Dodaj do ulubionych

Mieszkańcy okolic Zdziarskiej i Chudoby

27.05.06, 13:07
Witam
Prawdopodobnie za jakiś czas będę mieszkańcem tych okolic, w związku z tym
mam pytanie do osób tam mieszkających - Jak wam się mieszka w tym rejonie?
Czy są jakieś problemy?
Bardzo mi się podoba tamta okolica i na wiosne jak wszystko dobrze pójdzie
ruszam z budową.
Bardzo proszę o informacje, rady, uwagi itp.
Pozdrawiam przyszłych sąsiadów.
Derbowianka
Obserwuj wątek
    • mieszbia Re: Mieszkańcy okolic Zdziarskiej i Chudoby 27.05.06, 13:59
      Witam.
      Mogę prosić o bliższą lokalizację,gdzie chcesz się budować.
      Może będziemy sąsiadami,bo mieszkam na Zdziarskiej przy Chudoby.
      Pozdrawiam,Piotr z S.
      • derbowianka Re: Mieszkańcy okolic Zdziarskiej i Chudoby 27.05.06, 14:41
        Witam
        Budowa ruszy prawdopodobnie dopiero na wiosnę, wiadomo formalności.
        Działka znajduje się miedzy Chudoby a Wyszkowską.
        Jak już pisałam ineresuje mnie wszystko tzn. info, porady, uwagi itp.
        Na co zwrócić uwagę załatwiając formalności w Gminie.
        Czy ktoś kto się tam budował przeszedł tą całą drogę formalności.
        Kiedy będą dostępne tam jakieś media itp?
        Pozdrawiam
        Derbowianka
        • mieszbia Re: Mieszkańcy okolic Zdziarskiej i Chudoby 27.05.06, 15:26
          Polecam wątek "Nowe inwestycje...",są tam także informacje dotyczące inwestycji
          na Chudoby.
          JKJ miał ciągnać gaz i wodę,ale z ostatnich info od sasiadów wynika,że tylko
          gazociąg.
          W Dzielnicy trzeba się spytać o możliwość zabudowy działki,wymagane odległości
          od granicy,itp.(Dokładnie sprawy nie znam-formalności takie załatwiałem 6-7 lat
          temu).
          Masz już działkę-najważniejsze są prąd i woda.
          W sprawie dostawy energii elektryczej trzeba dowiedzieć sie w Zakładzie
          Energetycznym,jakie mają plany i kiedy(to najważniejsze)możesz mieć prąd na
          Twojej działce.
          Najbliższy wodociąg drogą lądową(gdy nie trzeba pokonywać Kanałku Markowskiego
          *rzeka Długa*)dochodzi do ul.Jarzębinowej na ul.Ruskowy Bród.Podobno w tym roku
          ma dojść do końca Ruskowego i Zdziarską połączyć się z wodociągiem na ul.Kąty
          Grodziskie(zaraz za mostkiem na Zdziarskiej).
          Wszyscy mieszkańcy tego rejonu mają własne ujęcia wody(hydrofory),a do picia
          dużo osób jeździ po wodę oligoceńską na ul.Ostródzką przy nowobudowanym
          kościele.
          Linia telefoniczna przebiega w pobliżu,ale dużo osób(ja także) korzysta z
          łączności radiowej.
          Okolica jest bardzo piękna,jak Sama zauważyłaś,niestety lub stety, coraz
          szybciej jest zabudowywana.
          Pzdr,Piotr.
          • derbowianka Re: Mieszkańcy okolic Zdziarskiej i Chudoby 27.05.06, 22:15
            Dziękuję za informacje.
            Okolica rzeczywiście bardzo piękna, często jeżdzimy tamtędy rowerami.
            Co do zabudowy, to nie mam nic przeciwko budowie domków jednorodzinnych przez
            prywatnych właścicieli, natomiast jeżeli developerzy już tam grasują to nigdy
            nie wiadomo co z tego wyniknie.
            Pozdr
            Derbowianka
            • radarowiec Re: Mieszkańcy okolic Zdziarskiej i Chudoby 29.05.06, 23:07
              Jeśli prawidłowo interpretuję NICK "derbowianka" to jesteś mieszkańcem DERBY.
              To znaczy, że jewsteśmy sasiadami.Można wiedzieć,na którym etapie mieszkasz ?
              • derbowianka Re: Mieszkańcy okolic Zdziarskiej i Chudoby 30.05.06, 17:07
                Tak obecnie jeszcze mieszkam na Derby 1. Mieszka mi się całkiem dobrze, chociaż
                powoli denerwuje mnie ten slalom między parkującymi samochodami i wygląda na to
                że będzie coraz gorzej. Okolica mi się podoba dlatego nie uciekam daleko, ale
                do wyprowadzki to jeszcze długa droga przede mną.
                pzdr
                derbowianka
    • grzes998 Re: Mieszkańcy okolic Zdziarskiej i Chudoby 06.06.06, 22:16
      Witam, nie wiecie jaki jest plan zagospodarowania przestrzennego przy ulicy
      Zdziarskiej a dokładnie chodzi mi o teren przy ul. Chudoby w stronę lasku i ul.
      Kroczewskiej....
      Jak dobrze pójdzie to w przyszłym roku już będę mieszkał w tej okolicy i boję
      się czy nie wybudują jakiegoś molochu....
      • compet_pl Re: Plany miejscowe dla Zdziarskiej i Chudoby 07.06.06, 00:16
        grzes998 napisał:
        > Witam, nie wiecie jaki jest plan zagospodarowania przestrzennego przy ulicy
        > Zdziarskiej a dokładnie chodzi mi o teren przy ul. Chudoby w stronę lasku
        > i ul. Kroczewskiej....

Za kilka dni powinniśmy mieć WSZYSTKIE aktualne miejscowe plany
        zagospodarowania przestrzennego dla całej ZB. Udostępnimy je w formie
        elektronicznej (RAZEM Z MAPAMI!) w internecie.

Na tą chwilę zajrzyj na tą mapkę Białołęki. Powinna być chyba aktualna.
        Różowe obszary, to tereny, gdzie są uchwalone plany miejscowe. Czy Twoje
        okolice są na biało czy różowo?
      • xvts Re: Mieszkańcy okolic Zdziarskiej i Chudoby 07.06.06, 09:37
        Na tym terenie nie ma planu zagospodarowania przestrzennego, przed pozwoleniem
        na budowę trzeba wystąpić o warunki zabudowy działki.

Co do okolic ulic |-| Chudoby/Wyszkowska/Kroczewska od wyczkowskiej w stronę
        lasu to były to pola dawnego PGR-u na których podobno ma powstać osiedle
        bloków. Raczej będą tobloki o 4 kondygnacjach ale kto wie.

Szykuje się tam nowe bródno sad
        • mieszbia Re: Mieszkańcy okolic Zdziarskiej i Chudoby 07.06.06, 10:29
          xvts napisał:
          >
          > Co do okolic ulic |-| Chudoby/Wyszkowska/Kroczewska od wyczkowskiej w stronę
          > lasu to były to pola dawnego PGR-u na których podobno ma powstać osiedle
          > bloków. Raczej będą tobloki o 4 kondygnacjach ale kto wie.
          >
          > Szykuje się tam nowe bródno sad

Skąd takie info?
          • xvts Re: Mieszkańcy okolic Zdziarskiej i Chudoby 07.06.06, 12:45
            które info?
            to, że to po PGR-owskie pola uprawne chyba wszyscy wiedzą,
            a to że ma tam powstać osiedle bloków słyszałem rozmowę dwóch facetów w
            urzędzie gminy, marudzili też, że na lewandowie nie ma już czego kupić pod
            inwestycje bo zostały już cienkie i długie działki i trzeba by od kilku
            właścicieli kupować żeby cokolwiek pobudować a nie wszyscy chcą sprzedać. A
            znowu za kanałkiem czyli Augustów/mańki-wojdy albo nie chcą sprzedawać, a jak
            już to całości po 3-10 hektarów a wytyczać ulic nie pozwalają itd. itp
            • mieszbia Re: Mieszkańcy okolic Zdziarskiej i Chudoby 07.06.06, 14:27
              Chodziło mi o informację n/t osiedla bloków.
              Obszar od rowu melioracyjnego(ok.200 m na zachód od Chudoby),a tym bardziej na
              wschód od Chudoby w stronę Kroczewskiej, jest strefą ochronną
              miasta.Dopuszczalna tu była(pewnie teraz także)zabudowa wolnostojaca,z
              działkami ok.1500 m,dla bliźniaków -750m.
              Właściciel JKJ planujacy budowę 36 bliźniaków przy Chudoby na wschód ma
              kilkumiesięczne opóźnienie w rozpoczeciu tej inwestycji.Słyszałem o jeszcze
              jednej firmie planujacej budowe bliźniaków za Wyszkowską.Są to jednak tylko
              bliźniaki,a nie bloki.
              Pzdr,Piotr.
              • xvts Re: Mieszkańcy okolic Zdziarskiej i Chudoby 07.06.06, 14:46
                mieszbia napisał:
                Dopuszczalna tu była(pewnie teraz także)zabudowa wolnostojaca,z
                działkami ok.1500 m,dla bliźniaków -750m

To ja wiem, piszę tylko to co słyszałem, czyli sieje popeline dalej smile

• grzes998 Re: Mieszkańcy okolic Zdziarskiej i Chudoby 07.06.06, 21:20
                  dzięki za info, ja będę mieszkał w tym obszarze między Zdziarska a Wyszkowską
                  od ulicy Kroczewskiej zaznaczonym na szaro na mapce,
                  blisko granicy Warszawy więc mam nadzieje że będzie mnie obejmowała ta strefa
                  ochronna o której piszecie i zabudowa bedzie niska....
                  • derbowianka Re: Mieszkańcy okolic Zdziarskiej i Chudoby 08.06.06, 08:52
                    Ja też będę mieszkała w tym rejonie tzn Wyszkowska, Zdziarska i Chudoby i mam
                    nadzieję , że oprócz bliżniaków nic tam innego nie wybudują.
                    Jeśli można spytać będziesz się budował, a jak tak kiedy ruszasz z budową i ile
                    czasu załatwiałeś formalności?
                    • grzes998 Re: Mieszkańcy okolic Zdziarskiej i Chudoby 08.06.06, 18:50
                      Będę mieszkał w bliźniaku od JKJ więc nie załatwiam formalności ale z tego co
                      wiem to sa jakieś opóźnienia w otrzymaniu pozwolenia na budowę.
                      JKJ już zaczyna pierwszy etap przy Chudoby a ja jestem dopiero w trzecim sad
                      • mieszbia Re: Mieszkańcy okolic Zdziarskiej i Chudoby 09.06.06, 05:31
                        grzes998 napisał:
                        > JKJ już zaczyna pierwszy etap przy Chudoby a ja jestem dopiero w trzecim sad

Witam.
                        JKJ chce zacząć I etap.Miał rozpocząć budowę najpierw w maju,teraz w
                        czerwcu.Pod powyższe osiedle są w terenie wbite jedynie czerwone paliki(tak
                        było 2 dni temu).I etap miał się kończyć już na jesieni tego roku.Ze względów
                        formalnych(papierowych)inwestycja się opóźnia.
                        Pzdr,Piotr z S.
                        • xvts Re: Mieszkańcy okolic Zdziarskiej i Chudoby 09.06.06, 07:33
                          Wczoraj zaczeły się prace ziemne.
                          Wie ktoś ile tych bliźniaków ma tam powstać?
                          • mieszbia Re: Mieszkańcy okolic Zdziarskiej i Chudoby 09.06.06, 08:13
                            I etap - 12,docelowo 36.(info z "drugiej ręki").
                            • xvts Re: Mieszkańcy okolic Zdziarskiej i Chudoby 09.06.06, 13:24
                              Jak sie uwiną tak jak na kątach grodziskich to na boże narodzenie będzie można
                              sie wprowadzać
    • ptr_i Re: Mieszkańcy okolic Zdziarskiej i Chudoby 19.06.06, 20:41
      Witam sąsiadów !(obecnych i przyszłych jak widzę) bo ja też mieszkam na Derby 1
      i też kupiłem działkę na zdziarskiej w połowie drogi między mostkiem a Ruskowym
      Brodem. Odnośnie tematów które poruszacie to w innych wątkach widać że szykuje
      nam się tam najazd developerów ... Z drugiej strony plan zagospodarowania dla
      mojego obszaru jest dość restrykcyjny tzn. min 40% terenów bilogicznie czynnych
      i jednocześnie minimum 1 miejsce parkingowe na jedno mieszkanie (drugie Derby po
      sąsiędzku chyba nam nie grozi...). Jeśli chodzi o budowę mojego domu to chcę
      wykupić usługę inwestorstwa zastępczego w Multi - spółce córce Grupy Arhipelag
      (tam kupiłem projekt domu). Jestem na etapie negocjacji umowy inwestorstwa
      zastępczego - może macie jakieś info na ten temat?
      Pozdrawiam,
      Piotr I.
      • derbowianka Re: Mieszkańcy okolic Zdziarskiej i Chudoby 19.06.06, 23:33
        Witam sąsiada terażniejszego i przyszłego. Mam pytanie o co chodzi z tą usługą
        inwestorstwa zastępczego. Czy twoja działka ma warunki zabudowy i jak długo
        załatwiałeś formalności tzn pozwolenie na budowę itd.
        Rozumiem że masz firmę która ci wybuduje dom. My jesteśmy na etapie załatwiania
        formalności. Z budową ruszamy na wiosnę i jeszcze nie wiemy jak budować - czy
        kompleksowo przez firmę, czy sposobem gospodarczym.Jeśli możesz wymień się
        swoimi doświadczeniami.
        Pozdrawiam
        Derbowianka
        • ptr_i Re: Mieszkańcy okolic Zdziarskiej i Chudoby 20.06.06, 09:50
          Witaj ponownie, o usłudze inwestoprstwa zast. to nic innego jak wynajęcie firmy
          która "za Ciebie" załatwi wszystkie pozwolenia, dokumenty, sprawdzi oferty
          wykonawców, dopilnuje i odbierze wszystkie etapy budowy etc. To typowy pomysł
          dla zapracowanych, leniwych, niekompetentnych w budowie (jeden z nich to jawink.
          Jesli chodzi o pozwolenie na budowę to jeszcze go nie mam, ale mam plan
          zagospodarowania dla obszaru na ktorym mam działkę stad te wszystkie informacje.
          Pozdrawiam,
          Piotr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka