Dodaj do ulubionych

Linux Mint

IP: 87.204.223.* 01.10.11, 21:43
Na co dzień używam Mandrivy czasem zdarza mi się używać windows 7. Ostatnio zapragnąłem własnego systemu na pendraku więc zakupiłem szybkiego pendraka PATRIOT XT 8GB (zapis/odczyt 23/25 MB/s) wgrałem Minta i jestem pod wrażeniem - działa z szybkością jak na normalnym dysku wszystkie urządzenia na moim i na innych testowanych kompach rozpoznaje bezbłędnie. Brawo. W spolszczonej wersji zabrakło Kadu - doinstalowałem.
Obserwuj wątek
    • Gość: piotr Re: Linux Mint IP: *.gizycko.mm.pl 21.11.11, 10:25
      "aboczkow" - napisz coś więcej o tym, w jaki sposób instalowałeś minta na pendrive, i czy można zachować swoje ustawienia. W sieci jest masa "mądrych" porad, jak to zrobić, lecz nie udało mi się znależć ani jednej, która by umożliwiała np. zapisanie pliku, czy zachowanie instalowanych paczek.
      • Gość: aboczkow Re: Linux Mint IP: 212.182.108.* 02.08.12, 06:54
        Pendraka 16 GB wcześniej podzieliłem na 3 partycje 2 Ext4 i 1 swap 1 partycja roota / (8GB na pliki systemowe bo chce mieć wszystko pod ręką) swap (partycja wymiany 2GB) i resztę /home (partycja na moje pliki) i z odpalonego Minta z płyty przez program instalacyjny, instalacja na pendraku, jak na dysku twardym na partycji / i oczywiście system startowy Grub na tej samej partycji pendraka i już śmiga przez rok bez najmniejszych problemów.

Przyjemnej zabawy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka