virago535 30.12.05, 03:46 Co przez to rozumiecie, jak jest tłumaczony plan, wymogi, kwalifikacje, prognozy, efekty. Cóż, może tędy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jkw2 Re: Różnice w planach kompensacyjnych.... 30.12.05, 18:15 MOze zacznijmy od cech jakie powinien miec dobry plan. Jest to dobry temat i warto go rozwnac, ale "na zimno". Moze ja na poczatek - musi byc zgodny z prawem - nie moze ograniczac mozliwosci zarobku - nie moze zmuszac do wykonywania okreslonej pracy - powinien gwarantowac raz zajeta pozycje w strukturze - byc opartym na produkcie z odpowiednimi gwarancjami - nie ograniczac wprowadzania ludzi ani na szerokosc ani na glebokosc - wyplacane premie nie moga byc uzaleznione od ilosci ludzi ale od wykonanych obrotow - dawac mozliwosc globalnej pracy tzn nie tylko na terenie kraju Wymogi - uczciwisc i chec do pracy. Kwalifikacje - ukonczone 18 lat przydatna umiejetnosc czytania i pisania. Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re: Różnice w planach kompensacyjnych.... 30.12.05, 22:52 powinien gwarantowac raz zajeta pozycje w strukturze......................... A czy możesz mi wyjaśnić bliżej? jak to rozumiesz i jaki wpływ ma taka gwarancja na rozwój struktury? Odpowiedz Link Zgłoś
jkw2 Re: Różnice w planach kompensacyjnych.... 30.12.05, 22:59 Moze nie ma gwarancji na rozwoj struktury ale ma znaczenie dla dystrybutora i jego interesu. Jezeli wlozyl jakas prace to musi byc gwarancja ze nie dostanie tego ktos inny. Odpowiedz Link Zgłoś
tatakazik Re: Różnice w planach kompensacyjnych.... 31.12.05, 07:27 Zgadzam się z "jkw2" w całości. Od siebie dodam, że osoba w takim systemie nie powinna mieć pretensji, że w przypadku gdy nie pracuje, to nie ma dochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re: Różnice w planach kompensacyjnych.... 31.12.05, 10:11 Aaaa czyli nie pracuje,nic nie robi ale powiedzmy bierze 18% z obrotów innych ,bo raz jej się udało osiągnąć taki poziom tak?? bo ja tu czegoś nie rozumiem... Odpowiedz Link Zgłoś
jkw2 Re: Różnice w planach kompensacyjnych.... 31.12.05, 10:33 Nie chodzi o poziom % on zalezy tylko o obrotu. Sa systemy gdzie jezeli ktos przez pewien czas jest nieaktywny lub pod nim pokazuje sie ktos szybciej pracujacy moze go" przeskoczyc" w strukturze. Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re: Różnice w planach kompensacyjnych.... 31.12.05, 10:54 Zgadza się, ale to nierozerwalnie wiąże się z progami procentowymi tak czy nie...? Tu widać właśnie te niuanse w planach marketingowych. Odpowiedz Link Zgłoś
jkw2 Re: Różnice w planach kompensacyjnych.... 31.12.05, 11:11 Nie do konca. Jezeli masz system w ktorym osoba pod Toba moze miec ten sam poziom % ale nie przeskoczy Cie jest w porzadku. Jest to w tym momencie tylko kwestia zyskow ktore masz. Ale jezeli ktos w tym momencie zostaje przesuniety nad Ciebie to juz nie jest dobrze. Ale tu potrzebny jest nam ktos kto jest w takim systemie aby dokladnie to wyjasnil sami mozemy nie dokonca wszystko wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
gxpert Re: Różnice w planach kompensacyjnych.... 01.01.06, 12:05 Właśnie o to swego czasu pytałem: O przeskoczenie w strukturze!!! Mi nie chodzi o uzyskanie wyższej pozycji menedżerskiej w firmie, tylko właśnie o to "wyminięcie" (wyprzedzenie) w strukturze! Tego chyba Virago nie mógł załapać? To było właśnie pytanie o sprawiedliwość w networku... Może teraz usłyszę konstruktywne opinie :( Odpowiedz Link Zgłoś
tatakazik Re: Różnice w planach kompensacyjnych.... 31.12.05, 19:27 Wydaje mi się, że mój post odwrotnie został zrozumiany. Odpowiedz Link Zgłoś
virago535 Re: Różnice w planach kompensacyjnych.... 01.01.06, 06:33 No, no! nieźle! proszę o dalsze posty! Pomyślności w Nowym Roku życzę wszystkim! Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re: Różnice w planach kompensacyjnych.... 01.01.06, 09:04 I dla Ciebie najlepszego virażko,ranny ptaszku. Odpowiedz Link Zgłoś
gxpert Re: Różnice w planach kompensacyjnych.... 01.01.06, 12:03 Bez NICROBIENIA po jakimś czasie nie bierze Vitalio. To po prostu niemożliwe... a jeśli już to z szeregowych generacji i niewielkie pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
gxpert Re: Różnice w planach kompensacyjnych.... 01.01.06, 12:02 TatoKaziku... to jest inna para kaloszy. Pytanie bardziej o "utrzymanie" pozycji i odniesienie tego do struktury, ba, systemu kompensacyjnego! Odpowiedz Link Zgłoś
gxpert Re: Różnice w planach kompensacyjnych.... 01.01.06, 12:01 Janusz... więc powiedz co przez to rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
virago535 Re: Różnice w planach kompensacyjnych.... 02.01.06, 02:16 To proste! 18%-18% z czego by nie było=0, poziom pozostaje ten sam, struktura ta sama, jesteś tam gdzie jesteś, nikt Cię nie "przeskakuje" tylko....... NIE ZARABIASZ!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re: Różnice w planach kompensacyjnych.... 02.01.06, 09:17 Dobra ,dobra,,już kumam ..nie miałam do czynienia z tego typu planem osobiście.. a nie za bardzo zastanawialam się jak taki działa... Odpowiedz Link Zgłoś
virago535 Re: Różnice w planach kompensacyjnych.... 02.01.06, 11:53 Tak czy inaczej, plan kompensacyjny działać winien wg złotych zasad. Robisz-masz, robisz dobrze masz więcej plus pasywny dochód. Nie robisz-nie masz. Miejsce w strukturze powinno zostać na okres obowiązywania umowy o współpracę to samo, $$$-nie! Czemu to służy? ano temu, że przecież możesz doznać "przebudzenia" i ruszyć do przodu i plan ma to umożliwić. Odpowiedz Link Zgłoś
jkw2 Re: Różnice w planach kompensacyjnych.... 02.01.06, 18:17 Witam wszystkich w Nowym Roku. Powodzenia. Osiagniecia wytyczonych planow i checi do pracy. Obysmy za rok spotkali sie tych wyzszych poziomach. Wszystko sie zgadza co piszecie 18 - 18 zrozumiale i sprawiedliwe. Piszac nawiazalem do wczesniejszego tematu o jednej firmie gdzie na wypadek braku obrotu osobistego brak jest premii z dolu i po pewnym czasie wypada sie ze struktury. Jesli ja to dobrze rozumiem. Ale moze jest ktos kto dokladnie zna ten plan. Odpowiedz Link Zgłoś
virago535 Re: Różnice w planach kompensacyjnych.... 04.01.06, 20:46 Widzisz, sądzę że przy dajmy na to konsumpcji własnej trudno nie mieć obrotów, nawet przy absencji chorobowej. Nie wszystkie jednak sieci dają taką możliwość z przyczyny np.: zawężonej, wysublimowanej oferty produktowej. Odpowiedz Link Zgłoś
jkw2 Re: Różnice w planach kompensacyjnych.... 04.01.06, 20:56 I dlatego tym bardziej nie powinny zmuszac do obrotu. Choc patrzac ze strony firmy jesli nie ma konsumpcji wlasnej lub jest ona ograniczona to utrzymanie obrotu bez pewnych wymogow moze byc trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
virago535 Re: Różnice w planach kompensacyjnych.... 05.01.06, 04:10 Ot, co! zatem wnioskuję, że konsumpcja własna jest istotnym elementem obrótów i tak też czynię! :) Odpowiedz Link Zgłoś
emelemek Re: Różnice w planach kompensacyjnych.... 01.05.06, 12:23 Wszystkiego dobrego w związku ze świętem ludzi pracy ;-) Do roboty moi drodzy, kaska leży na ziemi, trzeba się tylko schylić. Odpowiedz Link Zgłoś
gxpert Re: Różnice w planach kompensacyjnych.... 21.05.06, 22:39 Virago jaki był taki był ale brakuje mi go... :( Odpowiedz Link Zgłoś
mlm40 Różnice w planach kompensacyjnych.... 05.05.06, 12:08 Może są jakieś nowe opinie na temat? Macie jakieś doświadczenia czy zapoznaliście się z innymi firmami? Piszcie, te informacje są cenne dla nas wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
gxpert Re: Różnice w planach kompensacyjnych.... 07.05.06, 21:06 Podzielę się z Wami niedługo informacjami na temat trzech firm z branży Wellness. Odpowiedz Link Zgłoś
unicity-polska Re: Różnice w planach kompensacyjnych.... 05.06.06, 23:53 Ja tez sie z checia podziele. Moze przy okazji wolniejszych dni? Odpowiedz Link Zgłoś