Dodaj do ulubionych

Apple ujawniło parametry nowych Macbooków Pro

• 3miastowy Re: Apple ujawniło parametry nowych Macbooków Pro 25.02.11, 13:28
      @kretynofil - jestes kompletnym ignorantem.....
      sandy bridge to wewnatrz-intelowa nazwa nowej architektury procesorow IA. Na rynku konsumenckim sandy bridge wystepuje pod dobrze znanymi nazwami i5, i7 - wyroznia sie dopiskiem - second generation. Gdybys mial choc blade pojecie o tym o czym probujesz pisac to wiedzialbys,ze:
      1. Turbo Boost 2.0 - jest dostepny wylacznie w Sandy Bridge wlasnie
      2. Intel HD Graphics 3000 - to grafika dostepna wylacznie w Sandy Bridge
      3. na koniec - znajdz sweterku na stronie produktow intela procesor o nazwie sandy bridge: www.intel.com/consumer/products/processors/core-family.htm
    • johanna_haase Re: Apple ujawniło parametry nowych Macbooków Pro 25.02.11, 13:35
      Który serwis?
    • fiaccik Re: Apple ujawniło parametry nowych Macbooków Pro 25.02.11, 13:49
      A wy nadal nie rozumiecie, że sprzęt jest w Macbookach jedynie dodatkiem do OS-a...
    • dominik.olsztyn Re: Apple ujawniło parametry nowych Macbooków Pro 25.02.11, 13:50
      Wszystko fajnie, ale za ta cene, to ja bym oczekiwal jakosci wykonania. O tą niestety trudno gdy Apple zamiast obudowy robic z alu robi z chromowanego plastiku.
    • cvbyui Re: Apple ujawniło parametry nowych Macbooków Pro 25.02.11, 13:57
      @dominik.olsztyn
      Apple zamiast obudowy robic z alu robi z chromowanego plastiku

Który współczesny produkt Apple ma obudowę z chromowanego plastiku?
    • siplas Re: Apple ujawniło parametry nowych Macbooków Pro 25.02.11, 14:06
      @ogrodnik.january

A Ty uparcie się kompromitujesz. Twój "zrównoważony pakiet możliwości i ceny" to jaką grafikę będzie miał na pokładzie? Taką jak nowiutki HP Envy? Dell XPS? Dell Adamo? Oczywiście NA PEWNO będzie miał 7200RPM bo przecież "zrównoważony pakiet możliwości i ceny" właśnie to oferuje. No i do kompletu sześć, albo nie - SIEDEM gniazd USB i co najmniej dwa e-Sata. No i HDMI rzecz jasna. Na wszelki wypadek może jeszcze RS-232 i drukarkowe też? No tym to na pewno byś przyszpanował - Apple, co za lamerzy, nigdy tych portów w swoich biednych komputerach nie instalowali. No i obowiązkowo Blue Ray!! Bez tego to będzie lipa...
    • ogrodnik.january Re: Apple ujawniło parametry nowych Macbooków Pro 25.02.11, 14:40
      @siplas:
      Podam Ci mój aktualny "zrównoważony pakiet":

procesor 2.4 GHz, 4GB RAM, HDD 7200 RPM 500 GB z czujnikiem upadku, 4xUSB, Display Port, VGA, Firewire, SD, SmartCard, ExpressCard, eSATA, LAN, modem, WiFi, matowa matryca 1440x900, grafika nVidia Quadro 160M, podświetlana klawiatura, całkowicie magnezowa obudowa.

Kosztował ile kosztował, tyra codziennie przez 12 godzin, wart jest każdej wydanej złotówki. Następny laptop będzie musiał to pobić na głowę, a nie zaoferować pozorny postęp w postaci 0,2 GHz więcej czy jednego USB więcej, jak to robi Apple :)
    • abdrucik Re: Apple ujawniło parametry nowych Macbooków Pro 25.02.11, 14:48
      Używam macbook pro 17 1,5 roku, przedtem miałem 15 a jeszcze wcześniej 13. Jakby mnie ktoś spytał jakie to ma w środku bebechy to pamiętam, że 500 gb dysku (bo to widzę) i procek 3,06 (bo pamiętam, że jak kupowałem to sprzedawca mówił, że to dużo), ale żebym miał podniecać się jakimiś slatami, displajami, firewajerami itp.? Nawet nie wiem co to jest i wiedzieć całe szczęście nie muszę. Nie zdarzyło mi się jeszcze żeby czegoś mi brakowało, coś nie chodziło czy coś się wieszało.
    • dilmah0 Re: Apple ujawniło parametry nowych Macbooków Pro 25.02.11, 14:55
      2,5k$ za taką konfigurację? : lol
    • siplas Re: Apple ujawniło parametry nowych Macbooków Pro 25.02.11, 14:59
      @ abdrucik
      Bo Ty to lamer jesteś! (to taki żarcik). Na pewno brakuje Ci trzeciego USB tylko o tym nie wiesz. Na pewno też brakuje Ci najnowszej grafiki, ale... o tym też nie wiesz. Nie wiesz też, że brakuje Ci co najmniej kilku innych "ficzerów". I żebyś przejrzał na oczy, to proponuję częściej zaglądać na blog ogrodnika.januarego, a gdyby nadal oczy Ci się nie otworzyły i miałbyś nadal żyć w niewiedzy, to szukaj na stronach gazeta.pl słowa "Apple" - na bank w komentarzach przy znalezionych tym sposobem artykułach, znajdziesz wielbiciela kretynów, który natychmiast z charakterystycznym dla siebie wdziękiem wyłuszczy Ci w krótkich żołnierskich słowach, dlaczego jesteś głupi.
    • katoprzyglup Re: Apple ujawniło parametry nowych Macbooków Pro 25.02.11, 15:00
      "Pozorny postep" - co za idiota. Przeciez ty nie masz zielonego pojecia o architekturze tych procesorow, zatrzymales sie na Core2Duo i probujesz wylapac frajerow na GHz, jak media markt, nie dla idiotow.

Zapomnieli ci do tego lapka wsadzic jeszcze kontrolerow ISCSI i dyskow 15k rpm :D Jak wydajnosc to wydajnosc, a nie jakies pol-srodki SATA 7200rpm.
      VGA, modem, SmartCard LOLx2, czy ty wiesz co to w ogole jest Quadro 160M? Przeciez to nic innego jak przeflashowany GF9400M dla takich frajerkow jak ty, co lykaja Quadro w nazwie :) Takie grafy to Apple pakowalo do swoich laptopow 3 lata temu albo lepiej...
    • dilmah0 Re: Apple ujawniło parametry nowych Macbooków Pro 25.02.11, 15:06
      można by się tutaj kłócić o to wszystko do końca świata, ale i tak każdy będzie zawsze wiedział, że użytkownicy Apple to stado baranów i płacą połowę ceny sprzętu za jabłuszko nadrukowane na obudowie.
    • 0wczar1981 Re: Apple ujawniło parametry nowych Macbooków Pro 25.02.11, 15:09
      no i po co ta napinka?

tak samo jak abdrucik nie wiem co znaczy połowa tych nowych parametrów. ale po co mi to wiedzieć?

dla mnie MBP (o wiele gorszych parametrach to zwykłe narzędzie pracy. OSX nie wiesza się, przyjemnie się pracuje bez nerwów tak jak przy Windows.

no a Windows też można uruchomić np. ja tak robię w przypadku gier.

i tu wielka przewaga MBP nad wszelkim złomem spod znaku PC co promują tutaj jacyś dwaj odmieńcy.

MBP - OSX do pracy, WIN do gier. Dziękuję.
    • ogrodnik.january Re: Apple ujawniło parametry nowych Macbooków Pro 25.02.11, 15:16
      @katoprzyglup:

Jakbyś umiał kojarzyć fakty, to wiedziałbyś, że mam starego laptopa - a tam C2D i grafika Quadro jest zupełnie na miejscu. Zapomniałeś, że w tym samym czasie Apple też fascynowało się GF9400, a C2D Air dostał pół roku temu :-)
    • abdrucik Re: Apple ujawniło parametry nowych Macbooków Pro 25.02.11, 15:16
      siplas

Właśnie spojrzałem i właśnie, że mam 3 porty usb! i jeszcze trzy jakieś wejścia, które za cholerę nie wiem do czego służą :) no i 4 do projektora (przejściówka - używam). Moja niewiedza jest jednak naturalna bo jestem jednym ze stada baranów, o których pisze mój szanowny interlokutor dilmahoO. Niech już tak zostanie...
    • katoprzyglup Re: Apple ujawniło parametry nowych Macbooków Pro 25.02.11, 15:21
      @ogrodnik.january - przeciez ja nie mowie o nowych laptopach. Obecnie smieszny MBP 13 cali objezdza swoja zintegrowana w procesor grafika twojego wypasionego kombajna, pieciokrotnie :)

Jak bedziesz bral kolejnego lapa, to musisz koniecznie wyhaczyc cos z RS232, bo moze sie przydac, tak samo jak SmartCard lol :)))
    • dave10 Re: Apple ujawniło parametry nowych Macbooków Pro 25.02.11, 15:21
      @ogrodnik.january
      "... a C2D Air dostał pół roku temu :-)"
      znow klamiesz: en.wikipedia.org/wiki/MacBook_Air
    • dilmah0 Re: Apple ujawniło parametry nowych Macbooków Pro 25.02.11, 15:22
      stado baranów było metaforyczne...
    • katoprzyglup Re: Apple ujawniło parametry nowych Macbooków Pro 25.02.11, 15:39
      Ten tekst o przeplacaniu tez jest krotki.

Razem z moja kobieta kupilsmy laptopy dwa lata temu. Ona DELLa Inspiron 1525, ja MBP13. Fakt, zaplacila dwa razy mniej, ale jej laptop dzisiaj to tragedia. Klapa o malo co nie walatuje z orbity tj z zawiasow i buja sie jak naje**any ogrodnik na wietrze, klawiatura wyglada jak psu z mordy wyjeta, a ergonomia pracy na gladziku przyprawiona o losowe zwisy w reakcji na przesuwajacy sie palec pozostawia wiele do "zyczenia". Do tego matryca o jakosci tej z kolorowych kalkulatorow itp itd

A moj MBP? Ciagle wyglada jak nowy. Zawiasy jak pierwszy raz po otwarciu, zero rys, klawiatura jak nieuzywana. Matryca i kolory bajka. Na pokladzie C2D 2.4GHz/4GB/SSD i dalej daje rade, a praca a raczej zabawa na Snow Leopard to sam miod.

Dzisiaj moja kobieta musi kupic nowego laptopa, a ja sobie jeszcze na swoim rok - dwa posiedze i jeszcze potencjalny kupujacy bedzie pod drzwiami stal i syto za niego zaplaci.

Dodam, ze posiadam tez PC na Sandy & Win7 i bardzo sobie chwale. Ale jak ktos mi wylatuje z jakimis GHz, portami VGA i SmartCard to sie we mnie gotuje.
    • katoprzyglup Re: Apple ujawniło parametry nowych Macbooków Pro 25.02.11, 15:41
      No i zapomnialem wspomniec o baterii - moja ciagle pod 4-5h, jej 30-45minut, interes zycia taki DELL :)
    • felicjaczerwinska Re: Apple ujawniło parametry nowych Macbooków Pro 25.02.11, 15:45
      kupie sobie nowego maka bo jest wydajny, obsluguje final cut studio itd.
      mega plus za 3 letnia gwarancje dla studentow, przynajmniej w UK.
    • prawdziwy_wypiorczyk Re: Apple ujawniło parametry nowych Macbooków Pro 25.02.11, 15:47
      Hahahha

Kretynofil pewnie zbiera siły na jakiegoś mega posta,
      albo własnie przeprasza się z ubikacja :D

a Pan Ogrodnik zapewne szpera po blogu, szukając kolejnych absurdalnych argumentów - nieźle Cie chłopaki kwitują, proponuję dla uczciwości wrzucić linka do tych komentarzy na swoim blogu hehehe...

Podobnie jak abdrucik nie znam się na tyle zeby rzucać tutaj nazwami i juz nie chodzi o suche fakty,
      ba nawet nie mam MBP, tylko Della XPS, ale o sam fakt ogrodnikofilowych napinek.

Z przyjemnościa czytam jak Was punktują.

Bo tutaj przecież nie chodzi o Apple,
      no ale trochę jeszcze czasu minie nim Pan Ogrodnik to zrozumie ;)

@dilmah0
      miałeś kiedyś Iphona w ręku dłużej niż 10 min?
      Czy może kretynofil dał Ci cynk na gg, że sobie nie radzą?

Pozdrawiam myślących.
      (ogrodnik lepiej później niż wcale ;) )

• dilmah0 Re: Apple ujawniło parametry nowych Macbooków Pro 25.02.11, 15:53
      ale dell inspiron to seria "tanich" laptopów.. porównuj coś z wyższej półki ;)
    • dilmah0 Re: Apple ujawniło parametry nowych Macbooków Pro 25.02.11, 15:55
      miałem iphona dłużej w rękach niż 10 minut, to było wtedy jak znajomi prosili mnie, żebym im je wystawił na allegro bo już mają dość odsyłania ich do serwisu :-)
    • xp17 Re: Apple ujawniło parametry nowych Macbooków Pro 25.02.11, 16:02
      "A wolniejszy dysk można zmienić na SSD; karta graficzna w zupełności wystarczy; z kart SD nie wszyscy korzystają."
      Kwintesencja fanboystwa.

Kiedy pojawil sie USB3 wszyscy applemaniacy mowili, ze to niepotrzebne, bo nie ma zadnych peryferiów. Teraz kiedy do wybory sa dziesiątki dysków z tym interfejsem wychodzi Tunderbolt. Pierwszy zewnetrzny dysk z ktory moze to cos wspolpracowac zapowiadany jest na... lato. ;)
      Cena za 2TB bedzie pewnie w okolicach 500$.
      Ale macfan kupi wszystko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka