Gość: snowball2 Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.eranet.pl 14.09.04, 19:43 Można się oburzać na praktyki TP SA, ale warto posłuchać czemu to wprowadzają - użytkownicy, te nasze sprytne polaczki naruszają umowę udostępniając łącze dalej. Poza tym ściągają nielegalny soft i multimedia. To akurat nie jest sprawa TP SA, ale fakt jest faktem - łamią prawo. Dlatego absolutnie mi nie żal, tych którzy pomstują na 5GB limit - po co Wam tyle? Chcecie obejrzeć film lub posłuchać płyty? Zapraszam do kina, sklepu, wypożyczalni - po to są... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uzytkownik z USA TPSA cofa internet do sredniowiecza. Zamiast do IP: *.Stanford.EDU 14.09.04, 19:47 przodu,to do tylu. Ale jaja.Tylko w Polsce. Mistrzostwo swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l33t Re: TPSA cofa internet do sredniowiecza. Zamiast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 20:53 Uwielbiam takie, nie poparte zbadaniem faktów, twierdzenia, że coś występuje tylko w Polsce. Znajdź sobie cennik "narodowego operatora" innego państwa z "coalition of the willing" - w tym przypadku British Telecom, a zobaczysz co miałem na myśli. Dla ułatwienia: www.bt.com/broadband/bb_info.jsp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tax1 Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 20:12 Jak zwykle TPSA robi z ludzi balona.Będzie " bicie piany" a swoje i tak zrobią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AKASHA Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 20:21 Nic nowego jak zwykle kombinacje- zresztą co tu ograniczać???? niech TP SA szczerze sie przyzna kiedy Neostrada była wydajna w 100% bo jakoś nie zauważyłam - więc wymagając od użytkowników ograniczeń - warto napierw się zastanowić na ile NEostrada spełnia oczekiwania klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l33t Ludzie cieszta się, że TP to nie British Telecom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 20:26 W BT w wielkiej promocji łącze za 20UKP~=128PLN. Ograniczenie: JEDEN GB. hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l33t Re: Ludzie cieszta się, że TP to nie BT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 20:40 Albo Deutsche Telekom. Tam za 3.5 GB ponad półtora gigabajtową normę byście zapłacili... 55.65€≈244.2PLN (1.59 centa za MB). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnn Re: Ludzie cieszta się, że TP to nie BT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 01:55 policz sobie to tępa pało na możliwosci zakupu niemca i angola, a nie na złotówki baranie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l33t Re: Ludzie cieszta się, że TP to nie BT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 02:44 Mam nadzieję, że rościągniesz swoją opinię na ceny np. PeCetów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NoName Wot idiot... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 06:39 Też widziałem te kretyńskie wykresy i wyliczenia, zamieszczone na stronie tepsy dotyczące podobno ADSL (TYLKO ADSL), którymi tepsa nam mydli oczy. Nie zmienia to faktu, że i tak tam jest tańszy internet i to nie względnie (w stosunku do zarobków) ale bezwzględnie. Dzieje się tak dlatego, że tam jest KONKURENCJA i ludzie mają do wyboru nie tylko drogi ADSL, z limitami, od telecomu. Zresztą już chyba wszyscy w Polsce wiedzą, że w Japonii 100 Mb/s łącze na światłowodach, bez żadnych limitów, ze stałym IP, kosztuje niecałe 30 dolarów miesięcznie. Więc przestań koleś wypisywać te głupoty i odpowiedz mi na proste pytanie, dlaczego mamy się wzorować na eurokołchozie a nie na USA lub tym bardziej Japonii gdzie dostępność, jakość, koszty dostępu do internetu są dla klienta dużo korzystniejsze niż w Europie (wyjątkiem jest... Szwecja). Tak w ogóle, to ile tepsa Ci płaci za tę propagandę. Wcale bym się nie zdziwił, gdyby okazało się, że jesteś pracownikiem tepsy. Nie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l33t Re: Wot idiot... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 08:44 Ciekawe jak wielka jest KONKURENCJA na amerykańskiej zapomnianej prowincji. Bo z tego co wiem wielu ludzi tam żyjących jest skazanych na dial-up. Przywołujesz przykład Japonii, ja bym dorzucił jeszcze państwo o największym rozpowszechnieniu usług typu broadband, czyli Koreę Płd.. Oba te kraje charakteryzują się dużym skupieniem ludności w uprzemysłowionych centrach - wnioski nasuwają się same. Zauważyłem, że jak my zazdrościmy niektórym krajom cen i przepustowości, to tak samo Amerykanie chcieliby japońsko-koreańskich cen i jakości usług. W ogóle nie pisałem, że mamy się na kimś wzorować. Starałem się, jak zwykle bez zbędnych emocji, przedstawić fakty. Uważam, że jedyną metodą na poprawienie sytuacji jest stwarzanie warunków do konkurencji. A porównując USA z Europą - zauważ kiedy nastąpiła deregulacja rynku telekomunikacyjnego w Stanach, a kiedy w UE. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bacha Re: Ludzie cieszta się, że TP to nie British Tele IP: *.uk.onetel.net.uk 15.09.04, 09:56 A ja place £29 (~189zl) na miesiac i ograniczenie mam 30GB na miesiac (tez BT). :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 20:33 To sa zarty ! Nie dosc ze tp.sa jest monopolista ( bo prawei tak jest ) to jeszcze wali cos takiego , zart... Przytocze przyklad jak jest w poslce a jak w innych krajach: w polsce do lacza 512 kb/s (128kb/s out) dostawalismy kamere /gre call of duty w holandii jesli dobrze pamietam za lacze T1 albo T3 ( juz nie pamietam, dawno to bylo ) czyli 1mb/s - 3mb/s w obie strony dostawalo sie komputer ~800 mhz (ale zawszekomputer) ... a po rzeliczeniu wychodzilo ze jesli chcielibysmy zalozyc w polsce takie lacze zaplacilibysmy jeszcze 2 razy drozej ... to jest zart. :\ TP.sa=!@#$%%^ :| I jeszcze zero szacunku dla klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NoName To niestety nie żarty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 06:49 > w polsce do lacza 512 kb/s (128kb/s out) dostawalismy > kamere /gre call of duty Hehe... Kto dostał, ten dostał. Ja mimo, że zawarłem umowę w lutym, kiedy obowiązywała jeszcze promocja, do tej pory nie dostałem "gadżetu" czyli w moim wypadku gry "Call of Duty". Mimo, że mam to zapisane w umowie. Reklamacje w Błękitnej Linii oczywiście nic nie dały. Gdyby nie bardzo dobry transfer, już dawno rozwiązałbym z nimi umowę, tą 12 miesięczną, w końcu się z niej nie wywiązali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracowity Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 20:37 A czy ktorys z madrych wyliczyl ile bajtow potrzeba na prace zdalna z innym komputerem ok 3 godzin dziennie z rozna predkoscia danych? Kolejan paranoja TP SA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max czekam na dalsze kroki tpsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 20:50 Jesli tpsa zmusi uzytkownikow dotychczasowej NEO do przejscia do nowej, limitowanej neo, to ja rezygnuje. Nie znosze jak sie mnie ogranicza. Gros mojego transferu to wlasnie radio - bitrate 16kbps - nie mam radioodbiornika bo nie place abonamentu, wiec radia slucham z internetu, (razem z rodzina jest to nawet 16godz/dobe). Latwo policzyc ile to bedzie w skali miesiaca. Do tego dochodza programy, ktorych sciagam sporo, glownie do przetestowania. Muzyki wlasciwie nie sciagam (czasem jakies zabawne mp3), filmow nie sciagma, ale w zeszlym miesiacu moj licznik pokazal lacznie 7,89GB pobranych danych... Jak tpsa zechce mnie ograniczyc to ograniczy siebie.... Juz sa reklamy konkurencji podkreslajace, ze oni nie ograniczaja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slayne Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 21:00 Zaraz po wprowadzeniu limitu rezygnuje z usług TP. Zmieniam operatora, czy w TP nie wiedza, ze nie zmienia sie zasad w trakcie, to jest zwykłe oszustwo. Odpowiedz Link Zgłoś
pacio Uwaga palanci z TPSA 14.09.04, 21:11 sprzedaje wam patent ZA DARMOCHE jak rozwiązać problem osiedlowych sieci. Zamiast ograniczyć, wprowadźcie usługę która będzie dostępna w najwolniejszych wersjach na 1 komp, 500 na 2 kompy, góra 3 kompy za 1 mega. jeżeli ktoś chce podłączyć 4 to beceluje od sztuki. zresztą jak wprowadzicie ograniczenia, zasypiemy UKOiK stosownymi skargami. znowu zapłacicie kilka baniek za robienie sobie jaj z ludzi. qrwa, ide na piwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t [...] IP: 207.248.159.* 14.09.04, 21:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fv Re: Uwaga palanci z TPSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 23:51 Etam, lepiej wsadzić chłopaków od sterowników do sagema i alcatela do pierdla. W USA już dawno by siedzieli, we Francji jest trudniej (zamknęli im stronę tylko, ale już jest nowa: sourceforge.net/projects/eagle-usb/) Sagem zmienia co i raz wersje modemów i trzeba je na nowo rozgryzać. Obecnie panuje wersja E2T, ale już są do niej sterowniki (wersja 1.9.9). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FUCK.TP Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 21:24 to jest kurde mega granda. pieprzoni monopolisci !!! ograniczenia!? jesli boli ich problem ze ludzie biora jedna neo na kilka osob to niech obniza ceny tak zeby kazdy mogl sobie pozwolic na swoja wlasna. 5 GB kurde !!! tyle to ja sciagam na sniadanie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.c3-0.80w-ubr2.nyr-80w.ny.cable.rcn.com 14.09.04, 22:03 A jesli ktos prowadzi mala dzialalnosc , np grafik komputerowy, obrobka zdjec , projektanci , itp. Dobre zdjecie w TIF moze dojsc do 20MB jak nie wiecej ... TPSA do dupy zawsze byla i chyba nic sie nie zmienilo... Jaki limit powinien byc na lacze osobiste , zeby nei oplacalo sie kombinowanie ? 30zl miesiecznie i na moje oko zakonczylyby sie klopoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omc mgr Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 22:06 "Jeśli się okaże, że limity wpłyną na spadek sprzedaży, to możliwe, że się z nich wycofamy - daje iskierkę nadziei Barbara Górska" Siła w rekach ludu ;) Polecam uwadze szanownych czytelnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 01 Jak jest za Odra IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.09.04, 22:13 A ja mam w Niemczech 20GB za 26 EUR na miesiac, jak przekrocze to place tylko 13 EUR wiecej. Szybkosc: DSL 2000 (2000kb /sek.) No comments. 01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 01 Re: Jak jest za Odra IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.09.04, 22:17 Aha, jak surfuje mniej niz 100 godzin w mies. to zaplace 10 EUR mniej. TPSA sind Abzocker, they suck like shit. 01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l33t Re: Jak jest za Odra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 02:55 I oczywiście mogę to mieć w każdej wiosce w Brandenburgii, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wap Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 22:14 tylko czekac na nowego isp!!! by pokazac palec Telekompromitacji Polskiej Odpowiedz Link Zgłoś
nipoch Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz 14.09.04, 22:29 Mieszkam w malej miejscowosci, gdzie od lat dostep do sieci jest utrudniony. Zasrancy (przepraszam), z Telekomuny obiecuja rowniez od lat internet typu klasa swiatowa. Niestety na obietnicach konczy sie:((( Obiecywali sdi, pozniej neostrade, a ja siedze od lat pasac popaprancow za gownianej jakosci polaczenia. Mialem pakiet 69 godzin, ale zlikwidowali go, by sie czlowiekowi ze szczescia nie popier... w glowce. Teraz place francusko polskim popaprancom stowe za nedzne polaczenie!!! A ze mieszkam w popier... kraju, ktory z siecia moze konkurowac z "burkinafaso" lub innym Bangladeszem, a wladza ma w d... monopole, bo sama sie na nich pasie, wiec czekajac na siwa brode, bede czekal az ktos moze, kiedys zrowna z ziemia te nedzna i zlodziejska firme!!! Jedyne co moge zrobic to przeciagac placenie rachunkow, co robie skutecznie, a zlikwiduje telefon, gdy tylko zobacze konkurencje. Choc na prowincji predzej zobacze bialego misia niz konkurencje. Niestety, te lomy o tym wiedza i beda nas robic w konia wraz z klasa polityczna. Wiedzieli komu sprzedac firme!!! Te cwoki, jak cos wykombinuja, to napewno nie zyska na tym narod. Przepraszam ale ponioslo mnie, bo te lapsy ciagle cos wymyslaja, by oskubac czlowieka. CZY W TYM KRAJU BEDZIE KIEDYS KONKURENCJA?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steku Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.jgora.dialog.net.pl 14.09.04, 22:50 do ślimaczego tempa 32 kb/s (to prawie o połowę wolniej niż na zwykłym modemie). - niezly modem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalilla Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.net.pl 14.09.04, 22:50 Telekorupcja Polska.....to ludzka rzecz okradać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 22:59 a ja mam w domu 10 MB/s ze Szewcji i leje na tpsa <a href="www.wp.pl">sex - online</a> www.wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leprosy Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 23:08 Ja mam neostradę i u mnie jest przepływ danych 384 KB/s a nie jak podaje TP SA 512 KB/S. Coś tu nie gra.To jest granda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dexter Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 23:19 Jaka granda? Nie podoba Ci się, nie musisz się decydoać na neostradę. To wolny kraj i każdy może robić co mu się podoba. Również telekomunikacja. Odpowiedz Link Zgłoś
drein_19 Moje szanse na zaliczenie wlasnie wzrosly 14.09.04, 23:34 Spoko.....bedzie wiecej czasu na nauke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 23:29 Zebym mogl wziac Netie, ale sie nie da - kabli nie maja na mojej ulicy. Jestem skazany na TPSA a oni taki numer wykrecaja. TepsoImperializm...eh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tallis Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 23:38 wytlumaczcie mi,prosze jak duze beda te "obciachy", przy moim transferze na neostradzie, ktory wynosi 768 kilo? bo o tej wersji nie napisali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NoName Nie podniecaj się tak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 07:20 Mimo że pokazuje Ci 768 kb/s. Twój rzeczywisty transfer będzie dochodził do 640 kb/s. Wszyscy z tą opcją neostrady tak mają. Jest to związane z samą transmisją, gdzie jakiś zakres pasma jest wykorzystywany do innych celów, niż twój transfer. Właśnie te 128 kb/s pomiędzy 640 a 768 kb/s. U mnie co prawda transfer wynosi ponad 70 kB/s (560 kb/s), a często przekracza nawet 100 kB/s, ale nie łudzę się, że mam łącze 768 a nie 640. Chociaż paradoksalnie przed migracją, kiedy było 512 kb/s, u mnie było dużo lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaktus Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.g.pppool.de 14.09.04, 23:49 Kompletna bzdura, siedze wlasnie w Niemczech i podziwialem TPSA za to, ze w cenie za Neostrade jest tzw. flat rate, czyli brak ograniczen co do wielkosci przesylu danych. W Niemczech od dawna stosuje sie limity, ale na zasadzie: placisz mniej, jak chcesz mniej, za dodatkowe gigabajty extra, albo placisz wiecej, ale nie masz zadnych ograniczen. I tak np. pakiet 5GB kosztuje tutaj 9,90 EUR, a b.o. 45,90 EUR, przy czym mozna delektowac sie predkoscia 3 MBit. Do tego dochodzi wprawdzie oplata 24,90 za samo fizyczne przylacze, ale i tak nie ma o czym gadac. Jesli juz chca wprowadzic ograniczenia, to ludzie... trzymajcie mnie, przeciez nie ograniczajac transfer do 32 kbit!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adamt7 Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz 14.09.04, 23:55 Jestem uzytkownikiem neo128 ..... i powiem wszystkim ze te ograniczenia wystarczaja na ok 15-17 dni....jestem pracownikiem naukowym .... ja tylko chodze po stronach i odbieram maile....ale neostrada to oszustwo.... kiedys mialem tylko wlaczonego kompa przez tydzien .....neo dzialala ( wyjechalem i zapomnialem wylaczyc)nikt nie chodzil po stronkach.... firewall nie zarejestrowal zadnych wlaman....a na neostradzie skoczyl limit z 1.2 na 2.3GB sciagnietych danych.... SZOK.... TPSA oczywiscie nie ma nic do powiedzenia a ja MOWIE >>>>TO OSZUSTWO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sachmet Buahahahahaha IP: *.dyn.optonline.net 15.09.04, 00:46 A co jesli uzytkownik ma trojana, nie wiedzac o tym, ktory "nabija" mu licznik? Pogratulowac "genialnego" pomyslu "tepsie"! Odpowiedz Link Zgłoś