Dodaj do ulubionych

Jacek z Białołęki

08.11.06, 21:46
Drodzy Mieszkańcy,
Skoro sam założyciel forum reklamuje samego siebie to ja bym chciał
zareklamować mojego znajomego Jacka Poddębniaka - kandydata do Rady Dzielnicy
Lista nr 29 poz. 7
Jacek kandyduje z listy Ugrupowania Samorządowego „Gospodarność”, które jest
jednym z najstarszych ugrupowań samorządowych Warszawy i działa tylko na
Białołęce, czyli Naszej dzielnicy i wygrywa wybory już od 12 lat.
Wszystkich zainteresowanych odsyłam na strony "Gospodarności" gdzie blizej
jest przedstawiony program Jacka.
Proszę nie przenośmy kłótni patryjnych do samorządów - samorządy są dla
lokalnych stowarzyszeń, fundacji a nie dla partii.

Pozdrawiam i zapraszam do głosowania na Jacka Poddębniaka. Lista nr 29 poz.
nr 7
Waldek, ale nie założyciel tego Forum wink
Obserwuj wątek
    • barwa1 Re: Jacek z Białołęki 09.11.06, 08:38
      Chętnie poznamy wszystkich "naszych" kandydatów.
      Alicja
      • wawa1234 Re: Jacek z Białołęki 09.11.06, 09:31
        proszę bardzo
        www.gospodarnosc.org.pl/kandydaci/01_07.html
        Pozdrawiam
        Waldek
        • gienek76 Re: Jacek z Białołęki 09.11.06, 11:59
          Krótko i na temat i bez futurystycznych wizji- projektów.
          Popieram!!!! Liczy się treść a nie forma. Można i obiecać linię Metra obok os.
          Derby i cześć ludzi to kupi wink

Pozdro
          Gienek
          • barwa1 Re: Jacek z Białołęki 09.11.06, 12:57

Gazeta.pl > Warszawa > Aktualności

Kandydat PiS na bakier z prawem

Dominika Olszewska, Mariusz Jałoszewski2006-11-09, ostatnia aktualizacja 2006-
            11-09 11:45
            Choć Stefan Sosnowski uporczywie lekceważy wyroki sądów, Prawo i Sprawiedliwość
            znów wystawia go jako kandydata na radnego Białołęki.

Na działce Franciszki Chotkowskiej (w czerwonej kurtce) kandydat Sosnowski
            postawił murowany domek, Irenie Dąbrowskiej zagrodził dojazd. Nazwisko
            Sosnowskich jest na prawym brzegu Wisły dobrze znane. Wiosną opisaliśmy, jak
            syn Stefana Sosnowskiego pomógł załatwić mieszkanie komunalne żonie. Robert
            Sosnowski był burmistrzem na Pradze Północ, Edyta Sosnowska - wiceszefową PiS
            na Targówku. On po naszych artykułach stracił posadę. Ona musiała odejść z
            partii, ale teraz startuje do rady dzielnicy z listy Praskiej Wspólnoty
            Samorządowej.

Pierwsza sąsiadka: oddaj moją ziemię!

Senior rodu pobudował się w Kątach Grodziskich na peryferiach Białołęki.
            Postawił dom koło Kanału Markowskiego i murowany budynek letniskowy. Ten drugi
            na ziemi należącej do sąsiadki.

Działka Franciszki Chotkowskiej ma 1300 metrów. - W latach 80. Stefan Sosnowski
            bez mojej zgody wygrodził sobie część mojego terenu. Od lat płacę za ten grunt
            podatki, choć z tego nie korzystam - skarży się Chotkowska.

W listopadzie 2004 r. sąd rejonowy przyznał jej rację. Orzekł, że Sosnowski ma
            oddać ziemię. Wyrok był nieprawomocny, ale blisko dwa miesiące temu sąd nakazał
            go natychmiast wykonać. Chotkowska nadal czeka.

Druga sąsiadka: daj mi dojechać do domu!

Kawałek dalej przy tej samej ulicy mieszka z liczną rodziną Irena Dąbrowska. -
            W 2003 r. Stefan Sosnowski zagrodził jedyną drogę do mojego domu, która
            istniała tam od 40 lat! Z drugiej strony działki wytyczył nową, ale tak wąską,
            że nie zmieści się tu karetka, wóz strażacki czy szambiarka - żali się
            Dąbrowska.

Radny zagrodził swój teren. Ale w marcu tego roku sąd prawomocnie nakazał mu
            udostępnić sąsiadce starą drogę. Działka Dąbrowskiej nie ma dostępu do ulicy.
            Sąsiadka zapewnia, że z tego powodu miała przyznane prawo przejazdu przez teren
            Sosnowskiego.

- Minął ponad rok, a porządnej drogi jak nie miałam, tak nie mam. Sosnowski
            śmieje mi się w twarz - rozkłada ręce Dąbrowska.

Radny PiS: Nie będę dyskutował w ogóle!

Stefan Sosnowski nie chciał rozmawiać o konfliktach z sąsiadami. - Nie będę z
            panią dyskutował w ogóle, no! To ziemia mojej matki. Zniszczyliście mi syna.
            Był burmistrzem, a wy zrobiliście z niego szmatę, no! Ja z panią mogę tylko
            przeklinać. Piszcie, co chcecie - nakrzyczał przez telefon i odłożył słuchawkę.

Szef warszawskiego PiS: Niech ocenią to wyborcy

Choć Stefan Sosnowski nie uznaje wyroków sądowych, nie przeszkadza to partii
            braci Kaczyńskich. Jej działacz znów znalazł się na liście PiS do rady
            dzielnicy. Wiceburmistrz Białołęki i lider lokalnego PiS Dariusz Ostrowski
            broni kolegi: - Ci ludzie nie są sobie obcy. To jak Kargul z Pawlakiem.
            Sytuacja jest beznadziejna. Ale radnemu nie przystoi lekceważenie wyroków.

A Wojciech Dąbrowski szef warszawskiego PiS, który odpowiadał za układanie
            list, sprawę bagatelizuje: - Spory cywilne, nawet wyroki sądowe w tych sprawach
            nie uniemożliwiają kandydowania. Niech wyborca sam oceni postępowanie naszego
            kandydata - kwituje.

----------------------------
            No proszę!
            I to też nasz sąsiad !???
            A.
            • gienek76 Re: Jacek z Białołęki 09.11.06, 19:55
              barwa a co to ma do rzeczy, może wkleisz jeszcze CV HGW i WR?
              Pozdro
              Gienek
              • barwa1 Re: Jacek z Białołęki 10.11.06, 08:35
                gienek76 napisał:

> barwa a co to ma do rzeczy, może wkleisz jeszcze CV HGW i WR?
                > Pozdro
                > Gienek

Ja też Cię pozdrawiam.
                WR swoje CV już wkleił, o HGW wklejali (pisali) inni.
                Znalazłam taką informaję w GW, a ponieważ dotyczy kogoś, kto kandyduje z
                naszego terenu - to wklejam, bo to MA do rzeczy!
                Do wyborów samorządowych!
                Jeśli znajdę jekiekolwiek informacje o naszych kandydujących sąsiadach - będę
                wklejać.
                Napewno nie będę omijać kandydatów PiS!
                Rozumiem też, że przeciwstawiłeś owemu kandydatowi jedynie kandydatów PO... z
                jakichś tajemnych powodów.
                Ciekawe, dlaczego nie wymieniłeś kandydatów z innych partii.
                Czyżbyś był tendencyjny? smile)
                Pozdrawiam raz jeszcze,
                Alicja
    • malinowa13 Re: Jacek z Białołęki 09.11.06, 20:48
      12 lat i tak mizerne efekty, a więc państwu już dziękujemy. czy to przypadkiem
      nie z woli pana burmistrza z "Gospodarności" najpierw wybudowano kładkę nad
      kanałkiem na Współczesnej, a póżniej za kładką usypano górę ziemi. ŁADNA MI
      GOSPODARNOŚĆ!!!!!
      • gienek76 Re: Jacek z Białołęki 09.11.06, 22:57
        a trzy kadencje pod rząd to krasnoludki wybierały Czy też ludzie w oparciu o to
        co zostało zrobione?
        chcesz to Malinowa zmieniać na tramwaj na ZB to zmieniaj, ale ja wysiadam z
        tego tramwaju i wsiadam do 407 które jak się teraz okazuje mamy tylko i
        wyłącznie dzieki Stowarzyszeniu ZB.
        Pozdro Gienek
        • barwa1 Gienku 10.11.06, 08:48
          Gdzie wyczytałeś, że autobus 407 to zasługa wyłącznie SZB?
          Czy Ty przypadkiem nie przesadzasz?

Poza tym ludzie mają prawo zminiać zdanie kiedy widzą, że coś im nie odpowiada.
          To, że ktoś rządził 12 lat nie zawsze świadczy o tym, że powinien rzadzić
          następne 4 lata... To słaby argument.
          Posłuchajmy wszystkich naszych kandydatów, poznajmy ich i pójdźmy do wyborów.
          Nie musimy obrażać się wzajemnie o to, że różnimy się poglądami.
          I tak każdy z nas wybierze to, co uważa za słuszne.
          Alicja
          • gienek76 Re: Gienku 10.11.06, 09:32
            Alicjo, jeżeli jedna i ta sama osoba z ZB zakłada na forum po kilka postów
            mówiącym o tym jak to udało się przeforsować tę czy inną trasę nowej linii to
            czy to nie jest już spisywanie dla siebie laurki?
            Zgadzam się z Tobą iż nalezy wysłuchac wszystkich kandydatów i że ludzie mogą
            zmieniać zdanie.
            Na czas wyborów dotychczasowy załozyciel forum zmienił nick na swoje imię,
            nazwisko i numer listy. Żle się stało iż dotychczasowej forum mieszkańców ZB i
            apolityczne stowarzyszenie ZB jest teraz upartyjniowe w dodatku barwami wink
            dwóch skłóconych partii - gdyż to oznacza, że sprawy ZB będą zależały od
            polityków a nie od lokalnych działaczy. A jak działają politycy wszyscy to
            możemy zobaczyć.
            Oczywiście zaraz podniesie się larum że kandydat nie nalezy do partii ale
            jezeli ktoś ma na swoich ulotkach logo partii i dodatkowo promuje partyjnego
            kandydata na prezydenta to jak taką osobą określić? Bezpartyjny ?

pozdro
            Gienek
            • barwa1 Re: Gienku 10.11.06, 12:41
              Gienku,
              Tak jak i TY nie chciałabym upartyjniania na poziomie samorzadów.
              Jednak nie możemy przesadzać próbując odmawiać ludziom posiadania swoich
              sympatii politycznych.
              Każdy z nas, mniej lub bardziej, gdzieś je lokuje.
              Nasi koledzy nie mogli dostać rekomendacji do wyborów od stowarzyszenia, bo nie
              chcieliśmy być kojarzeni z jakąkolwiek partią, a jako nowopowstałe
              stowarzyszenie nawet nie pomyśleliśmy o naszym uczestnictwie w wyborach
              samorządowych. Nie po to je zakładaliśmy...
              Piszesz:
              Żle się stało iż dotychczasowej forum mieszkańców ZB i
              >
              > apolityczne stowarzyszenie ZB jest teraz upartyjniowe w dodatku barwami wink
              > dwóch skłóconych partii - gdyż to oznacza, że sprawy ZB będą zależały od
              > polityków a nie od lokalnych działaczy. A jak działają politycy wszyscy to
              > możemy zobaczyć.

To, że nasi koledzy startują z list partii (skłóconych?) świadczy tylko o tym,
              że SZB nie jest polityką zainteresowane. U nas mogą pracować wszyscy, bez
              względu na poglądy polityczne czy religijne. Tworzymy jedną społeczność i
              wszyscy mamy te same problemy.
              A masz rację co do działania polityków!
              Mam nadzieję, że nasi koledzy pozostaną działaczami społecznymi.
              Tak deklarują i ja jestem skłonna w to wierzyć.

gienek76 napisał:

> Alicjo, jeżeli jedna i ta sama osoba z ZB zakłada na forum po kilka postów
              > mówiącym o tym jak to udało się przeforsować tę czy inną trasę nowej linii to
              > czy to nie jest już spisywanie dla siebie laurki?

A może mógłbyś to odczytać jako radość z udanych negocjacji i zwykłą, ludzką
              chęć podzielenia się tym z sąsiadami, którzy chyba też się trochę ucieszyli?
              Laurka mu się należy. Wszystkim, którzy mają swój wkład w te sprawę.
              Tym anonimowym czy mniej znanym - też!
              Ja dziękuję wszystkim za zaangażowanie!

Zobacz o ile mniej emocji wywołuje takie podejście...
              Nie nastawiajmy się wrogo na siebie nawzajem i nie oskarżajmy o złą wolę.
              Będzie nam o wiele łatwiej ze sobą mieszkać i rozmawiać na forum.
              A może potańczymy na wiosennym pikniku? smile))

> Na czas wyborów dotychczasowy załozyciel forum zmienił nick na swoje imię,
              > nazwisko i numer listy. >

Słusznie. Miał pokazać się nam jako kandydat, a nie jako założyciel forum smile)

Oczywiście zaraz podniesie się larum że kandydat nie nalezy do partii ale
              > jezeli ktoś ma na swoich ulotkach logo partii i dodatkowo promuje partyjnego
              > kandydata na prezydenta to jak taką osobą określić? Bezpartyjny ?

A może takie ma przekonanie i dlatego się tym przekonaniem z nami dzieli.
              A my... nie musimy podzielać jego przekonania smile))

Pozdrawiam Cię, Gienku.
              Alicja
            • barwa1 Re: Gienku 10.11.06, 12:42
              Gienku,
              Tak jak i TY nie chciałabym upartyjniania na poziomie samorzadów.
              Jednak nie możemy przesadzać próbując odmawiać ludziom posiadania swoich
              sympatii politycznych.
              Każdy z nas, mniej lub bardziej, gdzieś je lokuje.
              Nasi koledzy nie mogli dostać rekomendacji do wyborów od stowarzyszenia, bo nie
              chcieliśmy być kojarzeni z jakąkolwiek partią, a jako nowopowstałe
              stowarzyszenie nawet nie pomyśleliśmy o naszym uczestnictwie w wyborach
              samorządowych. Nie po to je zakładaliśmy...
              Piszesz:
              Żle się stało iż dotychczasowej forum mieszkańców ZB i
              >
              > apolityczne stowarzyszenie ZB jest teraz upartyjniowe w dodatku barwami wink
              > dwóch skłóconych partii - gdyż to oznacza, że sprawy ZB będą zależały od
              > polityków a nie od lokalnych działaczy. A jak działają politycy wszyscy to
              > możemy zobaczyć.

To, że nasi koledzy startują z list partii (skłóconych?) świadczy tylko o tym,
              że SZB nie jest polityką zainteresowane. U nas mogą pracować wszyscy, bez
              względu na poglądy polityczne czy religijne. Tworzymy jedną społeczność i
              wszyscy mamy te same problemy.
              A masz rację co do działania polityków!
              Mam nadzieję, że nasi koledzy pozostaną działaczami społecznymi.
              Tak deklarują i ja jestem skłonna w to wierzyć.

gienek76 napisał:

> Alicjo, jeżeli jedna i ta sama osoba z ZB zakłada na forum po kilka postów
              > mówiącym o tym jak to udało się przeforsować tę czy inną trasę nowej linii to
              > czy to nie jest już spisywanie dla siebie laurki?

A może mógłbyś to odczytać jako radość z udanych negocjacji i zwykłą, ludzką
              chęć podzielenia się tym z sąsiadami, którzy chyba też się trochę ucieszyli?
              Laurka mu się należy. Wszystkim, którzy mają swój wkład w te sprawę.
              Tym anonimowym czy mniej znanym - też!
              Ja dziękuję wszystkim za zaangażowanie!

Zobacz o ile mniej emocji wywołuje takie podejście...
              Nie nastawiajmy się wrogo na siebie nawzajem i nie oskarżajmy o złą wolę.
              Będzie nam o wiele łatwiej ze sobą mieszkać i rozmawiać na forum.
              A może potańczymy na wiosennym pikniku? smile))

> Na czas wyborów dotychczasowy załozyciel forum zmienił nick na swoje imię,
              > nazwisko i numer listy. >

Słusznie. Miał pokazać się nam jako kandydat, a nie jako założyciel forum smile)

> jezeli ktoś ma na swoich ulotkach logo partii i dodatkowo promuje partyjnego
              > kandydata na prezydenta to jak taką osobą określić? Bezpartyjny ?

A może takie ma przekonanie i dlatego się tym przekonaniem z nami dzieli.
              A my... nie musimy podzielać jego przekonania smile))

Pozdrawiam Cię, Gienku.
              Alicja
              • barwa1 Re: Gienku 10.11.06, 12:46
                Przepraszam, ale miałam jakieś problemy z wysłaniem i w końcu poszło 2 razy.
                Waldku!
                Wytnij mnie smile))
                A.
                • wawa1234 Re: Jacek z Białołeki 10.11.06, 18:57
                  O jaka ciekawa dyskusja się wywiązała.
                  a ja i tak popieram Jacka z Białołęki Lista nr 26 poz. 7 i zachęcam do
                  głosowania na niego.
                  Pozdrawiam Waldek - ale nie założyciel tego forum wink

• gienek76 Re: Jacek z Białołeki 10.03.07, 16:53
                    Panie Jacku,
                    dziękuję za wsparcie ws Parku na Białołęce!!! Proszę nie ustawać w działaniu!!!

Pozdrawiam,
                    Gienek
                    • qql Re: Jacek z Białołeki 12.03.07, 18:57
                      Słyszałem o tym panu. Bardzo niemiło zwrócił uwage pewnej rodzinie na temat za
                      wysokiego płotu.
                    • mpy007 Re: Jacek z Białołeki 12.03.07, 19:21
                      z jakiego powodu wyciągnąłeś ten wątek? może dla odmiany jakieś pozytywne
                      wieści smile
                      pzdr
                      Marcin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka