Dodaj do ulubionych

Przedłużenie umowy na Chello Easy

13.03.07, 23:18
Pod koniec kwietnia kończy mi się umowa roczna na internet Chello Easy w
UPC.Czy jest ktoś z was w podobnej sytuacji lub po przedłużeniu umowy?
Interesuje
mnie czy są jakieś specjalne oferty dla tych ,co przedłużają umowę(nie dla
nowych klientów)Dodzwonić się na infolinię to masakra,a do biura obsługi
chciałbym się wybrać mądrzejszy o wasze wskazówki.Pozdrawiam i czekam na
odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: też z chello Re: Przedłużenie umowy na Chello Easy IP: *.chello.pl 14.03.07, 19:50
      To znaczy jest tak umowa na okres 12 miesięcy, jeżeli nie złożysz wymówienia
      zostaje przedłużona na kolejne 12 miesięcy według ceny z Cennika (59 zł, jeżeli
      masz Pakiet Pełny).
      Złożyć wymówienie trzeba na 30 dni przed końcem umowy, ale musisz sprawdzić to w
      Regulaminie, bo tam jest coś napisane o okresie rozliczeniowym, czyli w praktyce
      to może być nawet na 2 miesiące przed końcem. Musisz to sprawdzić na infolinii,
      nie da rady inaczej, albo w BOK.
      Nowość jest taka, że teraz chello umożliwia korzystanie z promocji starym
      abonentom (chello easy za 39 zł, light za 60 zł). Zimowe kończą się 31.03, ale
      coś na wiosnę też pewnie będzie.
      Haczyk tej promocji jest taki, że łaskawie zgodzili się by z nich korzystali
      starzy abonenci, ale z drugiej strony wyrażasz zgodę na e-fakturę. To znaczy na
      skrzynkę przyjdzie ci faktura z rachunkiem a nie pocztą.
      • delorean2 Re: Przedłużenie umowy na Chello Easy 14.03.07, 23:26
        Jeśli chodzi o okres rozliczeniowy ,to UPC liczy od 20-go dnia miesiąca o ile
        się nie mylę,więc zamierzam biec do Biura Obsługi na dniach.39zł za Chello Easy
        by mnie satysfakcjonowało,bo nie potrzebuję lepszego łącza.Kumpel był jakiś
        czas temu w podobnej sytuacji,a pani w Biurze Obsługi ściemniła mu na
        początku,że może mu przedłużyć umowę na tych samych warunkach.Kiedy
        powiedział,że rozwiąże umowę ,ona na chwilkę wyszła,a po powrocie
        powiedziała,że policzą mu za miesiąc tak jak obecnie mają w promocji.Jestem
        ciekawy,jakie warunki mi zaproponują.Najgorzej,że promocja zimowa jest do końca
        marca,a ja muszę pójść do Biura Obsługi przed 20-tym.Może coś komuś
        wiadomo,jakie promocje są szykowane w UPC na wiosnę?Ma ktoś z was jakies wtyki
        w UPC?Nie pasuje mi za bardzo e-faktura,wolałbym do skrzynki dostać.Można to
        jakoś obejść?
        • Gość: też z chello Re: Przedłużenie umowy na Chello Easy IP: *.chello.pl 15.03.07, 13:37
          No to pani z BOK faktycznie ściemniała, bo w regulaminie zimowej promocji pisze
          jasno i wyraźnie że dotychczasowi abonenci mają prawo skorzystać z promocyjnych
          cen, więc twój kumpel dostał taką ofertę jaka mu się należała. Fakt, że do tej
          pory chello nie pozwalało "starym" abonentom na wchodzenie w promocje, ale na
          rynku zrobiło się ciut konkurencyjniej a chello według ogólnego cennika nie
          wypada rewelacyjnie. W Netii i TP masz za 59 zł łącze z prędkością 1 MB (1024
          kbps), czyli 2x szybsze, co ma znaczenia jak chcesz korzystać np. z iTV.
          Co do promocji, zważywszy na to jaką mają opinię po ostatnich awariach i po tym,
          że cennikowo przegrywają z konkurencją, będą musieli tą promocję przedłużyć, bo
          abonenci im uciekną, może zrobią coś w rodzaju Wiosna z chello do 31.05 i obejma
          nią easy i light.
          • delorean2 Re: Przedłużenie umowy na Chello Easy 15.03.07, 14:10
            Dzięki za informacje.Pozdrawiam serdecznie:-)
            • Gość: delorean2 Re: Przedłużenie umowy na Chello Easy IP: *.chello.pl 20.03.07, 01:13
              Byłem,załatwiłem po 39zł za miesiąc,a jak się zapytałem o e-fakturę,to pani
              powiedziała,że nie jest obowiazkowa,więc dalej faktura będzie szła zwykłą
              pocztą:-)
              • Gość: ika Re: Przedłużenie umowy na Chello Easy IP: *.chello.pl 21.03.07, 12:43
                A co mam zrobić jeśli umowa na chello light skończyła się w lutym i od marca mam
                przedłużoną na kolejne 12 miesięcy na starych warunkach, a chcę skorzystać z
                promocji skoro teraz starzy klienci też mogą ?

pozdrawiam
                • Gość: delorean2 Re: Przedłużenie umowy na Chello Easy IP: *.chello.pl 21.03.07, 20:40
                  Czy byłaś w Biurze Obsługi Klienta i przedłużyłaś umowę na kolejne 12 miesięcy
                  i masz na starych warunkach?Czy poprostu nie byłaś ,a umowa sama się
                  przedłużyła?O ile się nie mylę to masz teraz umowę na czas nieokreślony,a nie
                  na 12 miesięcy jeśli nie załatwiałaś niczego w BOK po zakończeniu starej
                  umowy.Musisz się przejść do BOK i powiedzieć ,że chcesz przedłużyć umowę na
                  Chello na czas określony za mniejszą opłatę.Nie wiem czy opcja Chello Light też
                  to obejmuje.A jeśli nie obejmuje to zmień usługę na niższą,na nowych warunkach
                  dla starego klienta.Pozdrawiam
                  • Gość: ika Re: Przedłużenie umowy na Chello Easy IP: *.chello.pl 22.03.07, 12:13
                    Nie byłam w BOK, ale dzwoniłam do nich przed terminem zakończenia umowy i
                    dowiedziałam się, że jeśli chcę przedłużyć umowę na kolejne 12 miesięcy to oni
                    to zrobią automatycznie ( nie muszę do nich przychodzić). Nie było mowy o umowie
                    na czas nieokreślony !!! no i oczywiście nikt mnie nie poinformował, że mogę
                    teraz skorzystać z cen promocyjnych !!
                    Chyba się wybiorę do BOK tylko czy to coś da ? ( bo jest już po terminie i od
                    marca mam przedłużoną umowę automatycznie ).
                    Jestem wściekła, że dałam się tak wykiwać!!! ( nie przeczytałam regulaminu na
                    ich stronie www dotyczącego promocji )
                    Dzięki za rady.
                    • Gość: asd Re: Przedłużenie umowy na Chello Easy IP: *.chello.pl 22.03.07, 22:53
                      A to dziwne, że regulamin promocyjny przewidywał przedłużenie umowy na czas
                      nieokreślony, sprawdziłaś to w regulaminie promocji?
                      W moim wyraźnie jest napisane, że w razie braku mojego sprzeciwu wobec
                      przedłużania umowy albo wyrażenia oświadczenia woli zawarcia umowy na czas
                      nieokreślony umowa zostaje przedłużona na czas określony, odpowiadający okresowi
                      umowy promocyjnej.
                      W regulaminie ogólnym, niepromocyjnym jest §31 mówiący dokładnie o tym
                      mechaniźmie. Wreszcie jak ci tak przedłużyli umowę na czas nieokreślony to
                      możesz ją wypowiedzieć §28.
                      • Gość: ika Re: Przedłużenie umowy na Chello Easy IP: *.chello.pl 23.03.07, 13:22
                        Źle mnie zrozumiałeś asd nie chodzi mi o czas umowy (bo sądzę, że jest na 12
                        miesięcy - nie mogli sami przedłużyć na czas nieokreślony), tylko o możliwość
                        skorzystania z cen promocyjnych przy przedłużaniu umowy na Chello Light.
                        Gdy kończyła mi się umowa, to wtedy jeszcze nie wiedziałam, że teraz nawet
                        starzy klienci Chello mogą wybrać cenę promocyjną na kolejne 12 miesięcy
                        (wcześniej to dotyczyło tylko nowych klientów).
                        Jestem ciekawa czy można to jakoś cofnąć?
                        Może ktoś z Was ma podobny prablem...
                        • Gość: asd Re: Przedłużenie umowy na Chello Easy IP: *.chello.pl 23.03.07, 19:52
                          Te promocje trwają do 31.03, masz jeszcze cały tydzień czasu by z nich
                          skorzystać, musisz pójść do BOK, możesz też przez infolinię to załatwić, bo jak
                          zauważyłaś mają do nich prawo także dotychczasowi abonenci. Jaki problem?
                          • Gość: ika Re: Przedłużenie umowy na Chello Easy IP: *.chello.pl 24.03.07, 16:14
                            Problem jest taki, że mam już przedłużoną umowę (od marca) na starych warunkach
                            !!! a chcę skorzystać z promocji dla stałych abonentów - skoro teraz można.
                            Obawiam się jednak, że będę musiała płacić jak dotąd (84 zł. za Chello Light)
                            przez kolejne 12 miesięcy.

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka