Dodaj do ulubionych

Rwa Kulszowa

IP: *.plock.mm.pl 21.12.11, 19:24
Witam, czy może mi ktoś polecić masażystę, rehabilitanta,specjalistę od kręgosłupa a dokładnie rwy kulszowej. Ktoś,komu temat nie jest obcy a ma dobrego specjalistę proszę o informacje. Będę wdzięczny za wszelkie namiary.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: gradowa chmura Re: Rwa Kulszowa IP: *.dynamic.chello.pl 25.12.11, 19:00
      mi w przychodni rehabilitacyjnej powiedziano ze rwy się nie nagrzewa(masaż rozgrzewa), smaruje się tylko maściami przeciwzapalnymi.
    • Gość: Bravia Re: Rwa Kulszowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.11, 01:46
      A ja najpierw bym zainwestowała w rezonans magnetyczny żeby ustalić dokładne umiejscowienie ucisku na nerw i przyczynę. A potem dopiero na rehabilitację:-)
      • Gość: donna Re: Rwa Kulszowa IP: *.196.0.3.gost.mdi.pl 24.01.12, 22:36
        Słyszałam, że w przychodni na Tysiąclecia jest jakiś dobry masażysta... ale ani numeru, ani żadnych innych namiarów niestety nie mam - może osobiście da rade podejśc i się umówić
        • kfadam Re: Rwa Kulszowa 29.11.12, 12:12
          Nie trac czasu i natychmiast umow sie z fizjoterapeuta, rwa kulszwa to efekt ucisku kregu na nerw kuszowy i jak dlugo on jest tak dlugo masz problem, chemia tylko maskuje problem poprzez złagodzenie ból, wyleczy tylko usuniecie przyczyny czyli ustawienie kregoslupa. Do czsu wizyty pomoze:
          Po pierwsze duzy worek lodu na krzyz na pięć minut a potem wsmarowac duzo masci przeciwzapalnej
          Po drugie szkoda czasu na lekarza no chyba ze z bolu nie jestes w stanie sie ruszac wtedy zastrzyk przeciwbolowy. Dobry skutek da: Voltaren ActiForte 3x2 i Alev2x2 dodaj ranigast 2x1 przy posilku szkoda bebechów, wszystko bez recepty.
          Po trzecie jesli to czytasz masz dostep do internetu wiec na you tubie poszukaj cwiczen metoda Mc Kenziego, te cwiczenia moga zalatwic sprawe.
          Jesli jestes z Warszawy polecam sprawdzonego osobiscie fizjoterapeute Wieslaw Pióro ul.Tołstoja 1/354 tel.603 368 842 a jak juz od niego wyjdziesz to pamietaj i stosuj jego zalecenia a bedziesz mogl wiecej go juz nie odwiedzac. Wizyta 200zl
          KA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka