lukluk3 19.02.07, 17:29 Witam, cyz jak znajde jakis serwer proxy i skonfiguruje np opere czy gg to cyz nie bede widziany jak0s swoj ip tylko op serwera proxy i cyz wtedy ktos moze mnie namierzyc ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: markiz de sade Re: proxy IP: *.brutele.be 19.02.07, 17:36 Zaiste powiadam Ci, iz IP widziane wtenczas bedzie tym, ktore serwer proxy wskawuje. Nie obawiaj sie bracie, bewpiecznys w sieci tedy. Jako zabezpieczenie ostateczne proponuje program TOR. IP twe inne bedzie za kazdym wyswietleniem strony , czy logowaniem do serwisu internetowego. Odpowiedz Link Zgłoś
lukluk3 Re: proxy 19.02.07, 17:40 czyli gdy bede kozystal z programow p2p nie bedzie mnie nikt w stanie namierzyc ?... tj nie chodzi mi o policje ;) tylko np o znudzone babcie siedzace przy necie ;) ;) i cyz nie spowolni tgo pracy programow p2p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markiz de sade Re: proxy IP: *.brutele.be 19.02.07, 17:56 zalezy od progrumu p2p. TOR rulezzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: proxy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 17:59 bitcomet dla torrenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markiz de sade Re: proxy IP: *.brutele.be 19.02.07, 22:06 spowolnZaprawde powiadam CI, ze PROXY moze spowolnic albo przyspieszyc. Jakoze serwery proxy. Zapodam cytat zatem; Rodzaje serwerów proxy * high anonymous (całkowicie anonimowe, zwane też elite proxy) - serwer nie wysyła żadnych wiadomości o użytkowniku, także tego że korzysta z serwera proxy * anonymous (anonimowe) serwer nie wysyła żadnych wiadomości o uzytkowniku, ale zgłasza się jako serwer proxy u odbiorcy * transparent (przeźroczyste) - utajniają dane o użytkowniku, ale nie ukrywają adresu IP. Jedyną zaletą jest możliwość korzystania z cache'u TOR jest b. dobrym rozwiazaniem. Jednak powiadam CI, ze internet zwalnia wtedy znacznie i czasem czlowieka cholera wziac moze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markiz de sade Re: proxy IP: *.brutele.be 19.02.07, 22:14 Sorry bracie. Tak to jest jak sie z promilami na forum pisze... Bez ladu i skladu. Jutro postaram sie zlozyc cos sensownego. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p2p Re: proxy IP: *.acn.waw.pl 19.02.07, 23:12 > czyli gdy bede kozystal z programow p2p nie bedzie mnie nikt w stanie namierzyc > ?... Bedzie bo malo p2p korzysta z proxy. Poza tym jesli to nie jest anonimowe proxy to zawsze bedzie widoczne IP. A tak w ogole to spora czesc serwerow proxy jest falszywa. Takie serwery proxy zaklada sie po to zeby przechwytywac hasla lub jakies wazne dane. To tak ku przestrodze tych, ktorzy lubia korzystac z tych serwerow ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen Re: proxy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 12:54 Jak poznać, czy dane proxy jest fałszywe? niebezpieczne) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: proxy 20.02.07, 15:14 po smutnych panach w niebeiskich mundurach pukajacych do drzwi :) Odpowiedz Link Zgłoś