Dodaj do ulubionych

v-ce Trump

16.07.24, 00:53
Donald Trump ogosił kandydata na swojego zastępcę - James Donald Vance. Wiem o nim bardzo mało. Jest młody (2 sierpnia skończy 40 lat), od dwóch lat jest senatorem z Ohio. Ma pochodzenie szkocko-irlandzkie ale rodzice jego żony pochodzą z Indii.

pl.wikipedia.org/wiki/J.D._Vance

Obserwuj wątek
    • engine8t Re: v-ce Trump 16.07.24, 00:58
      A wiec to nadzieja na przyszlosc USA :)
      • malkontent6 Re: v-ce Trump 16.07.24, 01:09
        Od dawna mówię, że dużo zależy od tego kogo Trump wybierze jako swojego "wspólnika".
    • engine8t Re: v-ce Trump 16.07.24, 01:04
      Biznesy pokazuja swoje plany
      www.youtube.com/watch?v=UH0dNB7C8zw
    • bmc3i Re: v-ce Trump 16.07.24, 01:31
      malkontent6 napisał:

> Donald Trump ogosił kandydata na swojego zastępcę - James Donald Vance. Wiem o
      > nim bardzo mało. Jest młody (2 sierpnia skończy 40 lat), od dwóch lat jest se
      > natorem z Ohio. Ma pochodzenie szkocko-irlandzkie ale rodzice jego żony pochod
      > zą z Indii.
      >
      > pl.wikipedia.org/wiki/J.D._Vance

W 2016 należał do grupy republikanów "never-Trump", publicznie mówił że Trump stanowi zagrożenie dla kraju. Dziś nalezy do akolitów Trumpa, I jego wojowników.
      • malkontent6 Re: v-ce Trump 16.07.24, 01:45
        Przypominam, że w poprzedniej kampanii Kamala Harris ostro krytykowała Biena.
        • bmc3i Re: v-ce Trump 16.07.24, 01:59
          malkontent6 napisał:

> Przypominam, że w poprzedniej kampanii Kamala Harris ostro krytykowała Biena.

Nie, tylko kandydowała przeciw niemu w prawyborach. Nie mowila że Biden nie może zostać wybrany prezydentem.
            • malkontent6 Re: v-ce Trump 16.07.24, 03:50
              Dziękuje, felusiak, tego właśnie szukałem. Kamala wytoczyła przeciwko Jóźkowi największą armatę.
              • bmc3i Re: v-ce Trump 16.07.24, 04:26
                malkontent6 napisał:

> Dziękuje, felusiak, tego właśnie szukałem. Kamala wytoczyła przeciwko Jóźkowi
                > największą armatę.

Jakieś to porównanie do "never-Trump", i twierdzeń republikanów że Trump nie może być prezydentem?
                • malkontent6 Re: v-ce Trump 16.07.24, 04:31
                  bmc3i napisał:

> Jakieś to porównanie do "never-Trump", i twierdzeń republikanów że Trump nie może być prezydentem?

Kamala przypomniała Józiowi, że dobrze się wyrażał o dwóch senatorach, którzy popierali segregację rasową. To znaczy mniej więcej "never-Biden".
                  • bmc3i Re: v-ce Trump 16.07.24, 14:28
                    malkontent6 napisał:

> bmc3i napisał:
                    >
                    > > Jakieś to porównanie do "never-Trump", i twierdzeń republikanów że Trump
                    > nie może być prezydentem?
                    >
                    > Kamala przypomniała Józiowi, że dobrze się wyrażał o dwóch senatorach, którzy p
                    > opierali segregację rasową. To znaczy mniej więcej "never-Biden".

To w ogole tego nie znaczy. To znaczy co najwyżej krytykę. Jak sobie wyobrażasz kontr-kandydowanie bez krytyki?
                    • felusiak1 Re: v-ce Trump 16.07.24, 18:39
                      O to to. Ta wypowiedź to krytyka a tamta to nie krytyka i wogóle tego nie znaczy co znaczy. Kolega bmc3i nie włada angielskim w stopniu pozwalajacym wyłowić niuans.
                      Ale jego dzieci mówią jak native speakers.
                      • bmc3i Re: v-ce Trump 16.07.24, 22:42
                        felusiak1 napisał:

> O to to. Ta wypowiedź to krytyka a tamta to nie krytyka i wogóle tego nie znacz
                        > y co znaczy.

Jasne, i dlatego w 2016 zapowiadał że będzie głosował na Hillary Clinton, a nie na Trumpa.
      • walgierz Re: v-ce Trumpa o rządach Tuska per dyktatura 16.07.24, 14:12
        bmc3i napisał:

> W 2016 należał do grupy republikanów "never-Trump", publicznie mówił że Trump s
        > tanowi zagrożenie dla kraju. Dziś nalezy do akolitów Trumpa, I jego wojowników.

Liczy się co dziś głosi, choć poglądy może zmieniać, gorzej, że już ostro ścinał się z Tuskiem, którego mianował dyktatorem, w przypadku wygranej tego duetu chyba Tusk dla dobra ogólnego i państwa powinien podać się do dymisji.

No nieciekawe ma poglądy na Ukrainę i antychińskie, czasy za to mogą stać się bardzo ciekawe, po chińsku to nic dobrego, a nawet czasy dość złe.

• boomerang Re: v-ce Trump 16.07.24, 03:27
      > rodzice jego żony pochodzą z Indii.

a żona ładna aby?
      • malkontent6 Re: v-ce Trump 16.07.24, 03:51
        boomerang napisał:

> a żona ładna aby?

Tak.
        • boomerang Re: v-ce Trump 16.07.24, 04:06
          nie mnie to oceniać. Poczekam aż PF się wypowie.

• malkontent6 Re: v-ce Trump 16.07.24, 04:15
            Czy to ona? Z daleka wyglądała lepiej.
          • polski_francuz Re: v-ce Trump 16.07.24, 10:29
            boomerang napisał:

"nie mnie to oceniać. Poczekam aż PF się wypowie."

Mnie trzeba cala postac i jeszcze CV na wsiaki sluczaj:)

PF
            • boomerang Re: v-ce Trump 16.07.24, 11:18
              Uzębienie ma znakomite, jeśli własne, ale daje się zauważyć większa dawka pigmentu drawidyjskiego, niż u mieszkańców północnych Indii, gdzie wylądowali biali najeźdźcy ze swastykami na tarczach, opisani w Księgach Wedy (czyli Wiedzy). Hindusi z którymi miałem w Australii do czynienia nie znają Ksiąg Wedy, albo nie chcą znać, kochają za to dużo późniejszą Mahabharatę i jej bohatera Krisznę, którego imię w języku Hindi znaczy Czarny. Kriszna to już wyemancypowany Hindus, tak jak w USA wyemancypowanym Murzynem był Luis Armstrong i ci jazzmani, którzy po nim nastąpili.
              • polski_francuz Re: v-ce Trump 16.07.24, 14:18
                boomerang napisał:

" Uzębienie ma znakomite, jeśli własne, ale daje się zauważyć większa dawka pigmentu drawidyjskiego, niż u mieszkańców północnych Indii, gdzie wylądowali biali najeźdźcy ze swastykami na tarczach, opisani w Księgach Wedy (czyli Wiedzy)."

Widze, ze rozumiesz cos z uzebienia. Co mnie nie dziwi do mieszkanca kontynentu niedaleko Nowej Zelandiii:)

PF
      • engine8t Re: v-ce Trump 16.07.24, 17:57
        boomerang napisał:

> > rodzice jego żony pochodzą z Indii.
        >
        > a żona ładna aby?

Titless
      • borrrka A widziałeś ładną Hinduskę? 17.07.24, 10:31
        Ładne, to są Słowianki i Szwedki.
        I nic nie pomoże polit-poprawność.
        Sex drive nie zna się na tym.
        • polski_francuz Re: A widziałeś ładną Hinduskę? 17.07.24, 12:44
          borrrka napisał:

"Ładne, to są Słowianki i Szwedki. I nic nie pomoże polit-poprawność. Sex drive nie zna się na tym."

Takze Francuzki, Wloszki i Hiszpanki...uwaga, nie mowie tu o charakterze!:)

PF
          • boomerang Re: A widziałeś ładną Hinduskę? 17.07.24, 13:55
            > Takze Francuzki, Wloszki i Hiszpanki...uwaga, nie mowie tu o charakterze!:)

A także Japonki - uwaga, mówię tu wyłącznie o charakterze.
    • mateusz572 Re: v-ce Trump 16.07.24, 09:37
      Czyli co?
      Należy już szykować głowę pod hełm?
      Chociaż ja już za stary jestem i wiele nie pomogę, ale szkoda młodych, którzy życie w tym kraju nad Wisłą sobie układają.
      Natomiast Ukraina będzie taka jaką sobie wymarzył krwawy car z Moskwy, okrojona powierzchniowo, zrujnowana, podległa i uległa jak pies bo w przeciwnym wypadku dzikie pola pozostaną po Kijowie.
      Reasumując krwawy car moskiewski spełni swoje marzenie i sam będąc po uszy w łajnie wciągnie do niego Ukrainę, a następnie skieruje swe krwiożercze oczy bardziej na zachód.
    • senioryta13 Re: jestem Za 16.07.24, 10:03
      malkontent6 napisał:
      > James Donald Vance. Wiem o
      > nim bardzo mało.

Wczoraj, Hannity mial z nim wywiad, wysluchaj, dowiesz sie wszystkiego.
      • engine8t Re: jestem Za 16.07.24, 20:07
        senioryta13 napisał:

> malkontent6 napisał:
        > > James Donald Vance. Wiem o
        > > nim bardzo mało.
        >
        > Wczoraj, Hannity mial z nim wywiad, wysluchaj, dowiesz sie wszystkiego.
        >
        Coz Demokraci w panice z tego powodu.... Jak ludzi porownaja opcje na prezydenta i VP to nie ma co porownywac.
        Czlowiek przede wszytkim madry, otwarty, szczery, mlody, z pojeciem co sie dzieje na swiecie i twardo stajacy na nogach.
        Trump moze mowi za duzo i niepolitycznie ale decyzje podejmuje dobre i wybor VP to pokazuje.. Nie zrazilo go to co JD mowil kulka lat wczesniej a wanze jest czy bedzie dibrym VP a potem byc moze i wyzej..
        To chyba paralizuje Demokratow i wytracca argumenty.
        Jedyne co beda robic to jechac na tym co on mowil na Trumpa zanim go poznal... i zaden z nich obecnie nie ukrywa ze zmienili zdanie jak sie poznali..
    • felusiak1 Re: v-ce Trump 16.07.24, 18:26
      Cenzura dba o nasze poglady.
      Napisałem malkontentowi aby obejrzał film "Hillbilly Elegy" i poznał JD Vance'a. Cenzura dba o poglady i swoją prawdę i usuneła wszystkie wpisy pod moim wpisem.
      • malkontent6 Re: v-ce Trump 16.07.24, 18:31
        Cenzura na tym forum ma bardzo dziwne reguły.
        • szwampuch58 Re: v-ce Trump 16.07.24, 18:47
          Reguly sa proste jak budowa cepa:Lej pomyje na Rosje,nie krytykuj Ukrainy,Polska jest swieta
          • engine8t Re: v-ce Trump 16.07.24, 20:10
            szwampuch58 napisał:

> Reguly sa proste jak budowa cepa:Lej pomyje na Rosje,nie krytykuj Ukrainy,Polsk
            > a jest swieta
            >

A ty znasz sie przynajmnije na budowie cepa?
            Podejrzewam ze gdybym ci zamknal dostep do internetu i zadal kilka pytan na ten temat to bys padl na przyslowiowy pysk...
            • szwampuch58 Re: v-ce Trump 16.07.24, 20:27
              Folia szczelna trampek?
    • mateusz572 Re: v-ce Trump 16.07.24, 20:50
      W każdym razie warszawska GPW dyskontuje wybór Vancea na wice-
      Krew się leje.
      Ciekawe co będzie jutro?
      Kontynuacja?
      Wydaje się to niemożliwe bo dzisiaj poleciało w przepaść, ale kto wie.
      • mateusz572 Re: v-ce Trump 17.07.24, 10:24
        mateusz572 napisał:

> W każdym razie warszawska GPW dyskontuje wybór Vancea na wice-
        > Krew się leje.
        > Ciekawe co będzie jutro?
        > Kontynuacja?
        > Wydaje się to niemożliwe bo dzisiaj poleciało w przepaść, ale kto wie.

Dzisiaj zwały na GPW ciąg dalszy.
        Inwestorzy podejrzliwie przyglądają się sytuacji w USA i opuszczają Europę środkowschodnią.
        Krew się leje.
        Z drugiej strony dobra sytuacja dla Buffetta. On lubi wchodzić w akcje gdy krew się ciurkiem leje.
    • princesswhitewolf Re: v-ce Trump 16.07.24, 22:59
      ale co to ma za znaczenia jaka ma zone?
      • engine8t Re: v-ce Trump 17.07.24, 01:13
        princesswhitewolf napisała:

> ale co to ma za znaczenia jaka ma zone?

Mowisz ze zony nie maja znaczenia?

Podobno:

Behind Every Successful Man There Is a Woman.
        • walgierz Re: v-ce Trump 18.07.24, 09:05
          engine8t napisał:

> Podobno:
          >
          > Behind Every Successful Man There Is a Woman.

Za Trumpem wszystkie trzy żony i dzieci które z nimi ma, jak ten v-ce to kopia Trumpa, pewnie zacznie szukać młodszego modelu, by dorównać idolowi.

Kto stoi jeszcze za Trumpem, niejaki Corey L. "Donald Trump pomoże PiS-owi? Jego doradca obiecuje: Zadbamy, by Polska była we właściwych rękach Lewandowski podkreślił, że Andrzej Duda i Donald Trump są przyjaciółmi, a obóz polityczny prezydenta Dudy może liczyć na wsparcie Trumpa. - Kiedy Donald Trump wygra, jestem pewien, że odbędą kilka poważnych rozmów na temat tego, jak utrzymać Polskę we właściwych rękach - powiedział."

• engine8t Re: v-ce Trump 18.07.24, 19:07
            walgierz napisał:

> engine8t napisał:
            >
            > > Podobno:
            > >
            > > Behind Every Successful Man There Is a Woman.
            >
            > Za Trumpem wszystkie trzy żony i dzieci które z nimi ma, jak ten v-ce to kopia
            > Trumpa, pewnie zacznie szukać młodszego modelu, by dorównać idolowi.
            >
            > Kto stoi jeszcze za Trumpem, niejaki Corey L. "Donald Trump pomoże PiS-owi?
            > Jego doradca obiecuje: Zadbamy, by Polska była we właściwych rękach Lewandowski
            > podkreślił, że Andrzej Duda i Donald Trump są przyjaciółmi, a obóz polityczny
            > prezydenta Dudy może liczyć na wsparcie Trumpa. - Kiedy Donald Trump wygra,
            > jestem pewien, że odbędą kilka poważnych rozmów na temat tego, jak utrzymać Pol
            > skę we właściwych rękach - powiedział
            ."

>
            >
            Na prawde nic nie kapujesz...kazda miala swoje zadanie
            Jedna zona stala za Trumpem jak sie zajmowal nieruchomosciami, druga jak TV a trzecia jak polityka.
            I to jest poztywne ze VP ma podobne poglady.

W polityce nie ma przyjaciol - jedyne co jest to interesy.
            • walgierz Re: v-ce Trump 18.07.24, 23:10
              engine8t napisał:

> Na prawde nic nie kapujesz...kazda miala swoje zadanie
              > Jedna zona stala za Trumpem jak sie zajmowal nieruchomosciami, druga jak TV a t
              > rzecia jak polityka.

Ja tam widzę wymianę modelek na młodszy rocznik, 1949, 1963, 1970, miały dobrze wyglądać i rodzić dzieci, być może robiły coś jeszcze.

> I to jest poztywne ze VP ma podobne poglady.
              >
              > W polityce nie ma przyjaciol - jedyne co jest to interesy.

Podobne poglądy może, trochę dużo wazeliny i patosu wylał w swoim przemówieniu "dziękczynnym", na razie też dobrze wygląda jak Pietraszak w "Czarnych Chmurach", choć teraz gra bardziej w "Vabank" może i tak będzie wyglądał.

Dlaczego za dużo patosu, bo na razie wygląda, że zamachowiec to 20 latek który postanowił błysnąć nie w grach tylko w realu i to bardziej żenada dla USA i całego tego cyrku wyborczego, że o milimetry mu się nie udało.

"Crooks miał napisać na popularnej platformie gier Steam, że "13 lipca będzie dniem mojej premiery, obserwujcie, jak to się rozwinie"

Gdyby np. faktycznie to Presowie wzięli go na celownik byłoby już po Trumpie. Jeszcze nie wygrali piszą, że Biden będzie jednak rezygnował, co może wywrócić stolik.
    • senioryta13 Re: Pytanie 19.07.24, 07:29
      Czy S. Miller , były doradca Trumpa przemawiał na RNC ?
      • senioryta13 Re: Trump i V.P. w pracy 21.07.24, 09:39
        ...rally w Michigen.
        Biden na zwolnieniu , covidX.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka