madzis12 22.05.07, 11:16 Mój młodszy synek Krzesio we wtorek 29 maja będzie miał operacje czaszki, już rzywykłam do tej myśli - czekamy na operacje od 31 października 2006 - ale jednak strasnie się boje, że coś pójdzie nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a-nulla Re: Trzymajcie kciuki za mojego synka 22.05.07, 12:10 Trzymam mocno. Na pewno będzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
e-dziunia Re: Trzymajcie kciuki za mojego synka 22.05.07, 12:36 oj biedactwo... i ty też... nie wyobrażam sobie takiego stresu. Ale pewnie będzie ok :) no bo dlaczego miało by być inaczej, jak tu się zaraz tyle paluchów zaciśnie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
edysia79 Re: Trzymajcie kciuki za mojego synka 22.05.07, 12:59 Już zaczynam trzymać. To na pewno wielki stres dla Was, ale musi być dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
magdulichaa Re: Trzymajcie kciuki za mojego synka 22.05.07, 13:07 matko Boska!!!! Operacja czaszki! Dla mnie to niewyobrażalne ale zaciskam mocno kciuki!!!! Będzie dobrze! Napewno! Odpowiedz Link Zgłoś
mpd3 Re: Trzymajcie kciuki za mojego synka 22.05.07, 13:46 My też trzymamy. Mocno! Odpowiedz Link Zgłoś
rybkaisia Re: Trzymajcie kciuki za mojego synka 22.05.07, 13:50 Wysyłam pozytywne fluidy i zaciskam mocno kciuki:)) Odpowiedz Link Zgłoś
karolina_pp Re: Trzymajcie kciuki za mojego synka 22.05.07, 14:19 Myśl pozytywnie - będzie dobrze, trzymamy kciuki i daj znać :) Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
putka2 Re: Trzymajcie kciuki za mojego synka 22.05.07, 18:26 też trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
akastel Re: Trzymajcie kciuki za mojego synka 22.05.07, 19:18 Trzymamy z całej siły! Odpowiedz Link Zgłoś
lazania3 Re: Trzymajcie kciuki za mojego synka 22.05.07, 21:19 My też trzymamy,będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
lechickachata Re: Trzymajcie kciuki za mojego synka 23.05.07, 10:01 Trzymam kciuki. Na pewno wszystko się uda i odetchniesz Gosia ♥Michasia ♥ Odwiedź Kacperka! Odpowiedz Link Zgłoś
e_rubi Re: Trzymajcie kciuki za mojego synka 23.05.07, 10:15 My tez trzymamy kciuki. Juz niedlugo bedzie po wszystkim i wreszcie odetchniesz. trzymaj sie dzielnie, na pewno bedzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
madzis12 po raz 5 odwołali operacje. 23.05.07, 11:39 dziękuje bardzo za trzymanie kciuków, ale właśnie przed chwilą dostałam telefon z CZD Warszawy że operacja Krzesia po raz 5 zostaje odwołana Odpowiedz Link Zgłoś
lechickachata Re: po raz 5 odwołali operacje. 23.05.07, 12:43 :o( Dlaczego?! Przez strajk? Gosia ♥Michasia ♥ Odwiedź Kacperka! Odpowiedz Link Zgłoś
madzis12 Re: po raz 5 odwołali operacje. 23.05.07, 19:56 nie przez strajk a może troche lekarz powiedział mi że są pilniejsze dzieci niż mój syn i możemy dalej czekać, tylko że ja już psychicznie nie wyrabiam Odpowiedz Link Zgłoś
lechickachata Re: po raz 5 odwołali operacje. 23.05.07, 20:11 To musi być koszmar - te ciągłe zmiany terminu. Jak moja mała miała diagnozę głębokiego niedosłuchu to najpierw miesiąc czekałam na kolejne badanie, po czym jak pojechaliśmy to była awaria prądu i przez kilka dni klinika nie działała. Myślałam, że zwariuję czekając kolejny pełny miesiąc na badanie. A Ty czekasz znacznie dłużej i to kolejny termin nie wypalił. Życzę, by w końcu wszystko się poukładało i powiodło jak u nas. Nie wiem co Twojemu synowi dolega, ale może to jakiś plus w tej nieznośnej sytuacji - przekładają termin, bo inni mają trudniejsze problemy. Gosia ♥Michasia ♥ Odwiedź Kacperka! Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena_pi Re: po raz 5 odwołali operacje. 23.05.07, 20:35 Ja nadal będę trzymała kciuki i wierzę, że napewno wszystko będzie dobrze ! Odpowiedz Link Zgłoś
madzis12 Re: po raz 5 odwołali operacje. 26.05.07, 11:28 Mój synek urodził się ze zrośniętym szwem czaszkowym strzałkowym, od urodzenia nie ma ciemienia przedniego w jego miejscu jest kość, której tam być niepowinno. Podczas tomografii komputerowej w styczniu okazało się, że mózg jest uciskany prze czaske, co grozi padaczką, wylewami i ograniczeniem rozwoju fizycznego i psychicnego. To jest dla nas wielki koszmar, jestem już wykończona p[sychicznie, teraz już nawet się nie pakuje dopiero parę godzin przed samym wyjazdem, bo po co się pakować jak xza chwilę zadzwonią, aby znów przełożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
a-nulla Re: po raz 5 odwołali operacje. 23.05.07, 20:34 Nie masz wyboru - musisz być dzielna i już. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mpd3 Re: po raz 5 odwołali operacje. 24.05.07, 05:48 Oj, nie zazdroszczę. Trzymaj się. Oby wkrótce było już po wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
ewel82 Re: Trzymajcie kciuki za mojego synka 25.05.07, 18:33 Witam madzis. Widzę że ty też jesteś częstą bywalczynią CZD...To tak jak my. Moja mała ma cytomegalię. Niedawno prosiłaś o namiary na dobrego neurologa. Nie wiem na jakim jesteście etape...znalezliście kogoś? Jeśli chcesz dam Ci namiary na rewelacyjnego ponoc neurologa z Czeskiego Cieszyna - Dr BOHM.My wybieramy sie do niego. Kasprzyka nam odradza wiele odób (m.innymi rehabilitanci).Nie rozpoznaje podstawowych chorób,zaburzeń nie mówiąc juz o atakach.Znam takich historii na pęczki.Jeśli chcesz jeszcze adres do tego neurologa napisz na mail gazetowy.Pozdrawiam ciepluchno. Odpowiedz Link Zgłoś
madzis12 Re: Trzymajcie kciuki za mojego synka 26.05.07, 11:22 Tak do CZD jeżdże z obojgiem dzieci, średnio co 2-3 miesiące. Na razie znaleźliśmy panią dr neuroloh Kazimiere Czyż, ona od kilkunastu lat zajmuje się dziećmi z porażeniem mózgowym, zanikiem mięśni i tym podobnymi chorobami, mam nadzieje, że ona coś stwierdzi i powie nam co mamy robić ze starszym synem. Co do Kasprzyka, to on obraził się na nas ponieważ miałam celność skonsultować Krzesia z innym neurologiem i neurochirurgiem i że podj ęliśmy decyzje o operacji mimo iż on mówił, że operacja jest niepotrzebna. Okazało się po tomografii, żer operacja jest potrzebna, ponieważ już w styczniu na CT były widoczne uciski czaszki na mózg. Po wizycie u dr Bohm daj znać jakie odczucia mas czy rzeczywiście dobry. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anbull Re: Trzymajcie kciuki za mojego synka 26.05.07, 18:10 rzadko tu zaglądam, bo obecnie mam daleko do BB, ale może w Twojej sprawie (bardzo chciałabym sie mylić) to kwestia "wsparcia finansowego". Może jest możliwość wykonania tej operacji zagranicą na NFZ...? pozdrawiam ciepło i trzymam mocno kciuki POWODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
sakala5 Re: Trzymajcie kciuki za mojego synka 27.05.07, 18:26 Myślami będziemy z Wami!!! Proszę daj znać jak będziesz mogła - czy wszystko poszło dobrze!!! Uważajcie na siebie! Odpowiedz Link Zgłoś