elunia78 21.01.06, 15:40 To jedna z ras, które bardzo mi się podobają....Czy ktoś ma jakieś z nią doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amelia42 Re: Teriery Irlandzkie 29.01.06, 01:29 Wśród całej grupy terierów irlandy jako jedyne są zrównoważone i nieagresywne. Myślę że mógłby być dobrym towarzyszem dla dziecka. Pozostaje problem z sierścią którą regularnie trzeba strzyc lub jak kto woli trymować, co jest i pracochłonne i kłopotliwe. Chyba że nie przeszkadza Ci "zarośnięty" irland. Odpowiedz Link Zgłoś
elunia78 Re: Teriery Irlandzkie 29.01.06, 09:56 amelia42 wiesz co. Trafiłś w 10. Kiedyś spotkałam uroczego psa i zapytałam właścicieli co to za rasa...i dowiedziłam się o terierech irlandzkich....ale on właśnie był zarośnięty. Podobają mi się strzyżone i niestrzyżone. Cieszę się na informację o tym, że zrównoważone i nieagresywne. Kiedyś czytałam toroszkę o nich i odniosłam wrażenie, że sa bardzo żywiołowe obawiam się, że nie zaakceptowałyby wszystkich domowników i np. zawsze polowałyby na kota.....? co o tym myślisz? pozdrawiam Cię Odpowiedz Link Zgłoś
vip_wielka8 Re: Teriery Irlandzkie 29.01.06, 11:08 amelia42 napisała: > Wśród całej grupy terierów irlandy jako jedyne są zrównoważone i nieagresywne. Oplułem monitor. Jeden z największych awanturników wśród psów zrównoważony i nieagresywny? To już te wyklęte amstafy mają wyższy próg pobudliwości. proszę, nie pisz głupot, bo jeszcze ktoś w nie uwierzy i sprawi sobie duży kłopot. Odpowiedz Link Zgłoś
elunia78 Re: Teriery Irlandzkie 30.01.06, 15:58 Vip_wielka jak wiesz coś o tych pieskach (oprucz tego co już napisałeś)to proszę napisz, bo bardzo mnie te psiaki interesują. Odpowiedz Link Zgłoś
amelia42 Re: Teriery Irlandzkie 29.01.06, 14:48 Przepraszam Cię. Myślałam o Airedale terierze. Irlandzki do dzieci się nie nadaje. Ale Airedale jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
elunia78 Re: Teriery Irlandzkie 29.01.06, 23:13 Ja też kiedyś w rozmowie pomyliłam amstafa z mastifem ( ze zmęczenia) - powiedziałam że to rasa zaliczana do agresywnych....widziałam, że ten ktoś patrzy na mnie dziwnie ale nic nie mówi...... niestety ja nie miałam możliwości powiedzieć mu , że się pomyliłam.....;-) pozdrawiam serdecznie Elka Odpowiedz Link Zgłoś