Dodaj do ulubionych

transwer!!!

IP: *.kastelik.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 20:51
pomocy... moj transwer na poczatku pobierania wynosi od 50 do 80 KB/s, po
czym spada do 10 - 15 KB/s, jak "zatrzymac poczatkowa predkosc???
Obserwuj wątek
    • Gość: calandrino buahahhaa IP: 212.21.228.* 08.06.04, 20:55
      a mój transwer zapierdala ruwnym tępem w ciągu 5 godzin zciongnołem 1,5 GB.
      gołych bab.
      • Gość: kr Re: buahahhaa IP: *.kastelik.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 20:57
        milego ogladania
        • Gość: calandrino ooo! jaka miła bezpretensjonalna reakcja IP: 212.21.228.* 08.06.04, 21:09
          ale kłamałem to była muza,
          babki ściągałem przedwczoraj,
          uprzedzając reakcję: dziękuję za życzenia miłego słuchania.
          pozdrawiam
    • Gość: kr Re: transwer!!! IP: *.kastelik.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 21:23
      jenak jesli ktos wie, niech napisze
      • Gość: aaa Re: transwer!!! IP: 83.168.96.* 08.06.04, 21:42
        A może u twojego dostawcy masz programowo ograniczony transfer. W pierwszym
        momencie masz tyle co inni, a potem program zaczyna ograniczać
        • Gość: Paweł Re: transwer!!! IP: *.miedzylesie.waw.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 21:59
          Przeważnie na początku pobierania transfer jest większy, a chodzi mniej więcej
          o to, że od momentu kiedy klikniesz bna jakiś plik, do momentu kiedy wybierzesz
          dla niego lokalizację i klikniesz "zapisz" mija trochę czasu, a pobieranie
          wtedy już trwa. Więc kiedy pojawia się okienko z informacją o szybkości
          ściągania, to co już się pobrało jest doliczane do aktualnej prędkości. Potem
          to spada aż do osiągnięcia realnej prędkości pobierania.
          Specem nie jestem, ale mam nadzieję że wiadomo o co chodzi. Twój problem
          najprawdopodobniej jest normalną sprawą, a jak chcesz zwiększyć transfer to
          rozwiązania szukaj gdzie indziej.
          • Gość: kosmos B Re: transwer!!! IP: *.url.equinox.local / 212.85.1.* 08.06.04, 22:51
            Jest dokładnie tak, jak piszesz. Tak działa Internet Exploder, a ludzie myślą
            że to net im zapierdala. Potem sobie opowiadają "a wczoraj miałem przez chwilę
            500KB/s!" Tak jest od niepamiętnych czasów.
            • Gość: swoj Re: transwer!!! IP: *.dip.t-dialin.net 08.06.04, 23:31
              Czy to na Kazaa lub innym p2p taka predkosc?????
    • Gość: dominik666 Re: transwer!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.06.04, 05:46
      Gość portalu: kr napisał(a):

> pomocy... moj transwer na poczatku pobierania wynosi od 50 do 80 KB/s, po
      > czym spada do 10 - 15 KB/s, jak "zatrzymac poczatkowa predkosc???

1 Z jakiego zródła ???
      2 jeśli to P2P to się nie dziw bo to zależy od ilości użytkowników
      udostępniających dany plik (nie tylko ...)
      3 jeśli z server`a to najlepiej uzyć download managera np. IDM albo get right

ps. szybkość transferku najlepij sprawdzić sobie z np. gamershell.com zciągając
      jakieś demko (w IE mam ok. 80 kB/s) z getright 100 i ponad (łącze 1mb)
    • fugazzi Re: transwer!!! 09.06.04, 09:05
      Gość portalu: kr napisał(a):

> pomocy... moj transwer na poczatku pobierania wynosi od 50 do 80 KB/s, po
      > czym spada do 10 - 15 KB/s, jak "zatrzymac poczatkowa predkosc???

Zrób PrintScreena i tak już zostanie:)

Pozdrawiam, Fugazzi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka