Gość: gratuluje IP: *.chello.pl 21.09.05, 18:38 sami na to wpadliście? czy ktoś na forum napisał? :) nie miał przypadkiem takiego ip jak moje? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gratuluje ponownie Re: Tajemnicza siedziba Orange IP: *.chello.pl 21.09.05, 18:46 z tym cytatem z cycerona to warto by poinformować, ze tylko 5 pierwszych słów to cytat, reszta to pseudołaciński bełkot. Odpowiedz Link Zgłoś
voluptas co za kretyn redaktor puścił wam ten cytat?????? 21.09.05, 18:57 ja rozumiem, że to z definicji ma być elitarnie i niezrozumiale, ale tu juz ktoś przegiął, to coście zamieścili w ogóle kupy się nie trzyma, błąd siedzi na błędzie, wstyd, wstyd, wstyd. Jeśli chcecie zamieszczać teksty po łacinie, to miejcie tyle instynktu samozachowawczego, żeby skonsultować go z kimś, kto się na tym zna, bo ja, filolog klasyczny, początkowo byłam zaskoczona, coście za esperanto wkleili pisząc, że to łacina. ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: co za kretyn redaktor puścił wam ten cytat??? IP: *.chello.pl 21.09.05, 18:58 ale co tu konsultować? to nie jest łacina i nie miała być. Odpowiedz Link Zgłoś
voluptas Re: co za kretyn redaktor puścił wam ten cytat??? 21.09.05, 19:06 to jest łacina, a raczej była łacina, tylko została przepuszczona przez nieznaną ilość durnych edytorów tekstu, z których każdy poprawiał ją, jak chciał. Nie mam niestety teraz pod ręką Thesaurusa, może wieczorem zadam sobie ten trud i podam cytat we właściwym brzmieniu, bo to co jest, jest poniżej wszelkiej krytyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie ma sensu Re: co za kretyn redaktor puścił wam ten cytat??? IP: *.chello.pl 21.09.05, 19:11 zadawać sobie trudu, to zaczna się od łaciny a potem jest to bełkot. zresztą jest to celowo bełkotliwe, zeby nie odrywać uwagi treścią. proszę się nie żołądkować, tylko przeczytać www.lipsum.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolor Est qui voluptatem ipsam quia voluptas est amet? IP: *.acn.waw.pl 21.09.05, 20:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Est qui voluptatem ipsam quia voluptas SIT amet? IP: *.acn.waw.pl 21.09.05, 20:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtcz.-Sz. Re: Est qui voluptatem ipsam quia voluptas SIT am IP: *.acn.waw.pl 21.09.05, 21:01 Raczej: Estne qui voluptatem...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziaba Nemo ipsam voluptatem quia voluptas sit asper IP: *.acn.waw.pl 21.09.05, 20:53 "Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur? Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla pariatur?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda w. Re: co za kretyn redaktor puścił wam ten cytat??? IP: *.chello.pl 21.09.05, 21:22 Jako filolog klasyczny jestem zgorszona porównywaniem tego bełkotu do łaciny! Cyceron pewnie w grobie się przewraca. Cos mi się wydaje,że dziennikarze powinni przejść przez solidny warsztat filologii klasycznej zanim powołają się na źródła antyczne;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mistermister Re: co za kretyn redaktor puścił wam ten cytat??? 21.09.05, 21:45 Voluptas, sam jestes kretyn, rzucasz sie na redakcję tymczasem ów "cytat" jest powszechnie znany, nie ma słuzyć analizon zaplesniałych łacinników tylko zupełnie czemu innemu. Są specjalne srwisy internetowe owemu tekstowi poświęcone,( linki na tym forum juz podano) więc drogi filologu klasyczny wstydź sie teraz i nie zawracaj ludziom głowy swoimi rozgorączkowamymi tekstami:) Odpowiedz Link Zgłoś
dr_avalanche Re: co za kretyn redaktor puścił wam ten cytat??? 21.09.05, 22:09 Daj im wszystkim spokój, uczyli sie przez pięć lat pięknego i fascynującego, ale jednak niestety kompletnie nieprzydatnego w dzisiejszym świecie języka, to teraz mają swoje pięć minut, w którym z tej wiedzy mogą zrobić użytek. Czego dowody widzimy powyżej :))) Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Czy łacina jest wogóle przydatna? Martwy język 23.09.05, 08:24 Czy łacina jest wogóle przydatna? Martwy język - i tyle. To tak, jakby ktoś do was pisał po szkocku. Też można. Tylko po co ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekaunt Re: co za kretyn redaktor puścił wam ten cytat??? IP: *.acn.waw.pl 21.09.05, 22:47 Robienie z igły widły... lorem ipsum to typowy zapychacz stosowany we wszystkicg agencjach reklamowych jak się nie ma jeszcze tekstu od copywritera. Ktoś pewnie to tu przeoczył i się zrobiło wielkie halo. Więcej luzu i mniej napinania się z Cyceronem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pannat Re: Tajemnicza siedziba Orange IP: 65.57.245.* 21.09.05, 20:40 Ja korzystam z bramki sms bez zadnego logowania czy wypelniania ankiet. Odpowiedz Link Zgłoś
mistermister Re: Tajemnicza siedziba Orange 21.09.05, 21:47 Następni geniusze, co to czytaja teksty bez zrozumienia. Nikt tu nie mówił o bramkach SMS tylko o serwisach wymagających logowania i podania danych osobowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UMIEJĄCY CZYTAĆ Re: Tajemnicza siedziba Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 22:54 sam przeczytaj tekst ty wtórny analfabeto piszą wyraźnie ze zeby z bramki skorzystac trzeba sie zarejestrować. inna sprawa czy tak naprawdę jest. SAM NAUCZ SIE CZYTAĆ!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geniusz Re: Tajemnicza siedziba Orange IP: *.acn.waw.pl 22.09.05, 02:58 Cytat z pierwszego akapitu: "Aby uzyskać dostęp do niektórych oferowanych przez Orange usług (m.in. do bramki SMS) należy dokonać rejestracji na stronie www.orange.pl." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Tajemnicza siedziba Orange IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 09:33 Jak?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Tajemnicza siedziba Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 21:31 hm nieważne gdzie jest ich siedziba ale miało być tak wspaniale nowa sieć nowe warunki. i teraz albo jestem ślepa albo nie widzę na tej stronie orange nic z moich dawnych ofert Idei(jestem użytkownikiem POPa)Lepiej wcale nie jest bo jakoś wcześniej sms do sieci Idea kosztował mnie 1 gr a teraz 15.Ja chcę Ideę z powrotem!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mistermister Re: Tajemnicza siedziba Orange 21.09.05, 21:49 I nadal cię tyle kosztuje panikaro, POP to POP a Orange to Orange i ma swoj system pre-paid, pod nazwą Orange Go, chyba, żeś juz sie przełączyła na nowa ofertę , to teraz płacz. W POPie usługi i ceny pozostały bez zmian i jest marką wydzieloną tak samo jak Heyah czy Sami Swoi.. Ech... powtarzam, wszyscy umieją czytać, ale tylko garstka ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
mario561 Re: Tajemnicza siedziba Orange 21.09.05, 21:49 Tajemnicze nie tylko jest to,pytajac sie o zasieg i ceny roamingu,natrafimy znowu na formularz zgloszeniowy,czyli dla mnie mnie, zadnej pomylki tu nie ma!W tym calym galimatiasie pytanie, ktore mnie drazy, Orange?po co ta kretynska zmiana nazwy?Teraz pewno zmiany barwy sklepow na Orange, firmy nieznanej w Polsce! Dlatego tez z niej rezygnuje, robia ze mnie balona! Dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
rlogin Re: Tajemnicza siedziba Orange 21.09.05, 22:37 A mogli przecież "pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig". I nie byłoby całej tej filologicznej afery. Teraz Polska! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Tajemnicza siedziba Orange IP: 212.76.37.* 21.09.05, 22:58 Wcale nie trzeba sie rejestrowac zeby wyslac SMS-a CO ZA BZDURA najpierw sprawdzcie zanim cos piszecie redaktorzy GAZETY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsell Re: Tajemnicza siedziba Orange IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 03:48 ludzie czy wy nie widzicie ze mamy krtel miedzy era plus orange????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????/////////////////////////////////////////////////////// //////////////////////////////////////// Odpowiedz Link Zgłoś
logofag Jakąż ideę traci świat! 22.09.05, 08:09 Jak ta parafraza z Nerona brzmiałaby po łacinie? logofag@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Tajemnicza siedziba Orange IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 09:01 To nieprawda - nie ma czegos takiego jak obowiazek rejestrowania sie w celu wyslania esms-ow zes trony Idei/ Orange - nigdy tego nie robilam, a wyslalam tysiace esow z sieci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cibe Re: Tajemnicza siedziba Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 09:52 Wskazówka dla filologów! Wpiszcie w wyszukiwarce (to takie coś co się nazywa n.p. google, yaahoo, altavista) coś na temat j. łacińskiego i otrzymacie mnóstwo adresów gdzie będziecie mogli się wykazać swoimi umiejętnościami i realizować "amare" do umarłego języka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mich. Bzdury! IP: 217.97.156.* 22.09.05, 10:06 Korzystam z bramki i nie odnotowałem żadnych problemów, nie ma potrzeby rejestracji. Dlatego dziwię się, że publikujecie te bzdury w gazecie i portalu. Ale rozumiem, że redaktorzy w gazecie są upośledzeni umysłowo, bo takowych się doszukali...na siłę od kilku dni szukacie dziury w całym. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
mistermister Re: Bzdury! 22.09.05, 12:03 Ojej, wystarczy chwile pomysleć, i zorientować się, że nie chodzi o podstawową bramkę SMS umozliwiającą wysłanie 10 smsów na dobę tylko do sieci Orange ale o pełna bramkę ze skrzynka odbiorczą, z której mozna wysyłać SMSy do każdej sieci, jak również MMSy... i do tego wymaganaj jest rejestracja. A nie nazwałbym szukaniem dziury w całym krytykę przejęcia, było nie było, dobrej polskiej marki IDEA, zniszczenie jej i wprowadzenie w to miejsce nowej, oferującej najdroższego na rynku Prepaida, oraz podwyższenie cen w roamingu i systemie Profit w porównaniu z usmierconą marką IDEA. I tyle. A oferta polskiego Orange nie ma nic wspólnego z ofertami proponowanymi w innych krajach, dlatego zastanawiam sie po co komu to było potrzebne, zwłaszcza za taka dużą kase, którą teraz pokrywają nowi klienci ( jesli sa takowi) Orange Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abonent Idei/Ora.. Błędy na stronie Internetowej Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 10:26 Witam, Tęsknię do starej strony Idei - obecna jest beznadziejna, a tłumaczenie na stronie katastrofalne.. Przykład?: Szukałem cennika w roamingu z racji wyjazdu poza granice naszego kochanego piekiełka i oto co znalazłem: www.orange.pl/portal/map/map/coverage Polecam zwrócenie uwagi na tekst po prawej stronie: Za granicą Korzystanie z Twojego telefonu poza granicami Polski jest tak proste jak w zasię Orange w Polsce. Dzię współacy z partnerami roamingowymi Orange na cał śecie zapewni Ci stałkontakt z rodziną współacownikami takżw czasie podróżzagranicznych. Szczegółe informacje o usłze Orange Roaming Lista partnerów roamingowych w formacie MS Excel Informacje o roamingu dla Klientów korzystająch z planów taryfowych dostęych przed 19 wrześa 2005 Lista operatorów i szczegółe informacje dla Klientów korzystająch z dotychczasowych taryf w formacie MS Excel Żenada......... Odpowiedz Link Zgłoś
mistermister Re: Błędy na stronie Internetowej Orange 22.09.05, 12:05 No to jest niezłe:) biorąc pod uwage fakt, że i tak każdy podany na stronie link z cennikami czy czymkolwiek prowadzi do... nikąd:) Odpowiedz Link Zgłoś
faloyz Re: Tajemnicza siedziba Orange 22.09.05, 13:02 "Lorem ipsum" to cytat z Cycerona, który służy do demonstrowania krojów pisma i komponowania wyglądu stron. - pierwszy raz słyszę o cytacie służącym do demostrowania i komponowania. Strasznie przydatna rzecz. Cytujesz i masz, goty krój pisma...brawo Odpowiedz Link Zgłoś
mistermister Re: Tajemnicza siedziba Orange 22.09.05, 17:51 To przeczytaj sobie tutaj: www.loremipsum.net/about.html ( jak nie znasz angielskiego, poproś mądrzejszego kolegę) może siedząc bez sensu przed komputerem dowiesz sie przy okazji czegos nowego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Lorem Ipsum to na polski: pisz na berdyczow IP: *.globalintech.pl 22.09.05, 14:26 i taki ma sens stosunek wlascicieli Oranzady do Polski i Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
logofag Lorem Ipsum to na polski: pisz na berdyczow 23.09.05, 07:36 Może na Pacanów? - - - - Vive valeque Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioter Re: Tajemnicza siedziba Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 14:52 Rejestrujac sie na www.orange.pl wyrażałeś zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych przez PTK Centertel w celach marketingowych. W formularzu rejestracyjnym, który wypełniałeś wystapił błąd w nazwie firmy i adresie jej siedziby. Rozumiemy to tak, jakbyś nie wyraził zgody na przetwarzanie swoich danych. Jeśli jednak chcielibyś wyrazić zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w celach marketingowych przez PTK Centertel sp. z o.o. ul. Skierniewicka 10a; 01-230 Warszawa, zaznacz to pole na stronie edycji profilu. Odpowiedz Link Zgłoś