Gość: Gość IP: *.wieziennictwo.gov.pl 21.01.03, 09:01 Nie mogę odtwarzać filmów zapisanych w xvid. Mam VPlayera, ściągnołem dużo kodeków, a mój WinXP ciągle mówi nie. Szkoda bo chciałem obejrzeć Dwie Wieże. Będę wdzięczny za jakiś dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hmmmm Re: Xvid nie chodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.03, 11:59 Zainstaluj Nimo - pakiet kodeków www.divx-digest.com/software/nimo_pack.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mareq Re: Xvid nie chodzi IP: *.chello.pl 22.01.03, 00:19 Ja miałem podobny problem tyle że z win98 i zainstalowałem nimo pack i ffdshow. Zainstalowałem również allplayera i tam te filmy się rozruszały. Pzdr, mareq. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k4free http://www.xvid.org ... i kilka pomysłów :-) IP: *.116.86.82.unregistered.k.pl 22.01.03, 09:05 Gość portalu: Gość napisał(a): > Nie mogę odtwarzać filmów zapisanych w xvid. > Mam VPlayera, ściągnołem dużo kodeków, a mój > WinXP ciągle mówi nie. Najpierw zaopatrz się w kodek XVID albo w wersji Koepi'ego (stable) albo Nic-a (są to dwie równolegle rozwijane implementacje) Na stronce Koepi'ego znajdziesz ponadto sam filtr DirectShow: www.roeder.goe.net/~koepi/xvid.shtml Tutaj natomiast pełny kodek Nic-a: nic.dnsalias.com/ Wielu bardzo sobie chwali filtr DirectShow FF. Ostatnia wersja FFdshow z 03.01.2003 jest tu: www.divx.pl/modules.php?op=modload&name=NS-Downloads&file=index&req=getit&lid=236 Z instalowaniem większych pakietów w rodzaju: - Nimo Codec's Pack - Codec Pack de ELISOFT - ACE Media Codec Pack ...itp zestawów typu "szwarc, mydło i powidło" radzę nieco uważać, bo można sobie zainstalwoać nieco za dużo zbędnych dupereli i narobić bałaganu. GENERALNIE - BARDZO POMAGA UŻYWANIE DOBREGO PLAYERA Polecam SUBEDIT PLAYER (wbudowany doskonały edytor napisów oraz wyjątkowo sprawny player mający większe możliwości, niż wszelkie ALLPlayery, VPlayery i BestPlayery razem wzięte) - znajdziesz go tu: alfa.imi.pcz.czest.pl/~subedit/polish/information.html Jeśli nie wiesz, jakiego kodeka (obrazu czy dźwięku) brakuje w Twoim systemie aby poprawnie odtworzyć dany film PO PROSTU UŻYJ SPRYTNEGO PROGRAMIKU o wdzięcznej nazwie G-Spot (każda kobieta i każdy mężczyzna powinni wiedzieć, w czym rzecz :-) Znajdziesz go tutaj: www.divx.pl/modules.php?op=modload&name=NS-Downloads&file=index&req=getit&lid=305 Zawsze szukaj przydatnych narzędzi w Polsce: www.divx.pl ...lub nieco dalej: www.divx-digest.com > Szkoda bo chciałem obejrzeć Dwie Wieże. > Będę wdzięczny za jakiś dobry pomysł. Myślę, że pomysłów już wystarczy. Jak już obejrzysz Dwie Wieże to daj znać mailem: zerothehero@bikerider.com Pozdr k4free ++++++++++++++++ Knowledge 4 Free or Killing 4 Fee ++++++++++++++++ Odpowiedz Link Zgłoś
k4free Re: Xvid nie chodzi 26.01.03, 02:53 > Autor: Gość: Gość IP: *.wieziennictwo.gov.pl > Data: 21-01-2003 09:01 Ale na spacery pozwalają chociaż chodzić? :-) Odpowiedz Link Zgłoś