Gość: Xxx IP: *.bb.sky.com 22.01.10, 17:21 Czy ktoś miał taką sytuację że zaszedł w ciążę w trakcie pracy w Tesco? jak to wygląda,ile przysługuje urlopu płatnego itd Proszę o odpowiedz!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: !!!!!!!!! Re: Ciąża w Tesco IP: *.zone5.bethere.co.uk 22.01.10, 22:40 skarbie miałaś siłę zajśc w ciążę to wysil się i poszukaj trochę jest tego pełno wszędzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xxx Re: Ciąża w Tesco IP: *.bb.sky.com 23.01.10, 21:06 Jeszcze nie zaszłam ,,skarbie,,!!! Dopiero mam taki zamiar! I szukałam,jest mnóstwo informacji ale nigdzie nie pisze jak to dokładnie wygląda właśnie w Tesco! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!!!!!! Re: Ciąża w Tesco IP: *.zone5.bethere.co.uk 23.01.10, 22:20 taa jasne nic na temat tesco :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Ciąża w Tesco IP: *.zone13.bethere.co.uk 26.01.10, 16:55 To bardzo proste, wystawiasz dupe na długiej przerwie i już, napewno ktoś od tyłu pomoże i popchnie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!!!!!!!! Re: Ciąża w Tesco IP: *.zone8.bethere.co.uk 30.01.10, 08:47 jj ona już to zrobiła tylko pyta co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Ciąża w Tesco IP: *.zone13.bethere.co.uk 30.01.10, 18:01 Jak to co dalej, po zasiłek..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!!!!!!! Re: Ciąża w Tesco IP: *.zone3.bethere.co.uk 30.01.10, 20:47 taa i po zasiłek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annnamenager Re: Ciąża w Tesco IP: *.manc.cable.ntl.com 09.07.10, 17:06 ooojj ludzie opanujcie sie , a mowicie ze managers craizy ??? Wicie co cos am sie juz w glowach i w dupach popzestawialo od tych nocek. I po waszych opiniach coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu ze normalnych w tesco jest malo, wiekszosc to banda zahukanych polaczkow , bez kultury , udajacych inteligentow i bezdyplomu, lub z marnym typu politoligia . Powodzenia w uwstecznianiu mowzgow. Odpowiedz Link Zgłoś
fel-on Re: Ciąża w Tesco 09.07.10, 17:22 Zawsze warto kogos obrazic nawet jak temat "zmarl" kilka miesiecy temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w...ny Re: Ciąża w Tesco IP: *.mcr-bng-011.adsl.virginmedia.net 09.07.10, 20:31 A co ma dyplom do inteligencji, a tym bardziej politologia do wiatraka lub do pracy na nockach? A ty jakie masz wykształcenie i co sobą reprezentujesz? Jak widać jednak, nie daje to jeszcze umiejętności korzystania stosowania polskich znaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: Ciąża w Tesco IP: *.rdng.cable.virginmedia.com 14.08.10, 15:08 po angielsku nie umiesz, to po polsku chcesz kogoś obrazić?? średnio wyszło... a ty co? profesor habilitowany jesteś? nie po politologii?? i nie jesteś zahukana? a cóź sprowadza cię właśnie w to "miejsce"? tyle pytań bez odpowiedzi... ;P pozdrowienia dla wszystkich "normanych" Twego pokroju, kota se kup i go bij, wyżyjesz się, odreagujesz;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Ludzie!!! IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 11.02.10, 12:56 Czy wy na prawdę jesteście tak ograniczeni umysłowo,że nie potraficie z googli korzystać? Wystarczy wklepać "pregnancy in uk" lub coś podobnego. Tesco ponad prawem nie stoi i są pewne reguły jeśli chodzi o ciążę i macierzyński które odnoszą się do wszystkich pracodawców w UK- no tak ale trzeba chociaż "me albo be" po angielsku...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!!!!!!!!!!!!!! Re: Ludzie!!! IP: *.zone11.bethere.co.uk 12.02.10, 22:31 skoro pracuje to zna przynajmniej podstawy anglika a to oznacza ze jest leniwa do szukania w google Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Ludzie!!! IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 18.02.10, 00:12 Te podstawy to chyba "yes, no" i tyle. Bosz.......jak można być tak niezaradnym życiowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czacha73 Re: Ludzie!!! IP: *.range86-144.btcentralplus.com 18.02.10, 00:53 Bosz... Dajcie spokoj. I odpowiadajcie na pytania. Bo TESCO w Anglii tego oczekuje. Niekoniecznie musicie sie dowartosciowywac kosztem tego forum. Jest pytanie? Odpowiadajcie o ile jest to odpowiedz merytoryczna. Jesli nie ... hmmm ... Pozdrawiam tych co zycza dobrze wszystkim Polakom na obczyznie Odpowiedz Link Zgłoś
go-s-p Re: Ciąża w Tesco 28.02.10, 21:19 staraj sie zachodzic tylko w trakcie przerw w pracy, a nie w trakcie; a planowany tatus to nasz czy tubylec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Ciąża w Tesco IP: *.centertel.pl 10.03.10, 22:00 ja zaszłam w ciąże w tesco narazie jestem na macieżyńskim i mam 100 % płatne co dalej nie wiem jeszcze mam miesiąc dalej zobaczymy jak chcesz wiedzieć coś więcej pisz na priw 511100221 pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!!!!!!!!!!!! Re: Ciąża w Tesco IP: *.zone6.bethere.co.uk 11.03.10, 21:17 taa jasne został ci miesiąc i masz 100% płatne,a czasami przez 6 tygodni nie płaca 100% a póżniej 123funty tygodniowo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heja Re: Ciąża w Tesco IP: *.net.itsa.pl 15.03.10, 12:02 mam pytanko: czy jak Polka zajdzie w ciąże z hindusem to czy dziecko urodzi się z kropką na czole? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Ciąża w Tesco IP: *.zone13.bethere.co.uk 16.03.10, 03:05 z kropka nie, ale za to z wasami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!!!!!!!!!!!!!! Re: Ciąża w Tesco IP: *.zone3.bethere.co.uk 16.03.10, 09:16 kurczę o tym to nie wiedziałem. JJ widzialeś to lepsze.net/352 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czacha73 Re: Ciąża w Tesco IP: *.range86-141.btcentralplus.com 16.03.10, 16:19 jołopy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Ciąża w Tesco IP: *.zone13.bethere.co.uk 16.03.10, 17:21 jełopy chyba??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czacha73 Re: Ciąża w Tesco IP: *.range86-137.btcentralplus.com 16.03.10, 22:54 1. jołop znaczenie: obraźliwie: gamoń, dureń, tępak; jełop; jołopa; jełopa; jałopa (wg słownika języka polskiego) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Ciąża w Tesco IP: *.zone13.bethere.co.uk 17.03.10, 18:14 To co , niby obrazic mnie chcesz? dlaczego? bo masz wasy? to odpowiedz mi na kilka pytan zeby uzasadnic to ze mnie obrazasz. -dlaczego masz wasy -czy myslisz ze sa sexy -czy to wplyw srodowiska ze je zapusciles czy masz je po tacie -czy po prostu zapusciles je bo masz zgnile zeby i chcesz sie zamaskowac( co jednoczesnie znaczy ze sie nie usmiechasz , bo jak?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czacha73 Re: Ciąża w Tesco IP: *.range86-137.btcentralplus.com 17.03.10, 18:41 "Czy ktoś miał taką sytuację że zaszedł w ciążę w trakcie pracy w Tesco? jak to wygląda,ile przysługuje urlopu płatnego itd Proszę o odpowiedz!!! " tak brzmi pytanie w wątku. Szkoda, że wasze wypowiedzi "trochę" to forum zaśmiecają. A dlaczego tak się dzieje? Odpowiedź masz kilka wypowiedzi wyżej. Nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Ciąża w Tesco IP: *.zone13.bethere.co.uk 18.03.10, 03:21 No widzisz , jak bys chodzil na lekcje jezyka polskiego to bys wiedzial , ze pytanie jest smiesznie sformuowane, nie pisze sie <podczas pracy w Tesco> , tylko bedac zatrudnionym w tesco, i dlatego odpowiedzi sa takie jakie sa.Ale ty pewno nawet nie wiesz o czym pisze. By the way - wszystkie informacje na temat bycia w ciazy BEDAC ZATRUDNIONYM W TESCO mozna znalesc w ksiazeczce inormacyjnej ktora otrzymales na szkoleniu podstawowym na poczatku kariery w tesco. Nie musisz pozdrawiac , nie obchodzi mnie to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czacha73 Re: Ciąża w Tesco IP: *.range86-137.btcentralplus.com 18.03.10, 08:14 Wiesz co? Raczej wiem o czym piszesz. Mam nadzieje ze teraz ty zalapiesz: twoja argumentacja jest smieszna i dziecinna. Tak jakbys napisal ze nie zwolnisz do 50km/h w miasteczku gdzie w nazwie jest blad ortograficzny (chociaz w nazwach wlasnych jest to dopuszczalne). Przekladajac to na jezyk forum: bede pisal idiotyzmy bo kolezanka zle sformulowala (btw tak sie pisze ten wyraz kolego z wielkim bagazem doswiadczen z lekcji jez. polskiego) swoje zapytanie. Nieladnie. I na zakonczenie : mysle ze kolezanka szuka wszelkich informacji od osob ktore w takiej sytuacji byly, przechodzily caly etap ciazy w tesco, i nie chodzi jej tylko o suche fakty jak w ksiazeczce ale rowniez o wszystko inne co moze byc z tym i z praca w Tesco zwiazane. Ok ja koncze konwersacje na tej wypowiedzi. Chyba tez mnie troche ponioslo by pisac nie na temat w tym watku, za co autorke szczerze przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Ciąża w Tesco IP: *.zone13.bethere.co.uk 18.03.10, 15:43 Widze ze masz poczucie humoru zupelnie inne niz ja wiec pomine milczeniem twoje wypociny i udowadnianie sobie jaki to jestes elokwentny, idz w swiad Robin Hoodzie i pomagaj dalej skwdzonym i biednym zachodzacym w ciaze podczas pracy w tesco, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurwiony Re: Ciąża w Tesco IP: *.mcr-bng-011.adsl.virginmedia.net 18.03.10, 22:47 Zamilcz wreszcie ty chamie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Ciąża w Tesco IP: *.zone13.bethere.co.uk 19.03.10, 06:35 W tym wlasnie jest problem z wasatymi takimi jak wy, nie potraficie zartowac i chodzicie nadeci jak byscie byli pepkiem swiata, wiecznie obrazeni, wiecznie niezadowoleni. Wyslani na roboty do tesco, traktowani jak niewolnicy. Zastanow sie jak ty bys traktowal kogos z innego panstwa kto przyjechal i ciagle ma twarz skrzywiona jakby lizal cytryny, jak powiedzial B.Linda w pewnym filmie , wez lustro i trenuj swoja morde, usmiechaj sie , to nie boli.A teraz drogi kolego opowiem ci pewna historie, pracuje za granicami kraju ladnych pare lat, nie tylko w Anglii, w innych krajach tez pracowalem i w roznych zawodach, zawsze ludzie pytali sie mnie dlaczego tak jest ze Polacy sa wiecznie niezadowoleni, tlumaczylem im , ze w naszej kulturze nie smiejemy sie z byle czego "jak glupi do sera" bo nie wypada , bo traktuja cie jak glupka i takie tam.Wiesz co mi odpowiedzialo kilka osob? Powiedzieli mi , ze ok, w waszej kulturze tak moze byc , ale tu jestes w naszym panstwie i tu powinienes zachowywac sie przyjaznie i w ten sposob ,zeby kazdy kto z toba przebywa czerpal z tego przyjemnosc. A teraz z innej beczki, kilka osob na tym forum ma problem z moimi komentarzami, jezeli nie podobaja ci sie moje komentarze to ich nie czytaj, mozesz je komentowac , ale mnie nie obrazaj, pamietaj ze internet nie jest anonimowy i kolego z Winchester moze cie spotkac przykra niespodzianka jak zabrniesz za daleko.Moje komentarze nie zawieraja obrazliwych epitetow wiec zycze sobie aby mnie tez nie obrazano, jak chcesz kogos poobrazac to zadzwon do zony albo rodziny i sobie ulzyj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurwiony Re: Ciąża w Tesco IP: *.mcr-bng-011.adsl.virginmedia.net 19.03.10, 12:45 Ale żal. I vice-versa - jeżeli nie chcesz to ty też nie musisz czytać moich komentarzy. Nie wiem co ty masz dom ludzi z Winchester ale mi chodzi o to, że nie wszystko nadaje się na temat do żartów. Mam tu na myśli twoje komentarze sugerujące, że dziewczyna która zadała tu pytanie jest zapewne w ciąży z Arabem i pokpiwanie sobie z niej. Jest to w bardzo złym guście. Ja to po prostu nazywam to po imieniu: chamstwo a osoby które się posługują chamstwem są po prostu chamami - nie fajnymi kolesiami na luzie jak sugerujesz tylko zwyczajnymi chamami lub - jak już ktoś zauważył wcześniej - jełopami. I tyle na ten temat. Może nie dorosłeś jeszcze do żartów albo po prostu się bardzo nudzisz bo próbujesz sobie robić jaja z czego się da a na dodatek twierdzisz, że jesteś takim sobie po prostu wesołkiem. A jesteś po prostu zwykłym prostakiem. I piszę to wyłącznie w oparciu o poziom twoich postów na tym forum. I poważnie - internet nie jest anonimowy i nie ukryjesz słomy wystającej z ci butów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Ciąża w Tesco IP: *.zone13.bethere.co.uk 19.03.10, 17:28 W zadnym moim poscie nie sugerowalem ze kolezanka jest w ciazy z arabem , napisalem ze urodzi sie z wasami, wasy moga miec osoby roznej narodowosci, najczesciej polacy ze sciany wschodniej, tacy jak ty.Po drugie jak napisalem we wczesniejszym poscie nie obrazaj mnie bo skonczy sie to dla ciebie bardzo przykro, i nie strasze cie tylko ci to obiecuje. Po trzecie musisz odroznic hamstwo od sarkazmu, ale ty pewnie nie wiesz co to sarkazm bo w gminnej szkolce niedzielnej o tym nie uczyli, poza tym i tak nie bylo cie na lekcjach bo piles wino pod GS-em.A na zakonczenie mojego posta proponuje ci skupic sie na tym co czytasz i gdzie czytasz , czytanie ze zrozumieniem tekstu jest bardzo wazne i pomoze ci w przyszlej karierze i kontaktach miedzyludzkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurwiony Re: Ciąża w Tesco IP: *.mcr-bng-011.adsl.virginmedia.net 20.03.10, 09:00 Ty naprawdę uważasz wszystkich o przeciwnych poglądach za idiotów! Jeżeli jeden koleś pisze o kropce na czole a drugi dodaje do tego wąsy, to nietrudno się domyśleć, że chodzi tu o aluzje do osób pochodzących z Półwyspu Indyjskiego. To, że piszesz słowo "cham" przez samo "h" wcale nie znaczy, że rozumiesz tekst. A co do twojego odgrażania się, to świadczy właśnie o twoim nieuctwie: takie groźby w Wielkiej Brytanii są karalne. Piszę to nawiązując do twoich wcześniejszych wypocin nt. "walki" z managerami z tesco: z taką znajomością prawa, w najlepszym przypadku znajdziesz się na bruku, a w najgorszym - w więzieniu. I piszę to naprawdę z troską bo z natury jestem życzliwy dla ludzi. Oczywiście nie zawsze jest to możliwe w stosunku do chamów, prostaków, jełopów i gburów, którzy dzielą innych na wąsatych i nie, ze ściany wschodniej i innych, z kropką na czole lub na dupie, ze wsi i z miasta. Zapominają, że sami przy tym dzielą się wyłącznie na głupich i głupszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Ciąża w Tesco IP: *.zone13.bethere.co.uk 21.03.10, 03:06 dalsze ciagniecie tego tematu uwazam za strate czasu, jak powiedzial jeden z polskich czolowych dziennikarzy, skisly beton jest nie reformowalny, debilizm to straszna choroba......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Ciąża w Tesco IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 17.03.10, 18:35 Lepiej z hindusem i z kropką na czole niż z tobą i bez mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amelia Re: Ciąża w Tesco IP: *.10-1.cable.virginmedia.com 08.11.10, 14:04 Widac jakie towarzystwo w Tym tesco . Ni pomocy tylko same oszczerstwa i to Polak na Polaka. I nie dziwie sie ze tak Was scigaja w robocie jak takie barany jestescie, niby po studiach a chamy i buraki. Ale co do odpowiedzi, na pytanie . Pracuje 3 lata w tesco i obecnie jestem w 7 mies ciąży . To co musisz droga zrobic to umowic sie z personel manager na spotkanie po 6` mies ciazy a ona Ci wyjasni wszystko. Chcesz wiedziec wiecej napisz do mnie na gg 8278659 a wszystko Ci wyjasnie. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: Ciąża w Tesco IP: *.zone14.bethere.co.uk 20.01.11, 22:33 amelia nie wszystko personalna jej powie niech lepiej poszuka kobiet które były w ciąży i porozmawia z nimi to dużo pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dan ja tak mialem IP: *.range81-151.btcentralplus.com 20.01.11, 10:51 schylilem sie po karton i nagle poczulem duze ukłucie w dupie a mo penis coś pociągnęło i rozciągneło go jak gumę na metr długą, po 3 miechach okazalo sie ze jestem w ciaży mimo ze jestem facetem. Urodzilem 6 miesiecy pozniej. Dzieciak jest slodki ale przypomina mojego managera. Pomozcie, błagam, co robic??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siso Re: ja tak mialem IP: *.zone13.bethere.co.uk 21.01.11, 13:04 uspij potwora.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Ciąża w Tesco IP: *.6-3.cable.virginmedia.com 22.02.11, 09:19 Czy ktoś miał taką sytuację że zaszedł w ciążę w trakcie pracy w Tesco? jak to wygląda,ile przysługuje urlopu płatnego itd Hm, przysługuje ci urlop, normalny taki jak bez ciąży każdemu innemu, A na okoliczność ciąży to macierzyński. Nie ma znaczenia miejsce zapłodnienia, jeżeli czy to się stało w trakcie pracy w Tesco, czy w trakcie jazdy taksówką na zakupy do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mon. Re: Ciąża w Tesco IP: *.bb.sky.com 14.04.13, 01:05 nie wiem czy jeszcze ktoś tu zagląda czy nie, bo wątek "umarł" - ale co się dziwić przy tak debilnych komentarzach. W każdym bądź razie postanowiłam napisać, ponieważ ja potrzebowałam informacji i ciężko mi było coś znaleźć konkretnego. Bałam się wszystkiego bo jakieś takie powszechne przekonanie (właśnie z internetu i od innych Polek), że w UK to na zwolnienie nie można jak w ciąży itd. Dziewczyny nie bójcie się. Jak jesteście w ciąży i nie odpowiada wam praca którą wykonujecie ( bo za ciężka, za zimno itd) od razu idźcie do personalnej i mówcie, że chcecie np na kasy. Nie że może tak , może srak - tylko od razu, że źle się czuję, ciężko mi, chcę na kasę i koniec. Na zwolnienie lekarskie można i lekarz nie ma problemu, będzie przedłużał tak długo jak chcecie. Jak będziecie się źle czuły to nikt wam nie karze iść do pracy.Tyle tylko, że tu nie ma płatnego zwolnienia przez całą ciążę. Zależy to ile lat pracujecie w tesco, zaczyna się od dwóch tygodni a potem zwiększa, ale nie wiem dokładnie jak. No ale możecie zapytać o to w kadrach a jak nie to kogoś ze związków, na pewno powiedzą. Takie same zasady obowiązują wszystkich. W każdym razie jeśli nieobecność w pracy spowodowana jest dolegliwościami związanymi z ciążą podwoją wam ten czas płatnego zwolnienia. Tylko musicie mówić, że ciąża i np. wymioty, nie że ciąża i przeziębienie. No i jak planujecie zachodzić w ciążę to jak się uda to tak kombinować żeby to było na przełomie tych okresów - tzn chodzi mi o to, że jak ktoś zaczął od 1 lipca pracę, to zwolnienie płatne może wykorzystać od 1 lipca do 30 czerwca. Czyli jak ktoś zaszedł w ciążę np. w kwietniu to do 1 lipca może wykorzystać to płatne zwolnienie, i potem od 1 lipca liczy mu się jakby nowe. Nie wiem jak to jest potem, bo ja żle czułam się na początku tylko i pod koniec i nie potrzebowałam całą ciążę być na zwolnieniu. Ale na pewno są jakieś zasiłki. Na macierzyński można iść najwcześniej 11 tygodni przed planowaną datą porodu. Można pracować do końca, ale jeśli miesiąc przed datą porodu idzie się na zwolnienie to wysyłają automatycznie na macierzyński.Tylko nie wiem czy w każdym przypadku, czy tylko jeśli nieobecnść związana jest z ciążą. Dziewczyny jest dużo informacji do przekazania, nie chce mi się tak na darmo pisać, jeśli zauważyłabym, że ktoś jest zainteresowany, to chętnie napiszę więcej. Być oże już nikt tego nie odwiedza, bo nie wiem czy jeszcze ktoś wyjeźdza z Polski do Tesco do pracy, a te osoby co kiedyś wyjechały, to już zapewne dużo wiedzą i nie potrzebuję pomocy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś