Dodaj do ulubionych

Jaki CMS??

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.05, 14:01
Jaki wg was portal CMS warto zainstalować? Czy PHP-Nuke, Postnuke, Mambo,
Joomla? A może jakiś inny? Który jest najlepszy pod względem bezpieczeństwa,
łatwości instalacji, łatwości konfiguracji, administrowania i rozbudowy.
Jakie są wasze opinie?
Obserwuj wątek
    • webpoland Re: Jaki CMS?? 12.09.14, 21:25
      Moim zdaniem najbardziej elastycznym systemem jest CMS Joomla, daje możesz dzięki niemu stworzyć [ulr=http://www.webpiksel.pl/strony-internetowe.html]tanie strony internetowe[/url] instalując tanią templatkę lub zlecając jej wykonanie jakiemuś freelancerowi.
      • webpoland Re: Jaki CMS?? 12.09.14, 21:27
        Moim zdaniem najbardziej elastycznym systemem jest CMS Joomla, daje możesz dzięki niemu stworzyć tanie strony internetowe instalując tanią templatkę lub zlecając jej wykonanie jakiemuś freelancerowi.
        • esprit_95 Re: Jaki CMS?? 21.11.14, 11:28
          Joomla albo Wordpress, mi akurat bardziej pasuje ten drugi
    • zlookam Re: Jaki CMS?? 27.02.15, 07:41
      Każdy z CMSów ma swoje wady i zalety - jeden jest szybszy, ale trudniejszy w konfiguracji, inny jest bardziej otwarty i pozwala na wprowadzenie customowych zmian, inny w tej kwestii wymaga zaawansowanych działań programistycznych.
      Osobiście korzystam z WordPressa - wydaje mi się, że łatwość konfiguracji, szybkość i bezpieczeństwo w relacji do ceny (fajne szablony portalowe za ok 60$ można kupić) jest najlepsza.

• esprit_95 Re: Jaki CMS?? 12.06.15, 17:34
      Joomla albo Wordpress, a o bezpieczeństwo tak czy inaczej trzeba dodatkowo zadbać, bo złośliwego kodu niestety jest teraz pełno

• thanathos4 Re: Jaki CMS?? 15.06.15, 23:33
      W CMS-ie nigdy nie wiesz jaki jest kod więc bezpieczeństwo pozostawiasz twórcą CMS-a. Oczywiście można je zwiększyć szyfrując transmisję za pomocą certyfikatu. Pod tym względem raz jeden a raz drugi będzie lepszy. Jeśli chodzi o funkcjonalność to mnie osobiście przypadła do gustu Joomla. Jest prosta i intuicyjna. Ponadto ma dość ładne szablony (np. zobacz na mój stary projekt thanathos.cba.pl ). Myślę że wygląda nieźle.

www.einformatyka.com.pl
    • apador Re: Jaki CMS?? 30.07.15, 01:08
      Wypróbuj WordPress. Jest bardzo intuicyjny, prosty w obsłudze. Ma mnóstwo dodatków i możliwości konfiguracji. Pełno jest dobrych darmowych szablonów, ale też są zaawansowane płatne.

Możliwości jest bardzo dużo przy tym CMSie.

Niektórzy będą narzekać na bezpieczeństwo (bo jest popularny i dlatego narażony na ataki), ale można tak go skonfigurować, że będzie bezpieczny :)

----
      zapraszam na bloga aspadit.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka