Dodaj do ulubionych

Internet play/berensona

13.07.14, 17:00
Hej,

Mam internet w play. Od około 2 tygodni w ogóle nie mam zasięgu w domu. Podobno został ściągnięty nadajnik z przychodni na berensona i stąd ten problem. Czy też macie podobnie? Play zaproponował mi jedynie napisanie reklamacji i mniejszy abonament przez kilka miesięcy, a na pytanie kiedy będzie wszystko ok nie uzyskałam odpowiedzi. Jakieś pomysły?
Obserwuj wątek
    • wisnia870 Re: Internet play/berensona 19.07.14, 21:10
      Milo, ze chca obnizyc abonament. Mi w odpowiedzi na reklamacje napisali, ze poniewaz mam internet mobilny to reklamacji nie uznaja, bo moge sobie z laptopem pojechac w dowolne miejsce Warszawy i internet bedzie miec zasieg wink wink wink
      Teraz jest postawiony maszt zastepczy. Ok ma byc podobno za okolo 4tyg.
      • piotrusx Re: Internet play/berensona 20.07.14, 07:40
        Ja napisałem reklamację i dostałem rabat do abonamentu.
        To nie argumentacja, że masz mobilny. Masz prawo go użytkować w domu, więc skoro działało a teraz nie to wina operatora. Co innego jak ktoś chce użytkować internet tam gdzie jeszcze nie ma zasięgu Play.
        Obecnie jest już nadajnik zastępczy i u mnie internet wrócił do normy.
        • konary14 Re: Internet play/berensona 20.08.14, 20:17
          Witam,
          Mógłbym się dowiedzieć co to znaczy norma w przypadku playa. Noszę się z zamiarem zmiany operatora. Chciałbym jeśli można zorientować się w szybkości i stabilności tego internetu. Jestem w odległości od tego bts-u ok. 1,5 km.
          Dziękuję z góry
          • bialoleka.jest.jedna Re: Internet play/berensona 20.08.14, 20:56
            Rzeczywiście ostatnio były problemy i zasięg był tylko na zewnątrz. Teraz sytuacja poprawiła się. Zmierzyłem właśnie szybkość www.dsl.cz/test-mereni-rychlosti.
            W mieszkaniu wyszło 500 kbit/s, ściaganie 75 kB/s, na zewnątrz połączenie 1.2 Mbit/s, ściąganie danych 150 kB/s
            • bialoleka.jest.jedna Re: Internet play/berensona 20.08.14, 21:01
              W linii prostej 1600 m od nadajnika. Umowa (chyba) do 2 Mb/s. Wiadomo "DO".
            • konary14 Re: Internet play/berensona 20.08.14, 22:11
              Dzięki za info. u mnie wyszło tak: Průměrná rychlost připojení: [?]3,783 Mbit/sPrůměrná rychlost stahování dat: [?]472,95 kB/s Więc chyba nie będę zmieniał. Ale dziękuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka