Dodaj do ulubionych

Plagiat Wikipedii?

IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.02.05, 23:28
encyklopedia.helion.pl
Obserwuj wątek
    • m.gregor Re: Plagiat Wikipedii? 26.02.05, 23:31
      O kur... (sam wykropkowalem) Faktycznie! W sumie Wikipedia to chyba na open
      source robiona to nie ma zakazu...
      • Gość: piecyk gazowy Re: Plagiat Wikipedii? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.02.05, 23:33
        Niby OS (nie wiedziałem jak zatutułować, dałem "plagiat"), no ale po kiego
        grzyba nam dwie "takie same" encyklopedie?
        • Gość: piecyk gazowy Re: Plagiat Wikipedii? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.02.05, 23:34
          No, niezupełnie takie same. Ona jest o profilu informatyka.
          • Gość: neder Re: Plagiat Wikipedii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 23:47
            chciałam napisać, że tego w Wikipedii raczej nie znajdziecie
            encyklopedia.helion.pl/index.php/Cyberwdowa

a tu Zonk...
            pl.wikipedia.org/wiki/Cyberwdowa
            • Gość: piecyk gazowy Re: Plagiat Wikipedii? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.02.05, 23:50
              Kurcze, nie znałem takiego pojęcia.
              • Gość: neder Re: Plagiat Wikipedii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 23:53
                człowiek uczy się całe życie...

.........(byleby nie z autopsji)
        • mariuszr_77 Re: Plagiat Wikipedii? 27.02.05, 02:21
          Na pewno nie plagiat, zaówno Wikipedia jak i Encyklopedia Helionu oparte są o oprogramowanie MediaWiki które jest na wolnej licencji, jest sporo serwisów które z niego korzystają np. gentoo-wiki.com/Main_Page
          Treści zamieszczone zarówno ma Wiki jak i w encklopedii helionu rónież są na otwartej licencji więc można je kopiować między projektami pod warunkiem podania źródła.
          A tak pozatym wystarczy spojrzeć na encyklopedia.helion.pl/index.php/Specjalna:Listusers i jeśli ktoś zagląda czasem na listę ostatnich zmian na polskiej wikipedi napewno znajdzie sporo znajomych nicków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka