Dodaj do ulubionych

Anonimowość na forum

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 20:15
Proszę o pomoc!!! Chciałbym podyskutować na forum o problemach w pracy
(mobbing) ale boję się, że mój pracodawca może rozszyfrować z jakiego
komputera korzystam i tym samym zidentyfikować moją osobę.
Czy moje obawy są słuszne???????
Obserwuj wątek
    • Gość: ass Re: Anonimowość na forum IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.05, 20:33
      Nie ma mozliwosci rozszyfrowania.
      Chyba ze bedziesz operowal nazwiskami i imionami.
      Ale to juz inny temat.
      Lub zaloguj sie po "jakims" imieniem.
      Wtedy nie widac symboli Providera.
      A tak ogolnie to mozesz take korzystac z proxy.
      • Gość: cock Re: Anonimowość na forum IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 02.03.05, 20:42
        No chyba że pracuje w Agorze, buehehe :D
      • Gość: marek Re: Anonimowość na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 20:57
        Czy możesz mi podpowiedzieć jak to zastosować w praktyce,bo słabo się na tym
        znam!
        • Gość: aq Re: Anonimowość na forum IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 02.03.05, 21:19
          w3cache.icm.edu.pl 8080 szybki i mniej widac
          • Gość: sd Re: Anonimowość na forum IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 03.03.05, 20:04
            test proxy
    • cnjry Re: Anonimowość na forum 02.03.05, 21:22
      Kozystaj z tego powyzej jest szybki i daje mozliwosc sie wypowiadania na forach.
      Sa szybkie serwey w stanach ale z tych IP nie sa przyjmowane wypowiedzi na forach
      • Gość: strzaly znikad Re: Anonimowość na forum IP: *.marketscore.com / 170.224.224.* 02.03.05, 21:56
        cnjry napisał:

> Kozystaj z tego powyzej jest szybki i daje mozliwosc sie wypowiadania na forach
        > .
        > Sa szybkie serwey w stanach ale z tych IP nie sa przyjmowane wypowiedzi na fora
        > ch

no tutaj to GRUBO przesadziłeś...
        • cnjry Re: Anonimowość na forum 02.03.05, 22:28
          No nie wiem ale mnie z tej puli adresow co ty piszesz nie chcialo wpuscis.
          Wykasowales ciacha i inne pierdoly z przegladarki ?
          Ja mialem czysto i nie moglem wejsc tylko przegladanie zero odpowiedzi
          • Gość: strzaly znikad Re: Anonimowość na forum IP: *.unch.unc.edu 03.03.05, 17:29
            cnjry napisał:

> No nie wiem ale mnie z tej puli adresow co ty piszesz nie chcialo wpuscis.
            > Wykasowales ciacha i inne pierdoly z przegladarki ?
            > Ja mialem czysto i nie moglem wejsc tylko przegladanie zero odpowiedzi

w twoim przypadku wydaje mi sie ze chodzi o numery portow
            • Gość: strzaly znikad Re: Anonimowość na forum IP: *.houston.res.rr.com / *.houston.res.rr.com 03.03.05, 17:32
              hmmm... jednak działa...
              ;)
    • bogomis Re: Anonimowość na forum 03.03.05, 17:43
      sluchaj masz neostrade to wystarczy , masz zewnetrzne ip i mozesz spamowac do
      woli tak jak ja bez konsekwencji ;)
      • strzaly_znikad Re: Anonimowość na forum 03.03.05, 17:49
        bogomis napisała:

> sluchaj masz neostrade to wystarczy , masz zewnetrzne ip i mozesz spamowac do
        > woli tak jak ja bez konsekwencji ;)

Autor: Gość: Marek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
        Data: 02.03.2005 20:15

Proszę o pomoc!!! Chciałbym podyskutować na forum o problemach
        w pracy
        (mobbing) ale boję się, że mój pracodawca może rozszyfrować z jakiego
        komputera korzystam i tym samym zidentyfikować moją osobę.
        Czy moje obawy są słuszne???????

koledze nie chodzi jak widac o komputer z którego pisze w domu tylko właśnie
        służbowy...
        • Gość: us Re: Anonimowość na forum IP: *.silcon.com 03.03.05, 17:51
          Sprawdzam sorry za zasyfienie
    • Gość: aq Re: Anonimowość na forum IP: *.silcon.com 03.03.05, 18:36
      boski nie jestes anonimowy bo tp tzryma twoje logi i jak inny operator sie do
      nich zwroci to cie sprzedadza.
      Firmy lub ludzie stawiajacy anproxy nie udzielaja nikomu zadnych informacji na
      temat jakie ip sie laczylo i z kim, na tym polega roznica.
      Oczywiscie tez maja nasze logi ale nie sa sprzedajni, zreszta jesli proxy jest w
      azji np; tajlandia japonia, korea lub chiny to nie ma nawet mowy zeby dzialania
      dyplomatyczne cos zdzialaly no chyba ze ktos naprawde wejdzie tam gdzie nie
      trzeba i nie posprzata po sobie.
      Pozdrawiam i zalecam stosowanie z umiarem
      • bogomis Re: Anonimowość na forum 03.03.05, 18:52
        sluchaj a ty myslisz ze tpsa sprzeda logi? hehe bez nakazu napewno nie bo by
        zlamali prawo a pozatym wiesz jak trudno sie dokomac do tych loggow? ilu
        uzytkownikom ma to samo ip?czlowieku dorosnij
        • strzaly_znikad Re: Anonimowość na forum 03.03.05, 19:10
          bogomis napisała:

> sluchaj a ty myslisz ze tpsa sprzeda logi? hehe bez nakazu napewno nie bo by
          > zlamali prawo

o taki nakaz w przypadku popełnienia przestepstwa nietrudno

a pozatym wiesz jak trudno sie dokopac do tych loggow? ilu
          > uzytkownikom ma to samo ip?

kazdy uzytkownik ma <a href="pl.wikipedia.org/wiki/Numer_IP"inne ip</a>

>czlowieku dorosnij

no właśnie...
        • Gość: papcio Re: Anonimowość na forum IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 03.03.05, 19:11
          spoko spoko, wprawdzie indywidualnie na życzenie nie sprzedadzą niczyich danych,
          ale logi trzymają i jak ktoś podk****** trochę za bardzo i się takiego
          delikwenta zgłosi, to konsekwencje będą. Po to jest abuse, a trzymanie i
          przetwarzanie logów to jest ich TPsi obowiązek. Już było paru takich kozaków z
          neo tu i ówdzie, którzy dzisiaj nie mają neta (nie od tpsa w każdym razie).

Tutaj nie widać pełnego adresu, ale administracja forum go zna. Jest data i
          godzina, żaden problem w ustaleniu kto jest kto. Jeśli ktoś z neo myśli że jest
          anonimowy bo ma dynamiczne IP, to jest śmieszny.
        • Gość: aq Re: Anonimowość na forum IP: *.silcon.com 03.03.05, 19:16
          Oni maja obowiazek zapisu logow tj ip i czasuzdazenia (Thu, 3 Mar 2005 17:46:36
          +0100 (CET))
          chodzi mi o srzedanie w takim znaczeniu ze nie beda cie chronic jesli np:
          bedziesz spamowal lub wiry rozsylal
          Jakos nigdy nie mailem problemow zeby nie zareagowali na moj donos na abuse
          jesli ktos mi z jednego ip przesylal wirusy
          Po wyslaniu info z ligiem z klienta pocztoego korespondencja z danego ip i konta
          pocztowego juz nie przychodzila
          Byc moze teoria teoria a zycie idzie swoja droga, jednak ja na razie nie mialem
          takiego problemu
    • Gość: marek Re: Anonimowość na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 19:41
      Widzę,że się rozwinęła dyskusja.
      To dobrze, ale mnie chodziło o to czy dyskutując na forum mojego miasta z
      komputera domowego i poruszając temat tylko ogólnie (bez nazw,nazwisk) mój
      pracodawca może uzyskać informację np. od TP kim jest osoba o takim loginie.
      • strzaly_znikad Re: Anonimowość na forum 03.03.05, 19:47
        Gość portalu: marek napisał(a):

> Widzę,że się rozwinęła dyskusja.
        > To dobrze, ale mnie chodziło o to czy dyskutując na forum mojego miasta z
        > komputera domowego i poruszając temat tylko ogólnie (bez nazw,nazwisk) mój
        > pracodawca może uzyskać informację np. od TP kim jest osoba o takim loginie.

w takim wypadku jest to niemozliwe, chyba że pracodawca jest mezem(zona) kogos w
        tepsie...
        ;)
      • Gość: Bronka żona Stacha Re: Anonimowość na forum IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 03.03.05, 19:47
        Nie. W każdym razie nie oficjalnie, musiałby mieć jakieś wtyki w TP. Dla
        pewności pisz takie rzeczy przez anonimowy serwer proxy.
        • Gość: marek Re: Anonimowość na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 19:58
          niestety nie wiem jak się do tego zabrać.Mam małą wiedzę w tym temacie i nie
          mam nikogo młodszego by go zapytać.
          • Gość: strzaly znikad Re: Anonimowość na forum IP: *.localdomain / 67.15.54.* 03.03.05, 20:08
            wejdz na stronę -> w okienku
            [URL]wpisz adres forum ->klikasz [anonym surfen]-> wyskoczy ci nowe okienko ->
            obsmarowujesz kapitalistę-krwiopijcę na forum

bez obaw

;)
            • Gość: 1 Re: Anonimowość na forum IP: *.localdomain / 67.15.54.* 03.03.05, 20:15
              a mnie nie wudac :D
          • Gość: re Re: Anonimowość na forum IP: *.localdomain / 67.15.54.* 03.03.05, 20:16
            www.kniff.de/cgi-bin/cgiproxy/nph-proxy.cgi albo tego :D własciewe jest
            to to samo ale ładniej wygląda ... własnie z niego pisze i zobacz ze w IP sa
            jakies głupoty ;) a pisze spod neo
          • Gość: Fajerfoks Re: Anonimowość na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 20:18
            Ewentualnie to: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=18917087&a=18936474
            • Gość: aq Re: Anonimowość na forum IP: *.silcon.com 03.03.05, 21:27
              Dzieki wszyskim za rozwijanie tematu, zawsze warto sie czgos nowego dowiedziec.
              Pozdrawiam
              • Gość: marek Re: Anonimowość na forum IP: 216.127.82.* 03.03.05, 21:33
                Mam nadzieje, ze sobie poradziłem. Dziekuje wszystkim i pozdrawiam :)
                • Gość: aqar Re: Anonimowość na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 23:43
                  O ile jednak chcesz pisac z pracy, a znajdujesz sie w sieci lokalnej pamietaj ze
                  pracodawca moze "podgladac" Twoje zapisy. Oczywiscie o ile jest to wiekszy
                  zaklad to raczej nikt "z gory" nie bedzie sie bawil w keylogery, ale
                  monitorowanie sieci.
                  W tym wypadku jednynym ratunkiem wydaje sie byc tunelowanie.
                  Wiecej o tym, jak i o mozliwosciach korzystania ze sprawdzonego serwera na
                  Spisku Fanow Hipopotama www.sfh.pl ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka