Gość: JACEK PRECZ Z DHL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 11:24 Zamiast otrzymać przesyłkę przegadałem już z DHL 10 pln. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: PRECZ Z DHL w Warszawie ! IP: *.skynet.net.pl 28.01.10, 22:06 DHL w Warszawie to kompletne dno!!! Odradzam tak samo jak UPS i Kolportera! Aroganccy ignoranci. Kto tych buraków zatrudnia? Nie ma nad nimi żadnej kontroli. Odpowiedz Link Zgłoś
matrix880 Re: E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem h 23.10.08, 19:29 Coś ci polecę ,naprawdę warto !! www.komputer4net.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.10.08, 20:56 Również odradzam UPS, zwłaszcza ostatnio! Dość dużo kupujemy w internecie, za każdym razem wyraźnie piszemy w uwagach, że prosimy o dostawę w godzinach popołudniowych i ostatnio za każdym razem kurier jest rano! Mało tego kurierzy wymuszają odbiór przesyłek w godzinach dla nich wygodnych. Nie po to zamawiam przez internet, żeby zwalniać się z pracy i samemu jeździć i szukać mojego towaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurier Re: E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem h IP: *.gprs.plus.pl 09.11.08, 22:51 To zrób zastrzeżenie terminu doręczenia dopłać dyszkę i nie będzie problemu Odpowiedz Link Zgłoś
hulahoop E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. 28.10.08, 22:18 to da się odczuć. długie oczekiwanie na przesyłki itp. ale to bardzo dobrze że e-handel się rozwija Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniak96 E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.08, 17:16 Korzystam z usług różnych kurierów, ale NAJGORZSZA JEST SIÓDEMKA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzisia123@gmail.c E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. IP: *.c158.petrotel.pl 05.11.08, 09:57 firma opek jest tego przykladem.nie potrafia odnalezc wskazanego adresu w miescie plocku-centrum miasta.oszukuja ze juz byli kilka razy,ale sladu po ich obecnosci nie ma np. awizo.korzystalam z uslug firm kurierskich bo kupuje przez internet .bywalo ze panowie kurierzy pomylili plock z plonskiem ale od czego sa telefony i umiejetnosc porozumiewania sie.panowie kurierzy dostarczyli paczke bez przeszkod.firma opek ma z tym spore problemy.nadal mam zaufanie do poczty,poki co to nasolidniejszy dostawca przesylek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ni1cr4m Kurier siódemka IP: *.locon.net.pl 06.11.08, 15:06 Nie wiem jak ta firma wogole funkcjonuje... po prostu rece opadaja. Zamowilem towar, ktory dostarczyla wlasnie ta firma, a ze jak przyjechal kurirer bylem akrurat w pracy to po powrocie zastalem na drzwiwach avizo. Niestety tak nabazgrane ze nawet numeru kontaktowgo nie moglem odczytac, zeby sie umowic na ponowne jej doreczenie. W koncu znalazlem na sieci numer na lokalny oddzial, dzonielem 3 dni po kolka razy dziennie na 3 numery (w tym jeden okreslony jako calodobowy), nikt ani razu nie odebral. Na trzeci dzien spotkala mnie niemila niespodzianka bo zadzownil nadawca paczki ze juz zostala do niego zwrocona :/ Co to do kur... ma byc za firma. Przydalo by sie porawic komunikacje z klientem bo jak kazdy sie tak bedzie traktowany to nie dlugo pociagniecie na rynku. Jestem bardzo zawiedziony poziomem uslug tejze firmy, nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
studniaa Re: Kurier siódemka 07.01.11, 15:49 Ja z 7 miałam lepsze przejścia. Tydzień przed Świętami dzwoni domofonem kurier Siódemki i pyta, czy mogę zejść po paczkę, ja mu na to, że nie bo jestem sama z dzieckiem i nie mogę wyjść, a on do mnie UWAGA..."to spie...j!". Ręce mi opadły, szok!!! Żadne skargi nic nie dały! Nawet słowa przeprasza nie usłyszałam ani od kuriera, ani od kierownika- żenada!!! A dzisiaj. Mąż dzwoni do 7 bo wiemy, że sprzedawca wysłał już prawie tydzień temu paczke i wiemy, że od wtorku jest na magazynie w Kielcach, pyta kiedy dojedzie kurier, a kobietka mu na to, że paczka jest od wtorku na magazynie i nie wie dlaczego nie została wydana kurierowi...!!! Żadnych więcej paczek Siódemką!!! Dużo rzeczy kupujemy przez internet i wiele firm dostarcza paczki, ale tylko z 7 jest problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arni do wszystkichi kurierów i klientów. IP: 83.147.138.* 09.11.08, 15:57 Wiele razy korzytałem z usług kurierów i uwierzcie mi nigdy nie maiałem żadnego problemu zawsze paczke otrzymałem na czas jak i z odbiorem do wysyłki tez nie było problemu w/g mnie wszystko zależy od ludzi i ich podejscia do pracy mieszkam w Rzeszowie i wydaje mi sie na podkarpaciu moze nie jest najcudowniej ale ludzie jakos tak bardziej sie szanuja teraz siedze w irlandii wracam po nowym roku kupuje prawie nowego sprintera i sam ide jezdzic jako kurier i wiem ze bede zadowolony moze zmeczony i zapracowany lecz jak zawsze swoja prace bede wykonywał sumiennie i z zapałem bo z tego mam pieniążki.Pozdrawiam zadowolonych jak i nie zadowolonych z pracy kurierów ludzie miejcie do siebie wiecej szacunku a wszystkim bedzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kordiano E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. IP: 217.96.23.* 14.11.08, 19:19 DHL hmmm może pozostawię to bez komentarza ale inni niech tą firmę omijają wielkim łukiem. Ponieważ wysłałem paczkę i zamiast dojść na następny dzień doszła po trzech tygodniach. Przez te trzy tygodnie dzwoniłem do nich i pytałem się o paczkę kiedy w końcu dotrze. Zażądałem zwrot kosztów przesyłki i po czterech miesiącach dopiero otrzymałem. Często korzystam z usług Poczty Polskiej już od 2lat i zawsze paczki docierały bez problemu. NIKOMU NIE POLECAM TEJ FIRMY. DHL powinna zbankrutować!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barti E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. IP: *.lublin.mm.pl 15.11.08, 17:58 Ups oddział Lublin po prostu hamstwo i arogancja po prostu odradzam. Długo czekałem na obsługe a jak już się doczekałem to usłyszałem nie konkretne odpowiedzi po co wogle wysyłam ze teraz to nie maja czasu ze sa zajeci pojechałem do konkurencji DHL miła fachowa obsługa doradzili jak zapakowac towar i o dziwo jeszcze wyszło taniej Jesli znów bede cos wysłyłał Ups omine z daleka zero profesjonalizmu Odpowiedz Link Zgłoś
wiklinaland siódemkatooszusci 19.11.08, 11:57 wysłałem paczke dotarła do magazynu w warszawie a tam mi ja domiarowali za nadbagaż ito nie pare złotych tylko kilkaset Odpowiedz Link Zgłoś
elprezesso1 E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. 25.11.08, 11:21 DHL jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figaamona E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. IP: *.chello.pl 28.11.08, 23:14 no tak, firma opek jest o.k. Opinie osób prywatnych są przesadne. Firma ta funkcjonuje i dostarcza bez problemu przesyłki dla uznanych firm w Polsce, także proszę trochę szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CWIREK E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. IP: 83.238.53.* 06.12.08, 11:00 UPS O ZGROZO!!!!! KURIER ODDAŁ PRZESYŁKĘ 9-LETNIEJ DZIEWCZYNCE, NIE PYTAJĄC CZY SĄ W DOMU RODZICE, I KAZAŁ SIĘ JEJ PODPISAĆ NA DOKUMENTACH!!!!!!!!!!!!!!Jejku, czy to nie jest karalne? Pomijając fakt, że byłam na miejscu i wystarczyło tylko zawołać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CWIREK Re: E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem h IP: 83.238.53.* 06.12.08, 11:04 UPS O ZGROZO!!!!! KURIER ODDAŁ PRZESYŁKĘ 9-LETNIEJ DZIEWCZYNCE, NIE PYTAJĄC CZY SĄ W DOMU RODZICE, I KAZAŁ SIĘ JEJ PODPISAĆ NA DOKUMENTACH!!!!!!!!!!!!!!Jejku, czy to nie jest karalne? Pomijając fakt, że byłam na miejscu i wystarczyło tylko zawołać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Osobiście odradzma firmę UPS zamawiałem na agito IP: *.toya.net.pl 06.12.08, 11:50 czesci do komputera, ades podałem do pracy aby nie było problemów z doręczeniem postanowiłem zadzwonić w dniu doręczenie to UPS i poprosić o nr telefonu do kuriera aby ten okreslił w jakich godzinach planuje się zjawić bo chiałem na pare godzin wyjśc z firmy. Pan z BOK poinformował mnie że nie może tego uczynić bo telefon kuriera jest jego prywatny i nie ma takich możliwości pozostło mi czekanie na kuriera cały bozy dzień bo zjawił się o godzinie 15:50. A teraz druga strona medalu jako że mam stycznośc z firmami kurierskimi i jakis czas temu szukałem do obsługi wysyłki firmy kurierskiej spotkałem się z przedstwaicielem UPS-a ten zapewniał mnie że są soldni że odłsuge klienta indywidulanego traktują priorytetowo że rok temu przed świętami nawet on woził paczki bardzo mi się to spodobało że tak solidnie traktują swoją pracę. Doszło do ustalania cen za przesyłkę i tu dowiedziałem się że UPS wprowadził dodatkową opłatę dla przesyłek doręczanych klientom indywidulanych bo to większe koszty i że trzeba się kontaktować i takie tam jakoś to rozumiałem i byłem gotów nawet podpsiać umowę ale na jakiś czas się powstrzymałem bo chciałem jeszcze sprawdzić kilka innych firm. A teraz na zakończenie dlaczego UPS pobiera dodatkową opłatę skoro nie chciano mi podać nr do kuriera i według filozofii Pana z BOK kurier ma jeździć w ciemno czy kogoś zastanie czy nie to ich nie intersuje i w żaden spsoób nie chcą ułatwić zycia ani kurierom ani odbiorcom czyli mi przecież to ja zadzwonił bym do kurera na swój koszt ustalił bym z kurierem kiedy mam być w domu lub w firmie dostosował bym plan dania do kuriera jak bym wiedział że będzie między 13 a 16 i ok wiem ż w tych godzianch powinienem się spodziewać kurira więc na niego czekam. Dlatego UPS w Łodzi ma u mnie wielki minussssssss Odpowiedz Link Zgłoś
lusia3312 E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. 09.12.08, 16:57 Kurierzy kłamią jak z nut. Prawda jest taka, ze się nie wyrabiają albo w pospiechu dostarczają przesyłkę pod inny adres. Kilka przesyłek z tą firmą to prawdziwy koszmar. W biurach nie odpowiadają na pisma a telefony albo milczą albo podają wykrętną odpowiedź. Winę przenoszą z jednych na drugich. Jedno jest pewne: reklamując przesyłkę nic nie uzyskasz. NIGDY WIĘCEJ !!!!! SIÓDEMKA DO BANI !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulek E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.12.08, 14:21 A ja nie mam zastrzeżeń co do DHL. kurier zadzwonil rano, uzgodnilismy godzine dostawy. W momencie dostarczenia towaru nie bylo mnie w domu, telefonicznie uzgodnilismy, ze kurir poczeka na moj przyjazd. Wszystko odbylo sie sprawnie i przyjemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. IP: *.spray.net.pl 13.12.08, 14:46 DPD odesłali mi 3 razy przesylketwierdzac ze odmowilam przyjecia! na reklamacje albi nie odpisujA albo wklejaja regulki nie pasjace do sytacji. NIE POLECAM. a jak pocka doszla nie bylo telefonu lecz puste pudelko! dobrze ze sprawdzilam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient DHL-u E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. IP: *.who.vectranet.pl 16.12.08, 02:57 DHL to "fajowa" firma dla tych co mieszkaja w dużych miastach, albo mają z nimi podpisaną umowę. Dla wszystkich innych - czyli Z W Y K Ł Y C H ludzi nie do przyjęcia. Kilka na BARDZO NIEEEEE !!!!!! LUB TYCH CO LUBIĄ SILNE PRZEŻYCIA, ZWIAZANE Z ADRENALINĄ 1) odbierając przesyłkę... haha... musisz wiedziec jakiego dnia CI EW. DOSTARCZĄ, a i tak trzeba być w określonym miejscu kilka godz. min. 5h 2) Jak akurat Cię nie ma........ no to dostaniesz awizo i se możesz przesyłke odebrać następnego dnia "w rozdzielni przesyłek" (nawet jak za nią zapłaciłeś powiedzmy 30 zł) Nie ważne, że musisz po nią dojechać np. 100 km.......... 3) No, jak nie odebrałeś przesyłki ( za przesyłkę płatną 30 zł) i dostałeś awizo, to wiedz, że na trzeci dzień JUŻ NA PEWNO SIEDZISZ MUREM TAM GDZIE PRZESYŁKA MA DOTRZEĆ OD 8.00 DO CO NAJMNIEJ 16 - bo a nuż się kurier zjawi, a wtedy jak Cię nie będzie......... następny dzień w "plecy" - już się bardzo o przesyłke martwisz.......... bo rozmowy z PANEM KURIEREM spełzły na niczym. Bo obiecywał że tym razem dopilnuje aby........ bla bla bla 4) Zdenerwowany w związku z nie dostarczą przesyłką - dzwonisz naiwnie pod każdy możliwy nr. tel ( w zależności czym dysponujesz, tel. kom lub stacjonarny) . a to do PANA kuriera a to na infolinię lub do siedziby firmy. A.... Pan z siedziby firmy w Łodzi....... pkt5 5) Pan miły w siedzibie firmy Łodzi informuje ( w domyśle, ....... co Ty za klient?? 30 zł też Ci majątek?? - jedną paczkę chcesz odebrać??), no ale on już wszystkiego dopilnuje... proszę się nie martwić:) - czujesz się doceniony........ bo PAN zgłasza Twoja sprawę do reklamacji i na pewno do panstwa ktoś zadzwoni i rozwiąze Państwa sprawę:) 6) Naiwnie klien czeka na tel. od kogoś z firmy DHL-u, kto się poczuje choć trochę winny, że dotychczas nie DOSTAŁEŚ SWOJEJ PRZESYŁKI. (Oczywiście pomijam już że 4-ty dzień martwisz się o przesyłką za którą sam zapłaciłeś nie wspominając 30 zł za tę presyłkę...haha) 7) Paczka dociera....... bo 5 dnia już nic innego nie robiłeś (klienci odwołani - do pracy nie poszłeś - czekałeś na paczkę. Z ulgą oddychasz - PACZKA DOTARŁA -czyli nie wróci do miejsca skąd została nadana. ( A I TO MI SIĘ ZDAŻYŁO W NIELICZNYCH KONTAKTACH Z DHL-EM) 8) CZYLI .. nie bedziesz powtórnie musiał płacić za jej dostarczenie BRAWO DHL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irek Siódemka-tragedia!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 11:35 wyobraźcie sobie, że wczoraj kurier Siódemki ze Szczecina, oddzial przy ul.Gdańskiej 16B napadl na moją ciężarna żonę!!!! Przyjechal dwa razy z przesylką zostawiając awizo w skrzynce i NIE DZWONIAC do drzwi nawet!!!! Kiedy do niego zadzwonilem mowiąc ze żona jest ciągle w domu, że nie może wychodzić i że nie prawdą jest, że dzwonil do drzwi, facet wyzwal ją od klamców, oszustów i szykowal sie do wtargniecia do domu, ale żona zaczęla krzyczeć, że wezwie policję i wtedy sobie poszedl!!!! To jakiś skandal i nie do pomyślenia!!! Kiedy zadzwonilem do niego i poprosilem o nazwisko albo jakiś nr slużbowy czy coś takiego to rzucil sluchawkę i tyle... Precz z Siódemką!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. IP: *.gprs.plus.pl 19.12.08, 17:44 DHL to oszust podaje cene inną niż kasuje na miejscu od klienta.Stanowczo nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. IP: *.chello.pl 23.12.08, 17:19 niestety to prawda ze "siódemka" to najgorsza z firm kurierskich, po 8 dniach od nadania paczki nie mogą jej znaleźć i sami nie wiedzą gdzie jest, totalne "olewanie" klientów. Korzystałem z wielu firm kurierskich ale tylko z tej nieszczęsnej "7". Każda inna jest 100 razy lepsza, odradzam i omijajcie ją z daleka!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrianna DHL najbardziej niekompetentna firma !!! IP: *.chello.pl 30.12.08, 14:15 SKANDAL!!! najkbardziej niekompetentna firma z jaką się spotkałam.nie tylko brak kontaktu ale i chęci kontaktu z klientem!!!pierwszy numer tel. nieaktulany, z drugim lepiej ale nie zawsze można się dodzwonić bo jak jest za duzo telefonów na linii to wogóle odrzuca połaczenie.ponoć przesylka była do mnie 2 razy dostarczana, ale najmniejszego śladu po kurierze nie było-brak awizo.nie rozumiem,czy nie lepiej wykonać jeden telefon do odbiorcy niż 3 razy krązyć po mieście z przesyłką?!jak udało mi się wkoncu dodzwonic do CallCenter bo mojej przesyłki juz nie było w systemie to wyznaczyli mi nowy termin-cały dzień czekłaam w domu jak na szpilkach.wieczorem zadzwonilam,okazalo się że kurier już był ale pomylił adresy i zostawił awizo gdzie indziej.poszłam pod ten adres ale tam awizo tez nie było,miał przywieźć przesyłkę w nastepnym dniu ale w godzinach w których mi nie pasowało,w Call Center powiedzieli ze mam nastepnego dnia zadzwonić i mnie z nim połaczą-niestety sami sie z nim połaczyc nie mogli.Poprosiłam o bezpośredni numer telefonu-jest tajny,bo prywatny,poprosilam zeby sami sie z nim skontaktowali i oddzwonili do mnie-nie mogą bo ja muszę byc na lini jak się z nim kontaktują- chyba aż za bardzo się zinformatyzowali.po kilkunastu telefonach dowiedziałam się ze kurier juz był i więcej nie bedzie i mam sobie sama odebrać przesyłke!!!SKANDAL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. IP: 94.254.255.* 05.01.09, 23:08 Ludzie jak najdalej od siódemki,to banda złodzieji i wyzyskiwaczy,nie szanuj klienta a zwłaszcza dostarczanych paczek!!!!!!!!!!!!!!!Wybierajcie inne firmy kurierskie Odpowiedz Link Zgłoś