Dodaj do ulubionych

E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han...

• Gość: JACEK PRECZ Z DHL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 11:24
      Zamiast otrzymać przesyłkę przegadałem już z DHL 10 pln.
      • Gość: Warszawiak Re: PRECZ Z DHL w Warszawie ! IP: *.skynet.net.pl 28.01.10, 22:06
        DHL w Warszawie to kompletne dno!!!
        Odradzam tak samo jak UPS i Kolportera!
        Aroganccy ignoranci.
        Kto tych buraków zatrudnia? Nie ma nad nimi żadnej kontroli.
    • matrix880 Re: E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem h 23.10.08, 19:29
      Coś ci polecę ,naprawdę warto !! www.komputer4net.pl
    • Gość: gość E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.10.08, 20:56
      Również odradzam UPS, zwłaszcza ostatnio! Dość dużo kupujemy w internecie, za
      każdym razem wyraźnie piszemy w uwagach, że prosimy o dostawę w godzinach
      popołudniowych i ostatnio za każdym razem kurier jest rano! Mało tego kurierzy
      wymuszają odbiór przesyłek w godzinach dla nich wygodnych. Nie po to zamawiam
      przez internet, żeby zwalniać się z pracy i samemu jeździć i szukać mojego towaru.
      • Gość: kurier Re: E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem h IP: *.gprs.plus.pl 09.11.08, 22:51
        To zrób zastrzeżenie terminu doręczenia dopłać dyszkę i nie będzie problemu
    • hulahoop E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. 28.10.08, 22:18
      to da się odczuć. długie oczekiwanie na przesyłki itp. ale to bardzo dobrze że
      e-handel się rozwija
    • Gość: koniak96 E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.08, 17:16
      Korzystam z usług różnych kurierów, ale NAJGORZSZA JEST SIÓDEMKA!
    • Gość: zdzisia123@gmail.c E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. IP: *.c158.petrotel.pl 05.11.08, 09:57
      firma opek jest tego przykladem.nie potrafia odnalezc wskazanego adresu w
      miescie plocku-centrum miasta.oszukuja ze juz byli kilka razy,ale sladu po ich
      obecnosci nie ma np. awizo.korzystalam z uslug firm kurierskich bo kupuje przez
      internet .bywalo ze panowie kurierzy pomylili plock z plonskiem ale od czego sa
      telefony i umiejetnosc porozumiewania sie.panowie kurierzy dostarczyli paczke
      bez przeszkod.firma opek ma z tym spore problemy.nadal mam zaufanie do
      poczty,poki co to nasolidniejszy dostawca przesylek.
    • Gość: ni1cr4m Kurier siódemka IP: *.locon.net.pl 06.11.08, 15:06
      Nie wiem jak ta firma wogole funkcjonuje... po prostu rece opadaja.
      Zamowilem towar, ktory dostarczyla wlasnie ta firma, a ze jak przyjechal kurirer bylem akrurat w pracy to po powrocie zastalem na drzwiwach avizo. Niestety tak nabazgrane ze nawet numeru kontaktowgo nie moglem odczytac, zeby sie umowic na ponowne jej doreczenie. W koncu znalazlem na sieci numer na lokalny oddzial, dzonielem 3 dni po kolka razy dziennie na 3 numery (w tym jeden okreslony jako calodobowy), nikt ani razu nie odebral. Na trzeci dzien spotkala mnie niemila niespodzianka bo zadzownil nadawca paczki ze juz zostala do niego zwrocona :/ Co to do kur... ma byc za firma. Przydalo by sie porawic komunikacje z klientem bo jak kazdy sie tak bedzie traktowany to nie dlugo pociagniecie na rynku. Jestem bardzo zawiedziony poziomem uslug tejze firmy, nie polecam
      • studniaa Re: Kurier siódemka 07.01.11, 15:49
        Ja z 7 miałam lepsze przejścia. Tydzień przed Świętami dzwoni domofonem kurier Siódemki i pyta, czy mogę zejść po paczkę, ja mu na to, że nie bo jestem sama z dzieckiem i nie mogę wyjść, a on do mnie UWAGA..."to spie...j!". Ręce mi opadły, szok!!! Żadne skargi nic nie dały! Nawet słowa przeprasza nie usłyszałam ani od kuriera, ani od kierownika- żenada!!!
        A dzisiaj. Mąż dzwoni do 7 bo wiemy, że sprzedawca wysłał już prawie tydzień temu paczke i wiemy, że od wtorku jest na magazynie w Kielcach, pyta kiedy dojedzie kurier, a kobietka mu na to, że paczka jest od wtorku na magazynie i nie wie dlaczego nie została wydana kurierowi...!!!
        Żadnych więcej paczek Siódemką!!! Dużo rzeczy kupujemy przez internet i wiele firm dostarcza paczki, ale tylko z 7 jest problem.
    • Gość: arni do wszystkichi kurierów i klientów. IP: 83.147.138.* 09.11.08, 15:57
      Wiele razy korzytałem z usług kurierów i uwierzcie mi nigdy nie
      maiałem żadnego problemu zawsze paczke otrzymałem na czas jak i z
      odbiorem do wysyłki tez nie było problemu w/g mnie wszystko zależy
      od ludzi i ich podejscia do pracy mieszkam w Rzeszowie i wydaje mi
      sie na podkarpaciu moze nie jest najcudowniej ale ludzie jakos tak
      bardziej sie szanuja teraz siedze w irlandii wracam po nowym roku
      kupuje prawie nowego sprintera i sam ide jezdzic jako kurier i wiem
      ze bede zadowolony moze zmeczony i zapracowany lecz jak zawsze swoja
      prace bede wykonywał sumiennie i z zapałem bo z tego mam
      pieniążki.Pozdrawiam zadowolonych jak i nie zadowolonych z pracy
      kurierów ludzie miejcie do siebie wiecej szacunku a wszystkim bedzie
      lepiej.
    • Gość: kordiano E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. IP: 217.96.23.* 14.11.08, 19:19
      DHL hmmm może pozostawię to bez komentarza ale inni niech tą firmę omijają
      wielkim łukiem. Ponieważ wysłałem paczkę i zamiast dojść na następny dzień
      doszła po trzech tygodniach. Przez te trzy tygodnie dzwoniłem do nich i pytałem
      się o paczkę kiedy w końcu dotrze. Zażądałem zwrot kosztów przesyłki i po
      czterech miesiącach dopiero otrzymałem. Często korzystam z usług Poczty Polskiej
      już od 2lat i zawsze paczki docierały bez problemu.
      NIKOMU NIE POLECAM TEJ FIRMY. DHL powinna zbankrutować!!
    • Gość: Barti E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. IP: *.lublin.mm.pl 15.11.08, 17:58
      Ups oddział Lublin po prostu hamstwo i arogancja po prostu odradzam.
      Długo czekałem na obsługe a jak już się doczekałem to usłyszałem nie
      konkretne odpowiedzi po co wogle wysyłam ze teraz to nie maja czasu
      ze sa zajeci pojechałem do konkurencji DHL miła fachowa obsługa
      doradzili jak zapakowac towar i o dziwo jeszcze wyszło taniej Jesli
      znów bede cos wysłyłał Ups omine z daleka zero profesjonalizmu
    • wiklinaland siódemkatooszusci 19.11.08, 11:57
      wysłałem paczke dotarła do magazynu w warszawie a tam mi ja domiarowali za
      nadbagaż ito nie pare złotych tylko kilkaset
    • elprezesso1 E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. 25.11.08, 11:21
      DHL jest ok
    • Gość: figaamona E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. IP: *.chello.pl 28.11.08, 23:14
      no tak, firma opek jest o.k. Opinie osób prywatnych są przesadne. Firma ta funkcjonuje i dostarcza bez problemu przesyłki dla uznanych firm w Polsce, także proszę trochę szacunku.
    • Gość: CWIREK E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. IP: 83.238.53.* 06.12.08, 11:00
      UPS O ZGROZO!!!!! KURIER ODDAŁ PRZESYŁKĘ 9-LETNIEJ DZIEWCZYNCE, NIE PYTAJĄC CZY
      SĄ W DOMU RODZICE, I KAZAŁ SIĘ JEJ PODPISAĆ NA DOKUMENTACH!!!!!!!!!!!!!!Jejku,
      czy to nie jest karalne? Pomijając fakt, że byłam na miejscu i wystarczyło tylko
      zawołać.
    • Gość: CWIREK Re: E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem h IP: 83.238.53.* 06.12.08, 11:04
      UPS O ZGROZO!!!!! KURIER ODDAŁ PRZESYŁKĘ 9-LETNIEJ DZIEWCZYNCE, NIE PYTAJĄC CZY
      SĄ W DOMU RODZICE, I KAZAŁ SIĘ JEJ PODPISAĆ NA DOKUMENTACH!!!!!!!!!!!!!!Jejku,
      czy to nie jest karalne? Pomijając fakt, że byłam na miejscu i wystarczyło tylko
      zawołać.
    • Gość: Michał Osobiście odradzma firmę UPS zamawiałem na agito IP: *.toya.net.pl 06.12.08, 11:50
      czesci do komputera, ades podałem do pracy aby nie było problemów z
      doręczeniem postanowiłem zadzwonić w dniu doręczenie to UPS i
      poprosić o nr telefonu do kuriera aby ten okreslił w jakich
      godzinach planuje się zjawić bo chiałem na pare godzin wyjśc z
      firmy. Pan z BOK poinformował mnie że nie może tego uczynić bo
      telefon kuriera jest jego prywatny i nie ma takich możliwości
      pozostło mi czekanie na kuriera cały bozy dzień bo zjawił się o
      godzinie 15:50.
      A teraz druga strona medalu jako że mam stycznośc z firmami
      kurierskimi i jakis czas temu szukałem do obsługi wysyłki firmy
      kurierskiej spotkałem się z przedstwaicielem UPS-a ten zapewniał
      mnie że są soldni że odłsuge klienta indywidulanego traktują
      priorytetowo że rok temu przed świętami nawet on woził paczki bardzo
      mi się to spodobało że tak solidnie traktują swoją pracę.
      Doszło do ustalania cen za przesyłkę i tu dowiedziałem się że UPS
      wprowadził dodatkową opłatę dla przesyłek doręczanych klientom
      indywidulanych bo to większe koszty i że trzeba się kontaktować i
      takie tam jakoś to rozumiałem i byłem gotów nawet podpsiać umowę ale
      na jakiś czas się powstrzymałem bo chciałem jeszcze sprawdzić kilka
      innych firm.

A teraz na zakończenie dlaczego UPS pobiera dodatkową opłatę skoro
      nie chciano mi podać nr do kuriera i według filozofii Pana z BOK
      kurier ma jeździć w ciemno czy kogoś zastanie czy nie to ich nie
      intersuje i w żaden spsoób nie chcą ułatwić zycia ani kurierom ani
      odbiorcom czyli mi przecież to ja zadzwonił bym do kurera na swój
      koszt ustalił bym z kurierem kiedy mam być w domu lub w firmie
      dostosował bym plan dania do kuriera jak bym wiedział że będzie
      między 13 a 16 i ok wiem ż w tych godzianch powinienem się
      spodziewać kurira więc na niego czekam. Dlatego UPS w Łodzi ma u
      mnie wielki minussssssss
    • lusia3312 E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. 09.12.08, 16:57
      Kurierzy kłamią jak z nut. Prawda jest taka, ze się nie wyrabiają albo w
      pospiechu dostarczają przesyłkę pod inny adres. Kilka przesyłek z tą firmą to
      prawdziwy koszmar. W biurach nie odpowiadają na pisma a telefony albo milczą
      albo podają wykrętną odpowiedź. Winę przenoszą z jednych na drugich. Jedno jest
      pewne: reklamując przesyłkę nic nie uzyskasz. NIGDY WIĘCEJ !!!!! SIÓDEMKA DO
      BANI !!!
    • Gość: lulek E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.12.08, 14:21
      A ja nie mam zastrzeżeń co do DHL. kurier zadzwonil rano, uzgodnilismy godzine
      dostawy. W momencie dostarczenia towaru nie bylo mnie w domu, telefonicznie
      uzgodnilismy, ze kurir poczeka na moj przyjazd.
      Wszystko odbylo sie sprawnie i przyjemnie.
    • Gość: ewa E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. IP: *.spray.net.pl 13.12.08, 14:46
      DPD odesłali mi 3 razy przesylketwierdzac ze odmowilam przyjecia! na
      reklamacje albi nie odpisujA albo wklejaja regulki nie pasjace do
      sytacji. NIE POLECAM. a jak pocka doszla nie bylo telefonu lecz
      puste pudelko! dobrze ze sprawdzilam!!!
    • Gość: klient DHL-u E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. IP: *.who.vectranet.pl 16.12.08, 02:57
      DHL to "fajowa" firma dla tych co mieszkaja w dużych miastach, albo mają z nimi podpisaną umowę. Dla wszystkich innych - czyli Z W Y K Ł Y C H ludzi nie do przyjęcia. Kilka na BARDZO NIEEEEE !!!!!!
      LUB TYCH CO LUBIĄ SILNE PRZEŻYCIA, ZWIAZANE Z ADRENALINĄ
      1) odbierając przesyłkę... haha... musisz wiedziec jakiego dnia CI EW. DOSTARCZĄ, a i tak trzeba być w określonym miejscu kilka godz. min. 5h
      2) Jak akurat Cię nie ma........ no to dostaniesz awizo i se możesz przesyłke odebrać następnego dnia "w rozdzielni przesyłek" (nawet jak za nią zapłaciłeś powiedzmy 30 zł)
      Nie ważne, że musisz po nią dojechać np. 100 km..........
      3) No, jak nie odebrałeś przesyłki ( za przesyłkę płatną 30 zł) i dostałeś awizo, to wiedz, że na trzeci dzień JUŻ NA PEWNO SIEDZISZ MUREM TAM GDZIE PRZESYŁKA MA DOTRZEĆ OD 8.00 DO CO NAJMNIEJ 16 - bo a nuż się kurier zjawi, a wtedy jak Cię nie będzie......... następny dzień w "plecy" - już się bardzo o przesyłke martwisz.......... bo rozmowy z PANEM KURIEREM spełzły na niczym.
      Bo obiecywał że tym razem dopilnuje aby........ bla bla bla
      4) Zdenerwowany w związku z nie dostarczą przesyłką - dzwonisz naiwnie pod każdy możliwy nr. tel ( w zależności czym dysponujesz, tel. kom lub stacjonarny) . a to do PANA kuriera a to na infolinię lub do siedziby firmy. A.... Pan z siedziby firmy w Łodzi....... pkt5
      5) Pan miły w siedzibie firmy Łodzi informuje ( w domyśle, ....... co Ty za klient?? 30 zł też Ci majątek?? - jedną paczkę chcesz odebrać??), no ale on już wszystkiego dopilnuje... proszę się nie martwić:) - czujesz się doceniony........ bo PAN zgłasza Twoja sprawę do reklamacji i na pewno do panstwa ktoś zadzwoni i rozwiąze Państwa sprawę:)
      6) Naiwnie klien czeka na tel. od kogoś z firmy DHL-u, kto się poczuje choć trochę winny, że dotychczas nie DOSTAŁEŚ SWOJEJ PRZESYŁKI.
      (Oczywiście pomijam już że 4-ty dzień martwisz się o przesyłką za którą sam zapłaciłeś nie wspominając 30 zł za tę presyłkę...haha)
      7) Paczka dociera....... bo 5 dnia już nic innego nie robiłeś (klienci odwołani - do pracy nie poszłeś - czekałeś na paczkę. Z ulgą oddychasz - PACZKA DOTARŁA -czyli nie wróci do miejsca skąd została nadana. ( A I TO MI SIĘ ZDAŻYŁO W NIELICZNYCH KONTAKTACH Z DHL-EM)
      8) CZYLI .. nie bedziesz powtórnie musiał płacić za jej dostarczenie
      BRAWO DHL

• Gość: Irek Siódemka-tragedia!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 11:35
      wyobraźcie sobie, że wczoraj kurier Siódemki ze Szczecina, oddzial przy
      ul.Gdańskiej 16B napadl na moją ciężarna żonę!!!! Przyjechal dwa razy z
      przesylką zostawiając awizo w skrzynce i NIE DZWONIAC do drzwi nawet!!!! Kiedy
      do niego zadzwonilem mowiąc ze żona jest ciągle w domu, że nie może wychodzić i
      że nie prawdą jest, że dzwonil do drzwi, facet wyzwal ją od klamców, oszustów i
      szykowal sie do wtargniecia do domu, ale żona zaczęla krzyczeć, że wezwie
      policję i wtedy sobie poszedl!!!! To jakiś skandal i nie do pomyślenia!!! Kiedy
      zadzwonilem do niego i poprosilem o nazwisko albo jakiś nr slużbowy czy coś
      takiego to rzucil sluchawkę i tyle... Precz z Siódemką!!!
    • Gość: Daniel E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. IP: *.gprs.plus.pl 19.12.08, 17:44
      DHL to oszust podaje cene inną niż kasuje na miejscu od klienta.Stanowczo nie
      polecam.
    • Gość: mb E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. IP: *.chello.pl 23.12.08, 17:19
      niestety to prawda ze "siódemka" to najgorsza z firm kurierskich, po 8 dniach od
      nadania paczki nie mogą jej znaleźć i sami nie wiedzą gdzie jest, totalne
      "olewanie" klientów. Korzystałem z wielu firm kurierskich ale tylko z tej
      nieszczęsnej "7". Każda inna jest 100 razy lepsza, odradzam i omijajcie ją z
      daleka!!!!!!
    • Gość: Adrianna DHL najbardziej niekompetentna firma !!! IP: *.chello.pl 30.12.08, 14:15
      SKANDAL!!!
      najkbardziej niekompetentna firma z jaką się spotkałam.nie tylko
      brak kontaktu ale i chęci kontaktu z klientem!!!pierwszy numer tel.
      nieaktulany, z drugim lepiej ale nie zawsze można się dodzwonić bo
      jak jest za duzo telefonów na linii to wogóle odrzuca
      połaczenie.ponoć przesylka była do mnie 2 razy dostarczana, ale
      najmniejszego śladu po kurierze nie było-brak awizo.nie rozumiem,czy
      nie lepiej wykonać jeden telefon do odbiorcy niż 3 razy krązyć po
      mieście z przesyłką?!jak udało mi się wkoncu dodzwonic do CallCenter
      bo mojej przesyłki juz nie było w systemie to wyznaczyli mi nowy
      termin-cały dzień czekłaam w domu jak na szpilkach.wieczorem
      zadzwonilam,okazalo się że kurier już był ale pomylił adresy i
      zostawił awizo gdzie indziej.poszłam pod ten adres ale tam awizo tez
      nie było,miał przywieźć przesyłkę w nastepnym dniu ale w godzinach w
      których mi nie pasowało,w Call Center powiedzieli ze mam nastepnego
      dnia zadzwonić i mnie z nim połaczą-niestety sami sie z nim połaczyc
      nie mogli.Poprosiłam o bezpośredni numer telefonu-jest tajny,bo
      prywatny,poprosilam zeby sami sie z nim skontaktowali i oddzwonili
      do mnie-nie mogą bo ja muszę byc na lini jak się z nim kontaktują-
      chyba aż za bardzo się zinformatyzowali.po kilkunastu telefonach
      dowiedziałam się ze kurier juz był i więcej nie bedzie i mam sobie
      sama odebrać przesyłke!!!SKANDAL
    • Gość: arek E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. IP: 94.254.255.* 05.01.09, 23:08
      Ludzie jak najdalej od siódemki,to banda złodzieji i
      wyzyskiwaczy,nie szanuj klienta a zwłaszcza dostarczanych
      paczek!!!!!!!!!!!!!!!Wybierajcie inne firmy kurierskie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka