klosag 15.05.13, 17:23 Potrzebuję przepis na Mohito takie jakie robią w pubach, nie mam pomysłu co tam dolewają. Ale jest przepyszne!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kosmov Re: Mohito - przepis potrzebuje PILNIE!!! 16.05.13, 11:10 przepis jest bardzo prosty Prosty przepis na mojito: * 40 ml rumu * limonka * łyżeczka cukru trzcinowego * 7-8 liści mięty * woda gazowana * lód Sposób przygotowania: Limonkę należy pokroić na 3-4 części i wrzucić do szklanki. Następnie dodać miętę, cukier trzcinowy lub syrop cukrowy i ugnieść wszystko razem, aż poczujemy aromat mięty. Szklankę dopełnić kruszonym lodem (lód można ukruszyć np. zawijając w ściereczkę i używając młotka). Wlać 40 ml białego rumu, dopełnić wodą gazowaną i wymieszać długą łyżką. Na końcu ozdobić zgodnie z opisem powyżej. Odpowiedz Link
klosag Re: Mohito - przepis potrzebuje PILNIE!!! 16.05.13, 11:41 Oooo może tajemnica tkwi w wodzie gazowanej:) Dzięki, Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link
klosag Re: Mohito - przepis potrzebuje PILNIE!!! 11.08.13, 21:35 właśnie przypomniałam przepisik i w środę będę działać mniam, mniam :))) Odpowiedz Link
abihsba Re: Mohito - przepis potrzebuje PILNIE!!! 14.08.13, 14:02 ja też uwielbiam mohito!:) kupiłam sobie nawet mohito bacardi, ale domowe zrobione też jest pyszne! uwielbiam też bezalkoholowe mohito, które dobre orzeźwia latem. w ogródku rośnie mięta, więc tylko limonka i drink gotowy :) prostyprzepis.wordpress.com/2013/08/07/bezalkoholowe-mohito-z-mieta-limonka-i-brazowym-cukrem/ nie dodaje cukru, bo jest za słodkie chyba, że odrobinę lubię wersję ze spritem potrafiłam to kiedyś pić hektolitrami:):) Odpowiedz Link