19.02.07, 17:29
Witam, cyz jak znajde jakis serwer proxy i skonfiguruje np opere czy gg to cyz nie bede widziany jak0s swoj ip tylko op serwera proxy i cyz wtedy ktos moze mnie namierzyc ?
Obserwuj wątek
    • Gość: markiz de sade Re: proxy IP: *.brutele.be 19.02.07, 17:36
      Zaiste powiadam Ci, iz IP widziane wtenczas bedzie tym, ktore serwer proxy
      wskawuje.

Nie obawiaj sie bracie, bewpiecznys w sieci tedy.

Jako zabezpieczenie ostateczne proponuje program TOR. IP twe inne bedzie za
      kazdym wyswietleniem strony , czy logowaniem do serwisu internetowego.
    • lukluk3 Re: proxy 19.02.07, 17:40
      czyli gdy bede kozystal z programow p2p nie bedzie mnie nikt w stanie namierzyc ?... tj nie chodzi mi o policje ;) tylko np o znudzone babcie siedzace przy necie ;) ;) i cyz nie spowolni tgo pracy programow p2p
      • Gość: markiz de sade Re: proxy IP: *.brutele.be 19.02.07, 17:56
        zalezy od progrumu p2p.

TOR rulezzzz
        • Gość: x Re: proxy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 17:59
          bitcomet dla torrenta
          • Gość: markiz de sade Re: proxy IP: *.brutele.be 19.02.07, 22:06
            spowolnZaprawde powiadam CI, ze PROXY moze spowolnic albo przyspieszyc. Jakoze
            serwery proxy. Zapodam cytat zatem;

Rodzaje serwerów proxy

* high anonymous (całkowicie anonimowe, zwane też elite proxy) - serwer nie
            wysyła żadnych wiadomości o użytkowniku, także tego że korzysta z serwera proxy
            * anonymous (anonimowe) serwer nie wysyła żadnych wiadomości o uzytkowniku, ale
            zgłasza się jako serwer proxy u odbiorcy
            * transparent (przeźroczyste) - utajniają dane o użytkowniku, ale nie ukrywają
            adresu IP. Jedyną zaletą jest możliwość korzystania z cache'u

TOR jest b. dobrym rozwiazaniem. Jednak powiadam CI, ze internet zwalnia wtedy
            znacznie i czasem czlowieka cholera wziac moze.
            • Gość: markiz de sade Re: proxy IP: *.brutele.be 19.02.07, 22:14
              Sorry bracie. Tak to jest jak sie z promilami na forum pisze... Bez ladu i
              skladu. Jutro postaram sie zlozyc cos sensownego. ;)
      • Gość: p2p Re: proxy IP: *.acn.waw.pl 19.02.07, 23:12
        > czyli gdy bede kozystal z programow p2p nie bedzie mnie nikt w stanie namierzyc
        > ?...

Bedzie bo malo p2p korzysta z proxy. Poza tym jesli to nie jest anonimowe proxy
        to zawsze bedzie widoczne IP. A tak w ogole to spora czesc serwerow proxy jest
        falszywa. Takie serwery proxy zaklada sie po to zeby przechwytywac hasla lub
        jakies wazne dane. To tak ku przestrodze tych, ktorzy lubia korzystac z tych
        serwerow ...
        • Gość: zen Re: proxy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 12:54
          Jak poznać, czy dane proxy jest fałszywe? niebezpieczne)
          pzdr.
          • tlenek_wegla Re: proxy 20.02.07, 15:14
            po smutnych panach w niebeiskich mundurach pukajacych do drzwi :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka