Gość: zenon IP: *.ippt.gov.pl 06.01.05, 18:56 Zniszczyć bandytów z TP SA!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: papamobil UOKiK niech sami sobie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 19:12 a może ten urząd od siedmiu boleści sam sobie by nałożył jakąś kare? moim zdaniem rozwiązanie tego urzędu i wyrzucenie urzędasów na bruk to fajny scenariusz!!!!! ile pieniędzy będzie zaoszczędzonych to nawet ten urząd nie wie!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wow Re: UOKiK karze TP SA IP: *.chello.pl 06.01.05, 19:15 Po co niszczyć, niech lepiej zaczną funcjonować jak szwajcarski zegarek a nie francuski burdel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papamobil UOKiK niech sami sobie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 19:15 a może ten urząd od siedmiu boleści sam sobie by nałożył jakąś kare? moim zdaniem rozwiązanie tego urzędu i wyrzucenie urzędasów na bruk to fajny scenariusz!!!!! ile pieniędzy będzie zaoszczędzonych to nawet ten urząd nie wie!!!!!!!!!wszystkich karzą kolej , tepse, wodociągi , gazownie ,elektrownie , srownie , dupownie i inne pie..ie a ich nikt !!!!! toż to rozbój w biały dzień!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wow Re: UOKiK niech sami sobie.... IP: *.chello.pl 06.01.05, 19:18 Panie paramobil neoplus.adsl.tpnet.pl jakaś mała przerwa w pracy na błękitnej linii?? Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja21 Re: UOKiK karze TP SA 06.01.05, 19:18 TP SA - powinni tego zabronić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik TPSA Re: UOKiK karze TP SA IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.01.05, 21:22 A jak dominującym operatorem zostanie Dialog albo Netia, to będzie lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paranormal-wrog&tp Re: UOKiK karze TP SA IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.05, 22:21 będzie lepiej jak nie będzie tpsa... wtedy bede pil co dzien za zdrowie wszystkich nieudacznikow wyje..ych z tej firmy ktora jest coraz "blizej" zmuszenia mnie do zmiany operatora. Dlaczego? np bo nie chca&nie moga&nie maja ochoty zalozyc mi neo/sdi ... nie wspominajac juz o pomylonych rachunkach (1000 zl w ta czy tamta strone co za roznica) zrywanych polaczeniach iTP nie powinno byc &tp tylko END TP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik TPSA Re: UOKiK karze TP SA IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.01.05, 22:25 Nie ma problemu. Jeśli masz telefon z TPSA, możesz wystąpić do innego operatora o założenie na TYM numerze usługi dostępu do internetu. Zobaczymy co ci odpowiedzą. Przepisy zobowiązały TPSA do udostępniania łaczy, ale inni operatorzy jakoś nie spieszą się do korzystania z tego prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrog_tpsa Re: UOKiK karze TP SA IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.05, 22:33 inni operatorzy u mnie nie swiadcza uslugi stalego dostepu.... jedynie moge sie przerzucic na linie radiowa u innego operatora (co wkrotce uczynie) a stalke sobie zalatwie przez satelite (gointernet.pl) bo na tepse nie ma co liczyc mimo ze chetnych odprawionych z kwitkiem z mojej miejscowosci jest wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik TPSA Re: UOKiK karze TP SA IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.01.05, 22:39 Niestety większość decyzji, w tym również inwestycyjne, zapada we Francji. A Francuzi nie mają naprawdę żadnego interesu w rozwijaniu telekomunikacji w Polsce. Majątkiem TPSA spłacają swoje długi. Nie jest to żadna tajemnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrog_tpsa Re: UOKiK karze TP SA IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.05, 22:51 domyslam sie.. ale jak tpsa byla jeszcze bardziej Polska niz France Telecom to wcale lepiej nie bylo jeszcze te Blekitne Linie:)))) jak sie ma problem to najlepiej nie gadac z nimi tylko od razu prosic nr telefonu do kogos na jakims stanowisku kierowniczym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik TPSA Re: UOKiK karze TP SA IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.01.05, 23:02 > domyslam sie.. ale jak tpsa byla jeszcze bardziej Polska niz France Telecom to wcale lepiej nie bylo Tylko wtedy też firma nie była samodzielna a państwowa. > jeszcze te Blekitne Linie:)))) jak sie ma problem to najlepiej nie gadac z nimi tylko od razu prosic nr telefonu do kogos na jakims stanowisku kierowniczym Błękitna Linia była pomysłem kadry menadżerskiej i został wprowadzona wbrew negatywnym opiniom wszystkich służb związanych z obsługą klientów i sprzętu. Nie jest tajemnicą, że Francuzi testują w Polsce różne rozwiązania organizacyjne, przed wprowadzeniem ich we Francji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrog_tpsa Re: UOKiK karze TP SA IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.05, 23:19 jaki z tego moral? Jest zle i bedzie gorzej a pracownika TPSA predzej czy pozniej dopadnie restruktoryzcje i eksperymenta Żabojadow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik TPSA Re: UOKiK karze TP SA IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.01.05, 23:26 Pracownicy stracą pracę, ale Klientom wcale nie będzie z tego powodu lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrog_tpsa Re: UOKiK karze TP SA IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.05, 23:29 taa z wyjatkiem tych klientow ktorym bedzie lepiej u innych operatorow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik TPSA Re: UOKiK karze TP SA IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.01.05, 23:39 O TELE2 nie wspomnę, bo wiadomo, że to oszuści. O Netii ktoś już tu pisał. A Klienci Dialogu też nierzadko wracają do TPSA - dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrog_tpsa Re: UOKiK karze TP SA IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.05, 23:46 nie mysle o zadnym z nich tylko o wyprobowanym lokalnym operatorze nazywa sie Petrotel i ludzie sa z niego zadowoleni- w kazdej chwili moge miec u nich lacze radiowe, bed placil mniej, ale licze ze tepsa udostepni mi Neo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdynianin Re: UOKiK karze TP SA IP: *.gdynia.mm.pl 21.01.05, 18:31 Śpieszą sie, śpieszą - np tele2. już mam, ale haracz tepsa bierze co m-c za ukradzioną "ostatnią milę"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nela Re: UOKiK karze TP SA IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 06.01.05, 19:29 TP Sa to kurestwo!!!Dialog rządzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik TPSA Re: UOKiK karze TP SA IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.01.05, 21:20 oto kontruktywna wypowiedź... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik TPSA Re: UOKiK karze TP SA IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.01.05, 19:30 To znaczy kogo? Rząd już dawno tym się zajął. Po sprzedaniu firmy rządowi francuskiemu, pracę straciło 30 tys. Polaków. W tym roku straci kolejne 4 tys. Firma już długo nie pociągnie. I bardzo się zdziwisz kiedy przestanie działać internet (również w kablówkach), przestaną działać sieci komórkowe, przestaną działać nadajniki radiowe i telewizyjne (również prywatnych stacji). Przestaną działać sieci innych operatorów, które bazują częściowo nana infrastrukturze TPSA. I dlaczego 10 mln Polaków korzysta jeszcze z usług tych "bandytów"? Odpowiedz Link Zgłoś
joly.roger Re: UOKiK karze TP SA 06.01.05, 20:19 Gość portalu: pracownik TPSA napisał(a): > To znaczy kogo? Rząd już dawno tym się zajął. Po sprzedaniu firmy rządowi > francuskiemu, pracę straciło 30 tys. Polaków. W tym roku straci kolejne 4 tys. No patrz jakie przerosty zatrudnienia! No i wspaniale, bo ja nie mam zamiaru utrzymywac 35tys osob. Nawet Polakow. Za biedny jestem. Aha i mialem jeszcze nieprzyjemnosc kontaktowac sie w roznych sprawach z pracownikami i jakos nie wygladaja jakby sie bali o prace. Takiej niekompetencji, olewania klienta, a raz nawet zwyklego chamstwa nigdzie nie spotkalem. wiec chyba nie boja sie ze wyleca? > Firma już długo nie pociągnie. I bardzo się zdziwisz kiedy przestanie działać > internet (również w kablówkach), przestaną działać sieci komórkowe, przestaną > działać nadajniki radiowe i telewizyjne (również prywatnych stacji). Przestaną > działać sieci innych operatorów, które bazują częściowo nana infrastrukturze > TPSA. I nastanie ciemnosc, i roztapi sie ziemia a z nieba spadnie deszcz ognisty... Wez mnie nie rozsmieszaj... > I dlaczego 10 mln Polaków korzysta jeszcze z usług tych "bandytów"? Czesc z przyzwyczajenia, a wiekszosc - bo nie ma alternatywy. Choc oczywiscie 'bandyci' to przesada. Ktos sie wkurzyl. Ale jakos ciagle tepsa ma klopoty z UOKiK. Ciekawe czemu? Uwzieli sie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik TPSA Re: UOKiK karze TP SA IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.01.05, 20:36 > Aha i mialem jeszcze nieprzyjemnosc kontaktowac sie w roznych sprawach z > pracownikami i jakos nie wygladaja jakby sie bali o prace. Takiej > niekompetencji, olewania klienta, a raz nawet zwyklego chamstwa nigdzie nie > spotkalem. wiec chyba nie boja sie ze wyleca? To może opisz dokładniej sprawę. I nie wiem czy wiesz, ze jeśli dzwonisz na Błękitną Linię, to rozmawiasz nie z pracownikiem TPSA tylko ze studentem zatrudnionym za grosze, któremu wszystko zwisa. Jeśli przychodzi do Ciebie monter, to nie jest to pracownik TPSA, tylko firmy której zlecane są wszystkie intalacje i naprawy. Więc skąd wiesz, że pracownicy TPSA olewają Klienta??? Odpowiedz Link Zgłoś
joly.roger Re: UOKiK karze TP SA 06.01.05, 20:46 > To może opisz dokładniej sprawę. I nie wiem czy wiesz, ze jeśli dzwonisz na > Błękitną Linię, to rozmawiasz nie z pracownikiem TPSA tylko ze studentem > zatrudnionym za grosze, któremu wszystko zwisa. Jeśli przychodzi do Ciebie > monter, to nie jest to pracownik TPSA, tylko firmy której zlecane są wszystkie > intalacje i naprawy. Więc skąd wiesz, że pracownicy TPSA olewają Klienta??? Nie interesuja mnie wewnetrzne zasady zatrudniania. Dla mnie to reprezentant TPSA. Ale dzwonilem do dzialu technicznego w sprawie sprawdzenia linii - tam to chyba juz sa pracownicy TEPSY? Bo zaczynam miec wrazenie ze pracownicy tej firmy to jakies dobre wirtualne anioly (szkoda ze niewidzialne ;), a to wszystko co wq... klientow to robia wstretne diably z firm zewnetrznych :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik TPSA Re: UOKiK karze TP SA IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.01.05, 20:53 > Nie interesuja mnie wewnetrzne zasady zatrudniania. Dla mnie to reprezentant > TPSA. To jest właśnie polityka zarządu tej firmy, która prowadzi do pogarszania jej wizerunku. Jeżeli ktoś o zarządzie i francuskich właścicielach napisze "bandyci", to 100% prawdziwych pracowników podpisze się pod tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: UOKiK karze TP SA IP: *.euron.pl / *.euron.pl 06.01.05, 20:57 Ja akurat jestem podwykonawca pracujacym dla TP (dawniej 13 lat w firmie wiec wiem o czym mowie)Wszyscy podwykonawcy pracuja na zlecenie .Jezeli firma nie chce rozbodowywac sieci to wybacz ale nie postawie neostrady,dsl,isdn na PCM.Wiecej niebede sie produkowal bo mimo wszystko dla firmy pracuje,ale nie probuj zwalac winy na podwykonawcow . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik TPSA Re: UOKiK karze TP SA IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.01.05, 21:12 Nie zwalam winy na podwykonawców. Chodzi mi właśnie o to, że zarząd rozwalił firmę na dziesiątki podwykonawców. A wszelkie wynikające z tego problemy psują opinię i TPSA i podwykonawców. Zresztą szkoda tu nawet dyskutować. Prasa i telewizja od lat buntuje całe społeczeństwo przeciwko TPSA: podnosimy ceny źle, obniżamy ceny źle... Dziennikarzom dalej wydaje się, ze na telefon trzeba czekać 20 lat. A z pojedynczych przypadków złej obsługi Klienta robi się aferę na miarę sprawy Rywina. Jeżeli France Telekom zwalnia w tym roku 5 tys. ludzi, z tego 4 tys. w Polsce, to plany FT są chyba jasne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ślązak Re: UOKiK karze TP SA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 20:09 A odkąd na Śląsku po wybraniu operatora rozmów lokalnych kirunek 0-32 jest przeważnie zajety, a operatoka TPSA o tym informuje, co prawdopodobnie nabija TPSA impulsy. Tym też trzeba się zająć, bo zajęta linia jest wtedy automatycznie sygnalizowana. To jest złodziejstwo komunistycznego (francusko- polskiego) monopolisty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cia Re: UOKiK karze TP SA IP: 5.2.* / *.chello.pl 06.01.05, 20:58 Życzę wszystkim niezadowolonym z bycia klientem tpsa zostać klientem np. netii. Ja byłam 2,5 mies. i już wiem. tele2 też już mnie nauczyło, jak się kiwa klienta a niech wam wszystkim tpsa powyłącza telefony i pogoni na zbity pysk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik TPSA Re: UOKiK karze TP SA IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.01.05, 21:16 Dlaczego rozpowszechniasz fałszywe informacje? Zapowiedź słowna nie jest płatna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natasha Re: UOKiK karze TP SA IP: *.toya.net.pl 06.01.05, 22:02 nie jest płatna?? to dlaczego kosztuje 50 pln?? Olewajacy prace, niekompetenty, olewajacy wszytsko Student TPS-y... Gdyby nie studenci na 9393- to te PRL-owskie pracownice, z PRL-owskimi nawykami po szkołach zasadniczych dalej robiłyby wioche... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik TPSA Re: UOKiK karze TP SA IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.01.05, 22:12 Co kosztuje 50 zł? Informacja "kierunek zajęty", "nie ma takiego numeru" albo "łącze aboneckie uszkodzone"? Rozumiem, że jesteś właśnie studentką z BL. Być może w przyszłości nie znajdziesz pracy, bo przyjmą innego studenta za 3 zł/godz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARKO TPSA ZŁODZIEJE -KORZYSTAM BO MUSZE!!!!!!!!!!!! IP: 212.182.102.* 06.01.05, 21:08 MOJA FIRMA - MA UWAGI DO KAŻDEJ WYSTWIONEJ FAKTURY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik TPSA Re: TPSA ZŁODZIEJE -KORZYSTAM BO MUSZE!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.01.05, 21:14 Ale jakie uwagi? Na bilingu macie rozmowy, które nie były przeprowadzane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARKO Re: TPSA ZŁODZIEJE -KORZYSTAM BO MUSZE!!!!!!!!!!! IP: 212.182.102.* 07.01.05, 01:05 Ty to chyba na błekitnej lini takie pierdoły tłumaczysz -pracowniku TP SA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marco Re: TPSA ZŁODZIEJE -KORZYSTAM BO MUSZE!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 06.01.05, 21:24 Bo nie jest wstanie skontrolować paru narwańców, którzy z upodobaniem korzystają z numerów sex-telefów? Twoja firma może rozwiązać umowe z TPSA. Jesteś kolejnym nieszczęśliwym na forum, który "musi" płacić "złodziejom". Nudni jesteście i tyle! Marco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARKO Re: TPSA ZŁODZIEJE -KORZYSTAM BO MUSZE!!!!!!!!!!! IP: 212.182.102.* 07.01.05, 01:01 ty jesteś palancie nudny bo nie musisz mieć tel stacjonarnego min do połoczeń net, fax,i przychodzących min dla emeryta- który myśli że to najtańsze połączenie!!!!!!!!!! masz pewnie komóre na karte i filozof z ciebie w berecie z antenką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoły Re: TPSA ZŁODZIEJE -KORZYSTAM BO MUSZE!!!!!!!!!!! IP: 212.160.172.* 07.01.05, 06:59 Lubię ten poziom rozmówców :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik TPSA Re: UOKiK karze TP SA IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.01.05, 21:31 To akurat każdy pisze na forum, ale spróbuj uzasadnić swoją opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EastSideRocker PKOBP >> nienawidze!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 21:38 Jutro rozwiaze umowe z nieudacznikami co w 4 (słownie: w CZTERECH) oddziałachj nie chcieli przyjac czeku zagranicznego do inkasa bo najzwyczajniej sie bali lub nie wiedzieli co i jak , ehhh 21 wiek , w USA czlowiek dostaje kawe, ciasteczka, fotelik, ehhh KIEDYS TEN KRAJ SIE ZMIENI! NO KIEDY PYTAM!!!>:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natasha Re: PKOBP >> nienawidze!!!!!!!!!! IP: *.toya.net.pl 06.01.05, 22:05 Jesli to ma wpływ na Twoja opinie w stosunku do TP to wspólczuje.... Mysle,ze w wielu miejscach mialbys problemy ze zrealizowaniem czeku.No tak ale przeciez to wina TP :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EastSideRocker Re: PKOBP >> nienawidze!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 22:16 Abonament 50PLN!!! samo to zakrawa o pomste .. TPSA jak i PKOBP to pseudoprywatne sk**kie relikty przeszłosci - nalezy z tym skonczyc... ile trzeba podpisów za delegalizacja? za podziałem na mniejsze rywalizujace spółki? Ja rozumiem przyzwyczajenia z zeszłej epoki ale ileż mozna... czek jest standadowy, do inkasa, mam ROR w PKOBP, powinni przyjac i nie szemrac, wystarczy od nich wymagac wiecej niz wpłaty i wypłaty na ror i zaczynaja sie problemy, wczoraj w kochanym banku czekałem 6 godzin na wydanie potwierdzenia przelewu, z miesiac temu stałem w niewłasciwej kolejce 45min, dosC!!! A co do TPSA - za co jest te 50 pln abonamentu??? powienienem sie cieszyc bo jestem współtwórca teleexpresu?? ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik TPSA Re: PKOBP >> nienawidze!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.01.05, 22:22 > A co do TPSA - za co jest te 50 pln abonamentu??? powienienem sie cieszyc bo > jestem współtwórca teleexpresu?? ;P Chyba mylisz Telewizję Polską z Telekomunikacją Polską :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paranormal-wrog&tp Re: UOKiK karze TP SA IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.05, 22:05 tpsa=zlodzieje & kretyni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik TPSA Re: UOKiK karze TP SA IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.01.05, 22:14 TPSA = Telekomunikacja Polska S.A. Nie wiesz nawet co znaczy ten skrót. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrog_tpsa Re: UOKiK karze TP SA IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.05, 22:24 a ty wiesz tylko to... znajac rozgarniecie pracownikow telekomuny i ich zapal do swojej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik TPSA Re: UOKiK karze TP SA IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.01.05, 22:26 Wiem trochę więcej, ale Ty nie chcesz nawet nic wiedzieć, bo lepiej pluć na oślep. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrog_tpsa Re: UOKiK karze TP SA IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.05, 22:47 taa... to powiedz mi np wszchwiedzacy dlaczego mi naliczyli na fakturze np 2 pakiety (byl zamowiony jeden) albo rachunek 1000 zl wyzszy (ktos wszechwiedzacy wklepal cos zle do komputera) albo dlaczego ISDN mi poszedl z dymem wywolujac prawie pozar reklamacji bylo juz sporo, fakt ze uznane, ale to juz jest meczace aaa zapomnialbym moglibyscie czasem myc swoich monterow bo po ich wizycie mieszkanie trzeba bylo wietrzyc www.tp.pl/otp/serwis_prasowy/archiwum/show.php?mid=1506 jak dla mnie to sie nic nie zmienilo Polska, mimo iż jest jednym z najdynamiczniej rozwijających się rynków szerokopasmowego dostępu do Internetu na świecie, w porównaniu z krajami Unii Europejskiej nie wypada dobrze bedziecie sie tak opier.... to was zezre kablowka i siec GSM zreszta najwiecej kasy i nowych uzytkownikow to i tak juz przynosi tepsie idea Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik TPSA Re: UOKiK karze TP SA IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.01.05, 22:54 Nie jestem wszechwiedzący, ale skoro reklamacje uznano, to chyba nie jest tak źle. W każdej firmie są pomyłki. TPSA nie ma swoich monterów, a pomysł zatrudniania firm zewnętrznych to jeden z bezsensów w tej firmie. Mamy tłumaczyć się za to na co nie mamy wpływu. O tym, że Francuzi nie mają żadnego interesu w inestowaniu w rozwój usług już pisałem w innym miejscu. Najprostszym źródłem zysków jest w tej chwili zwalnianie pracowników i wyprzedaż majątku firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrog Re: UOKiK karze TP SA IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.05, 23:14 ale w tepsie jest za duzo pomylek poczytaj sobie problemy uzytkownikow madralo nawet tutaj na tym forum bylo ich juz duzo (masz tu nawet linka do tego co juz wczesniej pisalem- forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=37&w=8036754&a=8036754 ) problemy byly jeszcze gdy tepsa byla Polska a teraz sie nic specjalnie nie zmienilo >Mamy tłumaczyć się za to na co nie mamy wpływu. Na monterow nie macie wplywu? Madralo powiedz mi kto podpisywal z tymi firmami umowe? Mi sie wydaje ze TPSA- tak ta sama telekomuna ktora odpowiaaz ze slaby rozwoj sieci internetowej w Polsce (Francuzom powinno zalezec na rozbudowie sieci- na internet chetnych jest bardzo duzo a bedzie wiecej- prawie w kazdym domu stoi komputer i kazdy chce miec mozliwosc otworzenia okien;) na swiat) Czyli to i tak posrednio tepsa odpowiada za to kto przyjdzie (lub jesli nie bedzie mial humoru to nie przyjdzie) zakladac mi telefon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik TPSA Re: UOKiK karze TP SA IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.01.05, 23:23 Piszę się o pomyłkach. Jeśli wszystko jest ok, to o tym nikt nie mówi. Możesz wierzyć lub nie, ale przy 10 mln. Klientów ilość pomyłek nie jest duża i stale maleje. Tryb i warunki umów z firmami zostały narzucone odgórnie. Nie wiem jak jest w całym kraju, ale nie zawsze można wyegzekwować od firm poprawne wywiązanie się z obowiązków. Rozwój Neostrady jest naprawdę bardzo dynamiczny, ale nie da się zrobić wszystkiego jednocześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrog_tpsa Re: UOKiK karze TP SA IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.05, 23:44 to co wy tam robicie? abonentow telefonow komorkowych jest juz hmm duuzo wiecej... i bedzie jeszcze wiecej tpsa powinna inwestowac teraz tylko w internet bo komorki i tak ich wykoncza, a jak sie nie pospiesza to ich wygryza inni. Co napedza rozwoj tepsy pomijajac Idee? STALY INTERNET -chyba nie jestem w bledzie Jakos nie czytam zbyt czesto o problemach uzytkownikow sieci GSM z operatorami (ponad 2 razy wiecej maja lacznie uzytkownikow) > Tryb i warunki umów z firmami zostały narzucone odgórnie. Nie wiem jak jest w > całym kraju, ale nie zawsze można wyegzekwować od firm poprawne wywiązanie się > z obowiązków. To zle umowy podpisaliscie jak nie mozecie wyegzekwowac od firm wywiazania sie z obowiazkow - musieli je podpisywac kretyni albo zlodzieje(lapowkarze) co juz nadmienilem duzo wczesniej Rozwoj Neo dynamiczny? Jak na Europe czy kraje Trzeciego Swiata? Rozwoj Neostrady zupelnie jak polskich autostrad tutaj z nazwa ktos trafil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik TPSA Re: UOKiK karze TP SA IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.01.05, 23:49 A ja nadal twierdzę, że rozwój Neostrady jest bardzo dynamiczny. Oczywiście, że jest jeszcze wielu Klientów, którzy nie mogą z niej korzystać. Ale to jest tak jak z reklamacjami. Mówi się tylko o tych właśnie negatywnych przypadkach. Jak ktoś już ma NEO, to przestaje narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrog_tpsa Re: UOKiK karze TP SA IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.05, 00:07 Jak > ktoś już ma NEO, to przestaje narzekać. No nie wiem dasz glowe ze tak jest?:). Znam ludzi ktorym tepsa napsula krwi i wcale mi sie nie wydaje zeby ich bylo tak malo, poza tym problemow w stylu ktos cos zle wklepal albo czegos zapomnial lub czegos nie wie i jeszcze w blad wprowadza nie powinno byc w szanujacej sie firmie. Z Neo tez nie wszyscy sa zadowoleni. Rozwoj Neo dynamiczny? Biorac pod uwage ze tam gdzie dziala czesto nie ma konkurencji (konkurencja jest za slaba) i to ze juz ma istniejaca rozwinieta infrastrukture (a konkurencja sie rozwija), to ja bym nie powiedzial ze jest tak rozowo. Jak ktos ma wybrac limity transferu w tpsa albo brak limitow w innych sieciach to co wybierze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zartie Re: UOKiK karze TP SA IP: *.55.udn.pl 06.01.05, 22:27 Teraz to się toto nie nazywa tepsa tylko telefranca, a niedługo literki zupełnie znikną z logo. Pracownik o czymś takim powinien wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik TPSA Re: UOKiK karze TP SA IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.01.05, 22:34 Niestety wiem... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reandy czy to pierwsza ich kara???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 23:13 i ile z tych wymierzonych zapłacili????? bo przeciwrz maja prawo do odwołania się. i tak robią co chcą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik TPSA Re: czy to pierwsza ich kara???? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.01.05, 23:17 Nie pierwsza. Część,po odwołaniu,została anulowana. A poza tym nie wiem dlaczego wszystkich tak cieszą kary nakłaane na TPSA. Przecież oczywiste jest, że zapłacą za to, w ten czy inny sposób, Klienci. Bo oni są źródłem zysków dla firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrog_tpsa Re: czy to pierwsza ich kara???? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.05, 23:28 Pzynajmniej wiadomo na co ida pieniadze z rachunkow... i ze sobie nikt za nie willi z kilkoma basenami nie kupi, poza tym tepsa znan ze swych monopolistycznych praktyk musi sie coraz bardziej liczyc z konkurencja, ktorych stara sie jak najbardziej tlumic nawet niezgodnie z prawem. Na dluzsza mete procesy sadowe oplacaja sie tepsie - moga sie odwolywac w nieskonczonosc, a nie kazdy ma wystarczajaco duzo mln zl na koncie by z nimi walczyc. Rezultatem jest ugoda czyli wszyscy sa szczesliwi pod wyjatkiem ze jest to tepsa bo nie zostala udowodniona im wina i za jakis czas mozna robic nowy przekret Ja bym chcial zobaczyc info o tym co oni zaplacili bo najczesciej to na koncu mozna poczytac cos w stylu "Decyzja nie jest jednak ostateczna - przysługuje od niej odwołanie do Sądu Ochrony Konkurencji i Konsumentów" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik TPSA Re: czy to pierwsza ich kara???? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.01.05, 23:38 >Ja bym chcial zobaczyc info o tym co oni zaplacili bo najczesciej to na koncu > mozna poczytac cos w stylu "Decyzja nie jest jednak ostateczna - przysługuje od niej odwołanie do Sądu Ochrony Konkurencji i Konsumentów" Bo dziennikarzom zależy tylko na robieniu sensacji. A później przestają się interesować sprawą. Szczególnie, że czasem musieliby przyznać rację TPSA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrog_tpsa Re: czy to pierwsza ich kara???? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.05, 23:47 no to co zaplacili ostatnio? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik TPSA Re: czy to pierwsza ich kara???? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.01.05, 23:51 Naprawdę nie wiem. Ostatecznie nie jest to powód do dumy, mimo, że kary wynikają ZAWSZE z błędów zarządu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrog_tpsa Re: czy to pierwsza ich kara???? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.05, 00:10 nie wiesz bo juz dawno nic nie zaplacili... jesli cos zaplacili w ogole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V Re: czy to pierwsza ich kara???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 16:43 Co sie tak pieklisz? Jaka firma pobiegnie ci placici w podskokach milionowe kary? Kazda ma prawo odwolac sie od decyzji i nic dziwnego, ze tepsa robi to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrog_tpsa Re: czy to pierwsza ich kara???? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.05, 19:19 tak tylko ze najpierw sie karze a pozniej po odwolaniach sie ta kare zawiesza. Okazuje sie ze nikt nie jest winny tylko najwyzej abonenci i konkurencja sa poszkodowani:[ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiak Re: UOKiK karze TP SA IP: *.240.81.adsl.skynet.be 06.01.05, 23:38 2 mln PLN to zdaje się fundusz reprezentacyjny prezesa tepsy, poza pensją i opcjami na kacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik TPSA Re: UOKiK karze TP SA IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.01.05, 23:41 O pRezesa możesz być spokojny. Na pewno nie zapłaci z tego funduszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek1974 TPSA a spolki zewnetrzne IP: *.idg.com.pl 07.01.05, 09:41 Witam! "Pracowniku TPSA" czemu tak psioczysz na spolki zewnetrzne obslugujace TP? Przeciez to Twoja firma podejmuje decyzje o zwolnieniu ludzi, Twoja firma wybiera firmy zewnetrzne zapewniajace personel do B.Linii (jesli sie nie myle w wiekszosci miast to ludzi zatrudnieni przez agencje pracy czasowej WorkService - no czego sie po tych przyslowiowych "studentach" spodziewac?). Co to znaczy "zarzad jest "be", "pracownicy TP firmy OK", a kazda decyzja jest podejmowana wbrew woli calego personelu? To kto wpada na te genialne pomysly, z ktorych wiecej szkody niz pozytku? (O neostradzie przez grzecznosc nie wspomne). Pozdrawiam serdecznie. Do pewnego momentu to byla b.fajna dyskusja Antek (klient TP) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sm BARDZO DOBRZE BARANOM !!! IP: 217.17.35.* 07.01.05, 07:26 Rozgonic ich wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient TYLKO klienci mogą zniszczyć TP SA jeśli IP: *.uzp.gov.pl / *.crowley.pl 07.01.05, 10:07 wybiorą alternatywnych operatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 Re: UOKiK karze TP SA 07.01.05, 11:15 ale ich ukarali !! he,he A oni i tak robią swoje !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xegar Kto naprawde zapłaci? IP: *.lan / *.wroclaw.mm.pl 07.01.05, 11:52 To Wy, Drodzy Abonenci TPSA, zapłacicie karę, gdy wyrok UOKiK się uprawomocni. TPSA podniesie opłaty, albo zamiast studentów za 3 PLN/h zatrudni za 2.50, co jeszcze pogorszy jakość funkcjonowania BL i da UOKIK argument do nałożenia kolejnej kary. Należy zwalczać opisane praktyki, ale są różne metody. W świetle powyższego poważnie się zastanawiam nad intencjami i celem działania UOKiK. Wygląda na to, że celem tej instytucji jest łatanie budżetu a nie ochrona kogokolwiek i czegokolwiek. Xe. PS. Zamiast kary pieniężnej proponuję publiczną chłostę prezesa, transmitowaną na żywo w TVP. Na goły tyłek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indywidualista Re: Kto naprawde zapłaci? IP: *.sigma.com.pl 07.01.05, 12:48 W świetle powyższego można by przyjąć, że karanie firm w ogóle nie ma sensu, bo i tak przerzucą koszty na klientów. W interesie budżetu został popełniony błąd przy prywatyzacji TP (IMHO należało pójść modelem amerykańskim i podzielić TP na regionalne baby-TP, tak jak baby-bells po podziale AT&T, wydzielić infrastrukturę i usługi specjalne). Zresztą rynek telekomunikacjny coraz bardziej zmierza w stroną tripple play (voice, video, data), konkurentami TP nie będą więc tylko dialog i netia, ale również multimedia, astercity, upc, e-wro itp. Wszyscy się przymierzają do świadczenia usługi telefonicznej! Tak samo, jak tp przymierza się do usługi telewizyjnej w oparciu o neo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xegar Re: Kto naprawde zapłaci? IP: *.lan / *.wroclaw.mm.pl 07.01.05, 13:39 Gość portalu: Indywidualista napisał(a): > W interesie budżetu został popełniony błąd przy prywatyzacji TP (IMHO należało > pójść modelem amerykańskim i podzielić TP na regionalne baby-TP, tak jak > baby-bells po podziale AT&T, wydzielić infrastrukturę i usługi specjalne). Myślę, że gdy się TPSA jeszcze bardziej odchudzi, to taki podział nastąpi. Co do interesu budżetu przy prywatyzacji - to lepiej zostawmy ten temat Komisji Śledczej ds Prywatyzacji TP. Xe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan A TPSA I TAK SIĘ ODWOŁA I NIE ZAPŁACI... IP: 212.160.172.* 07.01.05, 17:02 ...albo zapłaci za kilka ładnych lat i to tylko jakąś część. Wystarczy sprawdzić w sprawozdaniach finansowych TPSA ile jest utworzonych rezerw na kary UOKiKu. TPSA śmieje się z tego Urzędu w żywe oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kochany.przyjacielu !!! nowe metody działania !!! 07.01.05, 20:20 !!! nowe metody działania !!! szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52000.html czy Wam też nie działa wyszukiwarka ??? +++++ mam taki pomysł aby swoje problemy z TP SA zgłaszać do rzeczniczek biuro.prasowe@telekomunikacja.pl izabella.szum@telekomunikacja.pl czy na ktoś inne adresy prezesów TP SA ? proponuję im zapchac skrzynki ! do skutku !!! www.tp.pl/otp/o_firmie/zarzad/#1 jak i równiez listy - interwencje - udostępniać do wiadomości dziennikarzy conajmniej dziesięciu środków masowego przekazu np... stacji TV Odpowiedz Link Zgłoś
kochany.przyjacielu Gość: zenon IP: *.ippt.gov.pl 12.01.05, 07:57 Gość: zenon IP: *.ippt.gov.pl Zniszczyć bandytów z TP SA!! GOVernment nie radzi sobie z TP SA ? co zrobić ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wątpiący Re: UOKiK karze TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 23:20 Zdaje się, że ta cholerna instytucja i tak ngdy nie zapłaciła kary, pomimo iż były takie na nią nałożone. Traz tez tak będzie. Szlag mnie trafia jak słysze o tepsie Odpowiedz Link Zgłoś