Dodaj do ulubionych

Vectra internet - dynamiczne IP

28.10.11, 19:55
Witam.
Zastanawiam się nad przejściem do Vectry (8 Mb i nieduża cena). Martwi mnie jednak to że w standardzie oferują dynamiczne IP. Za stałe trzeba by dodatkowo dopłacać 10 zł miesięcznie.

I tu pojawia się me pytanie:
Czy dynamiczne IP odbija się negatywnie na połączeniu internetowym?
Pytam ponieważ w domu mam PC i laptopa. Mam też router do którego podłączony jest kabelek z internetu. Laptop z kolei łączy się z siecią bezprzewodowo (sygnał z routera podłączonego do PC). No i często po wyłączeniu zasilania na listwie (z powodu burzy przeważnie) nie mam połączenia z siecią. Muszę resetować router i dopiero kiedy ten "załapie" IP internet znów wraca.
Ponawiam więc pytanie: Czy oferowane przez Vectrę dynamiczne IP nie przysporzy mi przypadkiem jeszcze więcej tego typu problemów (brak połączenia z siecią przy każdej zmianie numeru IP)????
Obserwuj wątek
    • kompromisujacyzbigniew Re: Vectra internet - dynamiczne IP 28.10.11, 20:09
      Ja mam w Vectrze i polecam. zadko keidy się psuje, ale jak juz sie popsuje... to się zgadać z obsługa jest straszna lipa... Mozolna...

---

www.causakancelariaprawna.eu/
      Biokominki, Biokominek
      internetowy portal kurierski
      www.frupi.pl
    • trynus Re: Vectra internet - dynamiczne IP 30.10.11, 11:15
      Nie, zmienne IP nie ma zwiazku z tym, co piszesz. Zmienne IP przeszkadza tylko, jesli chcesz stawiac swoj serwer internetowy, np. ftp. Wiec sie nie obawiaj.
    • Gość: Rosie Re: Vectra internet - dynamiczne IP IP: *.static.corbina.ru 31.05.12, 15:38
      Film Wyścig z czasem (2011) jest super! Polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka