sylwiawm 06.08.05, 13:50 Zrobiłam swoją stronkę internetową, ale nie mam pojęcia jak to umieścić w internecie. Prosze pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mbucz Re: Jak to się robi???- POMOCY 06.08.05, 15:50 Musisz postarać się o miejsce na serwerze (tzw hosting). Są opcje darmowe i płatne. Jesli masz mała i niezbyt skomplikowana stronę, to możesz spokojnie zacząć od darmowej. Miejsce możesz uzyskać np przy wiekszych portalach: miasto.interia.pl/ republika.onet.pl/ www.wp.pl/ twoje strona umieszczona na tych serwerach będzie miała adres, np: www.mylwiawm.republika.pl Maja one rozbudowana pomoc, więc w sprawie szczegółów po prostu poczytaj:) Firm oferujących darmowy hosting jest więcej i bez problemu znajdziesz je przez google. (wyszukujesz: darmowy hosting) Wśród płatnych polecane są: www.home.pl/ nazwa.pl/ W nich możesz wykupić domenę. To oznacza, że możesz dla swojej strony mieć adres, np www.sylwiawm.pl , ale to już płatne, ok 50-100 zł/rok Jesli porównujesz różne opcje hostingu, zwróć uwagę nie tylko na ilosc miejesca na strone na serwerze, ale tez np na miesięczne limity transferów (np jesli bedziesz na swojej stronie udostepniac duże pliki, limit możesz osiągnąc w kilka dni), narzedzia do administrowania serwisem itp. Ok jak rozgryzisz to, co napisałem, to wystarcz na poczatek:) Odpowiedz Link Zgłoś