Dodaj do ulubionych

Wirus w "moim" mailu... POMOCY!!!!

IP: *.crowley.pl 20.02.04, 20:10
Dostałam dziś maila od zupełnie obcej mi osoby. Napisała że wysłałam jej
maila z wirusem.
Nie znam bni tej osoby, ani jej adresu.
W komputerze nie mam wirusów bo mam właczony program antywirusowy, który
sobie na bieżąco aktualizuję.
Nie dostaję zadnych dziwych maili z podejrzanymi załącznikami.

Czy ktos może mi wytłumaczyć o co chodzi? Jezei rzeczywiście poszedł ode mnie
taki maila do tej osoby, to co zrobić żeby się to więcej nie powtórzyło?
Obserwuj wątek
    • Gość: boze Re: Wirus w "moim" mailu... POMOCY!!!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 20.02.04, 20:30
      alez te baby sa glupie:/ kasuj zawsze mail'a od osob ktorych nei snasz i jesli
      maja zalaczniki to szcegolnie kasuj takie mail'e i bron boze ich nie otwoeraj...
      • Gość: Ania Re: Wirus w "moim" mailu... POMOCY!!!! IP: *.crowley.pl 20.02.04, 20:39
        Jakim prawem mnie obrażasz?
        Napisałam wyraźnie, że nigdy nie dostaję maili od nieznanych mi osób, ani maili
        z dziwnymi załącznikami.
        Ja nie jestem głupia, ale Ty najwyraźniej nie grzeszysz ani rozumiem, ani
        umiejętnością czytania.
      • Gość: mgregor Re: Wirus w "moim" mailu... POMOCY!!!! IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 20.02.04, 20:46
        Sam jestes glupi chamie jeden. Jak nie potrafisz pomoc to przynajmniej sie nie
        odzywaj.

Jesli chodzi o tego maila: wirusy rozsylajace sie poczta podczas rozsylania w
        polu od wpisuja kogokolwiek z ksiazki adresowej w polu OD i w polu DO.
        Wystarczy ze osoba B ma zawirusowany komputer i ma w ksiazce adresowej osoby A
        i C. Wirus w polu DO wpisuje osobe C a w polu DO wpisuje osobe A(w tym wypadku
        Ciebie). Osoba C dostaje zawirusowanego maila ktory wyglada tak jak by wyslala
        go osoba A(a tak naprawde zostal wyslany przez osobe B). Osoba C nie wie o tym
        i przesyla Tobie informacje ze dostala od Ciebie zawirusowanego maila. Proste i
        logiczne...:-) W razie pytan jestem do dyspozycji.

Pozdrawiam serdecznie
        mgregor
        • Gość: Ania Re: Wirus w "moim" mailu... POMOCY!!!! IP: *.crowley.pl 20.02.04, 21:13
          Dziękuję Ci bardzo :)
          Czyli rozumiem, ze jeśli zbnajdę kto z moich znajomych zna tę dziewczynę, która
          przysłała mi dziś maila to znajdzie się też zawirusowany komputer?
          • Gość: beata_ Re: Wirus w "moim" mailu... POMOCY!!!! IP: *.acn.waw.pl 20.02.04, 21:40
            Chyba niekoniecznie - łańcuszek może być dłuższy i mieć więcej etapów
            pośrednich. Na koniec maile dostają osoby kompletnie nie powiązane ze sobą
            bezpośrednim ogniwem (tym zawirusowanym komputerem, który zaczął)...
            • Gość: mgregor Re: Wirus w "moim" mailu... POMOCY!!!! IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 20.02.04, 21:57
              Dokladnie tak jest. Ja opisalem jedno ogniwo. Moze ich byc nieskonczenie wiele.
              Na tym polega dzialanie tych wirusow...

Pozdrawiam serdecznie
              mgregor
              • Gość: Ania Re: Wirus w "moim" mailu... POMOCY!!!! IP: *.crowley.pl 20.02.04, 22:01
                Dziękuję Wam obojgu za pomoc :-)
                Teraz rozumiem na czym to polega.
                Pozdrawiam i zyczę miłego weekendu :-)
                • Gość: mgregor Re: Wirus w "moim" mailu... POMOCY!!!! IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 20.02.04, 23:28
                  Nie ma za co. Ja tez zycze milego weekendu i polecam sie na przyszlosc...:-)

Pozdrawiam serdecznie
                  mgregor

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka