Dodaj do ulubionych

Wymiana okien

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 08:06
Czeka mnie wymiana stolarki okiennej. Szukam dobrej i sprawdzonej firmy,
która się tym zajmuje. Dodam, że interesują mnie okna plastikowe.
Czy możecie mi polecić taką firmę?
Obserwuj wątek
    • Gość: oKIENKO Re: Wymiana okien IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 14:13
      POMÓŻCIE
      • Gość: rolex Re: Wymiana okien IP: *.c154.petrotel.pl 19.03.06, 09:58
        W Borowiczkach za basenem. Tam zapytaj. Solidnie i stosunkowo tanio. Też raty.
        • iga115 Re: Wymiana okien 21.03.06, 23:17
          firma ortis z suwalk, rewelacja, mają przedstawiciela na Plock
          • Gość: odAdoZ Re: Wymiana okien IP: *.c243.petrotel.pl 22.03.06, 08:12
            2005 roku w całym domu wymieniałam okna i z tego co wiem - Ortis to chiński
            profil, mają przedstawicielstwo w Płocku też po to żeby usuwać reklamacje.
            Ciekawe jak ten profil będzie zachowywał się za 2-3 lata. Podobno odkształca
            się przy zmianach temperatur.
            Producentami okien u nas są m.in. - firma w Borowiczkach, na Gwardii Ludowej, w
            Trzepowie.
            • Gość: agata Re: Wymiana okien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 14:32
              Jeżeli chodzi o miejscowych producentów to jest jeszcze na Granicznej , w
              budynkach po Cotexie.Podobno niezli.
              • Gość: ewelina Re: Wymiana okien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 19:17
                KMT ul. Graniczna
            • Gość: zilogo Re: Wymiana okien IP: *.ipartners.pl 31.05.06, 13:11
              Ortis to producent drewnianych okien i drzwi z Suwałk. Na pierwszy rzut oka
              towar jest ok ale potem zaczyna często wypływać żywica, drzwi zaczynają pękać, a
              serwis trwa miesiącami - olewają klientów.
              • Gość: zilogo Re: Wymiana okien IP: *.pagi.pl 11.09.06, 12:54
                To jeszcze raz ja w dalszym ciągu Ortis nie chce realizować swoich powinności
                związanych z gwarancją. Nie odbierają telefonów (chodzi o Suwałki) obiecują za
                każdym razem jak się z nimi uda połączyć, że zaraz zrobią zaraz poprawia zaraz
                wymienią i nic!!!!!!! się nie dzieje nikt się nie pojawia. Nie chcąc być
                gołosłownym chodzi o osiedle w Ząbkach pod Warszawą połowa właścicieli domków
                jednorodzinnych (59) domków ma jakieś reklamacje. Okna i drzwi zostały źle
                zamontowane, a ich jakość jest naprawdę w wielu przypadkach kiepska głównie źle
                działają okucia i wypływa z okien żywica pękają panele w drzwiach wejściowych.
                Naprawdę odradzam te firmę są niepoważni i nie powinni przy takiej solidności
                funkcjonować na rynku.
                • Gość: kierownik Re: Wymiana okien IP: *.c241.petrotel.pl 15.09.06, 09:55
                  Gadacie głupoty. Pracowałem niedawno w firmie x która robiła okna na tym
                  chinskim profilu i system jest OK. Jest jedynie robiony w chinach. Komponenty
                  płyną z Europy a patent jest polski. Kierowałem produkcją przez rok i nie
                  miałem żadnych problemów z tym systemem. Poza tym system ma aprobatę techniczną
                  ITB. Pewnie mój następca nadal produkuje na tym systemie. A propos gięcia się
                  profilu po kilku latach to dodam , że jest on na rynku od jakichś 18 m-cy więc
                  nie wiem skąd ktoś ma informację na temat jego negatywnego zachowania. Pewnie
                  konkurencja ortisu boi się i głupoty klepie. Co do drewnianych okien to zdania
                  nie mam bo to zupełnie inna technologia, natomiast na pewno ich okna są lepsze
                  niż płockich stolarzy ...
                  • Gość: kierownik Re: Wymiana okien IP: *.c241.petrotel.pl 15.09.06, 09:59
                    Reklamacja to już zupełnie inna kwestia ... ale zawsze można porozmawiac na ten
                    temat ze sprzadawcą. Często złe funkcjonowanie okien wynika ze złego ich
                    montażu a nie złego wyrobu gotowego. Ale fakt jest taki, że Ci duzi producenci
                    okien mają głęboko w d... reklamacje dlatego zachęcam do wspierania rynku
                    lokalnego i zostawiania pieniążków za okna własnie na rynku lokalnym u
                    producentów którzy zawsze są na miejscu :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka