zaniem włożysz w to choc
                        jeszcze jedną złotówkę sprawdż swoje szanse. Na to forum trafiłam tylko dlatego,
                        że zamiast z innego biura tym razem wykupiłam imprezę z Ecco, nie wiem co mnie
                        podkusiło. Może miły agent.. Boje sie strasznie po tym co przeczytałam na formu.
                        Tylko widziesz ja wiem jak czytac umowy i wiem co mi wolno i mam świadomośc z
                        czego oni mogą sie wykręcic.Tak na marginesie, to juz mi przesunęli wylokt o 12
                        godzin. Jeżeli nie bedzie odpowiedniej ilości godzin równoważnej 7 dnion, bądż
                        jedna śrubka bedzie nie tam gdzie trzeba powieszę ich. W jakim mieście
                        prowadzisz sprawę? Może cos będę mogła Ci podpowiedziec. Choc twierdzę, że
                        szanse są małe. Jak dwa a dwa cztery zasłonia sie umową. Pewnie jej nie dostałaś
                        bo zwyczjnie nie dają ja sie upomniałam i uwież mi tam nie na stwierdzenia
                        usługa turystyczna. Umowa to majstersztyk daje im dowolnoś w każdym kierunku.
                        Tym nieszczęsnym p-tem Ix bedą zasłaniali się do upadłego. Bo miedzy tym, co
                        jest rozumiane przez impreze turystyczna (przepraszam za brak polskiej czcionki)
                      • Gość: Beata Re: Ecco Holiday oszuści to napewno IP: *.met.pl / 217.153.166.* 19.07.05, 18:54
                        a usługą turystyczna jest bardzo cienka granica. Trzeba dotrze do pozostałych
                        dokumentów biura i sprawdzic czy oni to rozgraniczają. Jeżeli tak to ok, jeżeli
                        nie to wmówią w Sądzie, że białe to czarne (w końcu oni tez zatrudniają
                        prawników i to pewnie niezłych, najzwyczajniej w świecie musza, inaczej same
                        odszkodowania postawiły by ich w stan upadłości. To trzeba zrobic inaczej.
                        Jeżeli masz zaprzyjaźnionego adwokata, to podadaj z nim szczerze. Bład klientów
                        często polega na tym, że chca zataic prawdę przed tym kto ich reprezentuje.
                        Lepiej idź i powiedz mu zapomniałam potwierdzi niech Pa?Pani cos wymysli. Nie
                        martw sie cos wymysli, jezeli ma głowe na karku. A teraz posłuchaj. Sprawdź
                        wsród operatorów sieci komórkowych, czy któryś w ofercie na kartę lub przy
                        krótkim posiadaniu abonamentu nie ma roamingu? A może telefon komórkowy jest
                        szkodliwy dla ciebie. Może posiadasz którąś z chorób która uniemożliwia Ci
                        kozystanie z tego urządzenia? Jeżeli tak, to 1. Nie możesz miec takiego
                        urzadzenia, biuro nie zostawiło informacji w twoim miejscu zamieszkania
                        2.dodzwonienie sie do Ecco gdaniczy z cudem, więc z budki nie mogłas się
                        dodzwonic 3.Czy podano Ci nr. telefonu rezydenta obsługującego ten kraj?, a może
                        miał wyłączony telefon? Nie zasłaniaj sie przepisami unijnymi bo Ci do g... da.
                        Prędzej skupiłabym sie na drobnych kroczkach i szukała gdzie indziej. Tak na
                        margnesie, to źle zrobiłaś, że wrcałaś na własny koszt. Gdybyś wracała na koszt
                        ambasady, to byłoby dużo łatwiej. wIESZ JA OSOBIŚCIE POSTANOWIŁAM, że jeżeli nie
                        wywiąża się z czegoś co podpisali, idę do najlepszego hotelu, wynajmuję pobyt i
                        wg. rachunków żądam rozliczenia. Ta metoda jest najprostsza i najbardziej
                        skuteczna oraz dla biura najbardziej bolesna. Bo to oni wtedy muszą udowodni
                        bezpośrednio w sądzie, ze to ja nie mam racji. Wizja lokalna na koszt Ecco? A
                        dlaczego nie?. Napisz co już załatwiłaś, a moze ja leżąc nad lazurowym morzem i
                        pijąc pyszne zimne wino cos wymyślę. Pomysły mam niezłe uwierz mi to nie
                        autoreklama. Jedno co moge Ci doradzic, to unikaj sprawy wg. włściwości sądu, bo
                        sądzę że w poznaniu Ecco sądy na "Obstukane". Pozdrawiam. Napisz
                        • Gość: pusia-kotusia Re: Ecco Holiday oszuści to napewno IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.07.05, 20:11
                          beatko,
                          przedstwiciele biora w rozmowach juz prznali sie ze wina w jakims stopniu lezy
                          po ich stronie bo nei zostawili nam zadnej informacji nigdzie - a wystarczyloby
                          cokolwiek i juz bysmy im nic nie mogli zarzucic
                          nie podali nam ani tel rezydenta ani tel gdzie mamy potwierdzic (bo o zadnym
                          potwierdzaniu nie bylo mowy ani nie jest wpisany w warunki ucestnictwa by
                          potwierdzac przylot - wylot tak ale nie przylot)
                          i tu sie sami podlozyli
                          teraz czekamy na odpowiedz na reklamcje a potem bedziemy szukac pomocy w UOKIK
                          i tam mamy wsparcie
                          ale oczywiscie twoje pomysly na rozstzygniecie sprawy mile widziane
                  • dziejas Re: Ecco Holiday oszuści to napewno 22.07.05, 00:38
                    oprocz przepisow prawa nalezy w zyciu uzywac rowniez rozumu. kazdy rozsadny
                    czlowiek potwierdza godziny wylotu.

pozdr.
                    • Gość: lajkonik Re: Ecco Holiday oszuści to napewno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 03:07
                      Tak..., ale dlaczego Ecco nadużywa prawa do zmiany terminu lotu lub anulacji
                      imprezy z powodu zbyt małej ilości uczestników ? I owszem mają prawo zburzyć
                      każdemu plany, wysłać 3 dni później, a jak nie odpowiada to w ogóle, bo tak
                      zapisali w warunkach i jest to zgodne z ustawą. Ale co to znaczy za mało ?
                      Brakuje 1 osoby do wypełnieinia samolotu na 220 ? A może 10 ? A może 110 ? A
                      może sprzedano za dużo miejsc w hotelu i trzeba było jakoś rozwiązać ten
                      problem ? Dlaczego Ecco podaje w swoim katalogu klasa hotelu **** (co prawda
                      swoich flag dało 3 i +), gdy hotel zasługuje na ** ? To nie był tani wyjazd.
                      3400 za 2 tygodnie, 2150 za tydzień. W pokojach sprzątane było niby codziennie
                      jednak wanny panie nie dotknęły przez tydzień nawet raz. Szamponu nie dają.
                      Ręczniki na plaźę kup sobie lub przywieź ze sobą. Nawet wypożyczyć nie można.
                      Kolejka do jedzenia po kilka minut, a np do lodów dochodziła nawet do 20 MINUT.
                      Dania na jedną nutę,choć raczej zawsze coś można było sobie wybrać, a jak nie
                      to pozostawał jeden z 4 gatunków spaghetti dyżurującego codziennie, serwowane
                      w jedynej restauracji o rozmiarach stołówki w socjalistycznej fabryce. Widok na
                      morze ze stołówki, jak i z baru na piętrze OK, bo w tych pomieszczeniach szyby
                      myto często, w przeciwieństwie do tych na klatce schodowej. Woda w godzinach
                      szczytu (po 17 do 19 ) nie dochodząca do pokoji położonych na wyższych
                      piętrach. Smierdząca kanalizacja. Zakwaterowanie 4 osobowej rodziny, która
                      wykupiła dwa pokoje w jednej trójce. Rezydentki broniące hotelu jak
                      niepodległości, że niby nie ma miejsc, po czym po kilku (4) godzinach
                      przywożące następną grupę turystów z Ecco do pokoji co to ich nie była, a nagle
                      się znalazły. Nikt w tym czasie z hotelu nie wyjeżdżał (piszę tu także o
                      różnych grupach z innych biur zakwaterowanych w tym hotelu). Wystarczy, czy
                      jeszcze coś dodać o rzetelności Ecco Holiday i wyjazdach do Eri Beach na
                      Krecie ? Oczywiście all inclusive. Jeszcze najmniejsze zastrzeżenia można mieć
                      do tego all.
                      Po za tym cudowna pogoda, wspaniałe morze i baseny. Obok największa w
                      Hersonissos plaża Star Beach, pełna młodzieży z całej Europy żyjącej w rytmie
                      muzyki techno nagłaśniającej całe popołudnia i wieczory jedną ze stron hotelu.
                      Tak naprawdędo życia na Krecie o tej porze roku może wystarczyć ławka i dostęp
                      do łazienki. Ale **** zobowiązują, a w Eri Beach jesteśmy tak po środku, między
                      Ławką, a dobrym hotelem.
        • Gość: Tytus Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 18:08
          Każde biuro ma polisę u Wojewody-tak więc spokojnie, stracicie najwyzej nerwy-
          ale nie pieniadze- polisa opiewa zazwyczaj na ok 1000 EUR na osobe
      • Gość: marti Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: *.bait.pl / *.225.121.1.bait.pl 09.07.05, 12:58
        no cóż nie wierzyłabym tak we wszystko, wyglądo to na jakąś wielką podpuchę
        prowadzoną przez konkurencję....
    • dziejas Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! 04.07.05, 16:53
      poczytales dokladnie co to za oferta? chyba nie. poza tym... tanie linie
      lotnicze sprzedajace bilet za 1 zl to tez bankruci?
      ehhhh... ludzie to tak czasem walna i nie zastanawiaja sie co pisza.
    • Gość: agulera Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: 217.153.125.* 06.07.05, 14:57
      WRESZCIE! Ja dałam się tym OSZUSTOM 2 x zrobić w balona za całkiem niemała kase
      (Majorka 2400/tydz. i Costa del Sol 3200/ 2 tyg). Trzeciego razu na pewno nie
      będzie. Zmiana hoteli to ich specjalność - trafienie do wybranego hotelu to
      loteria. Hotele maja kiepski standard (jedzenie, basen może 1,5 x3 m?),
      polożenie (daleko do plazy - zamiast 600 m było może z 1,5 km i to z/pod góre,
      bo hotel na wysokim klifie; inne hotele na uboczu, poza miastem). Rezydent nie
      zjawia się na dyżury, w dziwnych okolicznościach gubi reklamacje (?), kolejną
      ma podpisać w drodze na lotnisko ale tu już się nie zjawia (??) - odlot
      wczesnie rano - nikt nie sprawdza, nie liczy czy wszyscy są. Kto wsiadł to
      jedzie.

Ceny wyciecz. fakultatywnych droższe od proponowanych przez inne biura.
      Generalnie jedno wielkie naciąganie.

Reklamacje i korespondencja z p. dyr. ROPĄ żałosna i bezskuteczna. Szkoda słów,
      czasu i pieniedzy.

Ja się z nimi rozstałam na dobre ale oni ze mna jakoś nie chca. Bo na pocz.
      roku dostalam od nich sliczna plyte z oferta. Sa smieszni.

udanych wakacji, na pewno NIE z nimi

• Gość: lola Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: *.icpnet.pl 10.07.05, 22:42
        Na temat większości argumentów nie będę dyskutować- kwestia gustu, wymagań i
        wyobrażeń. Ja jak narazie nie narzekam - wszystko było OK. Wkurza mnie tylko
        gdy ktoś wywleka argument pt.wysokie ceny wycieczek fakult. Człowieku - wolny
        rynek!!! Nie podobają się Tobie ceny to nie korzystasz. Kupujesz "na ulicy" bez
        przewodnika w jęz. polskim, miejscowi 3 razy zdąrzą Cię oszukać- nawet nie
        wiesz kiedy, ale OK - kupujesz DUŻO taniej i jesteś szczęśliwy. Zawsze możesz
        się zorientować w cenach za wycieczki w biurach konkurencyjnych. No chyba że
        potrzebujesz na wakacjach niańki - nie rezydenta.
      • Gość: Beata Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: *.met.pl 12.07.05, 01:57
        Jeżeli nie odpowiadał Ci pierwszy wyjazd, to po co jechałaś na nastepny. Zasada
        jest prosta, jeżeli ktoś nie sprawdził się raz, to w 100% zrobi to po raz wtóry.
        Nawet wykupienie wycieczki w tak solidnej skandynawii nie uchroni Cię przed
        takimi niespodziankami. Natomiast jeżeli znasz język, to rezydent jest Ci
        zupełnie niepotrzebny. Sama załatwiasz wszystko. Zamiast opowiadac, jakie to
        drogie były wycieczki fakultatywne, neleżało wypożyczyc samochód. Zwiedziłabyś
        więcej i taniej, a co najważniejsze nikt nie popędzałby Cię. Ale kto co lubi.
        Może Ty lubisz spędy?
        • Gość: Tytus Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 08:30
          A ja i tak mam gdzieś wasze opinie. Kupiłem bileciki w Ecco i ok. Nie wiem po
          co to roztrząsanie,tym bardziej ,że brak konkretów a wyłącznie ploty i żale
          bezmózgów którzy kupili czarter i okazało sie ,że na samodzielny lot są po
          prostu za głupi. Polisa z ubezpieczeniem jest u wojewody więc nic nie stracę.
          Jak coś ekstremalnie spieprzą -idę do sądu ,po to jest.Ale potrafię
          czytać ,więc za głupotę własną nie będę winił biura-jak robi to Kotusia. Swoją
          drogą sam nick świadczy o zdziecinnieniu i jakichś fobiach. W najgorszym razie
          popsują mi trochę nerwów jak padna ,ale jeśli przed wylotem-znajdę lasta. Jeśli
          w trakcie-zostaję do końca i ubezpieczyciel niech się martwi o mój powrót.
          Macie problemy. Kopernik (sorki że podaję nazwę) pada już chyba od kilku lat,
          na właścicielu wieszają psy, a biuro jakoś cały czas działa, innego z takimi
          cenami nie ma w polsce, a konkurencji żal dupę ściska ,że właściciel Egipcjanin
          ma ceny u ziomków o jakich reszta może tylko pomarzyć. Więc zostaje tylko -
          polskim zwyczajem- chlapanie błotem bo zawsze coś się przyczepi.
        • Gość: agulera Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: 217.153.125.* 12.07.05, 15:55
          Drogie Panie Lolu i Beato...dziwnie zapalczywie broniące biura (he...he...
          ciekawe czemu?)
          Ale po co ta dyskusja? Czy czyms ciekawym i konkretnym sie z nami
          podzieliłyście?
          Ja za to rozwieje wasze dylematy.
          Jestem DOŚWIADCZONĄ turystką, której stopa na nie jednym kontynencie juz
          stanela (nie lubie sie przechwalac ale najwyrazniej trzeba: Meksyk, Indonezja,
          Singapur, Izrael, Kuba, Argentyna, Brazylia...oczywiście Europa) i nie musze
          dodawac chyba ani pisac sprawdzianow ze znajomosci JĘZYKÓW obcych. Jezdze
          przeważnie na własną rekę, zwłaszcza poza Eur. i REZYDENTA-NIAŃKI nie
          potrzebuję. Ale są tacy co potrzebują i maja do tego prawo, bo za to płacą!!!!!
          Np. przy odprawie, przy transferze na lotnisko - bo o tym mówiłam, wypadaloby
          chociaż sie zjawic i policzyc ludzi w autokarze, bo moze ktoś w ferworze nie
          zdazyl zejsc, wrocil sie, bo czegos zapomnial albo sie jeszcze wymeldowywuje.
          Albo chociaz oznakowac jakos autobus - tez nie bylo. A z kierowcą komunikacja
          na migi albo espanol. Kto wsiadl to jedzie ale gdzie? Czy to jego autobus? W
          tej kwestii pełna swoboda. Ale zrozumiana - rezydent wolal uniknac kontaktu.

Na wyc. fakult. nie jezdze (...przepraszam byłam w Egipcie, ze wzgledu na
          konwoj), bo zawsze WYNAJMUJE SAMOCHÓD. Tak lubię.
          A ceny ECCO doskonale znam i porównywałam z tymi oferowanymi zarówno przez
          miejscowe biura podrozy jak i inne polskie.

W dodatku REZYDENT-NACIĄGACZ. Na pytanie ile kosztuje wstęp do Alhambry
          (Granada) usłyszałam cene o wiele wyzsza niz ta w rzeczywistosci i rade, by nie
          jechac samemu, bo ciezko ze wstepem. Najlepiej wykupic wyc. u nich!!!! A
          wystarczyło tylko isc do banku i zrobic rezerw. (tak...robi sie to w banku)
          albo bez problemu i kolejki kupic bilety na miejscu. Czy rezydent nie powinien
          byc obiektywny i służyc wiarygodnymi wiadomościami o "swoim" terenie???
          Najwyraźniej nie ten z Ecco.

Zgadza się, niespodzianki i wpadki sie trafiają. Ale jeżeli sie zdarzą to
          solidne biuro robi wszystko aby je zrekompensować i utrzymac przy sobie raz
          zlapanego klienta (tu czyt. frajera). Takie sa proste i podstawowe reguly
          marketingu. Pozyskanie nowego jest o wiele drozsze. Ale ECCO NA TYM NIE ZALEŻY,
          EWIDENTNIE OSZUKUJE I NACIĄGA. Dlatego nie dziwi mnie temat postu. I niech
          znikają jak najszybciej. Szkoda kasy i urlopu kolejnych naciągnietych.

Nie zamierzam więcej odpisywać, bo nie znoszę chamstwa i ironii. A może taka
          jest Wasza praca? to przepraszam.

Udanych voyagy i powtórzę sie NIE z ECCO
          • Gość: Beata Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: *.met.pl 15.07.05, 21:27
            Biura nie bronię, bo jest mi obojętne. Nie należy się chwalic, jeżeli się nie
            wie czy ktoś nie zwiedził więcej.Zawsze staram się byc obiektywną, ale nie
            znoszę utyskiwania. A co do zsad marketingu. Niestety w Polsce jego zasady są
            wirtualne.I długo jeszcze takie pozostanie. Nasz kraj jest rajem dla oszustów i
            hochsztaplerów z całej europy, nasze przepisy na to pozwalają. Zatem wszystko
            jest w "polskiej normie"
          • Gość: lola Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: *.icpnet.pl 21.07.05, 13:37
            Nie mam absolutnie żadnego powodu żeby bronić któregokolwiek biura podróży. Ale
            też staram się czasem logicznie pomyśleć i nie rzucać błotem tylko dlatego, że
            nie podobała mi się np. pogoda. Ma Pani rację, że możnaby więcej oczekiwać od
            rezydentów. To jest ich praca i tak zarabiają pieniądze (pobrane rzecz jasna od
            turystów). Ale powiedzmy sobie szczerze, że rezydenci mają interes w tym by
            zachwalać swoje wycieczki fakultatywne. I chociaż wydaje się to Pani nieuczciwe
            nie robią tego w sposób inny niż widać to w krajowym handlu. Wchodzę do sklepu -
            widzę zbyt wysokie ceny to, chociażby produkt był wg sprzedawcy wart tych
            pieniędzy - nie kupuję. Czy nie tak? Czym sklep w Polsce różni się od tego za
            granicą? Tym, że po wizycie w polskim sklepie nikt tak publicznie nie narzeka
            na swoją własną bezradność.
    • Gość: ohug Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 15:10
      nauczycie si czytac ceny. to nie sa pelne kwoty.
      pracuje w biurze podrozy i wiem ze ecco jest drozsze od innych.
      to kwestia wlasciwego porownania. pozdrawiam.
      • Gość: smutna prawda Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 11:15
        Cóż potwierdza się chyba opinia o tym biurze. Wykupiłam urlop w maju / wylot poczatek sierpnia/ Wylot miał być z Katowic / podano nawet godziny wylotu i powrotu!/ Zaniepokojona treścią postów na tym forum weszłam na ich stronę i zorientowałam się ,że w tym terminie brak lotów z Katowic - lata tylko Warszawa. Na moje pytanie o to w ich biurze usłyszałam ,że potwierdzają, do naszych papierów dopięta jest Warszawa i nie widza problemu. Jezeli tak ma wyglądać dalsza część urlopu - to chyba ostatni raz biuro Ecco!
        • belika Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! 12.07.05, 14:05
          w internecie pojawiają się tylko wyloty na które sa jeszcze miejsca, jeżeli
          wszystko zostanie sprzedane to godz/data się nie pojawi - identyczna sprawa
          dot. naszego Rodosu (wylot 13/08) i juz to wyjaśniliśmy.
          Miłego urlopu :)
          • Gość: kris Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 12:39
            Ktoś tu potrzebuje lekarza!!!!
          • Gość: smutna prawda Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.07.05, 09:03
            Lecicie z Katowic? Proszę o odpowiedź.
            • belika Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! 19.07.05, 12:59
              dzwoń do Ecco, ja przeciez tego nie wiem :)
    • Gość: Tytus Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 14:14
      Roman-a kim Ty jestes w tym biurze? Księgową, ze tak dobrze znasz ich sytuację
      finansową ? Bo zakładasz kretyński, poparty jedynie Twoimi fantazjami wątek i
      siejesz zamęt szkalując bez powodu. Fakty przyjacielu-podaj je. Nie moja
      branża, ale chodzi o chamskie i głupie zagrywki, takie jakie np Ty
      zaprezentowałeś. Na miejscu tego biura, stanąłbym na głowie i zgnoił Cię w
      sądzie. Tak dla przykładu po prostu. I nie mów mi jak oszukują itp. Chodzi mi o
      konkretny temat ,który poruszyłeś, bez zbaczania na manowce.
    • antidotumm Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! 18.07.05, 13:41
      Doczytaj: do ceny trzeba doliczyc oplaty lotniskowe (259 zl), ubezpieczenie (50
      zl) i np. wize turecka 30 zl- wychodzi 340 zl 'doplat'.
    • Gość: lajkonik Re: Ecco Holiday Bankrutem - NIE OSZUSTEM - TAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 03:15
      Tak..., ale dlaczego Ecco nadużywa prawa do zmiany terminu lotu lub anulacji
      imprezy z powodu zbyt małej ilości uczestników ? I owszem mają prawo zburzyć
      każdemu plany, wysłać 3 dni później, a jak nie odpowiada to w ogóle, bo tak
      zapisali w warunkach i jest to zgodne z ustawą. Ale co to znaczy za mało ?
      Brakuje 1 osoby do wypełnieinia samolotu na 220 ? A może 10 ? A może 110 ? A
      może sprzedano za dużo miejsc w hotelu i trzeba było jakoś rozwiązać ten
      problem ? Dlaczego Ecco podaje w swoim katalogu klasa hotelu **** (co prawda
      swoich flag dało 3 i +), gdy hotel zasługuje na ** ? To nie był tani wyjazd.
      3400 za 2 tygodnie, 2150 za tydzień. W pokojach sprzątane było niby codziennie
      jednak wanny panie nie dotknęły przez tydzień nawet raz. Szamponu nie dają.
      Ręczniki na plaźę kup sobie lub przywieź ze sobą. Nawet wypożyczyć nie można.
      Kolejka do jedzenia po kilka minut, a np do lodów dochodziła nawet do 20 MINUT.
      Dania na jedną nutę,choć raczej zawsze coś można było sobie wybrać, a jak nie
      to pozostawał jeden z 4 gatunków spaghetti dyżurującego codziennie, serwowane
      w jedynej restauracji o rozmiarach stołówki w socjalistycznej fabryce. Widok na
      morze ze stołówki, jak i z baru na piętrze OK, bo w tych pomieszczeniach szyby
      myto często, w przeciwieństwie do tych na klatce schodowej. Woda w godzinach
      szczytu (po 17 do 19 ) nie dochodząca do pokoji położonych na wyższych
      piętrach. Smierdząca kanalizacja. Zakwaterowanie 4 osobowej rodziny, która
      wykupiła dwa pokoje w jednej trójce. Rezydentki broniące hotelu jak
      niepodległości, że niby nie ma miejsc, po czym po kilku (4) godzinach
      przywożące następną grupę turystów z Ecco do pokoji co to ich nie była, a nagle
      się znalazły. Nikt w tym czasie z hotelu nie wyjeżdżał (piszę tu także o
      różnych grupach z innych biur zakwaterowanych w tym hotelu). Wystarczy, czy
      jeszcze coś dodać o rzetelności Ecco Holiday i wyjazdach do Eri Beach na
      Krecie ? Oczywiście all inclusive. Jeszcze najmniejsze zastrzeżenia można mieć
      do tego all.
      Po za tym cudowna pogoda, wspaniałe morze i baseny. Obok największa w
      Hersonissos plaża Star Beach, pełna młodzieży z całej Europy żyjącej w rytmie
      muzyki techno nagłaśniającej całe popołudnia i wieczory jedną ze stron hotelu.
      Tak naprawdędo życia na Krecie o tej porze roku może wystarczyć ławka i dostęp
      do łazienki. Ale **** zobowiązują, a w Eri Beach jesteśmy tak po środku, między
      Ławką, a dobrym hotelem.
      • pusia-kotusia Re: Ecco Holiday Bankrutem - NIE OSZUSTEM - TAK 01.08.05, 10:48
        jednak pusia - kotusia miala racje mimo iz zostalam tu obrzucona roznymi
        inwektywami

o tóz eccoholiday uznalo moje roszczenia (moze nie wpelnym wymiarze ale zawsze)
        i wyplacilo czesc sumy o ktora dochodzilam
        a to znaczy ze biuro czulo sie winne

nie dajcie sie zwiesc tym co pisza osoby na forum i wlaczcie o swoje
        opierajacie sie wylacznie na przepisach bo to co jest w umowie nie zawsze jest
        z nimi zgodne
        i piszcie reklamace i dochodzcie swoich praw
        • Gość: Olka Re: Ecco Holiday Bankrutem - NIE OSZUSTEM - TAK IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.08.05, 11:44
          Właśnie potwierdziłaś moje przypuszczenie...chodziło ci TYLKO o wyłudzenie kasy
          aby zminimalizować swoje koszty:( Badzo nieładnie i jeszcze tyle zamieszania
          zrobiłaś a to dlatego że dokładnie nie umiesz zapoznawać się z umowami.
          Jesteś jedną z tych osób które już przed wyjazdem kombinują gdzie i jak wyrwać
          jeszcze trochę "grosza" i narobić zamieszania. Moim zdaniem biuro nie poczuło
          sie chyba winne ale uczciwie podeszło do twoich nieuzasadnionych roszczeń.
          Jak już wspomnieli moi przedmówcy inteligencja nie grzeszysz bo nawet gdy
          dostałaś pozytywne rozpatrzenie swojej reklamacji nie podeszłasz do tego jak
          kobieta z klasą ale znów zaczęłaś dopatrywać się winy bo dostałaś zwrot części
          pieniędzy.Na koniec chcę tylko napisać że jesteś żałosną osobą.
          • alibaba355 dlaczego oszustem ?? 04.08.05, 11:35
            byłem z nimi na teneryfie i dostałem to za co zapłaciłem...

sfrustrowani niech jada do mielna i kapią się w zimnym bałtyku !!!

dr alibaba
    • Gość: GOCHA Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 17:06
      PRACUJE W BIURZE PODROZY< skad wziales takie ceny?
      • Gość: bety Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: *.met.pl 12.08.05, 03:26
        ta osoba agu ... to podpisuje się wielu wypowiedziach pod różnymi podpisami. Nie
        będe się wypowidała wiecej. No to bardzo ciekawe. Które biuro reprezentuje.
        Myślę, że wiele osób weszło tylko dlatego na to forum, gdyż chciało wiedzie co
        biuro ma do zaoferowania. I co się okazało? Jest po Polsku, tzn. jakieś paskudne
        rury (sorry za okreslenie) które są na etacie konkurencji i wypisują bzdury. Mam
        propozycję. Niech każdy kto chce pojechac z Ecco niech jedzie i nie słucha
        głupiego gadania pań typu Agulera czy Pusia Kotusia, w przypadku innych
        kierunków raz Pusia a raz Kotusia, a raz imie rodem z serialu z Pamelą ANDRESŁOŃ
        (to nie przejęzyczenie) a celowa zmiana.Mnie Ecco nic nie zrobiło złego i nie
        mam powodu ani go bronic , ani go chwalic. Zatem bardzo prosze wszystkich
        niezadowolonych, skoro piszecie to podajcie nr imprezy, na kogo był wystawiony
        voucher i gdzie mieliscie jechac Inaczej jestescie mało wiarygodni. Mysle, że to
        uczciwa propozycja. A jak waszym zdaniem nie to wy .... z tego forum. Ja tu
        weszłam bo chciałam sie czegos dowiedziec. I co? Natchnełam sie na niedorznięte
        idiotki wypisujae bzdury. Tak, własnie tak uważam, że to albo konkurencja, albo
        .... wakacje na forum internetowym. Bo prócz polaczkowego utyskiwania, zadnych
        szczgółów i brak konkretów (nr imprezy, nr biletu dat i etc, etc)> Miłe
        pyskujące Panie podajcie nazwiska, nr imprezy , a ja zwykły turysta zadzwonie do
        Poznania i sprawdzę czy to prawda. A Ta Pani Ag...., no tu bym sie zastanowiła,
        mysle, ze chyba mi podpadła, w zwojej DEMAGOGII (inny watek), a ona wie o co
        chodzi.
      • Gość: re Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: *.met.pl 12.08.05, 03:34
        sorry Gocha, ze akurat na Twoja odpowiedz trafiło nam propozycje dla pani
        aulery, skoro tak zna swietnie jezyk to ... bardzo ja prosze aby oprócz
        polskiego tekstu załączła równiez angielski (jeśli nie zna tego języka moze byc
        niemiecki, francuki, hiszpański, czeski, szwedzki). Ja jej wierze że egzaminu
        zdawac nie musi, ale chętnie poczytam tekst oryginalny (obojetne w którym z tych
        jezyków) tylko proszę o korespondencję w którmś z tych 6-ciu jezyków. Mnie
        będzie łatwiej czytac, a myslę, ze tej pani równie łatwo będzie pisac. To tak
        aby potwierdzic jej wiarygodnosc
    • Gość: re Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: *.met.pl 01.08.05, 22:01
      Właśnie wróciłysmy z Corfu za 549 zeta + oplaty typu ubezpieczenie i lotniskowei
      nie sądzę, żeby to był bankrut. Miałam nie miec sniadań a miałam. Hotel ok.
      Bezprzerwy sprzątali, zmieniali pościel i ręczniki. Rezydentka może i niezbyt
      umiała doradzi, ale ciągle przejmowała się wczasowiczami. Jak odlot z winy burzy
      był opóźniony o 14 godzin, to załatwiła pokoje i jeszcze dzwoniła o 22.30, czy
      napewno podano nam godzine zbiorki do wylotu na 2.00. Animatorka na wieczorze
      greckim poniżej krytyki, ale już nikt sie na nią nie natnie bo ją odwołali i
      wracała z nami do polski. Jak ktoś przed wyjazdem kombinuje zwrot kosztów jak
      częśc naszych wycieczkowiczów i przyznaja się do tego w hotelu to można sie
      czepnąc. Niekoniecznie do Ecco, ale do środowisk lokalnych. Kradną ogłoszenia z
      tablicy informacyjnej bo może sie przyda (zwrot benzyny za odbiór na lotnisku i
      za telefony do polski, a może coś jeszcze) bo za drinki tam trzeba płaci to sie
      musi zwróci. A polacy są obrzydliwi. Nas grecy rozdzielili w czsie lotu. Miałam
      miejsce A a druga osoba miejsce D. I wstrętny obrzydliwy stary kurak (taki od
      rakiety tenisowej) co to zgorszony patrzył na nasze jaśki i skarpetki w
      samolocie (ustrachany "oblatany" turysta) powidział ze sie nie przesunie o jedno
      miejsce bo wykupił miejsce C. Zatem gdy chciał wygląda przez okno to mu je
      zasłoniłam (żeby było po polsku).
      • alibaba355 Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! 10.08.05, 11:01
        ta polacy sa obrzydliwi - piszesz - a sam jaki jesteś ??
        na to jest lekarstwo....

dr alibaba
        • Gość: re Re: Ecco Holiday BANKRUTEM! IP: *.met.pl 12.08.05, 03:51
          Normalna. Jeżeli ktos mnie prosi o przesunięcie sie o jedno miejsce, bo chce
          siedziec obok dziecka (tak jak w moim przypadku) to sie przsuwam. To sie nazywa
          uprzejmośc. I taka jestem.Miła, grzeczna, uprzejma. Może własnie dlatego mam
          bardzo wielu przyjaciól i nikt mi nie może zarzucic, że jestem inna. Ale jak
          jakiś dupek mówi nie bo on wykupił miejsce C i nie przsiądzie się na B czy
          A(przy oknie), nie patrząc ze dziecko chce siedzie obok matki, to wtedy odzywa
          sie we mnie małpa. Pokaz matkę która nie zrobi wszystkiego dla dziecka. Powiedz
          nie przesiadziesz sie o jedno miejsce dla 11 latki, aby ta czuła sie pewniej? A
          gdyby Twojemu przerazonemu dziecku ktoś odmówił siedzenia obok Ciebie, co byś
          zrobił. Wiesz, ja jestem kobietą, więc w gębe go nie skrzelę, dziecko, które boi
          sie latac moge tylko uspokajac na odległoś (bo prze kuraka przytulic nie mogę)
          to przez złośc jedyne co mogę zrobic to zasłomic mu okno przez które chce
          wyglądac. Jeżeli masz dzieci, to zrozumiesz zamiast krytykowac.
    • wiem_o_co_chodzi co roku pisze sie o tym... ja nie wierze 05.09.05, 11:38
      w ecco znaja się na turystyce...

nie bedzie z jimi tak żle!
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka