koralewski777 18.09.06, 20:47 Miłość jak zioła korzeniami w Bogu Bogiem cała za darmo nam dana za bycie zwyczajne za TAK Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wesola_kicia Re: Miłość 18.09.06, 20:49 miłość nie jest dana za darmo,musimy o nią walczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
skorpionica11 Re: Miłość 18.09.06, 20:51 Popieram kicie :-d wesola_kicia napisała: > miłość nie jest dana za darmo,musimy o nią walczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia311 Re: Miłość 18.09.06, 20:54 A najczęściej docenia się ją wtedy, kiedy się ją utraci... Odpowiedz Link Zgłoś
wesola_kicia Re: Miłość 18.09.06, 21:02 Skorpi,sadze,że to samo bys napisała:) Asiunia,albo kiedy zaczynamy ja tracić:( Odpowiedz Link Zgłoś
koralewski777 Re: Miłość 18.09.06, 21:16 a że trzeba o nią walczyć ażeby ją mieć? a o miłość matki dziecko walczy? czy my mamy miłość za coś? my walczyć możemy ażeby kochać - z samymi sobą (słabościami)- ażeby nasza głupota góry nie brała i ażeby miłości nie niszczyła - innej walki o miłość nie znam Odpowiedz Link Zgłoś
wesola_kicia Re: Miłość 18.09.06, 21:20 drogi Panie,owszem trzeba walczyć,nie tylko o faceta czy o kobiete,ale o miłośc rodzicielską też.Nie wiem ile masz lat,ale pewnie nie musiałeś walczyć o tą miłość,Życze Ci z szczerego serca byś walczyć niemusiał. Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia311 Re: Miłość 18.09.06, 21:50 Ale, Kiciu, co to za miłość tak okrutnie wywalczona, a nie darowana...Taka miłość gorzko smakuje, bo zawsze pozostaje Ci uczucie, że musiałaś o nią tak walczyć. Przynajmniej tak było w moim przypadku...Co innego natomiast pielęgnować i dbać o uczucie - t wręcz obowiązek. Gdy sie to zaniedba, najpiękniejsza miłość więdnie... Odpowiedz Link Zgłoś
wesola_kicia Re: Miłość 18.09.06, 21:56 jakbyś znała moja sytuacje byś zrozumiała moje słowa:( Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia311 Re: Miłość 18.09.06, 22:00 Kiciu, każda sytuacja jest inna. Po prostu dla mnie słowo "walka" ma pejoratywny odcień w odniesieniu do miłości - dlaczego, pisałam pokrótce. Przykre, że Tobie się nie ułożyło... Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia311 Re: Miłość 18.09.06, 22:04 I już Ci się pyszczek śmieje...;-) Tak chyba lepiej?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
koralewski777 Re: Miłość 18.09.06, 22:03 wesola_kicia napisała: > drogi Panie,owszem trzeba walczyć,nie tylko o faceta czy o kobiete,ale o miłośc > rodzicielską też. Nigdy nie walczyłem i zamiaru nie mam walczyć o osoby ani ich względy o miłość rodziców też nie - a wogóle to nie wiem jak to możliwe ażeby walczyć by ktoś mnie kochał? Nie wiem ile masz lat,ale pewnie nie musiałeś walczyć o tą > miłość,Życze Ci z szczerego serca byś walczyć niemusiał. Dziękuję ,wyczówam szacunek i szczere intencje - bardzo dziękuję:) mam 26lat i wiem że nigdy nie będę walczył o miłość,by mnie ktoś kochał - ja kocham bez względu na wszystko - tak wygląda ideał - oczywiście złoszcze się czasem itd itp ... Ale wyczówam tez że się chyba nie rozumiemy - dlatego wejdźmy wpierw może na wspólny grunt? Ja powiem Drogiej Pani iż wierzę że jesteśmy kochanymi i podrztymuję że walczyć o to nie musimy - by ta miłość trwała - ja walczę aby nie pluć na te miłość która mnie kocha - walczę by przykrym nie być dla tych co mnie kochają - walczę z sobą wierzę o co i po co i dlaczego? POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
koralewski777 Re: Miłość 18.09.06, 22:05 nie dodałem żadnego uśmiechu - staram się nadrobić :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
more.words Re: Miłość 18.09.06, 23:10 miłość ... heh.. jak już... to jest nam dana ot tak... spada jak grom z jasnego nieba :P Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Re: Miłość 19.09.06, 06:40 Miłość albo jest albo jej nie ma, o miłość trzeba dbać, trzeba ją umiejętnie pielęgnować, pilnować aby nie zagasła, chuchać i dmuchać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś