Dodaj do ulubionych

Ipla za granicą

31.12.10, 11:03
Witajcie
Mam pytanko jak odbierać program ipla? Mieszkam w Londynie i wszystkie kanaly tematyczne sa zablokowane bo nie jestem na terenie polski czy mozna to jakoś odblokowac? a moze sa inne tego typu programy jak ipla ale dzialajace poza granicami kraju?
Obserwuj wątek
    • galtom Re: Ipla za granicą 01.01.11, 15:27
      Szukaj polskich serwerow proxy lub ofert typu VPN. Ale z tym u nas ciezko bo ceny chore.
      Mozesz sprobowac tez TOR'a. UStawiasz exit node na sztywno i tak samo route - np. tylko na dwa wezly - wtedy powinno sie dac w miare komfortowo ogladac.
    • Gość: Ipla Re: Ipla za granicą IP: 85.232.239.* 03.01.11, 14:33
      Z przyczyn od nas niezależnych, a mianowicie ze względu na restrykcyjne warunki umów licencyjnych, istnieją pewne ograniczenia w dostępie do wybranych materiałów wideo dla użytkowników przebywających za granicą.

Ze względu właśnie na ograniczenia zawarte w licencjach z reguły nie możemy udostępniać użytkownikom posługującym się zagranicznym numerem IP materiałów oraz transmisji z niektórych rozgrywek sportowych, mimo faktu, że użytkownik aktywował konto VIP. Nie mamy zezwolenia na rozpowszechnianie części materiałów wideo poza terytorium Polski i niestety nie jesteśmy w stanie go uzyskać ze względów prawnych. Wspomniane ograniczenie dotyczy m.in. filmów, bajek, większości rozgrywek sportowych.
      • galtom Re: Ipla za granicą 04.01.11, 13:38
        Dokladnie tak samo jest z hulu, bbc, itv, 4oD, demand 5 i innymi legalnymi serwisami video.

Pytanie do Ipla:
        W zwiazku z dyrektywa UE z zeszlago roku dotycza rozszezenia rynku uslug TV na cala UE - macie informacje co sie dzieje w tej sprawie po polkiej stronie. Jaka bedzie Wasza polityka w tej kwesti i czego kiedy sie mozna spodziewac?

www.britishinpoland.com/blog/2010/01/watching-british-television-in-poland/
        European Union Directive – TV Without Frontiers

It’s worth mentioning a new piece of legislation that came into force just recently in December 2009. It’s an EU Directive that says that no EU country can legally block residents of another EU country from watching content of another. The offical press release about it is here at Europa and the directive can be downloaded here: 89/552/EC.

There is some argument about whether that means that people like the BBC are forced to make their signal available across the EU, or whether that just means that countries can’t block incoming signals, or whether 3rd parties such as TVCatchUp are allowed to redistribute the signals.

Of course people like the BBC aren’t too happy about this given that it could force them to give away their content across the EU. This also has an impact on licence fees. However as of 26/01/2010 despite this ruling already having come into effect services such as TVCatchUp and the iPlayer still do not allow access outside of the UK. TVCatchUp have said on their forum that they are making technical preparations to allow access but until their lawyers give them the green light they will continue to block non-UK IP addresses. This could go on for months or longer…

The BBC’s stance is that they have bought the rights to broadcast only in the UK and therefore can’t transmit abroad. Most likely this will end up in court at some stage to determine whether copyright restrictions or EU directives take precedence and to get clarification.

Regarding the BBC iPlayer there is a thread on their forum about it.
    • Gość: Mixa Re: Ipla za granicą IP: *.mydevil.net 26.08.11, 20:12
      Można mieć dostęp do Ipla za granicą taki sam jak w Polsce, www.wiki.mydevil.net/Polskie_Proxy
    • Gość: MAcieJ Re: Ipla za granicą IP: *.arpa.teredo.pl 16.10.13, 12:48
      Najprostszym sposobem na "udawanie" polskiej lokalizacji i swobodny dostęp do wszystkiego tak jak w Polsce (ipla, tvnplayer, tvp, itd.) jest zainstalowanie programu typu VPN. Dodatkową zaletą jest możliwość "udawania" każdego innego kraju i dostęp do treści, które są tylko tam dostępne. Istnieje tego w sieci cała masa - różnią się stopniem skomplikowania obsługi, ilością serwerów no i rzecz jasna ceną. Na szczęście cena nie jest wysoka i oscyluje wokół kilku dolarów za misiąc. Wybierając VPN warto sprawdzić, czy przede wszystkim posiada możliwość "udawania" komputera w Polsce i czy za jedną cenę możemy używać programu na kilku urządzeniach, np. na lapotopie, komputerze stacjonarnym i komórce. Używałem już kilku VPNów i z ręką na sercu mogę polecić:

1. BartVPN (www.bartvpn.com) - rodzimy produkt / 3 urządzenia w cenie / polski serwer
      2. PowerVPN (www.powervpn) - nie posiada serwera w polsce, ale posiada całkiem dobrą ofertę
      3. VyprVPN (www.goldenfrog.com/vyprvpn) - posiada serwer w Polsce, ale trochę droższy niż konkurenci

Mam nadzieję, że pomogłem,

pozdrawiam
      maciek
      • pawel.lewski Re: Ipla za granicą 01.09.14, 01:12
        BartVPN nie działa w Ameryce Pn i Pd.
        • milan1222 Re: Ipla za granicą 08.10.14, 08:57
          Ja używam proxyonline.pl oby oglądać tvnplayer ipla i tvp z zagranicy. Cenie, że dostęp jest prosty. Tak jak piszesz jest wiele rozwiązań :)
    • milan1222 Re: Ipla za granicą 08.10.14, 08:58
      Dokładnie. Ja używam proxyonline.pl oby oglądać tvnplayer ipla i tvp z zagranicy. Cenie, że dostęp jest prosty. Tak jak piszesz jest wiele rozwiązań :)
    • jacek19 Re: Ipla za granicą 16.11.14, 13:14
      wszystkei te rozwiazania ponizej sa drogie:( niesetty.... sam znalazlem dwa jedno tanie:) drugie ciut drozsze ale lepiej dzialajace i dla bardziej zaawansowanych:)
      1. rozwiaznie: zakladasz konto na cyber ghost i sciagasz ich program na allegro kupujesz licencje za 4-5 zl na pol roku(nie na rok bo w tej za rok nie ma polskiego servera) aktywujesz licencje na koncie i jazda:) wybierasz polske i wszysko jest odblokowane:) filmy streaming dziala ipla dziala hbo go tez sam sprawdzilem:) dostep do kilkudziesieciu serverow na calym swiecie :)
      2. rozwiazanie: wymaga ono wiedzy i doswiadczenia. Kupno wlasnego servera vps w polsce postawienie na nim bramki proxy lub latwiej openvpn i mamy wtedy pewnosc ze tylko my korzystamy z servera dzieki czmeu mammy zawsze max predkosc przy pobieraniu:)

polecam rozwiazanie 1:) najlatwiej, najtaniej naszybciej i co najwazniejsze dziala wszedzie: windows, linux, max os, ios czy android:)
      • kalllka Re: Ipla za granicą 17.11.14, 10:14
        A <cyber-ghost> nie ma jakich koneksji ( trasy) z pirackimi browserami, Jest całkowicie legalny?
        ( pytam w taki sposób bo jestem kompletnym laikiem,a nie chce mieć kłopotów z przekraczaniem granic /limitow/ a mieszkam w UK)
    • galtomone Re: Ipla za granicą 20.10.15, 16:50
      hideipvpn.pl/ogladaj-ipla-za-granica-smart-dns/
    • manius3040 Re: Ipla za granicą 21.02.17, 13:24
      Poradnik co i jak dokładnie zrobić, żeby oglądać polską telewizję i vod jest tutaj www.dobryvpn.pl/artykuly/jak-ogladac-ipla-tvn-player-i-tvp-za-granica. Vpn jest obecnie jednym z lepszych sposobów na uzyskanie dostępu do polskich vod i telewizji, jeżeli chcemy to robić to bezpiecznie.
    • wierzb4 Re: Ipla za granicą 23.07.18, 20:19
      Trzeba użyć VPNa: bezpiecznyvpn.pl/jak-ogladac-polska-telewizje-vod-przez-internet-za-granica/
    • maryla123 Re: Ipla za granicą 08.09.18, 07:28
      Czy Ipla jest tylko dla Abonentów plusa to skandal przedtem mogłam normalnie sms zlikwidować reklamy, a jestem w sieci Orange , a teraz w żaden sposób nie można to skandal
    • maryla123 Re: Ipla za granicą 08.09.18, 07:32
      To skandal jestem w sieci Orange do tej pory mogłam normalnie oglądać na ipli bez reklam , a teraz nie mogę zlikwidować reklamy przez sms ponieważ tylko jest dla użytkowników w sieci plus to skandal
    • andrzejfrantczak Re: Ipla za granicą 29.10.18, 23:26
      Polecam solidvpn Polska telewizja w HD śmiga u nich bardzo fajnie, nie mam komunikatów o ograniczeniach czy blokadach regionalnych. Dostęp do vod, player,tvp, hbo go również działa. Mają duzo polskich serwerów, wiec jest w czym wybierać.
    • xanthx Re: Ipla za granicą 08.02.19, 01:59
      za granicą korzystam z polski-vpn.pl , po uruchomieniu blokady regionalne nie wyświetlają się, ipla, tvn player czy vod dzialaja super
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka