Dodaj do ulubionych

najtańsze materiały budowlane

IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.11, 12:42
Pomocy!! drodzy forumowicze zaczynamy z mężem budowę i chętnie dowiemy się gdzie wg was sa najlepsze matriały budowlane w płocku lub okolicach ( rozsądna cena i dobry gatunek) a moze polecacie lub nie polecacie jakis fach-manów :))
Obserwuj wątek
    • Gość: aaaaaaaaaa Re: najtańsze materiały budowlane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.11, 15:29
      zbuduj sobie stodołę
      • Gość: IIII Re: najtańsze materiały budowlane IP: *.plock.mm.pl 01.07.11, 11:52
        NAJLEPSZE CENY NA ALLEGRO.PL naszych lokalnych hurtowników porypało do cna gdzie na Waszym etapie te różnice moze nie są jeszcze tak duże ale przy wykończeniówce to juz kosmos dla przykładu jakaś kolekcja płytek x do łazienki w Płocku od 7 tys do prawie 9 tys ten sam towar w necie niecałe 5 tys i tak po kolei ze wszystkim czego bysmy sie nie dotkneli oni jadą na marżach po 200% wykorzystują to iż ludzie boją się kupowć poprzez internet opowiadając bajki jak to przyjeżdżają uszkodzone wybrakowane towary a my za to musimy zapłacic i nie ma odwrotu :) wszystko to są bajki wyssane z palca od nogi i to tego najgrubszego jesli rzeczywiście byłoby coś nie tak to mamy 21 wiek i każdy towar kupiony np na allegro można bez podania przyczyny w ciągu 7 dni zwrócić a jeśli znajdę w nim wadę to wogóle nie ma o czym gadać, ja miałem przypadek z parapetami ceramicznymi część z nich była z innego wypalenia i różniła się nieznacznie odcieniem co tak naprawde też nie jest wiekszym problemem gdyż można je połozyć na innej ścianie domu czy innym oknie i nikt teg nie zauważy :) ale firma odmieniła cały towar w ciągu 3 dni bardzo mnie przepraszając i dając dodatkowy rabat za zaistniały problem moja rada jek chcecie kupować w płocku to drukujcie sobie oferty z netu idźcie z nimi do płockich hurtowni i stwiajcie kawę na ławę albo robią podobną cenę albo na drzewo, pozdrawiam
        • Gość: nana Re: najtańsze materiały budowlane IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.11, 14:23
          super dzia za radę!!!!!
          • Gość: 3 domy Re: najtańsze materiały budowlane IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.11, 22:54
            Porównaj ceny na te same materiały w Płocku i np gdzieś w woj. kujawsko-pomorskim , podobnie ceny robocizny.
            Tam jest niższa zamożnośc, większe bezrobocie, mniejsze zarobki, mniej się buduje, jest mniejszy popyt i jest taniej.
            Z kolei za to samo w Warszawie i okolicy zapłacisz drożej.
            Przy wyborze materiałów i konstrukcji np typ i grubość scian, typ i grubość izolacji obok kosztu zakupu materiałów warto również uwzględnić czas i cenę montazu a takze koszty eksploatacji jako pochodną np sposobu wentylacji, źródła/deł ciepła, systemu ogrzewania i co bardzo ważne strat cieplnych budynku.
            • Gość: Michał Re: najtańsze materiały budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.11, 17:21
              Materiały budowlane wcale nie muszą być drogie,szeroki wybór jest tutaj
              www.ekwasek.pl/index.php?cat_id=52 kupowałem u nich wielokrotnie i jak do tej pory się nie zawiodłem.
    • Gość: Mirko Re: najtańsze materiały budowlane IP: *.centertel.pl 19.08.11, 19:55
      Najtańsze w necie ale najdroższe to na pewno w OLIWIE na Kobylińskiego. Właściciel albo coś bierze albo jest kosmitą bo ceny ma z innego wymiaru. 300% normy!
      • Gość: TAA Re: najtańsze materiały budowlane IP: *.plock.mm.pl 20.08.11, 01:02
        zgadzam sie w 100 % oliwa to przegiecie pały, kto tam kupuje??????? płytki które mi sie u nich spodobały za 129 zł kupiłem za 55 w necie grzejnik łazienkowy 1 oni chcieli ok 2 tys ja taki sam kupiłem za 500 zł grzejnik drugi u nich ok 3 tys ja kupiłem za 700zł baterie dantego do łazienki kompet u nich za 1700 to samo w necie za 925 i tak jest ze wszystkim o co u nich spytacie, i nie tylko u nich w pozostałych jest podobnie, ludzie kupujcie z netu juz prawie kończę dom, sądzę że zaoszczędziłem ok 30% kasy nie kupując w płockich sklepach i hurtowniach czego oczywiscie bardzo załuję gdyż popieram patriotyzm lokalny oraz zakupy w realu ale płoccy kupcy nie dali mi wyboru moze jak któryś z nich to przeczyta to sie opamieta /dla jasności produkty o których wyżej pisałem to dokładnie te same modele nie zamieniki lub podobnie wygladające/ oni chyba jeszcze bazują na tym iż domy buduja i wykańczają raczej ludzie w wieku zaawansowanym którzy boją sie kupować poprzez sieć tak jak np moja mama czy jakaś ciocia one nigdy nie odważyłby sie kupić przez allegro idą do sklepu widzą i kupują tym samym nabijając wór pieniędzy właścicielowi takieo sklepu ja rozumiem 5 % więcej 10 % ale kur... 100 czy 200 % to przegięcie pały, zobaczycie jak kiedyś obudzicie sie z reką w nocniku ale bedzie już wtedy za późno i opowiadanie bzdur o rzekomch podróbach czy wyudzaniu pieniędzy czy 3 gatunkah płytek które napewno przyjadą potłuczone do nas są wyssane z małego palca od nogi i próbą zamydlenia oczu laikowi
        • Gość: Materiał Re: najtańsze materiały budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.11, 19:51
          Myślę ze nie warto stawiać tylko i wyłącznie na cenę,za tym idzie także jakość. Fajne materiały w atrakcyjnych cenach można znaleźć także na
          www.dobregrzejniki.pl/
          • Gość: toskaaaa Re: najtańsze materiały budowlane IP: *.centertel.pl 26.10.11, 09:46
            Jeśli chcesz kupć taniej niż w normalnym składzie czy hurtowni, to poszukaj przez neta - zawsze mają niższe ceny np. hurtowniabudowlana24.pl/. Możesz zresztą porównać ceny ze sklepowymi...
            • marian_33 Re: najtańsze materiały budowlane 09.01.12, 07:23
              Witam,
              Ja zaopatruję się na www.bartoszekhurtownia.pl. Materiały mają dobrej jakości, ceny- konkurencyjne. DLa każdego klienta wyceniają indywidualnie. A od niedawna mają sklep internetowy. Na prawdę warto. Polecam
    • Gość: Woj Re: najtańsze materiały budowlane IP: 89.191.152.* 17.11.13, 17:04
      Polecam portal www.Mam-Sklad.pl stworzony przez hurtownie budowlane z całej Polski. W pięć sekund składasz zapytanie o ceny materiałów budowlanych i dostajesz kilka ofert. Wybierasz najlepszą. Polecam.
      Pozdrawiam
    • tomasz526 Re: najtańsze materiały budowlane 19.10.16, 14:01
      Dobrej ceny mają tutaj plexi-producent.pl
      • maslonia Re: najtańsze materiały budowlane 27.10.16, 14:39
        Dobra cena obniża koszty budowy. Myślę jednak, że gdy ceny są za tanie, to powinniśmy dobrze sprawdzić ich pochodzenie, żeby potem nie być zmuszonym płacić np. nie swojego VATu, czy kar za pomyłki lub przekręty przedsiębiorstw. Warto też dokładnie sprawdzić co i kiedy sami możemy odliczyć od podatku. W Płocku o wszystko można dowiedzieć się w www.biuromagdalena.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka