Gość: piecyk gazowy IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.02.05, 23:28 encyklopedia.helion.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.gregor Re: Plagiat Wikipedii? 26.02.05, 23:31 O kur... (sam wykropkowalem) Faktycznie! W sumie Wikipedia to chyba na open source robiona to nie ma zakazu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Plagiat Wikipedii? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.02.05, 23:33 Niby OS (nie wiedziałem jak zatutułować, dałem "plagiat"), no ale po kiego grzyba nam dwie "takie same" encyklopedie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Plagiat Wikipedii? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.02.05, 23:34 No, niezupełnie takie same. Ona jest o profilu informatyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neder Re: Plagiat Wikipedii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 23:47 chciałam napisać, że tego w Wikipedii raczej nie znajdziecie encyklopedia.helion.pl/index.php/Cyberwdowa a tu Zonk... pl.wikipedia.org/wiki/Cyberwdowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Plagiat Wikipedii? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.02.05, 23:50 Kurcze, nie znałem takiego pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neder Re: Plagiat Wikipedii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 23:53 człowiek uczy się całe życie... .........(byleby nie z autopsji) Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszr_77 Re: Plagiat Wikipedii? 27.02.05, 02:21 Na pewno nie plagiat, zaówno Wikipedia jak i Encyklopedia Helionu oparte są o oprogramowanie MediaWiki które jest na wolnej licencji, jest sporo serwisów które z niego korzystają np. gentoo-wiki.com/Main_Page Treści zamieszczone zarówno ma Wiki jak i w encklopedii helionu rónież są na otwartej licencji więc można je kopiować między projektami pod warunkiem podania źródła. A tak pozatym wystarczy spojrzeć na encyklopedia.helion.pl/index.php/Specjalna:Listusers i jeśli ktoś zagląda czasem na listę ostatnich zmian na polskiej wikipedi napewno znajdzie sporo znajomych nicków. Odpowiedz Link Zgłoś