Dodaj do ulubionych

telefon internetowy

07.02.07, 16:33
Witam,
słyszałam że niektóre firmy oferują telefony internetowe, oraz że usułga taka
jest tańsza od tradycyjnej i wygodna.
Była bym wdzięczna za jakieś bardziej szczegółowe informacje, oraz ewentualne
przykłady.
Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • konrad.w6 Re: telefon internetowy 07.02.07, 16:40
      Ludzie, korzystajcie z Google! Od interesujacych cie informacji az tam sie roi!
    • szmoon Re: telefon internetowy 07.02.07, 16:43
      ano oferują... faktycznie są znacznie tansze w uzyciu niz tradycyjna telefonia,
      zwlaszcza jezeli masz duzo znajomych na skypie. Sa dwa rozwiazania: 1. albo
      montujesz bramke VoIP do ktorej podlaczasz normalny telefon, albo 2. instalujesz
      telefon voipowy pod usb (lub bezprzewodowy) i wtedy jestes zupelnie wolna od
      oplat za tepse czy inne molohy :) pzdr
      • zosiapa Re: telefon internetowy 07.02.07, 17:02
        Witam,
        więc jako że i tak jestem już podłączona, interesuje mnie raczej pierwsza opcja.
        Czy w takim wypadku coś konkretnego byś mi polecił/poleciła?
        Pozdrawiam.
        • szmoon Re: telefon internetowy 07.02.07, 17:13
          polerciłBYM ci ta bramke: (zwlaszcza ze jest teraz na wyprzedazy - watpie zebys
          dostala rownie dobry taniej - zreszta sam zaplacilem za ten model 70 pln
          wiecej): sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=31442
          • zosiapa Re: telefon internetowy 07.02.07, 17:16
            Dziękuję.
            • wqrwiony Re: telefon internetowy 07.02.07, 23:49
              bramki usb, a taką polecono wyżej są zależne od pracy komputera, nie jest to zaleta
      • Gość: Inna Re: telefon internetowy IP: 83.149.231.* 16.02.07, 00:23
        szmoon napisał:

ano oferują... faktycznie są znacznie tansze w uzyciu niz tradycyjna telefonia,
        zwlaszcza jezeli masz duzo znajomych na skypie. Sa dwa rozwiazania: 1. albo
        montujesz bramke VoIP do ktorej podlaczasz normalny telefon, albo 2. instalujes
        z
        telefon voipowy pod usb (lub bezprzewodowy) i wtedy jestes zupelnie wolna od
        oplat za tepse czy inne molohy :) pzdr

A mnie skolei interesuje to drugie rozwiązanie, bo mam w domu łącze aster city,
        a nie mam telefonu- raczej korzystam z komórki, jednak jeśli mogę zaoszczędzić,
        to chętnie to zrobię.
        • Gość: Zealot Re: telefon internetowy IP: *.tktelekom.pl 16.02.07, 00:27
          zgadzam sie z konradem, ludzie, google! google! i jeszcze raz google!
          • szmoon Re: telefon internetowy 16.02.07, 00:40
            Troche się zgadzam z przedmówcami,
            na prawdę, google wiele ułatwia, poza tym jest w pełni obiektywny
            a ja na przykład w pełni obiektywny nie jestem- sam od jakiegoś czasu
            w kwestii rozwiązań sieciowych przeczuciłem się na usroboticsa, i w innych
            produktach nie mam rozeznania, a te polecam, bo używam i jestem zadowolony.
            Więc i tym razem polece Ci produkt roboticsa ; )
            www.pixmania.com/pl/pl/239140/art/us-robotics/telefon-usb-internet-phon.html
            i na prawdę polecam telefonię Voipową, taniej, łatwiej, przyjemniej ; )
            Pozdrawiam.
    • jap_1 Re: telefon internetowy 08.02.07, 09:32
      Może zacznijmy od podstaw:
      1. Jaki masz internet, a dokładnie, jak podłączony do komputera (USB, Ethernet)?
      2. Czy ten internet jest już jakoś dzielony (router, switch, hub)? Pewnie nie.
      3. Czy masz zwykłą linię telefoniczną (np. TPSA) i czy ewentualnie chcesz sobie
      to połączenie zostawić, czy zastąpić go tym nowym? Jeśli masz neostradę lub inny
      xDSL, to to pytanie nie ma znaczenia, bo na pewno jest telefon. Ale są kablówki,
      sieci osiedlowe itp.
      4. Czy akceptujesz to, że a by działał telefon VoIP, musi być włączony komputer?
      • zosiapa Re: telefon internetowy 14.02.07, 02:29
        jap_1- dziękuję Ci za zainteresowanie i, domyślam się że mającą za nim iść pomoc.
        W tej chwili jednak już nie ma czym się interesować, gdyż dokonałam zakupu.
        Poszłam do sklepu i zapytałam sprzedawcę o tę sugerowaną przez szmoona bramkę
        VOiP U.S.Roboticsa, sprzedawca mi powiedział że to dobry wybór, w dwóch słowach
        wyjaśnił co i jak tam podłączyć, no i wyszłam ze sklepu już z produktem.
        Od niedawna więc korzystam już z tej cudownej technologii ; ), i jestem bardzo
        zadowolona.
        Polecam wszystkim oszczędnym!
        Jeszcze raz dziękuję za pomoc i zainteresowanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka