Dodaj do ulubionych

Wiem o łapówce. Enter

IP: 213.241.35.* 23.11.06, 21:10
nie zapisuje tzw. adresów IP ani daty i godziny nadania wiadomości.
w przeciwienstwie do opinii zbieranych przez gazety i przekazywanych do
dalszej obrobki.
Obserwuj wątek
    • nessie-jp Re: Wiem o łapówce. Enter 23.11.06, 21:38
      Hm, czyli prosty sposób na zniszczenie człowieka to posłanie serii anonimów, po
      których będzie podejrzewany i co i rusz nękany kontrolą.

Nie przepadam za anonimowymi donosami. Zapewne zostało mi to z czasów PRL-u.
    • Gość: sceptyk Wiem o łapówce. Enter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 22:01
      niektóre osoby związane z tym instytutem wg informacji dziennikarzy katolickich
      przechwalali się ile miesięcznie wynoszą minimalne wpływy z łapówek

złodziej krzyczacy łapaj złodzieja
      • Gość: marianek Re: Wiem o łapówce. Enter IP: *.telprojekt.pl 23.11.06, 23:19
        stara prawda najciemniej pod latarnia
      • Gość: kapuś kto będzie prowadził teczki anonimowych TW IP: *.puck.net.pl 24.11.06, 11:23
        ?
      • Gość: ajent a kto będzie prowadził teczkę pracy ATW IP: *.puck.net.pl 24.11.06, 11:24
        ?
      • Gość: delator a kiedy teczki ATW zaczną być ujawniane IP: *.puck.net.pl 24.11.06, 11:25
        ?
      • Gość: traditor wg standardów Dorna, Ziobro, Kryże, Kaczmarka IP: *.puck.net.pl 24.11.06, 11:28
        !
    • micra Rozwiązanie jest banalnie proste i skuteczne! 23.11.06, 23:35
      Wyeliminować powód, dla którego ludzie dają łapówki - owszem, nie zniknie 100%
      łapówek, ale 99%. Niech za lekarza każdy płaci z własnej kieszeni, niech o
      budowie nie decyduje urzędnik, niech znikną koncesje i nikomu nie przyjdzie do
      głowy płacenie łapówki - pozostanie tylko Policja.

• Gość: emtE Re: Rozwiązanie jest banalnie proste i skuteczne! IP: *.chomiczowka.waw.pl 24.11.06, 17:06
        "pozostanie tylko Policja".
        No i Sejm.
    • Gość: qwer zasadniczo popieram IP: *.aster.pl 23.11.06, 23:58
      choc oczywiscie i tak najwiecej zalezy od tego kto i jaki bedzie z tego robil
      dalszy uzytek.
      czy nie zrobi np. delete
    • deep_pl Re: Wiem o łapówce. Enter 24.11.06, 09:22
      Mnie się tam takie cosik bardzo podoba..
      • jedynataka Re: Wiem o łapówce. Enter 24.11.06, 09:25
        nie podoba i się ten pomysł. Przy mentalności Polaków, takie radykalne
        rozwiazanie kojarzyć się będzie tylko z: "uprzejmie donoszę"
        • Gość: Emeryt Re: Wiem o łapówce. Enter IP: 212.122.223.* 24.11.06, 10:08
          To jest problem.W internecie nie istnieje mozliwosc anonimowosci.Jedynie mozna
          posluzyc sie komputerem za granica,gdzie nie dosiega nasza dociekliwa
          wladza.Pozostaje tylko anonimowy list typu "uprzejmie donosze.."
          Lapowkarstwo jest obecnie w naszym kochanym kraju norma.Nic nie zalatwisz bez
          chociazby drobnego bakszyszu.Urzednik patrzy ci w oczy i tylko usmiecha sie pod
          nosem,to jest zycie.To zycie dotyczy dokladnie wszystkich "decydentow",na
          wszystkich szczeblach,poczawszy od babci klozetowej do ministra wlacznie.To nie
          sa glupstwa o czym tu pisze.Mam swoje doswiadczenie zyciowe,chcialem byc
          uczciwy,ale ludzie mi nie pozwalali.Bez wziatki zadna sprawa nie mogla,wedlug
          nich,byc zalatwiona pozytywnie.Tak bylo dawniej a dzisiaj jest odwrotnie;bez
          oplacenia "pomocy" urzednika nic sie nieda zalatwic,dokladnie nic,nawet
          negatywnej odpowiedzi od ktorej mozna sie odwolac i nadac jej dalszy ciag.
        • Gość: ivulspirit TW Bis-PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 23:05
          A będzie jakaś premia za donosy? Na przykład wczasy dla donosiciela miesiąca? I
          jak będzie weryfikowane to czy ktoś wziął łapówkę. Czy oskarżony będzie
          zobowiązany udowodnić swoją niewinność?

Cudowny sposób na uprzykrzanie życia wrogom. Raz w tygodniu donos i gość jest
          ugotowany. Raz na obywatela X raz na jego żonę... piękne...

czas uciekać
    • Gość: -emigrant Popieram pomysl_jest doskonaly IP: *.efi.fi 24.11.06, 10:05
      Kontrola spoleczna naduzyc, przestepstw, nieuczciwosci i karygodnych zachowan
      jest podstawa budowania sukcesow ekonomicznych najwiekszych gospodarek w
      Europie i istnieje w krajach tj Niemcy, UK, Szwajcaria, Szwecja, Holandia.
      Popieram pomysl, to jest bardzo dobry pomysl i powinien byc w odpowiedzialny
      sposob zrealizowany i zapromowany w spoleczenstwie Polskim.
      • Gość: córka Re: Popieram pomysl_jest doskonaly IP: 62.29.133.* 24.11.06, 11:18
        Moja mama (85) leżała na oddz. Nefrologii w Szpitalu Górniczym(stara nazwa)w
        Bytomiu.Przywieziona w stanie ciężkim. Bezinteresowna opieka Ordynatora i
        zespołu lekarskiego oraz pielęgniarek w czasie prawie dwóch miesięcy.Żyje i
        cieszy się dobrym zdrowiem.Nie wszyscy biorą.
      • Gość: dalej_lama Kontrolę społeczną najłatwiej przekupić. IRCh już IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 12:04
        była.
      • Gość: tymczas345 Re: Popieram pomysl_jest doskonaly IP: 89.241.244.* 24.11.06, 14:56
        "System różni się technologicznie od zwykłych programów poczty elektronicznej -
        nie zapisuje tzw. adresów IP ani daty i godziny nadania wiadomości. Dzięki temu
        ustalenie personaliów nadawcy jest niemożliwe"

Daczego kłamstwo leży u podstaw tego pomysłu?
      • Gość: Rex Re: Popieram pomysl_jest doskonaly IP: *.telia.com 24.11.06, 16:19
        Kontrola spoleczna naduzyc, przestepstw, nieuczciwosci i karygodnych zachowan
        jest podstawa budowania sukcesow ekonomicznych najwiekszych gospodarek w
        Europie i istnieje w krajach tj Niemcy, UK, Szwajcaria, Szwecja, Holandia.
        Popieram pomysl, to jest bardzo dobry pomysl i powinien byc w odpowiedzialny
        sposob zrealizowany i zapromowany w spoleczenstwie Polskim.

he he he ,ty nie jestes czasami jakis prelegent po szkole aktywu partyjnego?
        tak mi jakos zalecialo laniem wody i pustym gadaniem. " Kontrola spoleczna" :)
        masz ty porypane w tej durnej makowce ! Typowa menda z ciagotami na kapusia !!
    • Gość: art Wiem o łapówce. Enter IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 13:08
      Powiem więcej. Wprowadzić w szkole przedmiot "Donosicielstwo" i dla
      równowagi "Łapówkarstwo". Niech i młodzież się przygotowuje do życia w świecie
      dorosłych.
    • Gość: Stop Korupcji Wiem o łapówce. Enter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 14:13
      Zapraszam na www.stopkorupcji.pl
    • Gość: anonim Policja bedzie selekcjonowac doniesienia??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 17:03
      A co bedzie jezeli ktos chce zglosic lapowkarstwo i korupcje w Policji? Jakie
      ma szanse, ze jego zgloszenie zostanie zauwazone? Czy to musi byc korupcja dot.
      2 milionow zlotych czy uwage zwroci dopiero 10 milionow? Korupcja powinna byc
      scigana przez organy wymiaru sprawiedliwosci bez wzgledu czy dotyczy
      prokuratorow, celnikow czy tez urzednikow gminnych.
      • Gość: lux Re: Policja bedzie selekcjonowac doniesienia??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 23:08
        zgłosić zawsze możesz.... ciekawe czy po takim zgłoszeniu następnego dnia się
        obudzisz...
    • Gość: swietny pomysl Popieram IP: *.aster.pl 24.11.06, 17:08
    • kazyyoshi78 Artykuł sponsorowany. 24.11.06, 18:49
      byłem na szkoleniu prowadzonym przez lindnera, który jest zafascynowany
      "bezpieczną skrzynką mailową".
      Koszt skrzynki na Polskę około 80 000 euro na rok.
      Poza Saksonią nikt w niemczech tego systemu nie przejął a np. Hamburg otwarcie
      krytykuje i wykazuje luki w tym pomyśle.
    • Gość: pikus Re: Wiem o łapówce. Enter IP: *.brutele.be 24.11.06, 19:02
      Wroze temu portalowi swietlana przyszlosc w Polandii.

Kraj donosicieli i szpiegow; Kazdy sasiad tylko patrzy kiedy drugiemu
      przy...lic.

Powinni solidna serwerownie zakupic. Zgloszenia beda bardzoooo liczne.
      • Gość: liderka Re: Wiem o łapówce. Enter IP: *.lanet.net.pl 24.11.06, 20:41
        czy jezeli bedziesz swiadkiem morderstwa to tez nie "doniesiesz"?
    • zigzaur Grunt to sprawne donosicielstwo! 24.11.06, 19:05
      Akurat Niemcy są pod tym względem dobrzy.

W Essen, mieście, które w latach trzydziestych liczyło około 650 tysięcy
      mieszkańców, personel Gestapo liczył zaledwie 43 osoby. Więcej nie było trzeba.

A nie było anonimowego portalu internetowego do składania donosów.
    • sumer55 a co by robił wtedy Kamiński z tymi swoimi pisiora 25.11.06, 00:36
      mi??
    • Gość: kami w Niemczech tak się sprawdza że Siemens i inne IP: 62.233.164.* 21.03.07, 22:40
      firmy pobiły chyba rekordy korupcji! Z Siemensa na korupcyjne działania firma
      "zainwestowała" 400 mln euro (dochodzenie jest w toku)!!! Faktycznie
      rekomendacja niemieckiej uczciwości i przejrzystości - jest skąd brać przykład...:)

www.foto-tel.pl/
    • Gość: gość korupcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.08, 07:34
      bardzo dobry pomysł sam bym coś napisał na ordynatora może by się
      opamiętał

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka