Gość: krzys_gumis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.04, 22:06 Jak mół podłącza sie do jakiegoś serwera wyskakuje mi napis "you have lowid..." Jak zrobić żeby było HIGH ID? z góry dzieks Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JP Re: HIGH ID w emule IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 22.02.04, 22:25 Otworz porty mula. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew Re: HIGH ID w emule IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.04, 22:58 A możesz troszke jasniej? ;) Bo nie wiem jak to sie robi Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: HIGH ID w emule 22.02.04, 23:08 prawdopodobnie masz neostradę podzieloną na kilku użytkowników a zatem masz niepubliczny numer IP. niestaty nie za wiele się z tym da zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
jeryn Re: HIGH ID w emule 23.02.04, 12:41 No niezawsz musi być to wina dzielenia neostrady. Jeżeli masz win XP to musisz wyłączyć zapore połączeń internetowych (połączenie sieciowe->właściwości->zaawansowane->odfajkuj zapore zrestartuj połączenie i włącz muła. Problem może też sprawiać firewall, trzeba go dobrze skonfigurować, żeby nie "czepiał" się muła. A jeżeli masz neo dzielone no to musicie połączyć swoje siły i ssać na kompie który robi za serwer :) Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: HIGH ID w emule 23.02.04, 18:58 jeryn napisał: > No niezawsz musi być to wina dzielenia neostrady. Jeżeli masz win XP to > musisz wyłączyć zapore połączeń internetowych w xp pro defaultowo wyłączone. > Problem może też sprawiać firewall, jeśli jest kretyńsko skonfigurowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: HIGH ID w emule IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 01:00 defaultowo wlasnie wlaczony Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: HIGH ID w emule 25.02.04, 08:25 to musze mieć jakiegoś XP hyper-pro special edition evaluate hybrid shareware bo u mnie 'właśnie wyłączony'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yola Re: HIGH ID w emule IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 22:44 > A jeżeli masz neo dzielone no to musicie połączyć swoje siły i ssać na > kompie który robi za serwer :) Naprawdę ? Zapewniam, że można zrobić tak aby jedna ze stacji miała HighID. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: HIGH ID w emule 24.02.04, 23:57 i oprócz tego zajebistą dziurę ale ogólnie wszystko ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yola Re: HIGH ID w emule IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 20:40 pierdolisz, no nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
yasny Re: HIGH ID w emule 24.02.04, 22:59 To kwestia przekierowania portu. Nie wiem jaki macie serwer, ale ogolnie chodzi o to, ze musisz miec przekierowany port 4662 na swoj wewnetrzny numer ip. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aas Re: HIGH ID w emule IP: *.dip.t-dialin.net 24.02.04, 23:24 Firewall zostaw w spokoju . Otworz port 4662 /przekieruj/. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: HIGH ID w emule 25.02.04, 00:01 tak! tak! otwórzcie porty! tylko podajcie numer IP :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yola Re: HIGH ID w emule IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 20:42 I co ci to da ? Naprawdę uważasz że wszyscy na świecie to tępe windziarskie lamy i tylko ty jesteś smokiem ? więcej luzu Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: HIGH ID w emule 26.02.04, 23:22 Gość portalu: yola napisał(a): > I co ci to da ? Naprawdę uważasz że wszyscy na świecie to tępe windziarskie > lamy większość. > i tylko ty jesteś smokiem ? słucham? > więcej luzu luz przy zabezpieczaniu sieci nie jest wskazany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik666 Re: HIGH ID w emule IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.04, 23:39 eee a powiedz mi cio takiego mi zrobią hakiery jak otworze port 4662 ?? hmm :> ps. mi się wydaje że high i low id to punkty które przyznawane są za wymiane (uploading plików) www.emule.de/systeme.html#creditsystem Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: HIGH ID w emule 26.02.04, 23:55 Gość portalu: dominik666 napisał(a): > eee a powiedz mi cio takiego mi zrobią hakiery jak otworze port 4662 ?? zapytaj hakierów. > ps. mi się wydaje że high i low id to punkty które przyznawane są za wymiane > (uploading plików) www.emule.de/systeme.html#creditsystem doprawdy? Odpowiedz Link Zgłoś
jeryn Re: HIGH ID w emule 27.02.04, 17:13 Gość portalu: dominik666 napisał(a): > ps. mi się wydaje że high i low id to punkty które przyznawane są za wymiane > (uploading plików) www.emule.de/systeme.html#creditsystem > Te punkty sie nazywają kredyty i niemają nic wspólnego z high i low ID. Kredyty pomagają w szybkim przesówaniu się w kolejkach po pliki, chociaż teraz gdy coraz więcej osób korzysta z sieci eDonkeya to kredyty tracą troche na znaczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sogo Re: HIGH ID w emule IP: *.lublin.mm.pl 28.02.04, 09:23 za dużo filozofii jak dla człowieka który nie musi być informatykiem. Spróbuj tak: zanim uruchomisz emule to wyłącz firewalla wbudowanego w XP, jest domyślnie włączony. Jeśli masz jeszcze drugiego to wyłącz też. Włącz emule, niech szuka wtedy serwera który przydzieli Ci High ID, ponów włączenie i wyłączenie jeśli trzeba. Niektóre serwery w takich samych warunkach przyznają Low ID a inne High ID. Jak będziesz już miał High ID włącz firewalla (ja nie używam windowsowego). High ID pozostaje a kompa masz chronionego. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP Re: HIGH ID w emule IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 28.02.04, 10:12 www.komputerswiat.pl/forum/jeden_numer.asp?d=1&idp=0104&Id=15365&gl=49 Odpowiedz Link Zgłoś