Dodaj do ulubionych

ja się zabiję normalnie

17.11.10, 20:15
no co byście zrobili?

ze 2 mce temu zaczela nam sieć znikać, wiec 3 razy zgłąszaliśmy do neostrady usterkę, ok okazalo sie w koncu, ze sie NIE DA PANIE narazie, wiec nam tymczasowo z 6 giga obnizyli do 2 (przy tym co robimy na kompach jest to znaczna roznica, negatywna namacalnie)
dzwonie dzis, bo caly czas nie smiga, a sie slimaczy, a 8 dych placimy za 6 giga
co sie okazuje, ze byly jakies kradzieze kabli (byly i 3 lata temu i jakos smigalo) i połatali ale wiecej jak 2 giga nie pojdzie
prosze pana, zeby mi po ludzku cos doradzil, bo mnie 2 giga nie urządza, a on ze mi mogą obnizyc abonament jedynie.. łaskawcy w morde, jakbym nie zadzwonila, to bym dalej bulila 8 dych miesięcznie, a nie 5 dych
dobra, mowie panu, ze chce, zeby smigalo jak przez ostatnie 5 lat, a pan, ze sie tak już nie da, że łącze stracilo taką mozliwosc i trzeba by bylo pociagnac od nowa linię z centrali do abonamenta, a na to tepsa nie pojdzie
no i tyle, powszechnosc Internetu hahahaha, miejscowosc pod Warszawą i mogę maksymalnie cieszyć się 2 giga za 5 dych miesiecznie
\nie wiem co zrobic, dochodzi teraz jeszcze netia ale przeciez na tych samych kablach :/
Obserwuj wątek
    • haku.mokuren Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 20:26
      > \nie wiem co zrobic, dochodzi teraz jeszcze netia ale przeciez na tych samych k
      > ablach :/

Dowiedz się w Netii jak to u Ciebie wygląda, bo część idzie po kablach telekomunikacji, ale gdzieniegdzie mają już własne.
      • doral2 Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 20:29
        nie wiem z której strony warszawy jesteś, ale sprawdź www.bait.pl
        • vandikia Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 20:37
          a zaraz zadzwonię, dzieki!
      • vandikia Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 20:36
        ok dzieki , sprawdze.. chociaz szczerze mowiac watpie, bo zadnych robót nie zauwazylam, a jeszcze ze 3 lata temu, to nawet netia do nas nie dochodziła
    • lolcia-olcia Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 20:38
      a ja dzisiaj wykryłam u siebie pasażera na gapę.. ale już po kłopocie :)
    • palczak-the-best Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 21:14
      Zabij się nienormalnie to pokażą w telewizji!
    • rzeka.chaosu Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 21:20
      U mnie było tak, ze niby można było wykupić maksymalną prędkość, ale nigdy takiej się nie osiągało. Byli i telefony i nerwy. Ale w końcu przy przedłużaniu umowy sami uprzedzili, ze taka u nas nie pójdzie. Teraz już niby jest ok, jednak wystarczy włączyć sobie jakiś test prędkości żeby przekonać się, że nie do końca.

Wniosek: nie dać się naciągać na droższy internet, prędkości którego i ta się nie osiąga.

U mnie czasami szybciej działa kradzione wifi z pobliskiej knajpki.

Na szczęście rzadko coś ściągam wiec mi to wisi.
      • vandikia Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 21:26
        Ale u mnie długi czas odkąd zwiększyliśmy prędkości wszystko działało bez zarzutu.. to jakieś kilka, a może i kilkanaście miesięcy.. a teraz nagle co, moc im odebrało?

Oczywiście zostałam poinformowana o tym, że mogę w związku z tym rozwiązać umowę za niedotrzymanie warunków, tylko nadal nie polepsza to mojej sytuacji :(
    • six_a Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 21:25
      giga?
      ja to zacofana jestem na maksa;)
      • vandikia Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 21:27
        giga giga gigabajtów :)

śniłaś mi się dziś, na oślej mój piękny wątek rano wylądował :P
        • six_a Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 21:43
          noweź, mam dwa mega dopiero:)
          dzwoni ostatnio babka z tepsy, czy chcę zamienić 2 mb neostrady na 2 mb adsl. pytam, czy oprócz ceny coś to zmieni. powiedziała, że będę mieć stałe ajpi.
          uprzejmie pomyślałam, żeby sobie je w dupę wsadziła i pożyczyłam dobrego dnia dla niepoznaki.

o, a ja rano nie byłam, to pójdę osła poczytać.
          • vandikia Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 21:45
            mega mega kuwa z tego wszystkiego normalnie :D TFU :D

jeździłyśmy na łyżwach po łazienkowskim :D a to wszystko dlatego, że wczoraj sprawdzałam ile karnet na sezon zimowy na Torwarze kosztuje i miałam w ciągu dnia intensywną styczność z Twoją imienniczką :)
          • six_a Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 21:46
            ha, łyżwy i to po moście:), a ostatnio w promenadzie byłam na lodowisku, ale nie jeździłam. bo musiałam dziecku oddać swoje łyżwy, tak wyrosło. no i se muszę dla siebie kupić jakieś.
            • vandikia Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 21:48
              wczoraj widziałam fajne bauera ale cena mnie trochę zabiła :)
              na stronie torwaru jest odnośnik do jakiegoś sklepu sportowego
              • six_a Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 21:58
                aaaa, na torwarze w ogóle jest zdaje się sklep profesjonalny dla łyżwiarzy. w sportowych mają sam chłam, ale z drugiej strony jakoś specjalnie nie chcę przepłacać.
                • vandikia Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 22:02
                  chyba czasowo zamknięty - przynajmniej taka informacja widniała na stronie, że "do odwołania"
                  też chyba będę musiała coś kupić, bo mi się moje zniszczyły i do tego miałam figurówki, a odkąd jeżdżę trochę na rolkach, to chyba bardziej by mi hokejówki pasowały
    • bartek742 Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 21:38
      > z 6 giga obnizyli do 2

Kobiety i technika ;-)
      • vandikia Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 21:43
        no to dawaj rozwiń, bo w rozmowach brał też udział mąż informatyk
      • vandikia Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 21:47
        no dobra, sixa mnie oprzytomniła, czy prócz niewinnego wyzłośliwienia się masz coś do zaproponowania?
        bo jak już wspomniałam, ta prędkość mnie nie zadowala, przeszkadza mi w pracy, bo juz pal licho, że w rozrywce
        • bartek742 Re: ja się zabiję normalnie 18.11.10, 08:42
          > no dobra, sixa mnie oprzytomniła, czy prócz niewinnego wyzłośliwienia się masz
          > coś do zaproponowania?

Nie wyzłośliwiam się, koryguję jeno Twe błędne dane, dumając przy okazji nad brakiem rozumienia podstaw techniki.
    • wicehrabia.julian Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 21:48
      vandikia napisała:

> no co byście zrobili?
      >
      > ze 2 mce temu zaczela nam sieć znikać, wiec 3 razy zgłąszaliśmy do neostrady us
      > terkę, ok okazalo sie w koncu, ze sie NIE DA PANIE narazie, wiec nam tymczasowo
      > z 6 giga obnizyli do 2 (przy tym co robimy na kompach jest to znaczna roznica,
      > negatywna namacalnie)

widać, że nie masz pojęcia o czym piszesz, taka sytuacja jest normalna na wiochach, gdzie kable kradzione są na potęgę, dodatkowo słupy się walą jak zawieje i tak dalej

parametry linni potrafią się zmienić dwa razy do roku i nikt nie robi z tego problemu, bo zawsze można obniżyć prędkość i będzie działać

powiedz mi jaki sens ekonomiczny ma utrzymywanie drogiej infrastruktury, która notorycznie jest rozkradana przez miejscowych by zarobić 80 zł od jednej chatki za lasem? mieszkasz na wsi i dziwisz się, że śmierdzi gnojem...
      • vandikia Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 21:52
        pisalam ci wielokrotnie, zebys sobie darował moje wątki, tak jak ja sobie darowalam twoje
        spadaj
        • wicehrabia.julian Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 21:59
          vandikia napisała:

> pisalam ci wielokrotnie, zebys sobie darował moje wątki, tak jak ja sobie darow
          > alam twoje
          > spadaj

:) tupnij jeszcze nóżką dla efektu, i zadzwoń na infolinię i zwyzywaj ich strasznie, z pewnością się przejmą twoimi gigami, nie zapomnij nastraszyć mężem informatykiem :)

jeszcze raz: nie ma ekonomicznego sensu rozwijanie infrastruktury na słabo zaludnionchych obszarach, bo nakłady nigdy się nie zwrócą

i dlatego właśnie męczysz się z 2 gigami :)
      • 0ion Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 22:22
        Hehehehe, dawno mnie tak post nie rozbawił:)
        Faktycznie opisałeś jak jak jest bo u mnie nie ma nawet kanalizacji a o telefonach czy internecie można sobie tylko pomarzyć. Jest tylko radiówka. Tyle, że to... Warszawa, trochę dalej od centrum:)
        • wicehrabia.julian Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 22:26
          0ion napisał:

> Hehehehe, dawno mnie tak post nie rozbawił:)
          > Faktycznie opisałeś jak jak jest bo u mnie nie ma nawet kanalizacji a o telefon
          > ach czy internecie można sobie tylko pomarzyć. Jest tylko radiówka. Tyle, że to
          > ... Warszawa, trochę dalej od centrum:)

to nic niezwykłego, tak wyglądają właśnie przedmieścia - i jeszcze jedno: pan informatyk powinien wiedzieć, że są inne opcje dostępu do internetu niż tylko po miedzianym kablu np CDMA, UMTS czy nawet net satelitarny, wystarczy dobrze poszukać
          • 0ion Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 22:30
            Zgadza się, przedmieścia. Podatki idą na centrum.
            Te wszystkie inne alternatyw to żadne alternatywy. Drogo i wolno.
            Zmieni się dopiero jak wejdzie szybki internet komórkowy.
            • wicehrabia.julian Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 22:44
              0ion napisał:

> Drogo i wolno.
              > Zmieni się dopiero jak wejdzie szybki internet komórkowy.

szybki internet komórkowy już jest przecież, mieszasz na przedmieściach wwy więc z pewnością w zasięgu HSDPA, kup sobie starter Orange Free na kartęm jakiś modem i dołąduj za 100 zł, masz 7 gb do wykorzystania przez 5 miesięcy, na strony www wystarczy w zupełności, nawet gdybyś miał doładowywać raz na dwa miesiące to i tak jest to 50 zł i do tego masz jeszcze 340 min połączeń głosowych
              • 0ion Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 22:56
                Mam radiówkę 2 MB/s. Na dziś internet komórkowy w Polce to ostatni syf ledwo działający.
                Miałem na mysli coś takiego
                interaktywnie.com/hi-tech/newsy/mobile/4g-w-zasiegu-reki-najszybszy-mobilny-internet-w-polsce-16999
                • wicehrabia.julian Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 23:00
                  0ion napisał:

> Na dziś internet komórkowy w Polce to ostatni syf ledwo dz
                  > iałający.

mnie działa bez przeszkód 2-3 mb/s

> Miałem na mysli coś takiego
                  > interaktywnie.com/hi-tech/newsy/mobile/4g-w-zasiegu-reki-najszybszy-mobilny-internet-w-polsce-16999

LTE świetnie, ale jak znam Solorza, który stoi za tym projektem, to każe sobie słono za to płacić i z pewnością trzeba będzie podpisywać lojalki, co dla mnie odpada
    • minasz mylicie jednostki 17.11.10, 21:51
      predkosc jest podawana w bitach nie bajtach
      masz 2 mega bity a nie 2 mega bajty hehehehe
      • vandikia Re: mylicie jednostki 17.11.10, 21:54
        no dobra, a powinno byc 6 i co dalej?
    • soulshunter Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 21:54
      > no co byście zrobili?
      no faktycznie maly problem, ale ja widze rozwiazanie. Wandzia, kupujesz pendrajwa 16GB do tego rower z przerzutkami i juz popie...sz z danymi w jedna i druga strone. Jak widzisz 16 Gb to 2x wiecej od tego czego oczekujesz :)
      • vandikia Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 21:55
        czyli nic? :) bywa, popytam jeszcze jutro bardziej zorientowanych :)
        • soulshunter Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 21:58
          jak to nic, przeciez uda i lydki sobie wyrobisz nie mowiac o posladkach.
          • vandikia Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 22:01
            eetam, aktualnie wyrabiam sobie ręce, ćwiczę co 2 dzień, nie ma co przesadzać :)
    • bijatyka Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 22:20
      A u nas gigi to takie słodziutkie grudki na cieście drożdżowym się nazywały. Pyszota.
      • soulshunter Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 22:23
        wiem, zawsze je wyzeralem i to wyzarte miejsce masowalem cukrem pudrem.
        • vandikia Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 22:24
          a ja nie wiem co to, te ciastowe :(
          • bijatyka Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 22:27
            Trochę jak tu, ale powinny być bardziej grudkowate. Kruszonka.

[img]https://th.interia.pl/40,oikuchnia,d9c73aec190482/4c3f1f786020b_440.jpg[/img]
            • vandikia Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 22:29
              eee moglam zacząć od wpisu wyżej :D to wiem wiem! ten niższy nieaktualny jest :D
              • bijatyka Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 22:30
                Pochrupałoby się, co ?
                • vandikia Re: ja się zabiję normalnie 18.11.10, 10:06
                  buu pewnie, szczególnei do kawy, którą zaraz zrobię :)
                  przez Ciebie upiekę chyba dziś szarlotkę
        • bijatyka Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 22:24
          Wiem, Soul, że do siebie pasujemy. Wiem.
          • vandikia Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 22:26
            spadajcie z randkowaniem z poważnego wątku!
            • bijatyka Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 22:27
              Wydłubię Ci gigi i przyślę :)
              • vandikia Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 22:28
                czy to się może kruszonka tez nazywa? :)
            • soulshunter Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 22:31
              co spadajcie, co spadajcie - jak chcesz gigi to popros a nie spadajcie noooo
              • vandikia Re: ja się zabiję normalnie 18.11.10, 10:06
                sama se zrobię :P
          • soulshunter Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 22:34
            ale mowisz ze jak Flip do Flapa cz jak fryzjer do lysego?
            • bijatyka Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 22:44
              Jak bijatysia do soulsia.
              • soulshunter Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 22:50
                ale jeszcze jest MPiWW po srodku, nie zapominaj o tym drobnym szczegoliczku
                • bijatyka Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 22:57
                  Mylą Ci się kochanki, kochany. Ja mam ROMEŁO ! Ta druga to pompa.
                  • soulshunter Re: ja się zabiję normalnie 17.11.10, 23:00
                    ale przeciez to to samo, romelo, antonio, m, burek, mruczek no tak 3 nie?
    • brzydal-is-me Re: ja się zabiję normalnie 18.11.10, 07:46
      Chcesz się zabić z powodu netu?

To się zabij.
      • vandikia Re: ja się zabiję normalnie 18.11.10, 10:05
        ić stond
    • manhu Re: ja się zabiję normalnie 18.11.10, 13:20
      > maksymalnie cieszyć się 2 giga za 5 dych miesiecznie
      Świetna oferta, 99,9999% ludzi też by tak chciało

> \nie wiem co zrobic, dochodzi teraz jeszcze netia ale przeciez na tych samych k
      > ablach :/
      Nie bierz tych dziadów pod uwagę, są 1000 razy drożsi, sam mam ostatnio Netię 1,5 mega (z pingami 100 ms do bramy) za 5 dych.

> dobra, mowie panu, ze chce, zeby smigalo jak przez ostatnie 5 lat, a pan, ze si
      > e tak już nie da, że łącze stracilo taką mozliwosc i trzeba by bylo pociagnac o
      Niestety w międzyczasie podłączyli dużo dużo dużo więcej klientów, zaszumienie linii wzrosło, przeciążenie też i teraz już się nie da. Ale wystarczy wykupić ich miejsca, najlepiej z całym DLSAM-em, postawić go w pokoju i pójdzie 20 mega, ale to ~100 razy mniej niż 2 giga, więc szkoda kasy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka