Dodaj do ulubionych

wyjazd dla studentow

IP: *.icpnet.pl 30.07.03, 08:29
Hej!
Nie mam zupelnie planow na wakacje.Chetnie pozwiedzalabym cos za granicami
naszego kraju z ludzmi w moim wieku (jakas studencka wyprawa).Termin ktory
mnie interesuje to ok. 10-19 sierpnia, ale to zawsze mozna dogadac. Wazne
aby nie wydac wiecej niz 700 zl. Macie jakies doswiadczenia?

Kaja
Obserwuj wątek
    • fajowy Re: wyjazd dla studentow 30.07.03, 15:39
      polecam zaopatrzyc sie w Let's Go Europe, towarzysza podrozy i do Rumuni na
      stopa. podrozuje sie latwo, ludzie fantastyczni, morze cieple, koniecznie
      odwiedz Konstancje i Sigiszuare ! w 2 tygodnie wydalem 500 pln i zylem prawie
      jak krol ;) kabab 2.5 pln, kwatery 10-20 pln. polecam goraco! nie ma sie czego
      bac...
      • Gość: martte Re: wyjazd dla studentow IP: 213.199.225.* 30.07.03, 20:27
        • Gość: martte Re: wyjazd dla studentow IP: 213.199.225.* 30.07.03, 20:34
          z kolei zachód trochę droższy. ale mi udało się pobyć 3 tyg.w holandii i we
          francji-za niecałe 100 euro.i nie żebym się specjalnie ograniczała.. trzeba się
          dobrze zorganizować, nie bać namiotu itd.
          polecam muzea w paryżu( jesli studiujesz coś związanego ze sztuką lub kulturą-
          wejścia prawie wszedzie masz za darmo- potwierdzam własnym doświadczeniem)
          pozdrawiam
          • Gość: dulcys Re: wyjazd dla studentow IP: *.icpnet.pl 30.07.03, 23:32
            Gość portalu: martte napisał(a):

> z kolei zachód trochę droższy. ale mi udało się pobyć 3 tyg.w holandii i we
            > francji-za niecałe 100 euro.i nie żebym się specjalnie ograniczała..

organizowac tez lubie, ale mozesz zdradzic jak dotrzec i pobyc np.tydzien w
            Holandii za pieniadze, ktore wymienilas?
            • Gość: martte Re: wyjazd dla studentow IP: 213.199.225.* 31.07.03, 00:07
              dotrzeć to chyba najmniejszy problem. za grosze do granicy niemieckiej; całe
              niemcy przejeżdżasz na biletach Wochenende(sobota lub niedziela- 28 euro bilet
              dla 5 osób-czyli klejne "grosze").no i jesteś już w holandii.Z Venlo do
              Amsterdamu-ok. 3 godz na stopa; ciekawa droga i bardzo łatwo coś złapać;
              w amsterdamie z noclegiem może być różnie; trzeba przygotować sie na min. 15
              euro za osobę na polu namiotowym; można kombinować(jeśli jest się większą grupą)
              i rozbić się "na dziko" w dogodnym miejscu(które można znaleźć nie tak daleko
              centrum miasta!!); przy małej ilości ludzi można próbować znaleźć squat
              (zapewniam, że warunki rewelacyjne!!),chociaż może być różnie.
              aha.no i bierzesz ze sobą jak najwięcej jedzenia z polski;ceny w amsterdamie
              porównywalne jak w polsce,tyle że w innej walucie!! ale zapewniam, że jeśli
              dobrze poszukasz to znajdziesz chleb za 44 centy..nie wiem co jeszcze mogę
              dodać..nam się udało i starczyło nawet na muzea; jeśli zdecydujesz sie na
              Rotterdam-to nocleg zaraz niedaleko-w Delft-blisko i 3euro za dobę!!(no i
              oczywiście sami polacy); dobra, jak coś sobie jeszcze przypomnę to napiszę; w
              każdym bądź razie polecam, bo warto; pozdrawiam
              • Gość: znawca tematu dulcys - nie umiesz czytać???!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.03, 20:46
                przecież wyraznie napisala , że trzeba sie umieć dobrze zorganizować.
                (w życiu najważniejsze, żeby sie umieć dobrze sprzedać - tak mi kiedys
                powiedziala pewna dziewczyna)
                ale możesz wziąsc przyklad z rodaków i "poprzeradiać" popracować "na łape" i
                usystematyzować wyobrażenie o polakach wśród europejskich nacji. zapewniam -
                nie bedziesz sam, pod kazdą francuska katedra siedzi polak. smutne, ale
                prawdziwe.
                • Gość: martte Re: dulcys - nie umiesz czytać???!!! IP: 213.199.225.* 04.08.03, 11:05
                  nie no..znawco tematu, faktycznie nie zastanawiałam się nad "sprzedajną
                  organizacją". może jednak coś przeoczyłam.. gdybyś więc zechciał- bo
                  przypuszczam, ze możesz(skoro w ogóle uwzględniasz ten wątek!!)- podzielić się
                  swoim doświadczeniem w tej dziedzinie- to byłabym niesamowicie zobowiązana!!
                  P.s. Polacy w Paryżu raczej(generalnie) pod polskim kościołem;
                  widok godny pożałowania..niestety. w tym przyznam ci rację;
                  lecimy na głowę-jeżeli już mowa o polskim stereotypie w tym mieście!
                  w Holandii-inaczej;
                  W Amsterdamie nie spotkaliśmy się z czymś takim;pokutuje tam za to jedynie
                  wizja sfrustrowanego Polaka na kradzionym rowerze... ale to już zupełnie inna
                  kwestia( niemalże wersja soft w zderzeniu z francuskimi uprzedzeniami...)
    • jade_do_rumunii Re: wyjazd dla studentow 04.08.03, 10:46
      Jesli nadal jestes zainteresowana, to napisz predko na
      moj adres mailowy (bez NOSPAM, oczywiscie ;)) to pogadamy.
      Akurat mam jedno wolne miejsce w namiocie (ktos
      zrezygnowal - objaw braku urlopu), planuje niedrogi,
      krajoznawczy wyjazd do Rumunii, chcialabym tam spedzic
      okolo 2 tygodni (a wyjechac kolo 8ego sierpnia), warunki
      i realia znam, bo jezdze tam dosyc czesto.
      Wyjazd w zamierzeniu jest studencki wlasnie ;), luksusow
      nie ma co oczekiwac.

pozdrawiam :)

Gość portalu: kaja napisał(a):

> Hej!
      > Nie mam zupelnie planow na wakacje.Chetnie
      pozwiedzalabym cos za granicami
      > naszego kraju z ludzmi w moim wieku (jakas studencka
      wyprawa).Termin ktory
      > mnie interesuje to ok. 10-19 sierpnia, ale to zawsze
      mozna dogadac. Wazne
      > aby nie wydac wiecej niz 700 zl. Macie jakies
      doswiadczenia?
      >
      > Kaja
    • Gość: meenzer Re: wyjazd dla studentow IP: *.rrze.uni-erlangen.de 06.08.03, 17:07
      Zapraszam do Bawarii
      Dysponuje wolnym miejscem w pokoju
      w sobote 16.08 moglibysmy gdzies wyruszyc na wochenendeticket
      Wymagania:
      plec zenska
      wiek 20-24
      miroda@web.de

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka