kokietka123 20.02.09, 16:57 Witam Napiszcie swoją opinie o kebabach w Płocku, gdzie warto isc a gdzie unikac :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kwisniewski Re: KEBABY Płockie ? co sądzicie? 20.02.09, 17:22 nie jadam - unikam tego typu jedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
miki_z_afryki Zaiste - wiele wnosząca wypowiedź... 20.02.09, 17:36 Zaiste - wiele wnosząca wypowiedź... Ale mam jednak pytanie: Unikasz, bo np. nie jadasz tłustego i ostrego jedzenia, boisz się o problemy z żołądkiem, itp? Czy nie jadasz z powodu swoich konserwatywnych poglądów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio on jada pewnie tylko chleb i wodę IP: *.plock.mm.pl 20.02.09, 17:41 no i pewnie rybkę jakąś zarzuci "przy piątku" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: KEBABY Płockie ? co sądzicie? IP: *.plock.mm.pl 20.02.09, 17:30 temat dio wycięcia. to niepolskie jedzenie, nie nasze, nie swojskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio u Turka w Galerii przy kinie IP: *.plock.mm.pl 20.02.09, 17:39 najlepsze - bez tej takiej przetłuszczonej ciężkości w brzuchu po zjedzeniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: KEBABY Płockie ? co sądzicie? IP: *.plock.mm.pl 20.02.09, 17:45 Ke...baby? A jakże, są. Powinny być pachnące, z jagniat - broń Boże capowate ze starego barana. Ponieważ u Lachów jagnięcina jest w pogardzie robione są z czegokolwiek, jakiegoś ciała. Miękkie ci ono (to ciało) i cieplutkie, a i chętne do zbytków. Daje się też i pogryżć. Ale do rzeczy. Podobno przy Grodzkiej u nijakiego "Mustafy" ke-baba można zjeść. Ale reklamy mu nie robię jako Lach. Chocia i pamiętam jak przed rozpoczęciem obrad ichnego sejmu wołano, gdy pod rozbiorami stękaliśmy, "czy przybył poseł z Lechistanu?" Odpowiadano gromko - "jeszcze nie przybył" po czym rozpoczynano obrady. I wtedy poczęto piec ke-baby. Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: KEBABY Płockie ? co sądzicie? IP: *.plock.mm.pl 20.02.09, 17:55 Dodam, że jako Lach uwielbiam tatara, z dwoma jajcami na sórowo. Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
fifrak85 Re: KEBABY Płockie ? co sądzicie? 20.02.09, 17:55 w Płocku niestety nie jadłem dobrego kebaba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolinka Re: KEBABY Płockie ? co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 18:08 malo dobrych w Płocku , najlepsze sa tureckie ale u nas nie ma prawdziwego tureckiego Odpowiedz Link Zgłoś
miki_z_afryki A jakie to są prawdziwe kebaby tureckie? 20.02.09, 18:27 A jakie to są prawdziwe kebaby tureckie? Takie robione w Turcji? Pytam, bo wiele razy słyszałem o prawdziwej włoskiej pizzy jedzonej we Włoszech, do której rzekomo nie umywa się żadna pizza z Polski. Tyle tylko, ze ja we Włoszech nawet jakiś czas mieszkałem i podróżowałem od Genui po Neapol i jadłem różne pizze i za każdym razem była inna. Nawet w tym samym mieście w różnych knajpach dostawałem zupełnie inną w smaku i wyglądzie. No i do dziś nie wiem, która to była ta prawdziwa włoska pizza z Włoch... hehe Kebab to kebab - baranina, wołowina lub kurczak opiekany w plastrach na rożnie. Smak zależny jest od marynaty i dodatków. Nie ma się czego doszukiwać - albo coś jest smaczne, albo nie. W Płocku kebaba jadłem tylko raz - z kurczaka, w knajpie na Grodzkiej (nie pamiętam nazwy). Był całkiem niezły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolinka Re: A jakie to są prawdziwe kebaby tureckie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 19:04 kebab turecki to kebab robiony przez Turka droga miki z afryki , wlasnie ,,odpowiednio marynowany'' a Turcy marynują mięso super,sosy robią sami wiec to tez atut, wszytskie dobrze przyprawione , i nadal bede twierdzic ze turecki kebab najlepszy :D Odpowiedz Link Zgłoś
miki_z_afryki Nie wątpię... 20.02.09, 20:16 Nie wątpię, że w Turcji miałaś okazję zjeść najsmaczniejszego kebaba w Twoim życiu. Tyle tylko, że trzeba by było wiedzieć jakie masz porównanie? Jadłaś kebaba np. w którymś z krajów arabskich? Zresztą sam kraj przyrządzenia dania ma drugorzędne znaczenie. Bo to tak jakby ktoś stwierdził, że tylko w Polsce można zjeść najlepsze flaki wołowe. Może i można - ale na pewno nie wszędzie. Rozumiesz do czego zmierzam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maggie Re: Nie wątpię... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.09, 19:06 Dowalacie jeden drugiemu i odbiegacie od tematu. Moim zdaniem najsmaczniejsze kebaby są w Japie, mają dwa punkty, jeden przy Nowym Rynku, natomiast drugi na Kwiatka. Można się naprawdę na spokojnie najeść, bo są duże i nie żałują miąska. Pozdrawiam, M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lil Re: Nie wątpię... IP: *.090.c84.petrotel.pl 22.02.09, 22:11 nie tam kebaby sa wstretne!!!najgorsze jakie jadlam mi natomiast najbardziej smakuje na grodzkiej mustaf? czy jakos w tym rodzaju, dobre sa tez na rogu bielskiej i krolewieckiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saaa Re: Nie wątpię... IP: *.obr.pl 23.02.09, 08:16 Mustafa jednak przebija smakiem i wielkościa. A w Japie - tragedia , nie da się tego zjeść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lil Re: Nie wątpię... IP: *.090.c84.petrotel.pl 23.02.09, 17:20 zgadzam sie, dlatego dziwi mnie okropnie jak ktos moze mowic ze w japie jest dobry kebab ja wyrzuciłam prawie calego ale ja jestem bardzo wybredna, za to ze mna byl znajomy ktory je wszystko co popadnie:), a mimo to wyrzucil pol kebaba z "japy", ktos kto reklamuje to paskudztwo musi chyba byc pracownikiem albo jakos zwiazany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maggie Re: Nie wątpię... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.09, 18:11 Wyraziłam jedynie swoją opinię. Mi tam kebaby smakują. I nie życzę sobie osobistych wycieczek dotyczących mojej skromnej osoby. Pozdrawiam,M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lil Re: Nie wątpię... IP: *.160.c74.petrotel.pl 24.02.09, 21:38 wyrazaj sobie co chcesz ja mam to gdzies ja wyrazilam swoja opinie ktora dotyczyla w pewnym sensie twojej jak dla mnie mozesz konsumowac nawet kupe wisi mi to! I nie życzę sobie > osobistych wycieczek dotyczących mojej skromnej osoby. czego sobie nie zyczysz?hehe jaka ja niby mialabym "wycieczke" do ciebie dokonac:)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koneser Re: Nie wątpię... IP: *.plock.mm.pl 25.02.09, 19:39 Ludzie wpłocku nie ma lokalu gdzie podaja prawdziwego kebaba sa tylko BUŁY NAPCHANE SUROWKA Z PORA A(a co my kroliki jestesmy) MIesa TYLE CO PIES NAPLAKAL i do tego sosy kupowane w tesco i babrane jeszcze z woda przegotowana zenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lil Re: Nie wątpię... IP: *.081.c92.petrotel.pl 25.02.09, 20:59 rozumiem ze sprobowales kebaba w kazdym miejscu w Plocku- gdzie kebaby sa sprzedawane? to w takiem razie gdzie sa takie wysmienite kebaby "prawdziwe"? w ktorym miejscu w Polsce np?a moze nie ma ich wogole w Polsce? bo widzisz mieszkam pol na pol w Plocku i Wawie i uwazam, ze kebab z mustafy i rogu bielskiej-krolewieckiej jest znacznie lepszy niz kebaby ktore jadlam w Wawie i jest w nich raczej duzo miejsca sosy tez ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mustafa rulezz Re: Nie wątpię... IP: *.110.c64.petrotel.pl 27.02.09, 16:28 Mustafa jest najlepszym kebabem w miescie! bardzo dobre mieso, cielecina i wysmienite sosy, ostry ze oczy wychodza z galem ale ja osobiscie uwielbiam ziołowy:-P zwlaszcza w piatek lub sobote w nocy,hehe:-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrednica Re: Nie wątpię... IP: *.plock.mm.pl 27.02.09, 19:59 oczy to moga wychodzic z oczodołów a nie z gałek, oko to gałka oczna więc nie moze wyjść sama z siebie ;) tak tu zachwalaja ten bar ze chyba sie tam wybiore mimo,ze fast foodow nie lubie :P pozdrawiam serdecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maggie Re: Nie wątpię... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.09, 18:41 Wyrażałam się grzecznie i kulturalnie. I nie będę z osobą Pani pokroju dyskutować. I proszę się do mnie nie zwracać per "Ty", bo nie miałyśmy ze sobą na tyle długo przyjemności. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lil Re: Nie wątpię... IP: *.107.c64.petrotel.pl 05.03.09, 22:00 na Pania to trzba miec status i wyglad, wygladu nie znam, a o statusie smie watpic:) wiec na forum pozostaniesz dla mnie jako ty:) ty rozumiesz?:) nie będę z osobą Pani pokroju > dyskutować. oczywiscie, ze nie niedalabys rady:) za malo intelektu za duzo powiertrza:) Odpowiedz Link Zgłoś
piekna.i.wyrafinowana Re: Nie wątpię... 06.03.09, 08:56 hej Lili Twój styl ja poznam wszędzie, uwielbiam Cie czytać jesteś prawie tak dobra jak ja droga sąsiadko:) pozdrawiam zdecyduj się na jeden podpis bo podpisujesz się lili, lil, lol i mam problemy z odnalezieniem Cie, a na prawdę lubię Twoje cięte odpowiedzi do zobaczenia prowokatorko:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lil Re: Nie wątpię... IP: *.107.c64.petrotel.pl 06.03.09, 15:58 prawie jak ty hehe do mnie duzo Ci brak:) jestem niezdecydowana pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maggie Re: KEBABY Płockie ? co sądzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.09, 08:33 Faktycznie w Mustafie też można się porządnie najeść. Ostatnio spróbowałam kebaba rollo.. i szczerze polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carollo Re: KEBABY Płockie ? co sądzicie? IP: *.c152.petrotel.pl 06.03.09, 20:22 Witam. Miałem przyjemność otwierać kebaba na bielskiej/ostatniej. Z zewnątrz wyglądał paskudnie i dojazd był słaby więc sukcesu nie odnieśliśmy. Nie będę oceniał czy był najlepszy. Z pewnością był pierwszym prawdziwym kebabem w Płocku. Firma dostarczająca nam mięso i bułki (eura-doner)jest jedną z lepszych w tej branży w Polsce. Robili nam szkolenie z produkcji sosów i surówek. Jedząc identyczne kebeby nad morzem wszyscy się zachwycają, nie mając świadomości, że krytykują ich odpowiedniki z Płocka. Wiem, że później kebaby były troszkę słabsze - powstała konkurencja, a więc mniejszy ruch spowodował problemy z jakością (co jest naturalne dla gastronomii) Gdybym teraz otwierał kebaba wiele rzeczy zrobiłbym inaczej - m.in. elewacja, umiejscowienie. Nie zrobię jednak tego, gdyż w Płocku ceni się śmieciojedzenie. Ma być tanie, żeby kupić i duże, żeby się najeść. Dlatego sukces odnoszą "kebaby" w dużej bułce z mnóstwem surówki zalane sosem z kauflanda lub pizze o rozmiarze xxl. A że konsumenci twierdzą, że smaczne? Przecież się przed sobą nie przyznają, że kupują byle co ze względu na cenę. Pozdrawiam Karol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lil Re: KEBABY Płockie ? co sądzicie? IP: *.107.c64.petrotel.pl 06.03.09, 20:38 faktycznie kebab na bielskiej to był pierwszy dobry kebab w Płocku, moi znajomi narzekali, ze jest za mały i stosunkowo drogi- mi wystarczał, był zdecydowanie najlepszy i było w nim dużo mięsa:) ale teraz prym wiedzie wśród kebabów mustafa, generalnie kebaby są bardzo podobne w smaku do tych z bielskiej, tam także dają bardzo dużo mięsa i sosy są extra, no z wyjątkiem ostrego, który jest zdecydowanie za ostry, ale w smaku na prawdę podobne, dla mnie mały jest nieco za duży ale znajomi w końcu się najadają:)i cenowo wychodzi lepiej:) w tym przypadku jest i duża bułka i duzo dodatków i duzo mięsa. zresztą nie zawsze xxl jest gorsze Odpowiedz Link Zgłoś
miki_z_afryki Faktycznie... 06.03.09, 20:39 > Dlatego sukces odnoszą > "kebaby" w dużej bułce z mnóstwem surówki zalane sosem z kauflanda lub pizze o > rozmiarze xxl. Faktycznie... Wkurza mnie to, że np. mam czasem ochotę na jakieś śmieciowe żarcie typu hot-dog i dostaję bułę z dwoma kilogramami jakiejś kiszonej kapusty i wylanym na to litrem dressingu. A sama parówka w tym ginie i nawet nie czuć jej smaku. Zostaje jedynie hot-dog na stacjach benzynowych. Więc wierzę, że z kebabem można odwalić ten sam numer. Fuj... Odpowiedz Link Zgłoś