Dodaj do ulubionych

KEBABY Płockie ? co sądzicie?

20.02.09, 16:57
Witam
Napiszcie swoją opinie o kebabach w Płocku, gdzie warto isc a gdzie
unikac :)
Obserwuj wątek
    • kwisniewski Re: KEBABY Płockie ? co sądzicie? 20.02.09, 17:22
      nie jadam - unikam tego typu jedzenia
      • miki_z_afryki Zaiste - wiele wnosząca wypowiedź... 20.02.09, 17:36
        Zaiste - wiele wnosząca wypowiedź...

Ale mam jednak pytanie:
        Unikasz, bo np. nie jadasz tłustego i ostrego jedzenia, boisz się o problemy z
        żołądkiem, itp?
        Czy nie jadasz z powodu swoich konserwatywnych poglądów?
        • Gość: Pio on jada pewnie tylko chleb i wodę IP: *.plock.mm.pl 20.02.09, 17:41
          no i pewnie rybkę jakąś zarzuci "przy piątku"

• Gość: gość Re: KEBABY Płockie ? co sądzicie? IP: *.plock.mm.pl 20.02.09, 17:30
      temat dio wycięcia. to niepolskie jedzenie, nie nasze, nie swojskie.
    • Gość: Pio u Turka w Galerii przy kinie IP: *.plock.mm.pl 20.02.09, 17:39
      najlepsze - bez tej takiej przetłuszczonej ciężkości w brzuchu po
      zjedzeniu

• Gość: hehe Re: KEBABY Płockie ? co sądzicie? IP: *.plock.mm.pl 20.02.09, 17:45
      Ke...baby? A jakże, są. Powinny być pachnące, z jagniat - broń Boże capowate
      ze starego barana. Ponieważ u Lachów jagnięcina jest w pogardzie robione
      są z czegokolwiek, jakiegoś ciała. Miękkie ci ono (to ciało) i cieplutkie,
      a i chętne do zbytków. Daje się też i pogryżć.
      Ale do rzeczy.

Podobno przy Grodzkiej u nijakiego "Mustafy" ke-baba można zjeść. Ale
      reklamy mu nie robię jako Lach.
      Chocia i pamiętam jak przed rozpoczęciem obrad ichnego sejmu wołano, gdy pod
      rozbiorami stękaliśmy, "czy przybył poseł z Lechistanu?" Odpowiadano gromko -
      "jeszcze nie przybył" po czym rozpoczynano obrady.
      I wtedy poczęto piec ke-baby.
      Smacznego!
      • Gość: hehe Re: KEBABY Płockie ? co sądzicie? IP: *.plock.mm.pl 20.02.09, 17:55
        Dodam, że jako Lach uwielbiam tatara, z dwoma jajcami na sórowo.
        Smacznego!
      • fifrak85 Re: KEBABY Płockie ? co sądzicie? 20.02.09, 17:55
        w Płocku niestety nie jadłem dobrego kebaba
        • Gość: karolinka Re: KEBABY Płockie ? co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 18:08
          malo dobrych w Płocku , najlepsze sa tureckie ale u nas nie ma
          prawdziwego tureckiego
          • miki_z_afryki A jakie to są prawdziwe kebaby tureckie? 20.02.09, 18:27
            A jakie to są prawdziwe kebaby tureckie?
            Takie robione w Turcji?

Pytam, bo wiele razy słyszałem o prawdziwej włoskiej pizzy jedzonej we Włoszech, do której rzekomo nie umywa się żadna pizza z Polski.

Tyle tylko, ze ja we Włoszech nawet jakiś czas mieszkałem i podróżowałem od Genui po Neapol i jadłem różne pizze i za każdym razem była inna. Nawet w tym samym mieście w różnych knajpach dostawałem zupełnie inną w smaku i wyglądzie.
            No i do dziś nie wiem, która to była ta prawdziwa włoska pizza z Włoch... hehe

Kebab to kebab - baranina, wołowina lub kurczak opiekany w plastrach na rożnie.
            Smak zależny jest od marynaty i dodatków. Nie ma się czego doszukiwać - albo coś jest smaczne, albo nie.

W Płocku kebaba jadłem tylko raz - z kurczaka, w knajpie na Grodzkiej (nie pamiętam nazwy). Był całkiem niezły.
            • Gość: karolinka Re: A jakie to są prawdziwe kebaby tureckie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 19:04
              kebab turecki to kebab robiony przez Turka droga miki z afryki ,
              wlasnie ,,odpowiednio marynowany'' a Turcy marynują mięso super,sosy
              robią sami wiec to tez atut, wszytskie dobrze przyprawione , i
              nadal bede twierdzic ze turecki kebab najlepszy :D
              • miki_z_afryki Nie wątpię... 20.02.09, 20:16
                Nie wątpię, że w Turcji miałaś okazję zjeść najsmaczniejszego kebaba w Twoim życiu.
                Tyle tylko, że trzeba by było wiedzieć jakie masz porównanie? Jadłaś kebaba np.
                w którymś z krajów arabskich?
                Zresztą sam kraj przyrządzenia dania ma drugorzędne znaczenie.

Bo to tak jakby ktoś stwierdził, że tylko w Polsce można zjeść najlepsze flaki
                wołowe. Może i można - ale na pewno nie wszędzie.
                Rozumiesz do czego zmierzam?
                • Gość: Maggie Re: Nie wątpię... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.09, 19:06
                  Dowalacie jeden drugiemu i odbiegacie od tematu.
                  Moim zdaniem najsmaczniejsze kebaby są w Japie, mają dwa punkty, jeden przy
                  Nowym Rynku, natomiast drugi na Kwiatka. Można się naprawdę na spokojnie najeść,
                  bo są duże i nie żałują miąska. Pozdrawiam, M.
                  • Gość: lil Re: Nie wątpię... IP: *.090.c84.petrotel.pl 22.02.09, 22:11
                    nie tam kebaby sa wstretne!!!najgorsze jakie jadlam

mi natomiast najbardziej smakuje na grodzkiej mustaf? czy jakos w tym rodzaju,
                    dobre sa tez na rogu bielskiej i krolewieckiej
                    • Gość: saaa Re: Nie wątpię... IP: *.obr.pl 23.02.09, 08:16
                      Mustafa jednak przebija smakiem i wielkościa.
                      A w Japie - tragedia , nie da się tego zjeść.
                      • Gość: lil Re: Nie wątpię... IP: *.090.c84.petrotel.pl 23.02.09, 17:20
                        zgadzam sie, dlatego dziwi mnie okropnie jak ktos moze mowic ze w japie jest
                        dobry kebab ja wyrzuciłam prawie calego ale ja jestem bardzo wybredna, za to ze
                        mna byl znajomy ktory je wszystko co popadnie:), a mimo to wyrzucil pol kebaba z
                        "japy", ktos kto reklamuje to paskudztwo musi chyba byc pracownikiem albo jakos
                        zwiazany...
                        • Gość: Maggie Re: Nie wątpię... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.09, 18:11
                          Wyraziłam jedynie swoją opinię. Mi tam kebaby smakują. I nie życzę sobie
                          osobistych wycieczek dotyczących mojej skromnej osoby. Pozdrawiam,M.
                          • Gość: lil Re: Nie wątpię... IP: *.160.c74.petrotel.pl 24.02.09, 21:38
                            wyrazaj sobie co chcesz ja mam to gdzies ja wyrazilam swoja opinie ktora
                            dotyczyla w pewnym sensie twojej jak dla mnie mozesz konsumowac nawet kupe wisi
                            mi to!

I nie życzę sobie
                            > osobistych wycieczek dotyczących mojej skromnej osoby.
                            czego sobie nie zyczysz?hehe jaka ja niby mialabym "wycieczke" do ciebie dokonac:)?
                            • Gość: Koneser Re: Nie wątpię... IP: *.plock.mm.pl 25.02.09, 19:39
                              Ludzie wpłocku nie ma lokalu gdzie podaja prawdziwego kebaba sa
                              tylko BUŁY NAPCHANE SUROWKA Z PORA A(a co my kroliki jestesmy) MIesa
                              TYLE CO PIES NAPLAKAL i do tego sosy kupowane w tesco i babrane
                              jeszcze z woda przegotowana zenada
                              • Gość: lil Re: Nie wątpię... IP: *.081.c92.petrotel.pl 25.02.09, 20:59
                                rozumiem ze sprobowales kebaba w kazdym miejscu w Plocku- gdzie kebaby sa
                                sprzedawane?
                                to w takiem razie gdzie sa takie wysmienite kebaby "prawdziwe"? w ktorym miejscu
                                w Polsce np?a moze nie ma ich wogole w Polsce?
                                bo widzisz mieszkam pol na pol w Plocku i Wawie i uwazam, ze kebab z mustafy i
                                rogu bielskiej-krolewieckiej jest znacznie lepszy niz kebaby ktore jadlam w
                                Wawie i jest w nich raczej duzo miejsca sosy tez ok
                                • Gość: mustafa rulezz Re: Nie wątpię... IP: *.110.c64.petrotel.pl 27.02.09, 16:28
                                  Mustafa jest najlepszym kebabem w miescie! bardzo dobre mieso,
                                  cielecina i wysmienite sosy, ostry ze oczy wychodza z galem ale ja
                                  osobiscie uwielbiam ziołowy:-P zwlaszcza w piatek lub sobote w
                                  nocy,hehe:-P
                                  • Gość: wrednica Re: Nie wątpię... IP: *.plock.mm.pl 27.02.09, 19:59
                                    oczy to moga wychodzic z oczodołów a nie z gałek, oko to gałka oczna
                                    więc nie moze wyjść sama z siebie ;) tak tu zachwalaja ten bar ze
                                    chyba sie tam wybiore mimo,ze fast foodow nie lubie :P pozdrawiam
                                    serdecznie :)
                            • Gość: Maggie Re: Nie wątpię... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.09, 18:41
                              Wyrażałam się grzecznie i kulturalnie. I nie będę z osobą Pani pokroju
                              dyskutować. I proszę się do mnie nie zwracać per "Ty", bo nie miałyśmy ze sobą
                              na tyle długo przyjemności. Pozdrawiam :)
                              • Gość: lil Re: Nie wątpię... IP: *.107.c64.petrotel.pl 05.03.09, 22:00
                                na Pania to trzba miec status i wyglad, wygladu nie znam, a o statusie smie
                                watpic:) wiec na forum pozostaniesz dla mnie jako ty:) ty rozumiesz?:)

nie będę z osobą Pani pokroju
                                > dyskutować.

oczywiscie, ze nie niedalabys rady:) za malo intelektu za duzo powiertrza:)
                                • piekna.i.wyrafinowana Re: Nie wątpię... 06.03.09, 08:56
                                  hej Lili Twój styl ja poznam wszędzie, uwielbiam Cie czytać jesteś prawie tak
                                  dobra jak ja droga sąsiadko:)

pozdrawiam
                                  zdecyduj się na jeden podpis bo podpisujesz się lili, lil, lol i mam problemy z
                                  odnalezieniem Cie, a na prawdę lubię Twoje cięte odpowiedzi
                                  do zobaczenia prowokatorko:/
                                  • Gość: lil Re: Nie wątpię... IP: *.107.c64.petrotel.pl 06.03.09, 15:58
                                    prawie jak ty hehe

do mnie duzo Ci brak:)

jestem niezdecydowana pozdro
    • Gość: Maggie Re: KEBABY Płockie ? co sądzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.09, 08:33
      Faktycznie w Mustafie też można się porządnie najeść. Ostatnio spróbowałam
      kebaba rollo.. i szczerze polecam :)
    • Gość: Carollo Re: KEBABY Płockie ? co sądzicie? IP: *.c152.petrotel.pl 06.03.09, 20:22
      Witam.
      Miałem przyjemność otwierać kebaba na bielskiej/ostatniej. Z zewnątrz wyglądał
      paskudnie i dojazd był słaby więc sukcesu nie odnieśliśmy. Nie będę oceniał czy
      był najlepszy. Z pewnością był pierwszym prawdziwym kebabem w Płocku.
      Firma dostarczająca nam mięso i bułki (eura-doner)jest jedną z lepszych w tej
      branży w Polsce. Robili nam szkolenie z produkcji sosów i surówek. Jedząc
      identyczne kebeby nad morzem wszyscy się zachwycają, nie mając świadomości, że
      krytykują ich odpowiedniki z Płocka.
      Wiem, że później kebaby były troszkę słabsze - powstała konkurencja, a więc
      mniejszy ruch spowodował problemy z jakością (co jest naturalne dla gastronomii)
      Gdybym teraz otwierał kebaba wiele rzeczy zrobiłbym inaczej - m.in. elewacja,
      umiejscowienie. Nie zrobię jednak tego, gdyż w Płocku ceni się śmieciojedzenie.
      Ma być tanie, żeby kupić i duże, żeby się najeść. Dlatego sukces odnoszą
      "kebaby" w dużej bułce z mnóstwem surówki zalane sosem z kauflanda lub pizze o
      rozmiarze xxl. A że konsumenci twierdzą, że smaczne? Przecież się przed sobą nie
      przyznają, że kupują byle co ze względu na cenę.
      Pozdrawiam
      Karol
      • Gość: lil Re: KEBABY Płockie ? co sądzicie? IP: *.107.c64.petrotel.pl 06.03.09, 20:38
        faktycznie kebab na bielskiej to był pierwszy dobry kebab w Płocku, moi znajomi
        narzekali, ze jest za mały i stosunkowo drogi- mi wystarczał, był zdecydowanie
        najlepszy i było w nim dużo mięsa:)

ale teraz prym wiedzie wśród kebabów mustafa, generalnie kebaby są bardzo
        podobne w smaku do tych z bielskiej, tam także dają bardzo dużo mięsa i sosy są
        extra, no z wyjątkiem ostrego, który jest zdecydowanie za ostry, ale w smaku na
        prawdę podobne, dla mnie mały jest nieco za duży ale znajomi w końcu się
        najadają:)i cenowo wychodzi lepiej:) w tym przypadku jest i duża bułka i duzo
        dodatków i duzo mięsa.

zresztą nie zawsze xxl jest gorsze
      • miki_z_afryki Faktycznie... 06.03.09, 20:39
        > Dlatego sukces odnoszą
        > "kebaby" w dużej bułce z mnóstwem surówki zalane sosem z kauflanda lub pizze o
        > rozmiarze xxl.

Faktycznie...
        Wkurza mnie to, że np. mam czasem ochotę na jakieś śmieciowe żarcie typu hot-dog
        i dostaję bułę z dwoma kilogramami jakiejś kiszonej kapusty i wylanym na to
        litrem dressingu.
        A sama parówka w tym ginie i nawet nie czuć jej smaku.
        Zostaje jedynie hot-dog na stacjach benzynowych.

Więc wierzę, że z kebabem można odwalić ten sam numer.
        Fuj...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka